- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
Érdekes volt végigolvasni az első 100 - releváns - kommentet. Örülök neki hogy azért pár teamlead is kommentelt, mert nem fekete-fehér a téma, hiszen rengeteg szempontot figyelembe kell venni... mennyire felkészül a cég rá, alkalmasak-e rá az alkalmazottak, megfelelő munkakörök vannak, stb... újbelépő a kolléga vagy régimotoros, stb... annyi dolog van, hogy sokféleképpen lehet indokolni miért jó vagy rossz... és akkor ott a szabályozás is, a a különféle metrikák, stb... szóval egységesen kimondani, hogy hülyeség vagy cool a HO nem feltétlenül bölcs. Nyilván itt a fórumon a többség IT-s, amit remote-ban is lehet nyomni simán, viszont a munka nemcsak "munkából" áll akármennyire is furán hangzik ez.
-
Ezekiell
veterán
válasz t72killer #181 üzenetére
Szerintem is, csak hát ott az adózás sokkal bonyolultabb, többe tud kerülni, stb. Simán megéri, csak sokan ezt nem így látják.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz t72killer #179 üzenetére
Tőzsdénél természetesen igazad van, vállalkozásnál viszont nincs opció ha EVként űzöd (mint a nagy többség 1személyes vállalkozás): NAV EV GYIK: "Az egyéni vállalkozó e tevékenysége utáni kötelezettségeiért teljes vagyonával felel."
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
t72killer
titán
válasz Ezekiell #176 üzenetére
mondjuk ha van egy kis sütnivalód, akkor se a tőzsde, se a vállalkozás nincs bekötve a TELJES vagyonhoz. Mindkét esetben igen könnyen reszkető kezet eredményez, ami kiváló recept a buktára.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
Nem a tőzsdei cégek teljesítményéért vagy felelős, hanem azért, hogy jó részvényeket válassz ki, megfelelő időpontban adj/vegyél, és lásd a piac trendjeit. Ez mind a saját felelősséged, és saját döntéseid következtében vagy profitábilis, vagy nem.
Nyilván egy tőzsdei piac labilisabb, mint egy random kisvállalkozás, de a nagyobb rizikóért nagyobb eredmény is járhat.
-
-
aktív tag
-
Ezekiell
veterán
ugyanúgy teljes munkaidőben dolgozol, csak még a kockázatot is a saját pénzeddel viseled
Ami miben is különbözik egy Kft tulajdonosától pl? Aztán az mégis sokkal jobb tud lenni, mint egy "teljes állás".Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
nuke7
veterán
válasz Janika--1982 #171 üzenetére
nem csinálsz jó reklámot ennek a szkmának
viszont szerintem a day-trading (ha saját pénzeddel csinálod) semmivel se jobb mint egy teljes állás, hiszen ugyanúgy teljes munkaidőben dolgozol, csak még a kockázatot is a saját pénzeddel viseledhttps://youtube.com/user/nuke7
-
aktív tag
válasz Héraklész #165 üzenetére
Öcsi vegyél vissza magadból,tőzsdei e-mail-eket kapok a brókeromtól,illetve hatékonyan működik a microsoft féle startlap is-testre lehet szabni,iPhone húha-ezt aztán megmondtad!
IPhone-nal gyorsabb a kereskedés,Face ID miatt,hamar lehet reagálni,majd húzzál le öt évet pc előtt élő kereskedéssel+rendszeres tréningezéssel+megfelelősségi vizsgákkal.
Könnyű trollkodni,hamar kivágnának a tőzsdéről szerintem tégedet.Nagy János
-
-
Mi lenne, ha az emberekre bíznák? Aki szeretne, menjen be. Aki nem, az ne. Ha olyan a munkakör, akkor nyilván muszáj bemenni, de ahol nem, ott minek szívassunk mindenkit? Csak managerek képesek ezen rugózni.
@bambano : Egy ilyen celeb nálunk is kitalált olyan cumót, aminek a bevezetésétől a teljes IT szervezet megborult
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
válasz GeryFlash #143 üzenetére
akkor nálam is...
életem második munkahelyén én is haverkodtam, beszélgettem a folyosón, voltam csapatépítőn (megruháztam pár embert ), meg csináltam mindent, ami itt elhangzott, csak mellette hatékonyan dolgoztam. Az első komolyabb teljesítményértékeléskor jött az irgumburgum, a másodiknál kirúgtak a fenébe. És ez utána rendszeressé vált, hogy az irigy, a saját céljait teljesíteni nem tudó suttyók mindig elérték, hogy kirúgjanak.Közben pl. látom, hogy az egyik régi munkahelyemből a főnök, aki azt a céget nem tudta rendesen irányítani, celeb managgává vált és más cégek vezetéséhez osztja az okosságot...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
aktív tag
Pedig sok kicsi is sokra megy,főleg ha sokat mozgatod a pénzed,vannak számlacsomagok is(lineáris persze,mennyi pénzel vagy jelen),platina a teteje-ebben vagyok(ingyenes számlavezetés+realtime funkció+megbízási díj(jutalék is alacsonyabb:vétel-eladás megbízás).Mobil applikációval meg gyors reagálás(iPhone),azon keresztül adom a vétel-eladási megbízásaimat,hátránya gép-telefon mellett kell lenni 9:00-17:15-ig tart.Én PC+Telefon kombót használom,így gyorsan tudok reagálni.
Illetve kihasználom,ha csak napi 2x5 ezret keresek az is valami-ez csak példaként írtam.[ Szerkesztve ]
Nagy János
-
tlac
nagyúr
válasz Janika--1982 #160 üzenetére
ha ez neked 5 éve megy, az igen jó
mert ami eddig kiderült a stratégiádból, félévet sem jósoltam volna -
aktív tag
Sok pénz sokat csinál,5 éve csinálom,illetve kapok e-mail-ban híreket,minden nap többször is a K&H-tól,illetve innét csemegézek.:
Eléggé jól működik nálam!
Toppon kell lenni ennyi,mint írtam többször veszek-adok egy nap alatt is,most adtam el másodjára az OTP ma,mert megint emelkedett.
De szerintem is off,nem ide tartozik.[ Szerkesztve ]
Nagy János
-
nuke7
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz Janika--1982 #157 üzenetére
és ezt tényleg tudod sikeresen csinálni, hogy ebből élsz?
mióta?
bocsi a sok kérdésért, de eléggé nehezen tudom elhinni[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
aktív tag
Nagyban csinálom,van hogy 10 szer is adok veszek egy nap,kicsiért is lehajolok,tegnapi záráskor vettem OTP-majd ma csúcs közelében adtam el-stop lossal.
Meg ilyen időkben nincsen nagy forgalom sem.
A nagyok meg záróáras kereskednek,én is néha,17:05-től vannak-akkor vannak több százezres tételek is!Nagy János
-
-
tlac
nagyúr
válasz Janika--1982 #153 üzenetére
magyar részvényekkel day trade-elsz vagy mit csinálsz?
-
aktív tag
Hát jah,hamar le kell reagálni,de így könnyebb-követni az eseményeket pl.:
Az a lényeg,érteni kell hozzá,megfelelősségi tesztet is kell csinálni,max évente minimum,ha valami nem jó teszten akkor korlátozzák hogy mivel lehet kereskedni,akár ki is zárhatják az embert(buta nem kerülhet ide be,meg ellerőrzik is).Nagy János
-
veterán
válasz Janika--1982 #150 üzenetére
Igen, érteni kellene a pénzügyekhez, amihez én például teljesen hülye vagyok, de hiába pénzügyes a Nejem, a befektetésekhez pont olyan sügér, mint én...
-
aktív tag
-
t72killer
titán
Minden szitu más és más. Egy biztos: az nagyon nem pálya, ha ilyenektől FÜGG a júzer előmenetele, mert akkor már kényszer.
Egyik melóhelyemen azon buktam el, hogy az amúgy nem fizetett ebédszünetben a nálam fentebb lévő kollégák folyamatosan megállás nélkül a szakterületükről dumáltak, egyszerűen a lazac és az uborkasaláta között, full saját időmben bele kellett volna folymon a süketelésükbe, kb agyi triplaszaltóval, mert totál mással foglalkozom. Nem ment, ezért egy idő után külön ebédeltem, izolálódtam, előmeneteli lehetőségek elpárologtak és meg is lett a melóhely váltás idővel.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Janika--1982 #145 üzenetére
Ezt rendszerszinten kell kezelni, mivel a probléma szinte mindenhol jelen van, így leegyszerűsíthető. Egyébként ha problémázol, valamilyen határig nyilván lehet, de az új munkahelyen ahová felvennének, felhívhatják az előző helyet, és rutin hogy fel is szokják, lekérdezik és az sokféleképpen elsülhet. Valószínűleg ismerhetik is egymást, kicsi a világ. Mondjuk én nem dolgozom magas pozícióban, de első körben amit szoktam, hogy egy számot eltévesztek, ha kérdezik a telefonszámom, az is lehet néhány hónap, meddig kiderül. Persze a legjobb ha sosem derül ki, amit nem tudtak megmondani 8 óra alatt, az nem lehet fontos, nem vagyok sebész, vagy mentős.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Gomez86
őstag
válasz FireKeeper #137 üzenetére
Én is ezt látom...
Voltam a csapatommal és 1-2 volt kollégával Egerben péntek este-szombat reggel nemrég.... Nem volt kötelező jönni, se sértődés meg semmi, több mint 10-en voltunk. Mindenkinek van családja, mégis kibírták egy napot nélkülük. Nem volt senki segg részeg, nem hányt senki, pedig voltunk borkostolón is...Látom hogy sokaknak rossz tapasztalata ezekkel, de azért van bőven ellenpélda is...
Amúgy a csapatépítőnek semmi köze a túlórákhoz, meg a 8 órához... Ez maximum úgy jön ide hogy azzal (is) panaszosak az emberek (jogosan).
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
veterán
válasz Janika--1982 #145 üzenetére
Áááá, nem bírtuk volna pénzzel. Nyilván az ilyen cégek tele vannak ügyvédekkel, a végén még mi csesztünk volna rá, de legjobb esetben is megítéltek volna néhány havi fizetést, munkája ugyanúgy nem lenne, erkölcsi megerősítést vagy kapna vagy nem, de az idegei szerintem rámentek volna. El kell engedni az ilyet, és levonni a tanulságokat. Ennyire egyszerű. Két cégnél úgy dolgozott le eddig összesen 14 évet, hogy lelkes volt, vitte előre a dolgot, felelősséget vállalt, nem nézte a 4 órát, stb. Most végre megtanulta, hogy ennek a mai világban semmi helye, mert senki nem nézi semmibe, ugyanúgy egy erőforrás vagy a táblázatban, mint egy tábla lemez. De mit lehet várni egy olyan cégtől, ahol a tulaj bemegy az irodába, és mert előtte este bannolta az asszony, leborít idegből a földre néhány monitort az alkalmazottak szeme láttára! Ennél a pontnál én jó eséllyel felkeltem volna, és egy szó nélkül távozok. A "nekemmindentislehet" szociopata újgazdag makkarcúakkal nem lehet mit kezdeni. De hát sokan kitartanak, mert nincs más lehetőség, vagy még megeszik a jó öreg 13-ik havi fizetés / céges karácsonyi buli / majális lózungot, ahol a tulaj hatvankettedjére is elmondhatja magáról, hogy mennyire f_szagyerek, és hogy nélküle sehol nem lenne ez a cég.
Kössz, nem. Nekem ehhez a felismeréshez elég volt 5 év, de hát nem vagyunk egyformák! Bejárok dolgozni, a feladataimat a lehető legjobb tudásom szerint megoldom a munkaidőben, néha még fejlesztem is önmagamat saját pénzből, de ennél többet nem vagyok hajlandó áldozni az életemből csak azért, hogy a lassan folyamatossá váló leépítések közepette a főnik szalonúj luxus SUV-okkal érkezzenek reggelente.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
veterán
válasz GeryFlash #143 üzenetére
Jó eséllyel túloz a Kolléga egy kicsit, de alapvetően az irány amit felvázolt, teljesen életszerű. Az ilyen csocsó asztal az irodában, a csapatépítés, az ilyen-olyan társadalmi szerepvállalás céges pólóban valahol ugyanazt a célt szolgálja: hogy minél mélyebben asszimilálódj az adott vállalat identitásába, és ezzel minél inkább elmosd önkéntelenül is a magánélet / munkaidő közötti határokat, természetesen a nekik megfelelő irányba. Persze, nem feltétlenül rossz ez elméletben, például ha gyerekkel maradsz otthon, akkor rugalmasan állnak a kérdéshez, vagy eleve engedélyeznek HO-t, és nem kirúgással fenyegetnek minden náthás esetnél, például. Vagy nem jársz úgy, mint az asszony, akit pénzügyesként folyamatosan hívogattak hétvégente is, nyaraláson is, szabadnapokon is minden szarral aktív éveiben, sőt, amikor várandós volt, akkor konkrétan 3 hónap alatt nem tudtak neki utódot találni, ezért még a hatodik hónap után is bent tartották napi szinten dolgozni, pedig akkor már csak lojalitás miatt járt be, és már nagyon nem tetszett, mert veszélyeztetett terhes volt. Mikor végül sajnos idő előtt kórházba került a Picivel a pocakjában, akkkor meg eltalálták, hogy úgyis bent van egész nap 1 hónapot legalább és fekszik, vigyek neki laptopot meg mobilnetet, végülis tud onnan is dolgozni tovább. Itt lett nekik beintve, ezért hálából most, ahogy ment volna vissza dolgozni, mert óvodás lett a csemete, véletlenül fele annyiért akarták csak visszavenni mai reálértéken nézve, mint amikor elment. Kábé micike az ügyfél pult mellett recepciósként is többet keresett volna nála, mint Ő egy pénzügyi egyetemi képesítéssel (meg a jó ég tudja, mennyi egyéb szakmai képesítéssel). De igazából nem is akarták, mert a másik pénzügyön dolgozó nő (aki amúgy egy képzetlen farok, és éveken át zavarta, hogy emez jobban képben van a szakmával, ezért többet keresett) a nejem helyére felvett, szintén 1 bites hülyével együtt fúrták a háta mögött az új főninél, aki amúgy egy napot nem dolgozott együtt vele. Így hát olyan helyzet elé állították, amit nyilván nem tudott elfogadni. Mindezt egy elvileg családias hangulatú, családbarát cégnél, ahol mindenki mindenkivel közvetlen, satöbbisatöbbi bullshit.
Magyarán, lojális volt túlontúl is a céggel a mézes mázos maszlag miatt, aminek meg is lett a méltó bűntetése. És akkor a következő muinkahelyén majd járjon csapatot építeni, iszogatni, meg segget nyalni, hiszen milyen jól megérte ez a korábbi helyen is...
Tapasztalataim alapján ez az eset jóval közelebb van a magyar KKV-k reális valóságához, mint a külföldről hozott példák. Itt a 90-es években látott "top menedszer életet" addig élheted, ameddig Te adsz a cég felé. Legyél mindig toppon szakmailag, add oda minden idődet, azt is ami nincs, fizetést persze ne akarjál sokat mert "százan jönnének a helyedre", és ha kérnél ebből vissza valamit a fariplay jegyében, akkor mehetsz a picsába.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz t72killer #110 üzenetére
Azert nalad van baj az iranyitotoronyban
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
aktív tag
Sok pénzel,meg lehúzni az egész kereskedést laptop mellett(realtime követve),vagy ha nem akarom beprogramozom telefonos applikáción(ad-vesz-bizonyos áron).
Aztán akkor azt csinálok amit akarok,ha telefonon tőzsdézek.
Ehhez konyítaní is kell,meg félévente-de évente megfelelősségi tesztet is elvégezni hozzá.[ Szerkesztve ]
Nagy János
-
tlac
nagyúr
válasz Janika--1982 #129 üzenetére
tőzsdézésből élni?
arra kíváncsi vagyok hogyan -
senior tag
A csapattal a pszihológusok, vállalati megrendelésre kitalálták, hogy a felsővezetés hogy úszhatja meg az egész bonyodalmat hogy érdemek szerint, és némileg igazságosan elossza a munkát és a bért, egyúttal azt is hogy általában kelljen konyítania bármihez. Bedobnak mindenkit egy battle royale üstbe, ez a csapat és magától összeáll a génekbe kódolt civilizáció előtti törzsi hierarchia. A csapatépítés ezeknek a katalizátora, meggyorsítja a folyamatot.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem túldramatizáljátok a dolgot, igaz, nekem eddig tényleg fasza csapatépítőim voltak (bringás meg gyalogtúrák), nem az eszetlen lerészegedés meg seggnyalás.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
t72killer
titán
Nem az egész. Csak népszerű egy vallás. A marketinggel ellentétben ha 20%-ot haladtunk volna a feudalizmushoz képest, az már komoly eredmény lenne.
"de az is benne van, hogy mik az elveid. én azt gondolom, hogy 5x8 órára szerződtem, minden más az én döntésem és senki nem ugathat bele." - ez így van. Aztán egy email, egy teló, ezt nagyon fontos vóna, arra "készülni kell"... Láttam ilyet nem keveset. Ja meg itt a briteknél nagy divat: kapsz 2-3órás "műszakokat", a bejárogatás meg a "te dolgod"...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FireKeeper #111 üzenetére
évi 1 max 2 napról beszélünk, tényleg akkora dráma azon nem a szent családdal lenni?
Egyrészt még a legjobb munkahelyen is napi 8 órában, pont 8 órával töltök többet a csapattal mint kellene. Másrészt nem a családdal, hanem pont lehethogy sörre megyek a haverokkal, lehet bringázni, vagy krikettezni, fácánt kergetni. Másrészt a jó csapat arról szól , hogy másokra kell dolgozni, akik jól be tudnak nyalni csontig a főnöknek és összemosódik a ki mit csinált meg, és mások aratják le a babérokat, és a fizetésemelést. Kevés gusztustalanabb dolog van, mint a vállalati rendezvények meg a díjjazások, olyan az egész mint egy sátánista szekta, vagy a Legyek Ura jut az egészről eszembe.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
bambano
titán
"A csapatépítő jó esetben arra van, hogy az informális kapcsolatot elmélyítsd. Utána a munka is hatékonyabbá tud válni.": azé' az egy nagyon súlyos munkahelyi probléma, hogy akkor hatékony a munka, ha informálisan együtt hánytatok.
Én pl. soha nem iszom alkoholt, a kajámat is megválogatom. Mindig minden csapatépítőről kilógtam. Az általam látott csapatépítők mindig a berúgásról szóltak, az első félóra után én voltam a kívülálló. Majd a buli felétől jött az, hogy te nem iszol, hazaviszel. Szóval én voltam a taxis is.
Ráadásul volt olyan csapatépítőm is néhány, ahol fizikailag komolyabb feladatokat akartak adni, és volt olyan is, ahol majdnem lebénult a csapat működése, mert többen mentek kórházba a csapatépítő alatt. Más csapatépítőkön meg idegesítő feladatokat adnak, amit a kutya nem akar végrehajtani. Vagy a körülmények nem jók, pl. menjünk el vacsorázni pizzériába úgy, hogy a csapat harmada nem fér el és a pizza is pocsék.
szélsebesen szoktam le a csapatépítésről. mondjuk én az esküvőkről is mindig ellógtam
-
bambano
titán
egyébként igen, dráma. mert nem arról van szó, hogy 2 napot csapatépítesz, hanem arról, hogy két nap itt, másik 150 nap túlóra, stb. és akkor gyakorlatilag kimaradsz a családod életéből, meg feladod az önálló életedet.
mondjuk tény, hogy rakás multinál relatíve fiatalabbak dolgoznak, azoknak lehet, hogy jó, hogy azon a hétvégén más fizeti a véralkohol szintet.
de az is benne van, hogy mik az elveid. én azt gondolom, hogy 5x8 órára szerződtem, minden más az én döntésem és senki nem ugathat bele.
-
aktív tag
-
Ezekiell
veterán
-
nuke7
veterán
pontosan semmi gond nincs ezzel, sokfajta tudás van, a kódolás csak az egyik a sok közül. (ami egyébként önmagában még feature szállításra sem elég... )
ÉS amúgy 2024-ben igazából nem tudnék olyat mondani ami szigorúan megköveteli a személyes jelenlétet - olyan lehet, ami talán hatékonyabb személyesen, de még az interpersonal dolgok is elég jól managelhetőek videóhívás segítségével szvsz.
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
veterán
Én se iszok, alkalmanként se. Nem is voltam soha a társaság kedvence, mert hát errefelé is dívik a "b*zivagyhanemiszóvelem" népi játék. Ezekre a céges bullshitekre én se járok, ha csak lehet, de a nejem például nem hagy ki egyet sem, mert hát "megszólják". Eddig minden helyemről én jöttem el, őt meg úgy rúgták ki, szóval nem biztos, hogy működik, de mint a legtöbb nő, 19-szer megy a falnak fejjel akkor is, ha maga Kaby Lame áll a 20 centire lévő ajtó mellett, és mutatja a kijáratot...
@jack982
"na, akkor nem kell dell és ubisoft termékeket venni többet. "
A Latitude széria "fejlődését" elnézve ez a veszély amúgy se fenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nálunk tavaly úgy harangozták be a karácsonyi vacsorát, hogy még mi fizessünk be 30 fontot fejenként . Tehát: passzoljam le a komplett esti gyerekprogramot az asszonynak, és húzzak le 6-8 órát ott, ahol a cég mondja, vedeljek fél vödör szeszt hogy kibírjam (évek óta nem alkoholizálok már) a féltől mattrészegig terjedő munkatársak társaságát - emiatt ugye +20font taxira. Az egész aktivitásért 0 munkaóra elkönyvelve és még fizessek is érte
Szumma: nem csak én hiányoztam
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
"Az ilyen szervezett itatással kezdődő..." - nincs olyan, hogy kötelező. én pl. szabadidőmben sem iszom alkoholt, nyilván nem fogok kamu munkaidőben se...
de amúgy valószínűleg velem van a baj, én sose voltam még ilyen rendezvényen amit írsz - gólyatáborban se (lehet ezért nem vagyok lelkiismeretes alkalmazott..? )
#121 jack982 : ubisoft oké, ők úgyis elég szarul állnak, de a dell-nek nem a végfelhasználóktól van a profit nagyobbik része...
[ Szerkesztve ]
-
jack982
aktív tag
na, akkor nem kell dell és ubisoft termékeket venni többet.
-
nuke7
veterán
válasz t72killer #113 üzenetére
& és #112 Met : Pontosan. Munkaidőben végzett csapatépítéssel az ég világon semmi gond nincs, megadott időintervallumban/ig adtam oda az időmet a cégnek, akkor rendelkezhetnek vele (bizonyos határokon belül) a munkaidőn túl nem fizetnek érte akkor természetesen én meg nem csinálom
-
t72killer
titán
válasz FireKeeper #115 üzenetére
Igen, szerencsére. Nekem anno egy normálisabb, "naív" multit sikerült kifognom, az első 5évben semmiféle corporate brainwash-al nem találkoztam(!), utána jött egy elbocsátási hullám és előbb kisebb adagokban brainwash (=nem szakmai "céges pl ződ hitvallás", céges behavior mantrázás, stb), késűbb ez folyamatosan romló arányban.
Nekem alapvetően azzal is bajom van, hogy így a XXI. század közepén, miért kell az ember ébren töltött idejének felét, friss-aktív idejének (=amikor nem olyan vagy, mint a felmosóvödörből kiöntött sz.r) 3/4edét egy cég profitjáért görizve pörgetni?? Miért nem elég a "világnak", hogy dolgozunk 3 napot, a maradék 4ben a HÁZUNKAT (jja, hogy nem alap bérelt galambdúcban kiszolgáltatva lakni??), HOBBIJAINKAT, EGYÉNI FEJLŐDÉSÜNKET gondozni? Persze, a szent profit így kicsivel soványabb lenne, olyan meg nincs...
#117:+1...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
"Amúgy a munkahelyen eltölt az ember 8+ órát."
Itt kezdődnek a problémák. Mindenhonnan az dől, hogy automatizálás, Ai, lassan a wécé papír is olyan okos, hogy kitölt egy IQ tesztet, de a munkáltatók még mindig akkor boldogok, ha a paraszt bent b@ssza a rezet 8 plusz órában. Nálunk épp leépítés zajlik. Azért kerültem képbe, mert van -4 órám a tetves munkaidő nyilvántartó rendszerben. Ami jelzem, azt nem rögzíti, hogy hányszor válaszolok szabadságról, vagy csak szimplán a reggeli kávém mellől egy-egy emailre, vagy ha épp azt látom hajnalban, hogy leállt a fél céges hálózat, akkor nem 7:30-ra húzom be magam, hanem megyek, ahogy csak tudok. De a napi 8 óra 30 perc az szent és sérthetetlen b@zmeg, ha az nincs meg, szarul dolgozol. Az megint más kérdés, hogy én megoldom ugyanazt 6 órában, amit a kolléga 9-ben, de az nem szempont. Átlag magyar KKV ettől se tud elszakadni, nem hogy full HO-ba engedje a munkatársait. Covid alatt itt kérlek ekcccelllbe kellett vezetni 15 perces felbontásban, hogy mivel töltötted a napot. Na, akkor az IT üzemeltetésben dolgozóktól azt kérném, tegye fel a kezét az, aki őszintén el tud számolni minden nap minden egyes negyedórájával, kamu nélkül. Na ugye. Cserébe ha ég aház, négykor nem tesszük le a lantot, hogy tsuldigung, majd holnap folytatom. Ez ilyen ki nem mondott gentlemen agreement, amit elég nehéz lesz egy táblázatban számszerűsíteni.
A csapatépítésről, meg karácsonyi céges vacsorákról meg csak annyit, hogy ha annyi millióm lenne, ahány házasságot ez a két retkes HR kreálmány tönkre vert már, vagy épp verte be az utolsó szöget a kapcsolat koporsójába, Lölő mellett én is privátgépet vettem volna múlt héten. Oké, akit vinni lehet, azért nem is kár, tartja a dakota mondás, de mint tudjuk, azért nem mindegy, hogy mi a körítés, és hát senki sem tökéletes, az igazán hűséges ember ritka, mint a fehér holló. Az ilyen szervezett itatással kezdődő, csoportos csöcsörészésbe vezető mókázás feleslegesen feszíti a kereteket egy házasságban, és ha nem is történik semmi, felesleges vitaforrás. Az egyik fél takony részegre issza magát, a másik meg otthon morzsolja a párna szélét, hogy mi lehet éppen a szituáció a másikkal. Aztán cserélnek, és általában mindezt karácsony előtt, hogy az amúgy is feszkós mindennapokban még egyet rúgjanak egymás idegrendszerén. Nem azért mondom, mert kifejezetten érintett lennék (bár vita volt már ebből nálunk is bőven, pedig alapból nem vagyok féltékeny típus), de láttam már pár céget belülről, és ez soha, sehol nem vezetett semmi jóra.
A munkahely azért van, hogy a szükséges minimum időt töltsük bent a lehető legtöbb pénzért. Aki ebbe többet lát bele, az vagy idealista, vagy fiatal az első munkahelyén, esetleg olyan ember, akinek alkalmazotti státusz helyett inkább vállalkoznia kellene. A karrieristák, a csapatépítésen önszántukból lelkesedők, hithű nyaligátorok csak a főni habostortáján vastagítják a krémet, és erre idővel a legtöbb értelmes ember magától ráébred.
#113: Így is van, ez meg a legalja az egésznek. A Feleségem ponmt így járt a második végénél. Hiába volt ott szakmailag a toppon (és ezt nem én vagy ő állítja, a tényeg igazolták vissza), kiutálták, mert jött haza munka után, nem maradt bent az irodáéban random csütörtökönként pezsgőzni a főnivel és brancsával, piizázni, meg whiskey-t vedelni. Aki bent maradt rendszeresen, annak persze idővel alávert valamelyik helyi kisf@szú véleményvezér, szép karriert is futottak be olyan hülyén, mint a seggem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem ez nem ennyire bináris. Vannak kollégák, akikkel tök jól elvagyok, de nyilván nem baráti szinten. A csapatépítő jó esetben arra van, hogy az informális kapcsolatot elmélyítsd. Utána a munka is hatékonyabbá tud válni.
#107Jack72
Az mondjuk elég kemény, hogy a kollégákhoz by default jött-ment baromként állsz. Fasza lehet nálatok a munkahelyi légkör.Amúgy a munkahelyen eltölt az ember 8+ órát. Elég nagy hülyeségnek tűnik ezt bezárkózva-utálkozva csinálni. Akkor inkább dolgozz olyan helyen, ahol komfortos.
-
Busterftw
nagyúr
De amugy mi peldaul a csapattal-par regebbi kollegaval tobbet talalkozunk inkabb melo utan, nem melovan jopofizunk az irodaban 5 kave mellett.
Pont errol van szo, hogy nem lehet ezt eroltetni. -
t72killer
titán
Attól függ. A nejem azért bukott ki karrierépítés elején az első melóhelyéről, mert nem ment el munka végén MINDEN ÁLDOTT NAP sörözni a tősgyökeres dolgozókkal. Startup cég. Aztán persze minden multi azon hisztizett, hogy miért is van gap a CV-jében, komplett szakmaváltás lett a vége.
-
Met
nagyúr
Ember függő, de igen.
Szerencsére nálunk nincsenek ilyenek.
Az szerintem úgy korrekt ha munka helyett intézik ezeket, az egyik beszállítónál rendszeres hogy zárva vannak mert csapatépítőn vannak (isznak).
A munkán kívüli összejárás önkéntes, a csapatépítőn meg elvárt a részvétel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
FireKeeper
nagyúr
ezt részben megértem, viszont részben meg általában évi 1 max 2 napról beszélünk, tényleg akkora dráma azon nem a szent családdal lenni? persze ez nagyon csapat függő is, ahol én vagyok ott egy-két kicsit idegesítő delikvensen kívül nagyon jó a társaság és a kollégák nagy része szívesen jár össze munkán kívül is.
#110 akit évi egy csapatépítő olyan szinten elszakít a gyökereitől hogy szervilis vállalati simp lesz és kimegy kambodzsába az meg is érdemli
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
t72killer
titán
Persze, hogy nem érted olyan megközelítéssel, h a cég bármi jót is akarna neked, mert kifejezetten ellened szól. A gyökereitől, természetes kapcsolataitól, családjától elszakított munkavállalót 1000x könnyebb megvezetni, kihasználni. Verd szét a családját és már viheted is a Kambodzsai telepre műszakvezetőnek, máris nem fog du 4kor a gyerekeiért rohanni az oviba.
A kapitalizmus pszichológusai régesrég felismerték az emberi kapcsolatok hihetetlen erejét és rájöttek, nemcsak hogy nekik is kell ilyen, de a melóst ki kell szakítani a vetélytárs "idegen" kapcsolatokból, ahol nem a főni/felsőbb management mondja meg a tutit.[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz FireKeeper #69 üzenetére
+1, volt lehetőség anno a német központba kijutni, nem bánom, hogy nem jött össze, ott most évek óta nagy leépítések és Indiába kiszervezések mennek. Nyilván első körben a nem originál németek kollégák kerülnek/kerültek lapátra. A jobb szakemberek közül sokan maguktól elhúztak, a tudás meg ment a levesbe.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Met
nagyúr
Főleg akkor amikor hétvégére szervezik...építs csapatot ahelyett hogy a családoddal lennél és azt csinálnád amihez kedved van.
Biztos én vagyok rosszul összerakva és nem értem a csapatépítés logikáját.
Aki olyan kolléga azzal munkaidőn kívül is tartottam a kapcsolatot."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Jack72
tag
Nagy baromság ez a csapatépítés. Én a munkahelyre a munkám elvégzése miatt járok be és nem mindenféle jött-ment emberekkel ismerkedni. Megvan az ismeretségi köröm, más barmokkal nem akarok ismerkedni.
You're a disease and I'm the cure
-
GeryFlash
veterán
-
nuke7
veterán
https://www.facebook.com/reel/503628875782221
oddly relevant
-
Alusky
aktív tag
*ásít
/fizikai munkásHa nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Ezekiell
veterán
Van az a pénz amiért hetente bejár az ember de az fizetésen felül legyen es/vagy beleszámít a munkaidőbe a bejárás / haza jutás is
Úgy-úgy!Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
nuke7
veterán
Egyetértünk akkor, egybe csengnek a beszámolók
A céges kultúra pedig simán lehet olyan, hogy Remote first, nézd meg, sok cégnél működik es elég jók a munkavállalói értékelések is (értsd: legjobbat értékelt cégek)#98: pontosan. Van az a pénz amiért hetente bejár az ember de az fizetésen felül legyen es/vagy beleszámít a munkaidőbe a bejárás / haza jutás is
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"nincs annyi interakciója napi szinten a kollégákkal (igyunk egy kávét elmesélem hogy a kutyámnak milyen selymes a szőre) ami összekovácsolta volna annyira őket"
Na, a mi cégünknél pont ezt ölték ki. Valakinek cseszte a szemét, hogy napi 2x10 perc azzal ment el, hogy mi IT-sok, meg a beszerzők és értékesítők egy légtérben megkávéztunk, és közben mentek a poénok, na meg nem egy esetben burkoltan egyfajta IT alapképzés, security awareness fejlesztés a kollégáknak, stb.. Természetesen 30 perc ebédidőt minden nap le kell dolgozni akkor is, ha egyébként én speciel nem ebédelek, és reggelizni is úgy szoktam, hogy befelé menet az irodába bedobok valamit az automatából / büféből, szóval a reggeli / déli kávézással még csak épp, hogy csak kihasználtam azt az időt, amit kötelezően ledolgoztatnak velem pluszban. Mondtam is a kollégámnak, hogy más cégek százezreket költenek csapatépítésre, hogy az eltérő területen dolgozó kollégák legalább odáig eljussanak, hogy két mondatot tudjanak mondani a másikról a keresztnevükön kívül, nálunk meg azt a természetes interakciót, ami irodaházon belül kialakult, tudatosan szétcseszi néhány péniszképű. Hihetetlen. Homeoffice meg olyan, mint a yetilábnyom, állítólag van ilyen, csak még senki nem látta.
@bambano:
"a többi csapatépítést én feleslegesnek látom, azok max. berúgásra meg megcsalásra jók."
+1, kábé ennyi értelmét látom én is; legalizált csöcsmarkolászás és pöcsmustra a kiégett, szar házasságban élő középkorúaknak, akiknek az új dolgozók tágra nyitott szemmel-szájjal nyelik be a faa...szságaikat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest