- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
GeryFlash #143 üzenetére
akkor nálam is...
életem második munkahelyén én is haverkodtam, beszélgettem a folyosón, voltam csapatépítőn (megruháztam pár embert), meg csináltam mindent, ami itt elhangzott, csak mellette hatékonyan dolgoztam. Az első komolyabb teljesítményértékeléskor jött az irgumburgum, a másodiknál kirúgtak a fenébe. És ez utána rendszeressé vált, hogy az irigy, a saját céljait teljesíteni nem tudó suttyók mindig elérték, hogy kirúgjanak.
Közben pl. látom, hogy az egyik régi munkahelyemből a főnök, aki azt a céget nem tudta rendesen irányítani, celeb managgává vált és más cégek vezetéséhez osztja az okosságot...
-
bambano
titán
"A csapatépítő jó esetben arra van, hogy az informális kapcsolatot elmélyítsd. Utána a munka is hatékonyabbá tud válni.": azé' az egy nagyon súlyos munkahelyi probléma, hogy akkor hatékony a munka, ha informálisan együtt hánytatok.
Én pl. soha nem iszom alkoholt, a kajámat is megválogatom. Mindig minden csapatépítőről kilógtam. Az általam látott csapatépítők mindig a berúgásról szóltak, az első félóra után én voltam a kívülálló. Majd a buli felétől jött az, hogy te nem iszol, hazaviszel. Szóval én voltam a taxis is.
Ráadásul volt olyan csapatépítőm is néhány, ahol fizikailag komolyabb feladatokat akartak adni, és volt olyan is, ahol majdnem lebénult a csapat működése, mert többen mentek kórházba a csapatépítő alatt. Más csapatépítőkön meg idegesítő feladatokat adnak, amit a kutya nem akar végrehajtani. Vagy a körülmények nem jók, pl. menjünk el vacsorázni pizzériába úgy, hogy a csapat harmada nem fér el és a pizza is pocsék.
szélsebesen szoktam le a csapatépítésről. mondjuk én az esküvőkről is mindig ellógtam
-
bambano
titán
válasz
FireKeeper #111 üzenetére
egyébként igen, dráma. mert nem arról van szó, hogy 2 napot csapatépítesz, hanem arról, hogy két nap itt, másik 150 nap túlóra, stb. és akkor gyakorlatilag kimaradsz a családod életéből, meg feladod az önálló életedet.
mondjuk tény, hogy rakás multinál relatíve fiatalabbak dolgoznak, azoknak lehet, hogy jó, hogy azon a hétvégén más fizeti a véralkohol szintet.
de az is benne van, hogy mik az elveid. én azt gondolom, hogy 5x8 órára szerződtem, minden más az én döntésem és senki nem ugathat bele.
-
bambano
titán
Ezt írtad: "villogtatják a szemedbe a folyosón a céges logót, a liften nem olyan gombot nyomsz meg, ha az iroda nem céges zöld/kék/piros/narancssárga akkor egyszerűen hidegen hagy hol dolgozol"
erre kaptad válaszul, hogy az ilyen ellen meg kell tanulni védekezni, mert ha egy ilyen (és hasonlók) elkábít, akkor esetleg elfelejtesz kiállni magadért. Más pedig nem fog.a csapatkohéziót pedig nem az határozza meg szerintem, hogy milyen céges irodában meg ilyen-olyan hr-esek által kitalált programok, módszerek akarnak csapatot kovácsolni, hanem az, hogyha bekerül a barna anyag a ventilátorba, akkor ki hogy teljesít és kire számíthatsz.
-
bambano
titán
nálunk mindig azok épültek be a csapatba, akik komolyat produkáltak, mikor kiborult a bili.
a többi csapatépítést én feleslegesnek látom, azok max. berúgásra meg megcsalásra jók.az érdekeidet pedig rajtad kívül senki nem fogja képviselni, a te dolgod, hogy felvértezd magad a vállalati manipuláció ellen.
ezekkel a "komoly" hr bullshitekkel kapcsolatban meg az a tapasztalatom, hogy ott volt sok hr bullshit, ahol pancser volt a hr.
-
bambano
titán
válasz
Héraklész #54 üzenetére
arra figyelj, hogy ezeket a dolgokat jól titkold, ki ne derüljön, mert ez a vezetői stílus jelenleg bűncselekménynek számít és a naih bünteti.
az a hiedelem, hogy ezt a törvény engedi, alapjaiban téves.
egy másik kérdés, hogy miért dolgozol olyan helyen, ahol a munkaszervezésről az a jelző jut eszedbe, hogy abuzálnak.
-
bambano
titán
akkor tudod érdemben kiértékelni a változásokat, ha foglalkoztál vele. ennél konkrétabban csak úgy tudnám megfogalmazni, hogy akkor tudod, milyen keretrendszereket, egyebeket érdemes használni, ha rendesen mélytorokkal megszívtad mindegyiket.
ha nem csinálsz elég munkát, nem szerzed meg azokat az infókat, amikre alapozva principal lettél. -
bambano
titán
válasz
jozefgucci1 #48 üzenetére
hr-t is cserélned kellene
-
bambano
titán
nem bonyolult ez: a pasik zöme nem tudja megosztani a figyelmét. tehát az irodai zsongás kifejezetten nagyon hátrányos a munkavégzés szempontjából.
a kérdés az, hogy az a karrier korlátozó tényező, hogy hagyják békén, vagy az, hogy nem végzi el a megfelelő mennyiségű munkát?
Az irodánál már csak a karám jellegű egy nagy légterű iroda a pocsékabb.
-
bambano
titán
Két dolog:
1. egy rakás cég azért csinálja ezt, mert más cégek is csinálják. Ha a gugli meg az apple betereli a melósokat, akkor ők is.
2. ez nem mindig arról szól, hogy ho vagy iroda, hanem sokszor arról, hogy ki akarnak rúgni egy rakás embert, de kirúgni drága. előírják az irodát, lelép magától olcsón.emellett tény, hogy vannak, akik ellógják a ho-ban a melót, de ebből általánosítani durva hiba.
szerk: és az is benne van, hogy az elmúlt kb. 2 év bukó volt it munka területén, vagyis a cégek kerültek fölénybe, így most tudnak kiskirályoskodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest