Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gomez86

őstag

válasz FireKeeper #137 üzenetére

Én is ezt látom...
    Voltam a csapatommal és 1-2 volt kollégával Egerben péntek este-szombat reggel nemrég.... Nem volt kötelező jönni, se sértődés meg semmi, több mint 10-en voltunk. Mindenkinek van családja, mégis kibírták egy napot nélkülük. Nem volt senki segg részeg, nem hányt senki, pedig voltunk borkostolón is...

Látom hogy sokaknak rossz tapasztalata ezekkel, de azért van bőven ellenpélda is...

Amúgy a csapatépítőnek semmi köze a túlórákhoz, meg a 8 órához... Ez maximum úgy jön ide hogy azzal (is) panaszosak az emberek (jogosan).

• Gomez86

őstag

válasz bambano #83 üzenetére

Valószínűleg más környezetben, másik emberek között mást tapasztaltunk, vagy csak nem arra írtál/válaszoltál amit leírtam. Vagy rosszul fogalmaztam...

• Gomez86

őstag

Bár szeretek én is otthonról dolgozni mert úgy osztom be az időmet ahogy akarom, azt el kell ismerni hogy a céges öntudat, meg a csapatkohézió nem lesz olyan otthonról mint bentről.

Az első amit én süldőként még nem értettem, hogy ha nem villogtatják a szemedbe a folyosón a céges logót, a liften nem olyan gombot nyomsz meg, ha az iroda nem céges zöld/kék/piros/narancssárga akkor egyszerűen hidegen hagy hol dolgozol. Nem szokod meg, nem kötődsz hozzá. Amíg ez dolgozói szempontból nem hátrány, a cégeknek igen is az, mert ha túl könnyen váltasz, akkor bizony 1000-ért is váltani fogsz. És valaki mindig ajánl jobbat.
    A másodiknál pedig igenis sokan vannak (covid hire van a csapatomban is) akik annyira nem épültek be a csapatba mint ők szerettek volna, meg mint amennyire én is szerettem volna mert egyszerűen nincs annyi interakciója napi szinten a kollégákkal (igyunk egy kávét elmesélem hogy a kutyámnak milyen selymes a szőre) ami összekovácsolta volna annyira őket, mint azokat akik előtte napi 8 órát töltöttek egymás melletti asztalnál. Ez megintcsak olyan hogy ha neked amúgy van társaságod, meg esetleg otthon is nem egyedül dolgozol otthonról hanem a párod is, vagy valami akkor nem leszel magányos, de azért sokan vannak akiknél nem ez a helyzet és igen is vágynak szocializálódni...

Mondom ezt úgy hogy ha a következő munkahelyem full HO lenne, akkor annak nagyon örülnék mert a hétvégi mozin kívül soha többet nem jönnék be BP-re :D

Új hozzászólás Aktív témák