- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
mrszitya #3402 üzenetére
Köszönöm, rákeresek erre a hivatalos avast-os fórumon is. Ki is kapcsoltam. Érzésre egy cclenaer lefuttatása után kikapcsolt HTTPS mellett a HTTPS-es oldalak mintha gyorsabbak lennének, bár még tesztelem. Lehet keresek rá valami progit.
A Gugli azt szeretné ha minden honlap HTTPS-es lenne akkor lesz majd érdekes ha ez megvalósul, gőzöm sincs hogy ez egyáltalán mikorra vagy lesz e.
-
-
zoli62
addikt
válasz
mrszitya #3025 üzenetére
Nos most direkt lellenőríztem. a statisztikában 30 óra után 182 mikrofrissítés szerepelt, viszont a frissítés alatt az aktuális verziószám nem változott. Ezen oldal szerint https://www.avast.com/virus-update-history nálam még mindig a 23.8.2015 - 150823-1 az aktuális verzió.
-
zoli62
addikt
válasz
mrszitya #3021 üzenetére
Én a feladatkezelőben két vagy három Avast folyamatot látok. Mi a frissítést végzőnek a neve. Egyébként megerősítem, hogy a hidegindítás után kb. negyed óra múlva a vezérlőpultban látom, hogy volt fogadott frissítés, viszont a verziószám láthatólag nem változott, nekem kell manuálisan rányomnom a frissítés gombra. Amennyiben egy-két óra inaktivitás van, és ellenőrzöm, akkor már más a build.
-
zoli62
addikt
válasz
mrszitya #3019 üzenetére
Egyáltalán nem aggódom túl. Csak hosszú ideig tartó Avira használat után megszoktam, hogy minden egyes Windowsba való bejelentkezés után kb.15 perc múlva települnek a frissítések, feltéve, ha rendszeresen szabályos idöközönként naoi egyszer van login. Ez Avast használatánál láthatólag nincs így, mert ha 24 óránál több idő is telik el két bejelentkezés között, az még nem garancia arra, hogy a Windowsba való bejelentkezés után maximum 15 perc alatt frissüljön a vírus adatbázis. Alapértelmezetten ez 240 percenként történik, a beállításokban ezt meg lehet változtatni, de én úgy értelmeztem, hogy ez csak az újabb programverzió telepítésére van hatással, mert alatta,a részletes beállításokban van ez a lehetőség.
-
zoli62
addikt
válasz
mrszitya #3017 üzenetére
Az én tapasztalalatoma következő. Bejelentkezek a Windows 10-be, mondjuk minden este, aztán otthagyom a gépet egy időre. Később, például egy negyed óra múlva megnézem az Avast irányítópultján a frissítéseket, látszik, hogy mikor volt a legutóbbi keresés, de az aktuális verzió száma még a tegnapi. Amennyiben manuálisan telepítem, akkor letöltődik az új definiciós fájl.. Már az is előfordult, több óra tétlenség után sem történt frissítés, pedig már eltelt egy nap a legutolsó verzió kiadása óta.
-
Lacika991
újonc
válasz
mrszitya #2958 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Régi gépem van, és a 2015-ös verzió kicsit megfogja. Melyik lenne a jobb döntés:
– csináljak rendszer-visszaállítást arra az időpontra, amikor még nem frissítettem
– töröljem ezt a verziót, és rakjam fel a régebbit, amelyik volt (ebben az esetben törölnöm kell az avast accountom és újat csinálni, vagy a jelenlegivel is tudok ismét regisztrálni?)
Nagyon köszi, és bocsi, ha túl sok bajom van. -
gyulank
addikt
válasz
mrszitya #2958 üzenetére
A rendes FF a legfrissebb. Nem írja ki, hogy az Avast, de ha kikapcsolom az Avastot, akkor működik, szóval az Avast miatt nem működik.
Konkrétan az történik, hogy csomó oldalnál kiírja, hogy nem biztonságos. Először a google, youtube, és a FF sync-nél csinálta. Be akartam lépni a Syncbe, és ugyanezt dobta fel.
És más oldalaknál is ez van. Ja, kiegészítőket is csak úgy lehet telepíteni, ha kikapcsolom az Avastot.
Pl. tegnap a Lavafoxot akartam telepíteni, és hibát írt a letöltésre. A sync is 99%-ban kiírja alul, hogy hiba van, majd újra próbálkozik. És csak a Firefox. Legalábbis Chrome-al, meg a W10 beépítettjével nem csinál ilyet. -
-
GGAllin
tag
válasz
mrszitya #2924 üzenetére
Na ezt már szeretem
az oktatási környezet is befelefér vajon a céges csomagba? Csak mert az ESS pl külön veszi a kettőt, és kormányzati, oktatási célra nem is lehet ingyenesen igénybe venni. egy kis/közepes vállalkozás viszont használhatja 10-15 licencig ha jól emlékszem.
-
Rotcsa
tag
válasz
mrszitya #2889 üzenetére
Lehetnek a gépemen az avast-tal egyidejűleg a következők?
-mcAffe,
-herdProtectScan
-HitmanPro
.adwcleaner és
-Malwerbytes ?Nem akadnának össze? A minap újra kellett tennem a rendszert, mert bejött valami malwer:
trovi meg a vosteran... kinyírták a gépemet! Az avast nem is látta őket, még a boot-ra ütemezett keresős sem...
Ezekkel viszont megfogtam, csak akkora már túl késő volt. A herdProtect leállt 92%-nál, amikor a 'explorer.exe'-hez ért
A Hitmanpro mintha leszedte volna, de újrainduláskor lassabban indult a gép és a végén már egyetlen egy automatikusan induló program sem futott. kifagyott minden, még a tűzfalat sem tudtam vissza kapcsolni, az internetkapcsolat is elszállt..... -
DS39
nagyúr
válasz
mrszitya #2828 üzenetére
Ilyen esetben célszerű tehát az adott gyártónak elmesélni, hogy az oldal amit blokkolnak, tárhely, milliónyi aloldallal => légyszi' ne blokkoljátok élből az összes aloldalt. Oldjátok meg.
a téves riasztás bejelentőnél pont ezt tettem én is, persze angolul leírva.
(majd kiderül idővel lesz-e vmi eredménye) -
DS39
nagyúr
válasz
mrszitya #2804 üzenetére
köszi. csekkoltam ezekkel, a virustotal-on 1/58 lett az eredmény az pont a második linkre hivatkozik, azon lefuttatva ez volt az oka:
Detected encoded JavaScript code commonly used to hide malicious behaviour.(elküldöm privátban a hibajegyzéket)
egyébként azt jól gondolom, hogy így a Google fordítón keresztül kvázi sandbox-ban jelenik meg a weblap, azért nem jelez úgy már az Avast?
-
batagy
őstag
válasz
mrszitya #2672 üzenetére
"Szerintem próbáld ki te is a beállítások/adatvédelem részben, kikapcsolva ("Az oldalakkal ne közölje a követési preferenciáimat") mi történik."
Kösz a tippet. Megnéztem, de nekem alapból ezen a beállításon van:
"Az oldalakkal ne közölje a követési preferenciáimat"
Szóval nem az a hiba. Az esetemben már tisztázva lett, a router hibás, de az Avast DLL-ben is lesz egy javítás.(#2673) ajuhasz
OK. Megtettük amit a haza megkövetelt.Többet nem tudok hozzátenni, kérem kapcsolja ki.
Valószínű az Avast IS modulja is hibás. -
batagy
őstag
válasz
mrszitya #2670 üzenetére
Ok, kösz az infót!
Akkor a zóna beállítás jó lesz neki a közepesen is.
Viszont nem értem, hogy miért akkor megy neki a VNC, ha a közepes biztonságú zónát beállította? Arra tippelek hogy a tűzfal beállítás sem mentődik el, vagy legalábbis nem lép életbe azonnal. Ilyet tapasztaltál?
-
karlkani
aktív tag
válasz
mrszitya #2640 üzenetére
Értem én mit mondasz, csak azt nem, hogy az avast minek hoz létre egy ugyanakkora méretű fájlt letöltés közben, mint ami az ideiglenes tárolóba (Temp, vagy ami be van állítva) töltődik éppen (lehet az akár több GB-os is). Kikapcsolt Avastnál nem jelentkezik. Nem az SSD élettartama a kérdés...
-
Kuni
csendes tag
válasz
mrszitya #2545 üzenetére
Szia.
Igen a sima windows otthoni hálózatot, használom, de lehet, hogy a laptop beállításaival van gond, mert az asztali gép ugyanúgy win 8.1-es op. rendszer az új 2014-es Avast, de ott sikerült kommunikációra bírnom a tv-vel a gépet, de a laptopon ez nem megy. Csak mivel azt hittem ha a laptopról nem megy, akkor az asztali gépről se, mivel minden ugyan az rajtuk. Valószínű nem az Avast a hibás, bár ha kikapcsolom látja, azt nem értem. Köszi azért a segítséget!
Te se vagy egy korán fekvő típus.Üdvözlet!
-
Kuni
csendes tag
válasz
mrszitya #2542 üzenetére
Szia.
A freet használom, de a 30 napos próbamódban, megvárom a frissítést kíváncsiságból, mert tudom kezelni a problémát, csak nem szeretném, hogy végleges maradjon az állapot. Mindenesetre lehetne beállítást tenni rá, hogy mit engedek, és mit nem, vagy mielőtt tilt kérdezzen rá. Mindenesetre köszönöm a gyors választ. Remélem megoldódik a problémám.
Szia
-
AtHoS
nagyúr
-
ntomtb
tag
válasz
mrszitya #2514 üzenetére
Igen, olvastam azt a hozzászólásodat. A hozzá nem értő felhasználótól, azért hozzám közelebb érzem a hozzáértő felhasználót.
Viszont csak amiatt kérdezem, mert össze-vissza pakoltak mindent az új felületben, illetve más néven van. És a fájlrendszer-védelemnél nem-e túlzás-e a vizsgálat megnyitáskor/íráskor/hozzácsatoláskor külön-külön menüpontba is rendezett dolgok. Nem szokásom kétes oldalakat nézegetni, csak esetleg dvd írásnál azért plusz tizenperceket nem akarok tölteni hogy írás előtt ellenőrizze, vagy a pendrive-ról másolás közben.
Csak vagyok annyira paranoiás hogy esetleges ha bepipálva vannak ezek és a hamachi vagy más program ott tököl a telepítés alatt ahol a 8as főverziónál nem, rögtön kikapcsolom őket. (Ami remélem így nem esik el egy fontos részétől a védelem.) -
kalap12
tag
válasz
mrszitya #2498 üzenetére
Nem tudok, most olvastam egyik nap, az a teszt ami szokott vírusírtókat összehasonlítani, nagyon híres ilyen teszt magazin vagy teszt oldal, nem tudom a nevét sajnos, de ott még egy nevetséges vipre meg egy comodo is jobban teljesített, el vagyok keseredve miatta..meg ilyen nevetséges ismeretlen vírusírtük megelőzik...
-
HZoli87
veterán
válasz
mrszitya #2316 üzenetére
Mivel annyira ügyesek, hogy évek óta ugyanaz a béta verzió letöltési linkje (6, 7-es verziónak egészen biztos), ne csodálkozzanak rajta, hogy fél világhálóról letölthető ... (valaki kipróbálta, és lám-lám). Futótűzként terjed.
1 nap alatt még a letöltései linket sem változtatták meg (minek is tennék), szerintem örülnek neki hogy minél többen kipróbálják, mert több (visszajelzést) feedbacket kapnak (programon belül küldhető).
Azért írtam, amit (nem stabil verzió, használata csak saját felelősségre).
Nálam VirtualBox alatt azt csinál amit akar, egyébként a GUI förtelmes (a jelenlegi szebb, szerintem),
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
mrszitya #2298 üzenetére
Gyalultam mindent, majd egy korábbi verziót feltettem, de amint a licence fájlt beszúrtam frissítette magát a legfrissebb pró verzióra, annak ellenére, hogy ki volt kapcsolva a frissítés.
Szerencsére az újratelepítéssel egyenlőre jónak tűnik.Ui.: LiLxWaYnEx kösz a linket!
-
DS39
nagyúr
válasz
mrszitya #2267 üzenetére
köszi, hát ez elég tré.
most bekapcsoltam hogy csak az egyéb rendszerszolgáltatások betöltése után töltse be az avast szolgáltatásokat, minimálisat javított, de hát...
a frissítési paramétereknél már korábban kivettem a pipát az elől, hogy "a számítógép állandó internetkapcsolattal rendelkezik", hátha akkor majd nem próbálja meg egyből indulásnál, feltételezve hogy úgysincs net, de leszarjajelenleg úgy használom hogy csak értesítsen ha elérhető új frissítés, így legalább a telepítési fázis nem rögtön indulás után történik meg.
-
Dontorrent
tag
válasz
mrszitya #2258 üzenetére
Szia. Nem,nekem a free van fent. Viszont most,hogy említed a böngészőmet,lehet valami köze az Avast-nak ahhoz,hogy nagyon sok esetben nem tudom megnyitni a Firefoxomat? Többszöri próbálkozásra igen.De ugyanez a gáz a Chrommal is. A hiba üzenet a következő szokott lenni: A Firefox működése leállt,a windows nem tudja megnyitni. Majd: keressen megoldást az interneten és zárja be a programot.Katt.erre,és bezárja,de utána sem történik semmi.vagy ha igen,kínlódással csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest