- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrszitya
senior tag
Utaltam rá hogy maradhat, de ismétlem, nem létszükséglet ennyi cucc. Nálam például az Avast-es gépeken még a Malwarebytes Anti-Exploit szoftvere van fenn - amelyről tegnap írtam már, mire jó. Plusz szökő évente egyszer, ha épp valami olyat töltök le, a Hitmanpro-t küldöm át rajt (vagy a VirusTotal-ra teszem fel esetleg).
Egyébiránt ajánlom figyelmedbe a Comodo megoldását, ha a történtek miatt nagy volna benned a paranoia. Nos, ő rendkívül erős védelmet ad, még alapbeállítások mellett is. És esetében a virtuális homokozóért (sandbox) sem kell fizetni, mint mondjuk az Avast-nél, ami manapság talán az egyik leghasznosabb dolog a vírusvédelmi megoldásokban.
-
mrszitya
senior tag
McAfee csak akkor, ha az állandó védelem nélküli variánsát tetted fel. Gondolom a Flash Player-hez is mellékelt Security Scan-ről van szó. Az mehet elviekben.
A többivel nincs gond, azok csak kézi keresők, így nem akadhatnak össze az Avast-tel. (Malwarebytes pedig, ha esetleg a fizetőst is tetted fel, vagy trialban (próbaverzióban) az fut, elméletileg úgy sem lehet vele gond, mivel kiegészítő védelemnek szánt program.)
Ha súlyosnak tűnik egy fertőzés, érdemes igénybe venni az általában külön letölthető formában elérhető live cd-s/usb-s antivírusokat. Pl. Kaspersky Rescue Disk. Nevükből is adódóan ezek a saját oprendszerünk elindítása nélkül, külön lemezről futnak le, így hatékonyabban tudják eltávolítani a problémás elemeket.
Egyébként Avast beépítve is tartalmaz ilyet, most fejből meg nem mondom milyen néven, és hol találod azonban. Mindenesetre a Kaspersky megoldását javasolni tudom. Kiírod egy USB-re, és arról bootolsz be.Ha a történtek után nem fogod lecserélni az Avast-et, akkor javaslom a "Megerősített üzemmód" aktiválását a beállításaiban. Erről bővebben a topic keresőjét használva fogsz tudni informálódni.
Ui.:
Ennyi kiegészítő cucc felesleges, a Hitmanpro vagy a Malwarebytes valamelyikét fent tarthatod, időnként és/vagy a kétes dolgokon lefuttatod. Az Adwcleaner weboldalát pedig tedd el a könyvjelzők közé.
(McAfee pedig messze nem élvonalbeli manapság.) -
C. s.
addikt
Szívesen!
Örülök, hogy javul a helyzet.
Ismered a Sandboxie-t? Melegen ajánlom!!!! Ingyenes és megbízható. Csak azzal netezz, és mindent abba telepíts, ami hagyja magát, persze mindent külön-külön homokozóba, mert ha valami fertőzött, nem rondít össze mindent. Ha a letöltött programokat a Sandboxie-n kívül tárolod (úgy érdemes!), akkor jelszóval védett tömörített állományba pakold, abból nem mászik ki semmi "illetlenség". Letöltés után rögtön tömörítsd be, csak azután hozd ki onnan! Csakis úgy csomagold ki, hogy egy előzőleg az ő számára létrehozott homokozóban elindítod a fájlkezelőt (Intéző, Total Commander, stb.) és ott betallózva csomagolod ki! Ha telepítés után már nincs szükséged a kibontott fájlra, "daráld be". (Ez érvényes a letöltöttre is, ami nincs jelszóval védve és minden gyanús elemre.) Én erre a célra Ashampoo Winoptimizert használok, ennek az leegyszerűsített, célirányos megfelelője az Ashampoo File Wiper, de a CCleaner is tud ilyet. Mindhárom ingyenes, illetve az elsőnek van fizetős változata is. Egy tipp: a jelszó könnyebben megjegyezhető, ha mindig ugyanaz és ha beírod a fájl nevébe. Persze kizárólag akkor, ha nem az a célod, hogy másokat távol tarts tőle, hanem csak annyi, hogy ne garázdálkodjon semmi a gépeden!
Más esetben ez egy nagyon rossz tanács!
Kíváncsi vagyok a fejleményekre!
-
C. s.
addikt
Ez nagyon furcsa! Milyen tűzfalat használsz? Minden esetre különösen reagál a géped az anti-vírus programokra. Lehet, hogy rejtegetnivalója van?
Valaki más gépével töltsd le és próbáld meg telepíteni. Melyik nem jött le és melyiket nem sikerült telepíteni?
A HitmanPro hivatalos oldala
Letöltőlink:
HitmanPro (32 bit)
HitmanPro (64 bit)herdProtect letöltőlink
A harmadik progit én is ugyanarról a linkről töltöttem le, amit írtál. Ők kicsit másképp oldják meg, így közvetlen letöltőlinket (exe fájlt) nem találtam hozzá.
Több ötletem sajnos nincs.
Ezt utálni fogod: barátkozz a gondolattal, hogy esetleg újra kell telepíteni a gépet, ha nem oldódik meg.A www.download-4-free.com-ot nem ismerem, és mivel igen fiatal oldal (1 hónapos), legyél vele óvatos! Lehet, hogy majd idővel közkedvelt lesz, de jobb vigyázni.
Itt ellenőrizhetsz minden oldalt, mielőtt fölkeresed:
URL Void
WOT (szürke = nincs adat, világoszöld = passz (kevés adat vagy kevéssé megbízható, nem tudom), sötétzöld = biztonságos, sárga = bizonytalan, narancssárga = magasabb kockázat, piros = végveszély, vírustanya) Érdemes az ottani vélemények színkódját is átfutni vagy beleolvasgatni. Ritkán, de egy-egy sötétzöld oldalról sok vírusos vélemény van.Erősen átmentünk offba, javaslom, hogy folytassuk a vírusirtó témában, mielőtt kikapunk.
A link az előző hozzászólásomban van. Ott nagyobb a forgalom is, hátha más is csatlakozik hozzánk.
-
C. s.
addikt
Szia!
Nem tudom, hogy a McAfee-nek és az AVG-nek van-e saját eltávolítója vagy elég őket hagyományos módon leszedni. Talán kérdezd meg az általános vírusirtó témában, hátha lesz valami egyszerű megoldása az ügynek.
Majd írd meg, mire jutottál a víruskereséssel! Sok sikert!
-
C. s.
addikt
Talán valami vírus szívat. Próbálj ki az Avast mellett mást is. Nekem a gépen van a Hitman Pro, a Malwarebytes Anti-Malware és a herdProtectScan. Az utolsó találatait egészséges kritikával fogadd, mert több keresővel dolgozik, mint a Virustotal, szóval némelyik "hiperaktív" és fals találatot is adhat. Mindhárom ingyenes. Ezek mellett maradhat az Avast, nem zavarják egymást. Sőt, még a Webroot SecureAnywhere is megfér a víruskeresőddel, csak az fizetős, de vészhelyzetre jó lehet a próbaverzió. Én szépen sorban végignézném ezekkel a gépet (az összes partíciót) jó alaposan, hátha valamelyik segít.
Ez most jutott eszembe: az Avast előtt mit használtál? Nem maradt belőle valami a gépen, ami bekavar? Hogyan szedted le?
És bocs, hogy ilyet merek kérdezni, de miféle forrásból származik az Avastod? A hivatalos oldalról az ingyenes verzió? Mert ha valami "alternatív" megoldás, vírusos is lehet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- P2P Fogadóoldal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest