- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #8641 üzenetére
oké, így már értem. Köszi szépen!
-
jjeahh
nagyúr
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
több mint 2 hónapja vettük meg a feleségemmel életünk első automatáját (Philips Series 2200), azóta teszteljük a kávékat.
Most az Auchan BIO 100% Arabica van a gépben és ez nagyon bejön mindkettőnknek. Előtte LAVAZZA Qualitá Oro, Tchibo Black & White, Tchibo Milano style, Tchibo Sicilia style volt tesztelve.
A kérdésem az lenne, hogy az Auchan kávéhoz hasonló mi ajánlott még? Láttunk Lidl és Aldi saját márkás BIO kávét is, amik szintén 100% Arabica. Van esetleg ajánlott ezekből?
Köszönöm.
-
mpo
veterán
Barátomnak Bosch TIS30321RW gépe van és én javasoltam neki azt a tablettát, amit használok:
Puly Caff tisztító tabletta
[link]
Nála is marad ebből a tablettából, de az ő gépét nem kell félúton áramtalanítani.
A régebben használt tablettával nem volt ilyen gondja, most keres másik tablettát.Amikor megvettem a gépet, megkérdeztem a két még dolgozó szervizest.
Az egyik azt mondta, nem javít garanciában annyiért, amit a Philips fizet.
A másik azt mondta, nem kell kávéolaj-eltávolító tablettát vennem! -
ribarszki
őstag
Persze, hogy nem. Bedobja az egész tablettát a zaccfiókba. Olyan mintha nem is csináltál volna semmit. Bedobod a tablettát a darált kávé rekeszbe,, hosszú kávét állítasz be előre őrült kávéval, majd a leengedett mennyiség felénél hátul a főkapcsolót lekapcsolod 15-20 percre, utána vissza.
-
Dudee
senior tag
milyen áramtalanításról van szó?
Az én Saecom (made by Philips) leíárása nem említ ilyet. Amúgy meg simán bedobom felül a lyukon azt csá, semmi gond nem volt eddig, és nem is marad meg semmi a tablettából.
Amúgy meg tök kemény a tabletta. Abból semmi nem marad a tölcsér falán, az tuti. -
jjeahh
nagyúr
Srácok, az létezik, hogy amióta a zsíroldó kapszulát átengedtem a gépen, azóta a kávé savasnak tűnik? Vagy csak placebo
. Utána több öblítést csináltam, kimostam a főzőegységet, kitakarítottam a gépet, szal elvileg patika tiszta és legalább 6 kávé már le volt főzve.
-
Dr. Szilikát
őstag
Legfeljebb nem jó az előírás, egy ilyen gépbe manapság már rendes tisztítóprogramot kellene írni.
A Krups például szakaszosan nyomja rá a vizet, pontosan nem emlékszem, talán 1 sec nyomás, 10 sec szünet. Így eléri, hogy a tabletta lassan feloldódik, sőt a szünetekben még visszafelé is áramlik a lé, ami ennél mondjuk lényeges is, mivel a bojler spiráljába folyik le a kávémaradvány is, a csepptálcába irányítva, ezért nem árt néha tisztítani.
-
törölt tag
Nem ragad be lúgos por az őröltkávés leeresztőn, nem iszom random időpontban leeső morzsákat.
Ereszd át egy kicsit aztán áramtalanítsd, ha marad a tablettából, be lehet még egyszer dobni, vagy használhatod csepptálca zsíroldásához, oda is egy tabit kell dobni és forró vízzel kioldja a lerakódásokat. Jó drágán. -
-
törölt tag
válasz
viktorhu #8628 üzenetére
A Philips főzőegységeken van egy hieroglifa, hogy 500 csészénként opcionális a zsíroldó tabletta használata.
És itt írja, hogy kell.Persze nem érdemes átdobni az őröltkávé tölcséren, én inkább beállítom őrölt módba, kiveszem a főzőegységet és berakom a tablettát, visszarakom és úgy kezdek lefőzni őrölt módban egy hosszú kávét és közben áramtalanítok. Az őröltkávé tölcsérbe őrölt kávét se szoktam szórni, csak feltapadna a lecsapódott párán, ugyanígy kiveszem a főzőegységet inkább.
-
viktorhu
veterán
-
TA68
őstag
A Krups EA816170 kávéfőzőm már túl van az 1800 adag kávén és még nem kért vízkőmentesítést. (amióta megvan, már kétszer vízkőtelenítettem alternatív módszerrel)
A lengyel elektroda fórumon olvastam, hogy a Krups akkor indítja el a lefőzött adagok számlálását, ha el van indítva a vízszűrő patron feltöltése akár patron nélkül is.
Lehetséges ez? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21 #8620 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hova kell bedobni a tablettát. Összefoglaló szerint:
"ezeket őrölt kávé módban lehet beejteni a főzőegységbe, majd főzés közben áramtalanítással hagyni hogy feloldják a lerakódásokat"
De a főzőegységbe mégis hogyan? A kávé helyett tegyek bele tablettát, leőrli, lefőzi és ennyi? Nem telik meg vele az örlő? Vagy a darált kávé helyére tegyem bele? -
Nagya21
addikt
Hali!
Én 3 pupozott evőkanál citromsavat keverek el 1 tartálynyi meleg vizzel.
Vizszürő patront nem használok, helyette vizlágyító párna van a tartályban.
A delonghignál nincs zsirtalanító program, főzz egy jóóó hosszú KV-taztán feloldja a tablettát, és ennyi.
O gyürüt, zsilikonzsirt, meg ahol olcsóbb ott vegyél.
Üdv Nagya -
skun76
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #8618 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kiskutya, neked is. -
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy a Denkmit leírásában szerepel, tízszeres vízmennyiség kell hozzá, azt tovább hígítani már nem kell. Ez a 0,25 literes flakon esetében 2,5 liter víz, ha mind felhasználod.
Kristályos citromsavnál hasonlóan, 10 %-os oldat készítése ajánlatos, a tömegre vetítve. Nem én találom ki, Krups gyári ajánlás is.
Delonghi alkatrészeit nem ismerem. Amikor egy tartály öblítővizet elhasznál, utána megkóstolhatod a gépből kijövő vizet, miután ezek étkezési savak és akkorra már nagyon felhígult, ha érezhető egyáltalán.
Ha nem savanykás, akkor kész. Ellenkező esetben lehet folytatni az öblítést.
-
szkutyi
addikt
Érdemes használni a vízszűrő betétet???és ha igen miért?
-
skun76
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég tulajdonosa lettem egy Delonghi 290.61 kávéfőzőnek.
A karbantartásával kapcsolatban lenne néhágy kérdésem:
1. Fontos-e a rendszeres szűrőcsere, vagy inkább a gyakoribb vízkőtlenítést válasszam?
2. Amennyiben a szűrúcsrét javasoljátok, hogy lehet a legolcsóbban hozzájutni?
Vízkőtlenításhez láttam javasoltátok a DM-es Denk mit. Ezt milyen arányba kell használni? Tehát mennyit kell ebből beleönteni és a többit Max-ig tiszte vízzel?
Illetve ugyan ez a kérdés ha citromsavat választanék. Mennyit tegyek belőle a víztartályba?
3. Szeretnék rendelni néhány gumigyűrűt is. Milyen méretüekre lenne szükségen? Érdemes már most beszerezni néhányat, vagy teljesen fölösleges? Mert mire szükségem lesz rá addig álltában szétmállanak/megszáradnak?
4. Zsirtalanításhoz tablettát vásároltam. Viszont azt vettem észre, hogyha csak egy sima hosszú kávét futtatok le a zacctartóban marandnak részek a tablettából. Az öszefoglalóban azt olvastam, hogy menet közben érdemes áramtalanítani. Ezt még nem próbáltam. Biztos, hogy ez a típus nem fog bedilizni az áramtalanítástól?
5. Vízkőtlenítéskor a gyári videóban úgy láttam, hogy kétszer öblít. Egyszer szűrő nélkül, egyszer pedig szűrővel. Nekem viszon csak egyszer öblít. Ezután vége a vízkőtlrnítő ciklusnak. Ez így normális? Másnak is van így?Válaszotok előre is köszönöm
-
törölt tag
válasz
VágniValó #8608 üzenetére
Mieléről mindig ez jut eszembe.
James Hoffmann Miele CM7750
-
Sziasztok.
Kb 5 éve használok egy DeLonghi Magnifica S ECAM 22360 automata kávéfőzőt.
Mindig rendesen tartva volt a szűrőcsere, vízkőoldás, és a tisztítás. Tehát nincs elhanyagolva. Mostanában bekapcsoláskor kiírja hogy "Általános Riasztás". Olyankor kikapcs hátul a gombbal, majd visszakapcs, és működik. Mi lehet vele? Érdemes megjavittatni, vagy újban gondolkodjak?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
szkutyi
addikt
Hozzáértő profik.
.mi ez a gép?
jobb mint az enyém?
(nekem Krups ea9000)
Mennyit érhet ez ha szépen gond nélkül működik és el szeretném adni? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest