- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Játékos #24683 üzenetére
hallottál már koncert hangosítást. ölég feszes szok lenni a basszus, pedig meglehetősen nagy a tér
ha meg válogatós a basszus, az azt jelenti, hogy van alul a frekimenetben valami pukli. pl. mert sz*rul van összeeresztve a kickel. esetleg nem szereti a kocsidat. próbálj ki más ládákat is, meg más frekivágást, mielőtt két mélyet raksz a kerékdob föll, meg 8 mélyközepet és 12 csipogót az utastérbe
a Fiatnál meg azért esett így, mert ez volt a legolcsóbb megoldás, ami megközelíti egy 12 filléres kínai PCs hangszóró szintjét. Ne legyenek illúziód a gyári rendszereket illetően -
footy
addikt
válasz
Játékos #24471 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy jó szigetelés mindképpen kell, ha rap-et vagy drum and bass-t hallgatsz, akkor valószínű úgyis kell szub. A lényeg, hogy a láda nem váltja ki a szigetelést.
(#24472) K53TA
Ovált semmiképp, inkább akkor 1db free air rendesen beépítve/ hajtva. Nem tudom mik a rendszered egyéb elemei, de a szigetelés és a kábelek teljes értékű komponensek. -
footy
addikt
válasz
Játékos #24464 üzenetére
Pontosan erről írtam az előző nem tudom hány oldalon keresztül, te is beleszaladtál abba a hibába mint sokan mások. Lehet elég lenne a mélyed(ha nem a tüdőmozgatás az elsődleges,hanem az egyenletes hangkép) ha normálisan be lenne építve a mélyközeped. Inkább veszel még egy komponenst amivel megnehezíted a saját dolgodat. (plusz kábelezés, beállítás, az esetek 99%-ban nem passzol az első kiválasztott láda a többi komponenshez.) Amíg nincs a kick-ednek alja, addig lesz egy mocskos nagy lyuk a frekvenciamenetben. 80hz-től 200-ig nem fog semmi szólni. A ládát egyébként is csak kipróbálás után veszünk, mert senki nem tudja megmondani előre, hogy adott láncban, adott autóban hogy fog szólni. Arról nem is beszélve, hogy egy 10esből megvan a szigetelés, tehát még olcsóbb is lett volna.
-
orbano
félisten
válasz
Játékos #24462 üzenetére
igen, az lenne. nagyon sokat számít a hangszóró beépítése. jó nagy lemezcsavarokkal egy minél "magasabb", öblösebb MDF kiemelő.
ha meg semmiképpen nem jön be a szub téma, még mindig tehetsz 20-as hangszórókat a hátsó ajtókba, rendesen megvágva... de jól csinálni ezt is eléggé zsebbenyúlós, nem véletlenül a láda a legelterjedtebb megoldás -
orbano
félisten
válasz
Játékos #24456 üzenetére
betehetsz 16 párat is, ha egy szar fos "tálban" van a hangszóró egy normális mdf keret helyett... nekem lényegében megszűnt a mélyhang kijönni a kickekből, csak mert egy icipicit nem feküdt fel jól a kereten...
én a helyedben biztosan nem költenék dupla kickes megoldásra. az annak jó, aki extra hangerőt akart, mert mittomén kabriója van és szereti IGAZÁN nagy hangerőn csapatni. de nem hiszem, hogy Neked a középtartományod is gyenge lenne, gondolom csak a kick a kevés... -
kavics325i
őstag
válasz
Játékos #24456 üzenetére
Írták már itt, hogy anyós ülés alá erősítő és csak kábel hátra. 25-ös mélyek be érik 10 liter körül. Nekem a 30-asból 27 litert kért/db. Most 42.5 liter van. Bár hely is van bőven. Én inkább bevállalnám a plusz kicsi ládát mint az ajtót nagyon faragjam. Egy kis ládát könnyű ki-be rakosgatni.
-
footy
addikt
válasz
Játékos #24432 üzenetére
3 ajtos Seat Ibizaban hallottam mar, abban jo volt, nem hiszem, hogy a te ajtod terfogata sokkal nagyobb lenne. A gond inkabb az hogy a "talba" teszed, igy tul kicsi helyre van beszoritva a hangszoro, azert nincs melyed. Amig legalabb a hangszorofeszket nem csinalod meg rendesen mindegy milyen hangszorot raksz be nem lesz melyed.
-
footy
addikt
válasz
Játékos #24422 üzenetére
Ez a hangszoro 3 utban vagy szelessavu melle lehet jo, ha lehet hinni az adatlapnak. Epitsd be rendesen az MX-et az lesz ott a gond. Ha rendesen beepitett ajtoba sem olyan ahogy szeretned, akkor ajanlom az Eton Pow172-t. Ez melyben kifejezetten eros szett.
ui.: Fazisban vannak a hangszorok?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Játékos #24420 üzenetére
Ennél jobbat nem tudok mondani, de sztem a többiek se tudnak kihozni több mélyet ezen az áron. DLD500+ volt fent 13-18e közötti árakon...
Illetve shteer kollega ládája, ez a szarér-hugyér kategória győztese. -
Osynho
addikt
válasz
Játékos #24415 üzenetére
A 2 plusz mélyet az ajtóba tennéd? (egyterűben gondolom nincs kalaptartó). Ha igen, gondolom nem szigetelnéd. Ha nem szigeteled, akkor nem hogy elől, hanem sehol se lesz mélyed.
Így már elég nagy előnnyel indul egy láda.
Egy kis 25-ös zárt nem sok helyet foglal, az erősítő mehet az ülés alá, a hangszórókábelt meg csak el tudod vezetni valahogy hátra. Nem akkora meló szerintem.
Az MX165 Plus rendesen be van építve előre? -
gabber01
addikt
válasz
Játékos #20500 üzenetére
én meg szerintem orbano sem elsősorban erre gondolt, hanem hogy effektíve a hang terjedési jellemzői miatt zavarják egymást a hullámok. elképzelhető, hogy a fizikai akadályok illetve a hangszórók között fellépő különbségek a hangkeltésben (értsd: nem tökéletesen ugyanazt a hanghullámot produkálják), a hanghullámok "zavarják" egymást. ez az interferencia adott esetben lehet pozitív is, ha erősítik egymást, de ha olyan az eltérés, akkor ki is olthatják egymást. ezért lehetséges, hogy középen halkabbnak érzed. ezt a jelenséget multimeterrel biztos hogy nem lehet kimérni, más műszer kellene. de ne vedd készpénznek, csak tapogatózom.
-
footy
addikt
-
Játékos
addikt
válasz
Játékos #20351 üzenetére
Sziasztok!
Helyére került minden az autóban (Fiat Ulysse). Konkrétan egy Pioneer DEH-4400BT, Audio System MX 165 Plus, meg egy ALPINE MRP-F200. A gyári szigetelésen kívül nincs semmi, az eredmény kb. a várakozásoknak megfelelő. Végtére egy családi buszlimuzinról van szó, nem kell megsüketülni benne, nem is volt ilyen célom.
Ilyenek voltak előzőleg beépítve. Elöl kicseréltem, hátul maradt egy pár, most a mélynyomó feladatát látják el a kárpitban, de hagynak némi kivánnivalót...
Nem mennek nagyon mélyre (pedig PC-ről simán megy nekik a 20 Hz), viszont a hátsó kárpit hangoskodik rendesen. (szigetelésre szorul)
Kérdések:
-ha erősítő van a rendszerben, attól még a fej erősítője minden további nélkül működik, ugye?!
- kérlek, javasoljatok 16-os mély hangszórót, amivel a fentieket érdemes lecserélni, a hátsó ajtóban, hogy kicsit segítse a mélytartomány visszaadását.Köszi!
-
Játékos
addikt
válasz
Játékos #20342 üzenetére
Félreértés elkerülése végett: nincs az ülés alatt kihúzható fiók, erre gondoltam, mikor azt mondtam, hogy "nincs elzárva dobozba". Szóval nem az erősítő van megcsupaszítva...
Egyébként érezném a melegét az ülés alól? Halkan hallgatva mennyire melegszenek ezek általában?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Játékos #20292 üzenetére
Hertz manualban nekem olyan van, h min. 30%-al nagyobb. Nade egy 50-es bőségesen megteszi. De mondom, a rendelkezésre álló kábeled keresztmetszete határozza meg a biztit.
Ha van egy 25A-s erősítőd, meg 35-ös kábeled, hiába lenne elég az AGU, ha ekkora kábelt csak ANL ház tud fogadni, vágod?
cOxeR: igen, 35-ös, 50-es kábel, meg 200-as, 250-es bizti. -
trencsy
csendes tag
-
attila666
tag
válasz
Játékos #20240 üzenetére
Az erősítőhöz szükséged lesz az erősítő teljesítményétől függően vastag tápkábelre, ami közvetlenül az akkumulátortól az erősítőig megy. Közvetlenül az akkumulátorhoz kell tenned biztosítékot, hogy zárlat esetén nehogy leégjen az autó. Jó minőségű RCA kábellel együtt szerintem ezek kiteszik az erősítő árának kb felét.
Nincs nagy különbség a 2 és 4 csatornás erősítők árában, így szerintem érdemesebb 4 csatisat venni, hogy később könnyedén tudd bővíteni a rendszered egy mélyládával.
-
orbano
félisten
válasz
Játékos #20232 üzenetére
a QRDude programmal tudsz generáltatni frekimentes WAV-okat tetszőleges spektrumban, tetszőleges frekiemelkedési sebességgel, de szerintem google segít neked találni olyan progit, vagy winamp stb. plugint ami simán megszólaltat valamilyen megadott frekit.
a kiemelésnek van akusztikai jelentősége is, jobban fog tőle szólni (több, jobb, szebb, stb. mélyed lesz). persze ez ajtófüggő is, egy böszme nagy volvoban nincs akkora jelentősége, mint egy suzukiban.
a fejegység beépített erősítője nem csak nagy hangerőn jelent szűk keresztmetszetet. nem csak gyenge, de szarul is szól minden tekintetben -
Játékos
addikt
-
krisztian7
tag
válasz
Játékos #20172 üzenetére
Ne írd le a hangszórókat rögtön, fog az még változni, mert be kell egy kicsit járódniuk, de egy szigetelés nagyon sokat számít, főleg a mélyek tekintetében(én se hittem el, hogy el hogy mennyit és amikor megcsináltam nagyon meglepődtem
)
A magas csak elsőre tűnik soknak, utána hidd el, hogy örülni fogsz neki, hogy van, mert sokkal jobb vele minden zene. -
attila666
tag
válasz
Játékos #20153 üzenetére
Szerintem ki kell venni a magassugárzót és/vagy a mélyközepet és egy ellenállásmérővel (500ft-os multiméter) le lehet mérni, hogy a magassugárzóról a fejegységre vagy a mélyközépre menő kábel közé be-e van iktatva valamilyen alkatrész. A magassugárzót általában egy sorbakötött kondenzátorral szokták leszűrni, így azonnal észre lehet venni, hogy nagyon nagy ellenállást mutat a műszer. Lehet, ha kiveszed a magassugárzót, egyből látni fogod a kondenzátort a vezetékén.
-
attila666
tag
válasz
Játékos #20151 üzenetére
Az MX165-ön csak a csipogóhoz van hangváltó. A mélyközépen ezért 4 csatlakozó van, abból 2-re kell(ene) rákötni a hangváltót a csipogóval együtt. Ha a kezedben lesz, azonnal megérted.
MX165 Pluson érdemes elvágni a hangváltón a piros kábelt? Elvileg egy ellenállást sorba köt a csipogóval, hogy halkabb legyen. Nagy hangerőnél mintha bántó hangja lenne, mióta erősítőre van kötve, de nem tudom, hogy érdemes-e az ellenállást beiktatni vagy csak próbáljam behangolni az erősítőt, esetleg ez normális-e nagy hangerőn (fül tehet-e róla)?
-
Játékos
addikt
válasz
Játékos #19834 üzenetére
Hali!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Elvileg holnap érkezik hozzám egy Pioneer DEH-4400BT, ami egy családi autóban fog szolgálatot teljesíteni. (Fiat Ulysse). Ennek megfelelően keresnék hozzá legalább 4 db. hangszórót, amitől nem várok annyira nagy hangerőt , sokkal inkább előtérbe helyezném, hogy gyengébb hangerő tartományban is relatíve elfogadható minőséget produkáljon.
Nem akarok "ennek élni", szóval nem megy versenyre, nem szándékom emiatt szigetelni, profi cuccokat vásárolni, stb., csak a lehetőségekhez képest szépen szóló rendszert.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Stehe
aktív tag
-
Stehe
aktív tag
válasz
Játékos #19826 üzenetére
Szia!
Én kb. egy hónapja vettem egy Pioneer DEH-4400BT típusú fejegységet, nekem jól szuperál, ha a közelében van a telóm egyből felismeri, BT-n keresztüli zenejátszás is jól megy, a hangminőségen meglepődtem én is. IGO-t még nem próbáltam rajta, de felteszem működik az is. És elég baráti áron lehet kapni, én 33.500-ért vettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- iPhone topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest