-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
MC Pite #34495 üzenetére
Kormányvezérlés a legtöbb esetben megoldható, bár sok esetben külön adapter kell hozzá és nem is olcsó. Egyébként ebben az árkategóriában nincs nagyon különbség hangminőségre. Pio, Kenwood, JVC ajánlott újban ezért az árért. Használtban jobbakat is lehet találni és akkor még bejön a képbe Alpine, Clarion is. Egyébként ha újat akarsz válaszd ami szimpatikus és teljesíti a kritériumaidat.
-
MC Pite
veterán
-
€uro
őstag
válasz
MC Pite #32420 üzenetére
Egyszerűbb, de nem a telefont szeretném vezetés közben nyomkodni. Arról csak a netet osztanám a készüléknek.
Közben nézelődtem és találtam androidos 6-7 colos kijelzővel szerelt készülékeket. Ezek megfelelnének, csak a kocsimba a méretük miatt nem férnek be. Szimpla méretű fejegység kellene.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
MC Pite #32405 üzenetére
Kickernek vannak 16-os szubjai, egy srác használ ilyeneket hátsó ajtóban, az már más kérdés, hogy neki megvannak csinálva az ajtók(szigetelés) és rendes erősítő hajtja, ha semmi áron nem szeretnél szubot, ami a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás lenne, akkor marad a két kis szub a hátsó ajtóba, viszont ez sem jön ki low cost költségvetésből.
-
Osynho
addikt
válasz
MC Pite #32401 üzenetére
Az ért egy mélyládát nem egyszerű ám megtervezni. 1-2 liter is számít, ahogy a reflex cső mérete is. Az "Azért az ajtóim nem kicsik " méretezés nem hiszem, hogy elég pontos, arról nem is beszélve, hogy az általad említett hangszóró nem éppen sub kategória, ráadásul fejről hajtod, az a pár W nem fog értékelhető hangot adni.
Vágd meg 80hz-en, ami maradni fog (nem sok, az biztos
) az lesz a sub tartomány.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #32388 üzenetére
Lejárt a szerkidő:
HA kicsi mély hátra verzió nyer, a GMS 1865 vs 1765N-nél jól gondolom hogy a papírforma szerint érzékenyebbre kéne relatív gyenge forrásnál beruházni? A mostani 93dB-es érzékenységű szett meglepően kellemesen muzsikál, ennél bejött. (Asszem 28-30 körül a plafon, 7-10 között hallgatom jellemzően a zenét, az ami nem nyomja el a külvilágot, de már korrekten kihallani a részleteket a zenében és már nem hiányzik szinte semelyik tartomány - olcsó autós zene viszonylatban természetesen.)szerk2: Most annyi lett megvalósítva, hogy fa távtartók vannak a kárpit és a lemez között, hogy a dinamika ne a műanyag hullámoztatásán vesszen el. Páraszigetelő kivágva, kárpittól a lemezig armaflex-el kiszigetelve. Maga a kárpit meg az ajtó lemeze szerencsére merev, meg van bennük szigetelés.
Erősítőhöz az első lenne egy normálisabb forrás, gondlom nem jelillesztővel az erősített kimenetről gondoltad lecsípni a jelet neki.
Pici erősítőnek még talán tudnék helyet találni (középkonzol mögött)... legalábbis gondolom vannak kicsik is, és arra esetleg rá tudnám küldeni a mélyközepek jelét. Lehet hogy van fasza erősítő ami ezt a jelet lekezeli, de ilyet én a gagyibb kategóriában láttam régebben, azzal meg sokkal nem vagyok előrébb (mert mint írtam meglepően kellemesen mozgatja a DSK-t a mostani fej). Annyit meg nem ér az egész hogy fejet cseréljek; hifizni szobában szoktam, itt csak nem túl nagy lóvé befektetéssel nem túl rosszá akarom tenni a hangot.
De ha mégis lenne erre való erőlködő, meglesem -
Osynho
addikt
válasz
MC Pite #32388 üzenetére
Nem a plusz 1m vezeték a gond, hanem az, hogy máshonnan szól a zene.
"Nem akarok 'sokat', csak hogy a menet és motorzaj kevésbé nyomja el a mély részt, gondolom 4 mélyközéppel közelebb lennék ehhez."
Ott kezdődik a dolog, hogy erősítőt adsz a hangszórók alá. Aztán szigeteled az ajtót. Egészen addig nem tudhatod milyen mélyet tudna. Nem 4 hangszóró kell, hanem 2 rendesen kiszolgálva.
-
kavics325i
őstag
válasz
MC Pite #32385 üzenetére
Az alap eset az lenne,hogy ahogy a nagyok monggyyáákk azé köll elől kettő,hogy mintha egy színpad előtt ülnél úgy szóljon.
Én múltkor bár érzésre cáfoltam ezt avval,hogy nem vagy nagyon kis százalékban van olyan műsorforrás ami színpadilag hiteles, reakció vagy valami ellen izé nem nagyon volt rá.
Innentől a te szíved joga,hogy hány hangszóróból hány helyről hányféleképp jöjjön zene. Ami hifid van otthon nem tűnik rossznak így nagyjából sejtheted miről beszélek. De sajnos a hátad mögül az ajtóból valahonnan lentről jön egy mély az nem lesz fázisban szerintem az elejével.
Sokakkal ellentétben sajnos én még azt is megmondom,hogyha hátul van a szub még ha fázisban is van. -
Joe fiú
senior tag
válasz
MC Pite #32383 üzenetére
Hát apám, ha te ezen kiigazodsz, akkor gratula, én a gyári fejre, egy darab szettet nem kötnék, te meg mennyi is, 6 hangszórót akarsz rákötni? Amúgy nem látom benne a logikát, ha egy nyamvadt szettel torzít a fej, akkor kössünk rá még egyet párhuzamba és akkor jó lesz? Amúgy a párhuzam 4 ohm= 2ohm eredő, elég sok erősítőt megizzaszt, akkor a gyári fejed szerinted tudná?
De az hagyján, hogy rákötöd a hangszórókat, 4,5,6, akárhányat, de hogy még mélyet is rákötni a gyári fejegységre, hát....
De ha már mindenáron tele akarod pakolni hangszórókkal, jobbról, balról, az autót, akkor vegyél valami erősítőt amin van high in ( hsz bemenet) és arra kötögesd a hangszórókat, úgy is torzítani fog, mert torz jelet kap...Amúgy nem értem miért nem jó az a felállás mint az emberek 90%-ának, hogy előlre egy komponens szett, hátulra meg egy szub, és kész.
-
gsc73
aktív tag
-
t.imi
addikt
válasz
MC Pite #20418 üzenetére
A mélyvágásról olvastam itt, de lövésem sincs mit jelent
Most elvileg 4x 20w rms van, elöl a gyári magas és 20w jvc közepek.Még nem vettem meg sajna.Hátul az aktiv mély.
Àltalában 15-20 között szokott lenni a hangerő ~ hangos beszéd ereje. Néha szoktam feltekerni 30-ig, 40 a max.
Benne nem volt hajlandóság, ajánlották az erölködőt:-) Itt is 1-2 kolléga, kell hogy ne legyen torz magas hangerőn.
Az erölködő a tűzfalra, kb 70cm az akku, szettet a gyári helyére. 10cm a műszerfalra, gyurma szerű anyaggal tömitve,csavarozva, magas a tükör mellé. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #20390 üzenetére
b kérdés:
Vadásszak DSK mélyközepet, mert hátulról is jöjjön alulról az álldás; vagy ha most nem vagyok teljesen elégedett az ECX-el, cseréljem meg őket, hogy a kárpit/légtér, vagy a hangszóró a fő ludas? Vagy egy másodpercet se pazaroljak erre, egyértelműen a mélyközép a különbség oka, csapjak le a DSK félére. -
Játékos
addikt
válasz
MC Pite #20272 üzenetére
Hali!
Loudness nekem is megy, de egy picit visszavettem a magasból, illetve egy kicsit szokta is a fülem, és most már sokkal jobban hangzik.
Egyutas "izé" volt benne, így gondolhatod, mennyi magas hangot hallottam a kocsiban ezelőtt...
Kérdés: bikakábelt szoktak használni tápellátás céljából???
-
orbano
félisten
válasz
MC Pite #20129 üzenetére
vannak akik éveket dolgoznak azon, hogy marhára előről szóljon a hifi
ne rontsd el semmilyen hátsó hangszóróval szerintem
nem csak a helyzete fog megváltozni, a tisztaságát is bukod.
a hangszórót mindenképpen a lemezhez rögzítsd. tegély alá mdf-ből távtartót, ha kell. sokkal több mélyed lesz...
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
MC Pite #20121 üzenetére
Hátra mélyet tegyél, nem tudja semmilyen szett pótolni.
Apropó, kábelezés:
- DSK-nak mekkora tápkábel szükségeltetik? DSK vagy AS MX? (majd idővel mindenképpen lesz sub)
- egy DLD500 vagy DLD IW12 esetében ugyanez a kérdés. Illetve milyen és mekkora teljesítményű erősítő illik egyikhez és a másikhoz?
- hangszórókábel ezüst vagy réz?
- ha két erő lesz bent (első szettnek/subnak), akkor két biztosítékház is kell?
- tápot ebben az esetben nem érdemes ugye elosztani tápelosztóval? -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #19919 üzenetére
A DLS (PS6), Hertz (DSK165) AS (MX165) trió közül mazsolázgatok, ezen a szinten nem nagyon oszt meg szoroz hogy csak a magas előtt van mélyvágás vagy rendes keresztváltójuk van?
A DLS-s délután el tudnám hozni, 30Km-re van, a másik kettőből csak újat látok épp (meg időnként nézegetem őket, de ritka az eladó/elég hamar elmegy)...Papírforma szerint a hertz a legjobb (?), de azt a legmelósabb berakni (hogy vakulnának meg hogy csak 3 luk van rajta...). Még talán a magas rögzítője is használható.
Bár a sok tesztben biztos futott az MX ellenében, mégsem az jött ki jobbnak(?). Persze 1 ilyen tesztet sem találok -
orbano
félisten
válasz
MC Pite #19912 üzenetére
ront a hangképen, ha raksz be hátulra is. tehát nem csak fölösleges pénzkidobás, de még árt is.
szerelőnyílásokat is zárni kell, ha mélyhangokat akarsz, különben az akusztikai rövidzár elviszi a szuflát.
magasat lehet ragasztópityuval is rögzíteni, a szivacsot nem tudom, nem hiszem hogy neki szorítja annyira, hogy ne rezegjen ott magában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest