- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
Shokkolo #42980 üzenetére
1db RCA van rajta, amit ki lehet válaszani, hogy az Rear vagy SubW. Ha Rear-ra van állítva, akkor nincs HPF beállítás. Ha a SubW OFF-on van, akkor sincs. Ergo csak akkor tud HPF-et állítani, ha hátsó RCAra mélynyomó van beállítva (és ekkor aktiválódik a Sub.W CTRL menü is, ami az LPF).
Ezért gondolom, hogy a HPF csak az első szettre vonatkozik.
Ha zavaros lenne, akkor a PDF 6-7. oldalán le van ez írva.kigoi
Akkor röviden annyit kell tennem, hogy beállítom 63Hz és -12-re, és pont. -
LógaGéza
veterán
válasz
Shokkolo #42977 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy van benne HPF és LPF is.
De akkor leírom kézenfekvőbben, mert én megnéztem a manualt: 7. oldal, HPF Settings alatti bekezdést kell keresni...
Mondjuk ezt én is meg akartam már kérdezni, hogy ez pontosan hogy is működik. Ugyebár ennél a beállításnál tudok vágási frekvenciát állítani (50Hz-től 200Hz-ig), és szintet -6-tól -12-ig. Ez akkor most úgy működik, hogy ha beállítom pl 63Hz-re, és ott -6-ra, akkor csak a 63Hz felettieket küldi át az első szettre, vagy be kell állítanom pl a 63-at -12-re, a 80-at -10-re, a 100-at -8-ra stb, hogy egyfajta meredeksége legyen?
-
Daywalker
addikt
-
PiciPeti
őstag
válasz
Shokkolo #41868 üzenetére
Ha semleges karakter kell, akkor DT284 szerintem. 2-3KHz között kiemel kicsit, de az esk váltója szerintem kb itt vághat. Kérdés, hogy a DT impedanciája ezt merrefelé csalja el...
De lehet lesz egy eladó finomságom, csak még nem jutottam oda, hogy meghallgassam a rendszeremben. Ha nem válik be, akkor beszélhetünk róla.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Shokkolo #41804 üzenetére
Nem értettél...aki ilyen igényes az amúgy is jártas a témában, tudja, hogy mit miért vesz meg, az egyszeri usernek meg felesleges régebbi fajta full aktív fejet ajánlani, mert lövése nem lesz róla, hogy használja.
Már 7 éve, hogy elég komoly rendszerrel hifizek, de még én sem használtam ki soha az aktív fej lehetőségeit..annak aki nem ért hozzá, meg sokkalta több kára keletkezik mint haszna, és csak egy olyan következtetést tud levonni, hogy az aktív egy rakás sz*r, holott ez csak szimplán megkövetelne egyfajta szakmai hozzáértést ami kb. 1000-ből egy embernek van meg. -
Jaffa75
őstag
válasz
Shokkolo #41781 üzenetére
köszönöm a tippeket...
12k lenne az e-bayről az a keret, amit linkeltél.
Amennyit rászántam az előző kinézett fejre (70+ k), annyiból van lehetőség bőségesen...
A gyári hangszórók nem szólnak rosszul alapvetően, azokat még hagynám egyelőre! Fejegységre van valami tippetek? (40 k-nál többet nem szánnék rá, ha nem új az sem gond - főleg pioneer, esetleg sony jöhetne szóba így elsőre, de nyitott vagyok ha ajánlotok vmi mást) -
-
PiciPeti
őstag
válasz
Shokkolo #41535 üzenetére
A két azonos, komponens szett, erősítőről hajtva szerintem egy hangyányit más kategória, mint a komponens+koax, fejegységről hajtva.
Nem írom le még1x, amit az előző hsz-ben leírtam.Erőszakosságot sem szándékoztam a mondandómmal sugározni, csak szimplán leírtam amit tudok/tapasztaltam a dologgal kapcsolatban. Mindenki felnőtt ember, majd saját belátása szerint cselekszik.
A színpad felé pedig azért igyekszek terelni mindenkit, mert ez egy hifis topic.
-
szivacs1987
aktív tag
-
Adonimus
senior tag
válasz
Shokkolo #40372 üzenetére
Jolvan akkor megnyugodtam.
Még egy kérdés és nem is zavarkodok tovább, Jól szól az a nagy ajtó? Nekem most Renault Megane 1 van és nincs szigetelve, mert tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha nem szükséges azt sem szigetelném, mert 1 négyzetméter egy ajtó, a kis gatyát is szigetelő anyagra kell költeni ha nagyon zörög.
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Shokkolo #40353 üzenetére
Köszönöm! Igen, persze, a fejből vágatlan jön ki.
Bocs, ha nem volt érthető a leírásom, de jól kitaláltátok. Van egy 4csatornás erősítőm, ami az első-hátsó szettet hajtja és van egy másik erősítő, ami a SUB-ot.
Tudom sokan ellenzitek a hátsó szettet, de elől összvissz egy 13-mas hangszóró beépítésére van lehetőségem. (ajtók és kárpitok végésa nélkül, aminek nem vagyok híve, mert gyári állapot fan vagyok)
-
kigoi
senior tag
válasz
Shokkolo #40313 üzenetére
Én már semmilyent de a bosch silver s5 akuhoz akartam hátra egy 24Ah autóhifis akut.
Erre mondta hogy így nem jó mert egymást fogják töltögetni,szívogatni az aksik,nem egyforma a tulajdonságuk.
Azt mondta működik a két akus dolog ha egyforma akukkal dolgozzuk amiknek egyforma tulajdonságai vannak. -
Daywalker
addikt
válasz
Shokkolo #39959 üzenetére
CAV, az is finom
Na meg a Denon is...az volt nekem is a másik opció, csak a H/K-t is jóárasítva kaptam, hivatalos forrásból.
Roki a másik favorit kocsiban. Viszont meglepő, hogy a kis Helixből mennyi hang jön ki (ez ugyanaz, mint a W10 Competition volt), én is meglepődtem. Jó nem megy olyan mélyre, mint a nagyobb nyomók nagyobb ládával, de ami kijön az a méretét meghazudtolja. Egyelőre elég meguntam, hogy nincs csomagtartó -
Daywalker
addikt
válasz
Shokkolo #39957 üzenetére
Igen, a fej cseréje tervben van, ahogy sok minden más is
A JBL meg már nálam hagyomány, házimozin, hifin bizonyított a Harman/Kardon és JBL páros, pedig nincs felsőkategóriás szettem, de nagyon elégedett vagyok vele, így kocsiban is remélem az leszek. Igaz a mélyláda Klipsch, de csak mert olyan áron jutottam hozzá, hogy nem lehetett kihagyni. Majd ha most összeállt, akkor lehet, hogy a mély is cserélődik egy GTO 1202D vagy hasonlóra, de az már zárt ládában a méretek miatt. Most volt is egy eladó az egyik FB csoportban, nem is rossz áron, de egyelőre kivárok. Fejet kell cserélni majd, ahogy mondtad -
Daywalker
addikt
válasz
Shokkolo #39954 üzenetére
Alakulóban van, mert kukázom a régit szinte tejesen. De most épp:
Elöl: JBL GTO 609C első szett, GTO 752 erővel 25-ös tápkábelen, Conducfil Sonofil kábelezés.
Fogalmam sincs mire lesz képes, a hangszóró új (másodkézből vettem, de nem volt beépítve, még be volt fóliázva minden), be kell járatni. Ha kevés az erő akkor kap egy 504-es GTO-t.Sub: Helix P10 gyári ládában és Carpower HPB1502 erővel 35-ös kábelen.
Eléggé kompakt a láda, és mivel Corsában van, nagyobbat már nem nagyon akarok. Ha összeállt és bejáratódott akkor hangzástól függően lehet, hogy átteszem zárt ládába és még nyerek helyet is. Illetve ennek erősítőjén agyalok, hogy cseréljem-e, bár bajom nincs vele, ráadásul 500+ W RMS már zsebbe nyúlósabb sztori. Nem tudom hoz-e annyit a cseréje, majd ki kell próbálni.Fej: Sony CDX-GT 630UI.
Nem egy erős pont, de meglepően jól szól (2009-ben volt 50K). Na nem egy komolyabb Alpine vagy Clarion, ezért cserén gondolkodom, de ami tetszik újonnan 60K, ennyit meg nem szívesen adnék most már. A CD-s szarakodást meg elkerülném, de lehet, hogy ennek ellenére egy régebbi 9xxx sorozatúba beruházom.Tehát mint láthatod, egyelőre alakul, próbálgatom...úgysem lesz vége soha. Célom nincs, a lényeg, hogy nekem jó legyen végül. Jó építgetni
-
Daywalker
addikt
válasz
Shokkolo #39949 üzenetére
Valóban nem rossz a Hertz, de nekem a DSK-val pont az a legnagyobb bajom, hogy a gitár egyszerűen szar rajta, pedig szeretem a rockosabb zenéket. Kíváncsi leszek mint tud a JBL 609C ezen a téren majd. Csináltam neki új kiemelőt, mert a múltkorival - amit itt is mutattam - nem voltam elégedett, kevés hely volt a kosár körül, nem akartam, hogy ne kapjon levegőt. De közbe behúzam egy 35-ös tápot a 25-ös mellé, elrendezgettem a dolgokat, most már az A-oszlopba is behúztam a kábeleket hogy ne az ajtóban legyen a magas...tehát nálam is hamarosan készen lesz, de még 1-2 hét, mert most semmi időm nincs, hétvége is fullon van programmal...
-
Adonimus
senior tag
válasz
Shokkolo #39663 üzenetére
Nekem is volt egy Box, a belső erősítője gyári (kis) hibás volt amúgy zsír uj volt az egész, 4 ezerért adtam el. Örültek neki végülis, meg annyiért én is örülnék persze ha épp nincs más. De MNC márkájú valamiért ennél többet nem adnék. Adtam már anno és meg is jártam, sose égett le hangcuccom pedig volt már jó pár de az MNC SPidershox leégett. Előtte 2 Logitech z2300 dübörgött a csomagtartóba, hülye fejjel lecseréltem az MNC-re. Azóta sem tudom kiheverni, el kéne mennem egy kezelésre
Ja és eddig tévhitben voltam, hogy a Magnat jó minőségű cuccokat csinál? Olyan MNC-s benyomást kelt bennem egy-egy hangszórójuk és ezek a kamu wattok is elég érdekesek.
-
opeter70
senior tag
válasz
Shokkolo #39619 üzenetére
Ha nem használod a fejegység végfokát (vagyis a hangszórókimeneteket) akkor valóban elég 3 szál:
Piros, sárga, fekete.
Ezek mellett a kékre csak azért lesz szükséged, mert azzal adsz remote jelet az erősítőknek (vagyis azzal kapcsolod be az erősítőket a fejegység bekapcsolásakor)De hogy teljesen világos legyen minden, itt egy jó kis leírás róla lábkiosztással, bekötéssel, mindennel: [link]
-
opeter70
senior tag
válasz
Shokkolo #39616 üzenetére
A fejegységnek sárga vezetéken kersztül állandó feszültséget kell kapnia, ezáltal őrzi meg a beállításokat.
A piros vezetéken pedig kapcsolt 12V-ot kap, ami azt jelenti, hogy ha ráadod a gyújtást, akkor be tudod kapcsolni a fejegységet.
Néhány autógyártónál a fenti két vezeték "funkciója" meg van cserélve, tehát a piroson van az állandó 12V és a sárgán a kapcsolt feszültség.
Ezért csinálják a fejegység gyártók a firos-sárga vezetéket oldható kötésűre, hogy könnyen meg lehessen cserélni szükség esetén.
Nyugodtan cseréld meg a kettőt és jó lesz.
A kék vezetékkel pedig ne foglalkozz, mert az teljesen más történet.
Azon nem bejövő, hanem kimenő 12V van, jellemzően erősítők vezérlésére, vagy ritkábban motoros antennához.Osynho: Szerintem sem gyári. Ennyire beteg tervező nem létezik.
-
opeter70
senior tag
válasz
Shokkolo #39312 üzenetére
Sajnos az autóhifiben nagyon nehéz (vagy szinte lehetetlen) hangszóró kábeleket összehasonlítani azonos láncban, így hát csak az általános véleményekre tudsz támaszkodni.
Már ahhoz is nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy valaki akár csak az utastéren áthúzva "levegőben" próbálgassa a különböző kábeleket. Ugyebár ilyenkor is le kell venni a kárpitot, ki kell szerelni a hangszórót, áthúzni az ajtóátvezetőn, forrasztani, aztán ugyanezt visszaszerelni. Aztán esetleg kiderül, hogy a kipróbált kábel rosszabb, mint a korábbi.Ha esetleg mégis jobbnak találtatik, akkor be is kell húzni a végleges helyére. Szóval nem kis munka.
(Otthoni mozinál/hifinél ez milyen egyszerű: Csak kihúzom a banándugót és bedugom a helyére az újat.)
Még csak azt sem merném határozottan kijelenteni, hogy XYZ kábel jobb, mint ZYX kábel.
Esetleg csak annyit lehet biztosan tudni, hogy adott láncban jobb, vagy rosszabb a másiknál...
Lehet, hogy másik hangszóróval, másik erősítővel egyszerűen csak nem lesz meg a szinergia a komponensek között.Szóval vedd azt, amit sokan ajánlanak, mert az biztosan nem lehet rossz.
Ha jól emlékszem, kb fél évvel ezelőtt írta itt valaki, hogy a Cordial beszerelése után egy kategóriát "feljebb lépett" a hifije hangban.
Én most Kácsa KCE-LSW25-öt használok és meg vagyok vele elégedve, de a mostani láncban nincs összehasonlítási alapom más kábellel. -
opeter70
senior tag
válasz
Shokkolo #39307 üzenetére
Ne a kábel átmérője legyen a mérvadó elsősorban.
Létezik zseniális hangú 1,5-es kábel (kisebb vagyonokért) és hallgathatatlan 4-es.
Egyébként általánosan elfogadott a 2,5-es méret.
Most hirtelen a Cordial CLS 225 jut eszembe, mint ajánlott vétel, de szerintem a Kácsa 600-1200 ft/m árú kábelei is tűrhetőek.
A többiek biztosan adnak majd még más tippeket is. -
footy
addikt
válasz
Shokkolo #39299 üzenetére
Ha muanyag kiemeleot hasznalsz, akkor legalabb valami bitumenes/butylos szigetelovel ragaszd korbe.
Vagy ha van otthon mugyantad, akkor ontsd ki a kiemelo belso ureget. Igy sokkal merevebb lesz az egesz, mar nem sokkal marad el az MDF kiemelotol.
TIPP: Ha kiontod a keretet, akkor a Mekis vastag szivoszalat vagd el 4 darabra es szurd bele a csavarok helyeire. Nem engedi be a gyantat a csavarok furataiba igy nem kell ujra kifurni a rogziteshez. -
Zigi
senior tag
válasz
Shokkolo #39297 üzenetére
Ha jól emlékszem egyforma az első és a hátsó. Itt meg fognak lincselni, de szerintem a műanyaggal is együtt lehet élni .... tessék[link] a gyári hangszórót pedig simán vissza szegecseled. Azért a fa merevebb, jobb lenne megcsinálni abból 5 rugóér el dekopírozgat az ember
, és ha már ott jársz dobjál be egy kis szigetelést is. Alapból van az ajtólemezen gyárilag egy lapnyi de nem árt kisegíteni még egy kicsivel. Mondjuk némi hozzáértést igényel mert le kell bontani az ablakemelő panelt a szigeteléshez....
Üdv.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Shokkolo #38681 üzenetére
megnézte alacsony volt a fesz, ezért is mondta, hogy elfelejti a rendszer magát az ablakautómatikát, ennek örültem mint az állat, mivel ez is egy gondom volt
most ott tartunk, hogy beszéltem a kondis emberkével, és azt ajánlotta, hogy inkább egy c-tek töltővel csináljak egy regenerációt és ha utána is rossz, akkor akkut mindenképp előbb és ne kondit
szóval most ez lesz
-
Zigi
senior tag
válasz
Shokkolo #38199 üzenetére
Azért nem írtam árkategóriát mert nincs
Ha azt mondjátok, hogy csak a 60 + os kategóriában van ilyen max várok még egy kicsit a vásárlással de szart nem akarok venni, mert mindíg az a legdrágább ezt már megtanultam
A rendszer amibe menne az a köv: Alpine 9883 fej Jbl P660C első szett, harmann ca280 hajtja, egy audioson kondi + kábelezés, zárt ládában a 1202D és a leggyengébb lánc szem a 301..
Ide kéne egy erősebb mono. -
gyvince
senior tag
válasz
Shokkolo #38181 üzenetére
hát nehéz ügy számomra
Pio-n több mindent lehet állítani de a Kenwoodon pedig ott a színkavalkád ami tetszik
egy régi Passatba kellene nekem van benne egyelőre két pár hangszóró egy 10 centis Ground Zero hátul meg egy 16 centis Pio...majd mélyet is szeretnék meg előre az ajtóba is valami jó szettet de ez a jövő egyelőre..csak valami szóljon már benne...addig
-
Márton
nagyúr
válasz
Shokkolo #38159 üzenetére
hm, utánanéztem, és valóban a bluetooth ugyan beszédátvitelre
lett kifeljlesztve, de ma már használhat más kodeket is.
Sőt, ha mp3-at hallgatsz rajta keresztül, lehet hozzá sem nyúl:"Thus, if you're listening to MP3 or AAC files you stored on your phone, tablet or computer, Bluetooth doesn't have to degrade the sound quality if your Bluetooth receiving device also supports that format"
[link]Csak a rádiónak is támogatnia kell, na ezt vajon feltüntetik a gyártók a leírásban?
-
Winne
nagyúr
válasz
Shokkolo #38129 üzenetére
Nekem úgyis az a lényeg, hogy fel tudjam hívni, aztán ha hallott már ilyet meg tudja mondani, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni, mert a fél országon nyilván nem fogok egy fejegységet lufira küldözgetni, ha nincs értelme, mert a többi része működik, csak visszafelé nem akarod haladni, hogy 70 számonként lemezeket kelljen írnom.
Ha már itt vagyok, akkor egy kicsit autóhifisebb kérdést is feltennék. Van egy Hertz hangfalszett az autóban egy 4 csatornás erősítővel meg egy kis 25-ös Hertz ládával. Nekem bőven elég, a hangminőségre mentem a gyárihoz képest, nem a teljesítményre, engem ki is szolgál. A kérdés az lenne, hogy ha az akksi a kocsiban kiköhhent magából valami világoskék cuccot, akkor azt mindenképpen érdemes már cserélni? Tehet kárt a hangrendszerben? Érdemes betenni egy kondit esetleg, hogy rásegítsen a rendszerre? Eddig nem lett betéve, mert nem nagy teljesítményű a rendszer.
-
B-enji
tag
válasz
Shokkolo #38097 üzenetére
Én is ilyesmire gondoltam először, de ha odarakok egy 50 literes ládát, a hátsó kerékjárati ív miatt a belső üreget nem tudnám kihasználni, pedig ennek a megoldásnak pont az lenne a lényege, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el.
Esetleg még olyat tudok elképzelni, hogy az üreg formájához illesztett, mdf szeletekből (kivágott idomokból egymásra épülő) van felépítve a láda... de hát az irtó macerás és anyagigényes meló lehet, de talán egy cnc maróasztallal már nem annyira
-
Mauddip
aktív tag
válasz
Shokkolo #38089 üzenetére
Igazából az tetszett benne, hogy a youtube-on talált videóban milyen könnyedén kezeli a mappákat, és jó ez a 3 colos kijelző rajta. Sok esetben már nem tetszik ez az egy soros megjelenítés, mint az én Sony-mban is van, tehát nehéz megtalálni a sok mp3 között, amit szeretnék, és ebben a videóban látható is, h itt pedig milyen jó. A filmlejátszás meg még plusz jó dolog, mert ha messzebbre megyünk, legalább közben nézhetünk valami ismeretterjesztőt is rajta, aztán nem unatkozik a család, én meg hallgatom vezetés közben!
-
PiciPeti
őstag
-
Adonimus
senior tag
válasz
Shokkolo #38046 üzenetére
Köszönöm mind kettőtöknek, így akartam, hogy egybe lássam a dolgot. Végülis jelenleg jól van, 2-4ohmos erősítőm van rajta egy 4 ohmos láda hídban de kezdem gyengének érezni a rendszerem (vagy csak süketülök) és tervezek majd fejlesztéseket. Végülis a kérdésem régebben az volt, hogyan tudok a Crunch Ds-4002 erősítőmre JBL Gt5 2402br ládát kötni ami gyári adat szerint 2 ohm... gondolom hangszórónként 2 ohm de nekem ugyan ez a hangszóró van most és 4 ohmos... a lényeg, hogy akárhányszor kérdeztem itt a fórumon azt a választ kaptam, hogy a jelenlegi erősítőm nem vinné. De esetleg ha valami komolyabb dupla tekercses hangszórót vennék azt sem akarom, hogy minden tud 2 ohmot és én bekötöm mondjuk 4 vagy 8 ohm-ba.
Esetleg az említett dupla ládához tudnátok ajánlani megfelelő erősítőt? És még, hogy telhetetlen is legyek, olyat aminek az összes csatlakozása alul van, mint a jelenleginek? 20.000ft körül gondolkoznék (használtan).Köszönöm. Bocsi a sok kérdezősködésért.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Shokkolo #38045 üzenetére
Srry már nem szerkezsthető:
ahogy nekem van kötve:
2 db duplatekercses (2*4 ohm) nyomó "normál" 4 ohm-ra kötve:Arra vigyázz, hogy alap, standard esetben az erősítők 4 ohm -os terhelésre vannak tervezve.
Köthetsz rá 2 ohmot, általában bírják, de a gyengébb erősítők nem túl sokáig.
Ha ilyen terveid vannak, akkor ajánlott a megfelelő erő beszerzése (2ohm // 1 ohm esetleg 0,5 ohm STABIL ) -
Something_
őstag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Shokkolo #34011 üzenetére
Véletlen van egy Jl szubom..
tomic: Hülyeséget nem szeretnék mondani, mert nagy tapasztalatom nincs vele, de itthon mintha láttam volna egyszer 17-20 körül, ha a képen látható állapot, akkor megérhet 20e-ret, többet én nem nagyon adnék érte, de azt tudd, hogy ez igencsak kiegészítésként jó, döngetni ezzel nem nagyon fogsz.
kavics: Az egy jó kérdés..nagyon úgy néz ki, hogy nyárig nem lesz egy szabad hétvégém sem, napközben meg minden nap pesten vagyok...pedig itt sorakozik az rca a polcon, lehet, csak úgy natúran áthuzom az utastérben, hogy van-e értelme egyáltalán cserélni.
-
kavics325i
őstag
válasz
Shokkolo #33990 üzenetére
Beloptad magad a szívembe----
(#33957) Shokkolo válasza kavics325i (#33951) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-02-13 14:03:33
Shokkolo
(őstag)
Mondjak egyet?!
Amikor elkezdtem a hifi építését techno-t hallgattam (nem ezt a technonak csúfolt lépegetős ma mainstrem zenét, hanem rendes hardtechnot).
Ebban nem ritka a 170 bpm -es ütemszám. Egy alulhajtott lustább 40-es, de még 30as mély is totál elrontotta a zenét. a mélyek egybefolytak, egy nagy rakás egybefüggő morgás lett az egész.
Arra tökéletesen alkalmatlan...Mellesleg az E30 sedanban 2 zárt ládám volt és néha kevésnek éreztem....
-
kavics325i
őstag
válasz
Shokkolo #33980 üzenetére
Itt egy példa,hogy valami csak el vezetett oda,hogy így döntsenek
A lényeg,hogy bár csak szerintem a felhangok azok mondjuk egy 50-Hz-es hangnak nem 50Hz en szólalnak meg hanem fentebb.Hang fajtájától függően. Amennyiben szintetikus hangról beszélünk akkor is egy adott idő jelenesetünkben másodperc alatt annyi pontosan 50 hullám keletkezik.Hullámnak egy ha görbén nézzük akkor egy fel és egy le hullámot tekintünk. Szóval fizikálisan hangszóróra nézve egy hullám azaz egy Hz az egy ki és egy be. Kferimostmegneszólaljbazzehogyakkómivanhafordítvaköttyükbe me' tudod mi lesz.
Szóval ennyit a fizikáról.
Tehát fizikailag nincs különbség steril és nem steril hang között elméletben.Gyakorlatban tudjuk,hogy van.Sokszor a szintetikusan keletkezett hangok nagyobb feladat elé állítják a hang reprodukciójáért felelős komponenseket mint a természetes úton keletkezett társaik. DE A DINAMIKA nem enged magából. Azt nem kenyíré aggyák a bótban---azé bizony megköll dolgozni,de becsülettel.Jahh és mi a dinamika????Hát az egy-be egy-ki hang megállása ott úgy és ahogy annak kell. Amikor el fogy a hang.Olyan nincs bakker,hogy leng a harmincnyócas me' nehéz a mozgó része mint a dög. Nem. Annak is meg kell tudni állni akkor és ott amikor kell és elindulni akkor amikor kell. Nahhh ehhez kell takony erő. Ja nincs?Na akkó' tegyé huszonötöst oszt eldúdolászik ott neked.Ha az általad is említett lábdobot vesszük alapul ott a hang tart ameddig és nem "könnyebb" a hangszórónak azt a hangot re-produkálni mint egy szintetikust csak vegyük ide a gitár torzítót.Asse véletlenül van a láncban.
És ahogy Te is említetted az alul táplált erősítővel meghajtott nagy tányérú hsz csak morgott és élvezhetetlen volt a Techno. Szóval itt többx és több módon el volt mondva ezen a fórumon is,hogy alapvető egy mély hajtásánál a MEGFELELŐ TELJESÍTMÉNYŰ!!!!! erősítő-tápkábel-tápellátás kombó!
Erre írtam példát a Kárpátiával,hogy így még nem hallottam,bent van két Optima Red Top ami ellát egy JBL BPx 2200.1 valósan lemért 2480 rms 4 ohmon erősítőt és ez hajt egy harmincnyócas izét. Szóval az,hogy egy alultáplált gyenge erővel hajtasz egy 38-as hangszórót és ebből levonsz következtetést az minden csak nem vita alap. DE!Abban egyetértünk,hogy nem mindenhová jó egy 38 viszont ezért előrébb rangsorolni egy 25-ös,hogy az sokkal jobb hát....Végezetül a Focalnak a paraméterei csak,hogy ne kelljen mindenkinek letöltenie:
Type 4-way, floorstanding bass-reflex loudspeaker
Drivers Electro-Magnetic 16" (40cm) “W” woofer
Multiferrite 11" (27cm) “W” midbass
2 Power Flower 61/2" (16.5cm) “W” midrange drivers
IAL2 pure Beryllium inverted dome 1" (27mm) tweeter
Frequency response (+/- 3dB) 18Hz - 40kHz
Response at - 6dB 14Hz
Sensitivity (2.83V / 1m) 94dB
Nominal impedance 8 Ω
Minimal impedance 3 Ω
Filtering frequencies 80Hz / 220Hz / 2200Hz
Recommended amp power 50 - 1500W
Dimensions (H x L x D) 7913/16 x 253/4 x 345/8" (2012 x 654 x 880mm)
Weight 573.2 lb (260kg) -
kavics325i
őstag
válasz
Shokkolo #33975 üzenetére
Azok a felhangok amik befolyásolják egy mély hang gyorsaságát azok nem a woofferhez tartoznak.
Nem cinikusság ez csak tartom amit állítok itt már jó ideje, hogy a mély hullámjai lassúak érthetőbben lassan KÖZELEDNEK a felhangjai azok amik gyorsabbak és határozzák meg, hogy milyen sebességgel jelenik meg a hang.
Akinek van egy speak-on csati és össze futunk nagyon szívesen meg mutatom, hogy a mélye mit tud. Erőben nem lesz le korlátozva az biztos. Akár Ő tekerheti a hangerő potiját miután kb. behatárolom meddig lehet. Csak, hogy nehogy el lőjje.
Lehet itt meg sértődni, de akikkel úgy gondolom, hogy valamelyest jóban vagyok itt a fórumon (ha mondhatok ilyet) annak is el mondom a véleményem. -
kavics325i
őstag
válasz
Shokkolo #33970 üzenetére
A rendszerem még nem állt teljesen úgy, hogy volt egy pár hónap kényszer pihenője az egyik erőmnek. Alapzaja volt. A lényeg, hogy a Kárpátiától a Kárpátok zengjetek most szólt és oda tekertem neki. És a kb. 1000x hallgatásból így még 1x sem hallottam. Ha a techno el bán a 170 bit per minute-val a 38al akkor kíváncsi vagyok, hogy az említett számban lévő dupla lábdob esetleg hány bpm-es lehet?
-
kavics325i
őstag
válasz
Shokkolo #33967 üzenetére
Hát ez kimaradt az életemből. Nem feltétlenül véletlenül.
Szóval a linked egy mobilnet-telefon-fejegységen keresztül kombón hallgattam meg, bár őszintén megvalva a 4 perc körülig nem jutottam el. Nem éreztem ebben a minőségben hátrányát a 38nak, de ha csak ez az egy érv szól a 25ös mellett akkor csak mosolygok. De ahogy már mint példának nem egyszer felhoztam az öreg Sander van Doorn és a Drink to get drunk. Na az bajba hozza a mélyeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest