- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
imi314 #42300 üzenetére
Ha MKII, akkor igen.
Ha a "faceliftes" akkor meg főleg. (Arról ismered meg, hogy van rajta RCA out is, és a bordák éle szürkésre van festve, az alján a garimatrica pedig fehér, nagyméretű.)
Csak legyen becsületes kábelezés, meg akku is. Az az erő kiizzad 700W-ot is, ha kell...
-
Daywalker
addikt
válasz
imi314 #39514 üzenetére
A külső lemez 120x60-65, belső nagyjából 100x50. Akkor belülre elég 1 nm, de a külső lemez belsejére is elég lenne 1? Tudom, hogy belülről sem lehet beburkolni teljesen, hiszen nem férni oda mindenhova...de azért nem ártana ha lenne ráhagyás.
hanati64: igen, lehet és kell is.
-
Daywalker
addikt
válasz
imi314 #39510 üzenetére
Hmm, mondjátok meg, hogy csináljátok meg annyiból a két ajtót? Én kiszámoltam és majdnem 3 lap kell a két ajtóra, ami 3 nm...és 15e ft. Ok ez 3 ajtós autó így nagy az első ajtó, de akkor is, mindenki azt mondja, hogy 2 nm kb. elég. De lehet, hogy én számoltam el?
Most kezdem azt hinni, ha belegondolok...
-
vbbb
őstag
válasz
imi314 #39361 üzenetére
Ha nincs közvetlen kapcsolat akkor is? Szóval ha nincs fejegység a közelben csak magában nyomkodjuk? Van egy ilyenem amit tévesen vettem és nem működik a fejegységemmel. Tesztelni kéne és most el tudnám adni, de most nem tudom akkor jó-e egyáltalán vagy nem. Nem világít, pedig elvileg új.
-
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #38575 üzenetére
Köszi Imi, megnyugodtam.
gabber01, KRISSTUS: Értem én, hogy mire gondoltok, de azoknál a fajtáknál a készülék kikapcsolt állapotában "hatástalan" a tekergetés. Ennél viszont ha beállítom valamilyen értékre, akkor bekapcsolás után az az érték lesz érvényben ahova tekertem. Azonkívül mellette az erősítő házon be vannak jelölve a frekvenciák. Az ilyen végállás nélküli "potmétereknél" (pl. fejegységek, házimozi erősítők nagy többsége) nincsenek dedikált értékek megadva, mert nem is lenne értelme.
Pont ezért is furcsa nekem, hogy körbeforog. Na mindegy. Ha Iminél is ilyen, akkor ez gyárilag ilyen.
Más erősítőkön nem találkoztam még hasonlóval, pedig láttam egy párat.
Pl. a másik Signatomnál (ROM2), koppan mindkét végállásban a frekiállító potméter.Most már ki fogom próbálni, hogy akkor mi van, ha lefelé mutatva függőleges állásba tekerem, ott ahol már nincs jelölés. Vajon ott milyen értéken fog vágni?
-
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #38384 üzenetére
Nem kell, ez csak egy lehetőség.
Ha csak 1 hangszórókábeled van, akkor ugyanazt kötöd mindkét bemenetre.
Én úgy csinálnám, hogy az erősítőből kijövő kábelt bekötném a W/F IN-be és ugyanabból a csatlakozóból egy kis darab jumper kábellel átkötném a T/W IN-be. Persze más módon is elágaztathatod a bejövő kábelt, de szerintem így a leglogikusabb. -
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #38380 üzenetére
Ez egy ún. biampolható váltó, tehát elvileg (ha akarod) külön erősítőcsatornával tudod meghajtani a mélyközepet és a magasat.
Ha nem szeretnéd biampolni, akkor a W/F IN-be és a T/W IN-be kösd az erősítőből kijövő kábelt (ez lesz a bemeneti jeled). A W/F OUT-ba a mélyközép hangszóróhoz menő kábelt kösd (ez lesz a kimeneted a méylközép felé), a T/W OUT-nál ugyanez a helyzet, csak arra magasat kötöd.
A jumperek:
A T/W control feliratúval tudod csökkenteni a magasak szintjét (hangerejét), ha szükség van rá.
A MID control feliratú jumperrel azt tudod állítani, hogy a mélyközepet vágja-e felül, vagy rángedje-e a felső freki tartományt is.Ezek mind meghallgatás után dőlnek el, tehát bekötés után még ne dugd el nagyon a váltót, hogy tudjál rajta állítgatni.
-
-
-
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #37550 üzenetére
Nem véletlenül volt már abban 25-ös biztosíték.
Valami nincs rendben azzal az erősítővel.
Nézesd meg szakemberrel!Én is postán vettem anno egy RAM3-at és én is jól leizzadtam, mert nem szólt az egyik oldala.
Hál' istennek aztán kiderült, hogy csak a hangváltó kapcsolója volt kontakthibás és egy kis kontakt spray segített rajta. De az alatt a pár nap alatt, amíg ez ki nem derült, öregedtem pár évet.Egyébként postán műszaki cikket venni felér egy orosz rulettel.
Én épp a mai nap folyamán kaptam egy nagy leckét az élettől, ugyanis vettem postán utánvéttel egy hangszórószettet és kibontás után derült ki, hogy az egyik mélyközépnek a membránja úgy be van állva, mint a klinikai halál.
Meg sem mozdul. A hangszóró javító azt mondja, hogy leéghetett a tekercse.
Na ennyit a jó üzletről.
Szerencsémre az eladó közreműködőnek látszik és kifizeti a javítást (legalábbis azt ígérte).
Még talán vissza is venné, de akkor mindketten buktuk a postaköltséget, + postára rohangálás, stb...
Szóval én egy életre megtanultam most már: Műszaki cikket idegentől postán soha többé!!!Nagyon igaz a mondás, hogy az okos a más kárán tanul, a hülye a sajátján.
Ti most tanuljatok az én káromon! -
Joe fiú
senior tag
válasz
imi314 #37550 üzenetére
Elég sok selejtes Ram 3 van, nem csodálkoznék ha kifogtál volna egy hibásat, javítottat, első körben mekkora tápot adtál neki? másodszor meg lecsavarozod a fedelét és látni fogod ha bibi van, a bizti résznél szoktak megolvadni a fetek, illetve kondik púposodnak fel a táp résznél.
-
PiciPeti
őstag
válasz
imi314 #37485 üzenetére
Szerintem a RAM3 annyira nem való első szetthez. Akkor inkább a RAM2, vagy Emphaser EA475/490. Ha maradni akarsz "márkán" belül.
Nálam ez a felállás, ha erre jársz, meghalózhatod.De a két 30A-es erősítőhöz inkább 50-es kábelezés kellene szerintem.
Vagy az első szett erőjét ülés alá tenni, oda elég a 20-as kábel, hátra meg a 2 csatishoz 25-35-ös. -
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #35866 üzenetére
Volt már szétszedve az erősítő?
Ha még nem, akkor épp itt az idő egy alapos átvizsgálásra és újrapasztázásra.
Ha meg már szét volt szedve, akkor pláne...Milyen hangszórók vannak ráakasztva?
Nekem a RAM3 1 Ohmon üzemel jelenleg és ez a mostani időjárás mellett meg sem kottyan neki.
Mondjuk a 40 fokos nyári melegektől én is félek egy kicsit, de 25 fokban nem szabad, hogy túlmelegedjen a tiéd sem. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
imi314 #35836 üzenetére
Hogyne melegedne, ez természetes, de csak ha nagyon kihajtom. Normál közepes hangerőn csak langyos. Egy negyed óra meghajtás után azért már elég meleg tud lenni, de annyira nem, hogy le is kapcsoljon. Majd figyelem a nyáron hogyan viselkedik, ha kell akkor majd megoldom a hűtését. Először kettő külső nagyobb ventilátorral tervezem (esetleg jobb laptophűtővel
) valami jó és szép rögzítéssel megoldva persze.
(#35837) Joe fiú: összehasonlítani sajnos nem tudom mivel, eddig gyári hsz kábelt használtam. Szerintem elég részletező, a mélyek szépek, talán a magasakban hallani egy pici pontatlanságot. Dolgozni könnyű vele, elég puha a hajlításokhoz is, de annyira nem, hogy az ajtónál ne lehessen átvezetni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
imi314 #35843 üzenetére
Nekem RAM 3 van a csomiban, az ülés hátuljára rögzítve, eddig nem volt ilyen lekapcsoló gondom, pedig csapott hátú autó, és nem is túl nagy a csomi, szóval a nap is tudja melegíteni, meg nem is nagyon szellőzik.
Lehet érdemes lenne egy újrapasztázást megejteni. Én eddig akárhány öregebb erősítőt szétszedtem, mindegyikben meg volt keményedve a hővezető paszta.
-
bozont
veterán
válasz
imi314 #35663 üzenetére
Nézegettem a Kenwood oldalát, meg a webshopokat, de az igazi az lenne ha CD mechanika is lenne benne. De ahogy nézem ez sajnos a magasabb kategória kiváltsága. Szóval vagy flac vagy CD, ezt kell eldönteni.
(#35664) orbano
Nem, nem lesz. Csak fejegység, meg egy hangszórószett. Egy Citroen Berlingo-ba lesz majd a dolog. Elsősorban azért mert a gyári hangszórók már betegesek. De ha már ráköltünk, akkor azért valami értékelhető hangzás nem lenne rossz, de nem az autóban tervezem a minőségi zenehallgatást. Na meg sokszor szól a rádió is, aminek a minősége ugye nem a legjobb. -
opeter70
senior tag
válasz
imi314 #35475 üzenetére
Általában a Signatokra gondolsz, vagy konkrétan az enyémre?
A régi RAM, ROC, RAP, ROM szériák egész jók, az újabb "Fury" széria már meg sem közelíti azoknak a hangminőségét, úgyhogy azt nem ajánlom.
Ezzel a RAM3-mal nagyon meg vagyok elégedve, van benne erő is és nagyon szépen szól.
Korábban használtam ROC szériát is elsőszett hajtására, és az is nagyon rendben volt. -
kavics325i
őstag
-
Shokkolo
addikt
válasz
imi314 #33945 üzenetére
a kettő együtt ~500 rms, akkor valami minőségibb darabot, ami legalább ennyit tud!
ha lehet inkább picit túlméretezve, 6-700 rms -es erőt.Ha alulméretezed az erőt hozzá lomha sz@r lesz
elkésett élvezhetetlen mélyekkel(márkát inkább nem ajánlanék, egyrészt mert elfgoult vagyok, másrészt meg 3-4 éve nem foglalkoztam a témával, csak most megörültem, hogy rátaláltam a totyikra
)
-
Shokkolo
addikt
válasz
imi314 #33943 üzenetére
ha annyiért belefér a posta, best buy, de akkor kell hozzájuk egy 2 ohm stabil erő, amiben van power, hogy kellően megmozgassa a 2 lomha dögöt
(és neeeeeem az 1000W -os SAL nem elég)
@(#33931) kavics325i
anno elektronikaiközépsulibantúlélőtáborban volt szerencsém eltölteni 4 évet, ez-az ragadt rám a koszon kívül -
Joe fiú
senior tag
válasz
imi314 #33921 üzenetére
Én nem rohannék ennyire előre, igencsak alapkategóriás hangszóró a felépítése alapján..és megkockáztatom, hogy egyáltalán nem lesz kontroláltabb mint a dld, szerintem ne hamarkodd el, én a helyedben szétnéznék az Az Audio System/ Gladen háza táján is, illetve JL Audio..ha tehetet próbálj meg meghallgatni valami normálisabb 25-öst..nekem a 25-ös Rainbow refi ládában igencsak elpicsázta a 30-as dldt.
-
Shokkolo
addikt
válasz
imi314 #33911 üzenetére
Kerestem elég sokat, de nem találok ebből 600W max -os szériát, csak 400-ast,
és ha jól tévedek, akkor erről van szóRáadásul a 2. képen jól látszik, hogy P1 -es széria.
Google sehol sem ad ki 250/500 -nál erősebbet.
600W -os peak teljesítménnyel nem is tlaálok semmilyen p1 -et -
footy
addikt
válasz
imi314 #33902 üzenetére
Vagy Kicx PRO 62N, vagy Kicx PRO 6020. A masodikkal mar SQ versenyt is nyertek.
-
footy
addikt
válasz
imi314 #33855 üzenetére
Ha az ajtószigetelésen felül van ennyid rá, akkor már sokminden bejön a képbe. Én ennyiért mondjuk Kicx Pro-t vennék.
(#33866) hambi80
A fejegységet már megvetted? Csak azért kérdem, mert nekem pont ilyen van eladó.
Miért akarsz két szettet az előre? A színpad azzal gyakorlatilag ki van zárva.Egy nagy katyvasz lesz az egész. Ha szerencséd van akkor max egy picit több lesz a mélyed, minden más szarabb mint 1 szettel. Viszont ha van szubod akkor nem értem mi értelme van ilyennel kendácsolni. Arról nem beszélve, hogy szerteszét kell faragni az ajtót és ha valami jobb kábeleket akarsz behúzni (nem árt két komolyabb kicknél)
akkor az nem fog elférni a gyári átvezetőben és meg kell fúrni az ajtókat is. -
footy
addikt
válasz
imi314 #33845 üzenetére
Mennyit szansz ra?
(#33846) kavics325i
Nem is ugy vettem, nekem is most lett tiszta hogy ezek nem made by Cordial IC-k hanem made by thomann.de. Este lovok majd egy fotot, hogy milyen az osszeszereles minosege.(#33840) hambi80
Az Alpine-t kiejtenem elsore. A Hertz magasa on-ax(fuledre nez) beepitesnel eleg szuros. A kicker-t es a Crunchot meg nem hallottam. A JBL jo lehet (bar meg csak erorol hallottam), vagy Audio System MX165. -
imi314
senior tag
válasz
imi314 #33793 üzenetére
úgy néz ki az erősitő a rossz, ma megütőgéltem és elkezdett szólni, ezek szerint valahol kontakt hiba van, 7végén szétkapom és megnézem hogy mibaja konkrétan.
Más:
Komponens szett vásárlása előtt állok, Magnat rx44-ről hajtva mit ajánlotok? a Hertz melyik szettje a legjobb ár/érték arányban,mert láttam van dsk,esk stb nevezetűek és nemtudom,h megérik-e a plusz pénzt.
-
footy
addikt
válasz
imi314 #32917 üzenetére
Úgy néz ki nekem eladó lesz egy ilyen: ESX Vision V350.2
Ha érdekel, dobj egy privit.@Más
Tud valaki Hollywood HXA45-t vagy hasonló 4 csatis kis méretű erőt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest