- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lien
aktív tag
válasz
fckdup01 #430 üzenetére
Sajnos nem ugyan azok az oktatók de még csak az anyag sem, hiába írták azt az interneten, hogy közösen dolgozta ki a két egyetem a tantervet. Hát nézd, házik nincsenek az igaz de a házi is nagyjából arra van, hogy picit nézz utána mik vannak. Én részben Pécsett végeztem (BSc-MSc) nappali és levelező és a BME lehet nagyon nehéz de így levelezőn olyan a nehézsége, mint a Pollacknak.
Ahogyan fentebb írták, még nem mindenhol kérnek róla papírt de én azt látom, hogy megjelenik 1-1 hirdetés már havonta bim menedzseri kereséssel és igazából ez a jó, látják a nagyobb cégek is, hogy kelleni fog 1 ilyen ember aki ért hozzá. Én azt látom ITTHON, hogy most vagyunk a PEAK részén, ha benne vagy akkor később nagyon jól ki fogsz jönni belőle. Jelenleg már vannak azért szabványok és szabályozás, kidolgozott és kidolgozatlan területek így is vannak és lesznek. Az pedig ne érdekeljen, hogy mondjuk gépész vagy, fognak kelleni ezen szakemberek is, illetve nem is értem villamosmérnökök miért nem lehetnek azok pedig ugyan úgy ott vannak a gépészek mellett. -
Lien
aktív tag
válasz
fckdup01 #426 üzenetére
Én tegnap fejeztem be az első félévet a Budapesten. Nekem nagyon bejön és igazából egyik félévben Pécsett másik félévben Budapesten indul. Talán a pécsi inkább elméletibb és egyáltalán nincsen házi. Budapesten az első félévben 4 házi is volt és a következő félévben is lesz házi + szakdolgozat illetve államvizsga. Szaktársam most fog végezni Pécsett de kicsit gáz, hogy se mintatanterv se tematika nincsen így lövésem sincsen mit tanulnak, az anyagot sem adják ki. Addig itt Budapesten kiadják az anyagot, tudsz készülni, hibridelve van az oktatás ami szerintem nagyon jó ebből a szempontból, mert nem kell sokaknak annyit utazni csak 1-1 napokat, nem mondható idegennek se, mert találkozol a tanárokkal és a szaktársakkal is. Az anyag pedig eléggé hogyan is mondjam, gyakorlati, kevésbé elméleti és akik külső oktatók Ők is első kézből tapasztalatokról beszélnek és adnak elő. 1 éves a képzés de meg fogja érni azt az 1M-t amit februártól összesen ki fogok érte fizetni. A képzés sem teljesíthetetlen csak időben neki kell állni a háziknak és igenis rá kell áldozni azt az időt.
-
daninet
veterán
válasz
fckdup01 #426 üzenetére
ez még mindig kicsit egy olyan szakma ahol nem kérnek papírt róla. Elég sok "BIM manager" álláshirdetést láttam mostanában és nem soknál írtak bármiféle szakirányú végzettséget. Tapasztalat kell nekik, azt pedig autodidakta módon is simán megszerzed.
Ez lehet, hogy nem lesz mindig így, de jópár évig még biztos. -
vidékiürge
tag
válasz
fckdup01 #426 üzenetére
Szia!
Én próbálkoztam (mert nagyon szeretnék elmenni rá), de villamosmérnöki diplomával és tervezői jogosultsággal nem felelek meg az alapfeltételeknek. Érdemes végignézni, hogy mik a felvétel kritériumai (szerintem nagyon mellélőttek vele). Bár már szóltam és elvileg változtatnak rajta. Amúgy PTE-n és a BME-n van. -
Lien
aktív tag
válasz
fckdup01 #420 üzenetére
Szia, a legelső amit csinálnotok kell az az MEP template fájl amibe majd szépen belehúzogatjátok a familyket. Vannak gyártók akiknek a familyje csak magicadben érhető el, értelemszerűen ezt valaki vagy átdobja akinek van magicade vagy Te magad modellezed és parametrizálod majd dobod be a templatebe. El kell készítened szépen a szövegpecséteket, lapokat amire nyomtatsz, a 2D jeleket, feliratozásokat. Az elején ahogyan írták egy izgalmas folyamat lesz. A nulláról felépíteni a Ti cégeteknek megfelelő listákat.
Amit írtál cégeket, oktatásnak biztos lesz értelme, kollégaként én februártól fogom ott erősíteni a csapatot és már nagyon várom.Pont olyat kerestek aki épületes és bimmel foglalkozhat, gondolom nem biztos, hogy egyből a mélyvízbe dobnak de idővel már valószínű kapcsolattartó leszek.
-
L4mie
veterán
válasz
fckdup01 #422 üzenetére
daninet elmondta a lényeget
Sablont csináljatok, mehet bele az alap cső - légcsatorna anyagok típusok, idomok, de szerelvényeket se kell belepakolni, csak pár filter meg templatet.
Ha a licensz mellé az oktatás ingyenes akkor hajrá, ártani nem árt.
2008-ban nem sokat értde azóta csak-csak fejlődtek.
Családokat (paraméterezés nélkül) simán tudsz csinálni. Nekem a gyári családokkal az a problémám, hogy tele van szemetelve, és mindegyik más metódust használ az infókra, így anyagkiírásnál szöszölősebb a legyűjtés.
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz
fckdup01 #420 üzenetére
Hát a cső family ugye system family azon nincs mit keresgélni max létrehozni a saját méreteidet amit használsz a system settingsnél. Gondolom a pipe fittings és hasonló dolgokra gondolsz, azokat azért találni.
Nem kell szörnyen sok family egyébként egy projekthez, LOD300-hoz hótmindegy mennyire szépen van megmodellezve, a befoglaló méretei és a paraméterek legyenek jók, 2D jel a terven legyen jó. Sőt, teljesen felejtsd el ezeket a gyártói cuccokat sokszor túl vannak modellezve. Hacsak nem lesz a szerződésben valami as built lod400 valami nem is fog kelleniElső projektet egyben könyvtár építés is lesz, második már menni fog.
Tanuld meg a családok készítését, alap dolgokat meg össze tudsz vadászni a netről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest