- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Üregvédőből van ajánlott márka?
Közelben Mannol [link], Motip [link] van a Kauffernél, vagy Sikagard 6220 a ZS+U-nál. [link]
2003-as Seat Ibiza, 2004-es Octavia2-be lenne fújva.
Motipból tán vagy 1 vagy 2 flakon itthon, de ha nem túl jó, veszek mást. ( 1999-es Suzukihoz lett véve, megmaradt)
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Illetve milyen profi szarito kendot javasolnatok, amivel tenyleg 1x eleg lehet vegig menni egy touringon.
-
windlord
őstag
Karpittisztitasra keresek KC profi szert.
Green Star vagy az MZR?Vennek hozza spricnit Kwazar Mercury Super 360.
Samponbol KC AS -t neztem.
Jo cuccok?
-
asasasas
csendes tag
Üdv!
Otthoni autómosás után majd szeretnék Carpro Elixirt használni. A felvitel előtt mindenképpen szükséges a lakkozás zsírtalanítása?
Carpro Reset sampon van, ami PH semleges tudomásom szerint.
Ha muszáj zsírtalanítani, az mehet JAR mosogatószerrel? Vagy van itthon még KC Greenstar.
Köszönöm -
szabi325
tag
válasz atirag #46690 üzenetére
Hát akkor én tuti nem fújkálnék rá ilyet mert sehol se írják hogy ph semleges.
Nekem ha waxolva van az autó, akkor fújok rá mosás elején ph semleges bogároldót és finoman egy szivaccsal pár mozdulatból lejön [link] .
Amúgy mint a videón az ilyen 2 centiről magasnyomásúval mosás könnyen elsülhet rosszul ha valami komolyabb bogár jobban kapaszkodik a lakkba , a vízsugár letépi a lakkot is... [link] -
nagyúr
válasz atirag #46682 üzenetére
Ha a szélvédőre gondolsz bogarak elleni szerre, akkor ajánlom a rainx vagy hasnoló nevő termékeit. Ezek inkább esőre vannak kitalálva, hogy ledobja a vizet, de én most csak úgy felvittem és egy-két bogár van csak a szélvédőn de az is lejön egy kis szélvédő mosóval.
Az Auchanban vettem valamikor és tök jó."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
atirag
őstag
Tud valaki olyan szert amit bogár ellen tudok használni? Mondjuk ha hosszú útra indulok akkor befújom és az út végén vagy másnap lemosom. Van ilyen?
Más.
Milyen törlő kendőt érdemes venni mosás utáni törölgetésre?Köszönöm
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz Csabroncka #46676 üzenetére
wow koszonom a reszletes leirast
7. Lehúzott ablak mellett, maxra állított klímafokozatnál: A ventilátor szívó részén keresztül (belső keringetés mellett) adagold szakaszosan a fertőtlenítő sprét (teljes flakont használd el).
itt kintre gondolsz ugye? a szelvedo alatt a legtobb polgari kocsin[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz eastsider #46673 üzenetére
Vegyél habot, pl.: ilyet. Keresd meg az autódban az evaporátor kifolyó csövet (pl youtube alapján).
1. Vedd ki a pollenszűrőt.
2. Nyomd fel a habadagoló csövét az evaporátorcsőben
3. Adagold a habot egészen addig, amíg meg nem jelenik a ventillátorháznál
4. Ismételd a műveletet kb 3x-ra elég (teljes flakont használd el), úgy, hogy köztük 15 percet vársz és az evaporátor csövet a végén mindig kiüríted és hagyod kifolyni a folyadékká vált habot és trutyit.
5. miután ezzel megvagy a bűzös zacc jó része lejön a hőcserélő alól (ez a lényeg)
6. vegyél hőcserélő fertőtlenítő sprét pl: ilyet
7. Lehúzott ablak mellett, maxra állított klímafokozatnál: A ventilátor szívó részén keresztül (belső keringetés mellett) adagold szakaszosan a fertőtlenítő sprét (teljes flakont használd el).Tiszta a klíma
Toyotánál nagyjából így >>
"in medias res"
-
r4pt0r
tag
Sziasztok!
Talán ebbe a témába belevág a kérdésem. Elkezdett leválni az oszlopokról a szövet. Van valakinek tapasztalata hogy mivel tudnám visszaragasztani ami nem üt át az anyagon? Az ha pár év múlva megint lejön kevésbé zavar, maximum megint meg kell csinálni.
Köszi
-
mephi666
nagyúr
nem teljesen autóápolás, viszont beltér: menetrögzítő kamera vezetékét ti mivel rögzítenétek? belső tükör mögött van a kamera és felül enyhén be tudtam szorítani a kárpit alá, majd kárpit mögött lehoztam jobboldalt az A-oszlop mögött, de utána valamivel fixre jó lenne rögzíteni a szélvédő tövében, innen pedig anyósülés oldalán előrevezetni a szivargyújtóig (olyan anyaggal, ami megfogja, nem csúnya és nem hagy nyomot eltávolításnál...) ...B Zafira az áldozat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
ha ózonozás után sem lett igazi a klíma (ha a klíma megy akkor semmi gond, viszont ha csak simán külső levegő klíma kikapcsolása után, akkor van poshadt szaga), akkor szerintetek hova vigyem el komolyabb takarításra a klímát?
előre is köszi
-
Mauzes
addikt
válasz Zolinho1026 #46661 üzenetére
Az mit jelent, hogy beesett a fényezés? Még nem hallottam.
Amúgy akkor szar a fotó szerintem, ilyen átlátszó gyantaszerű cucc van rajta, 1-2 mm vastag, picit megfolyt.
-
MrSealRD
veterán
Tegnap végre sikerült hosszú hónapok után egy rendes alapos tisztítást végezni... Habbal, két vödrössel... Végre kipróbáltam a Gyeon M2 Tar és Iron remover kettőst is. Ezen kívül egy Duplex Drying Towel 90x70-est rendeltem még pár hónapja... Összehasonlítási alapnak tegyük mellé, hogy van 3db Alis szárazoló kendőm amit itt sokat linkeltünk + egy tesco-s....
Eddig a 4 kendő éppen elég volt totál átvizesedtek. Ezzel az egy kendővel meg csont szárazra húztam az egész autót és még volt benne kapacitás... Nagyon jó. Igaz nem olcsó.A tavalyi fényszóró polír és rá a kerámia bevonat úgy tűnik mégsem húz ki 2 évet... 1 éve csináltattam. Polír nem kell ugyan, de a kerámia sehol sincs már...
Megpróbáltam leszedni a szlovén autópálya matricát. Úgy ráette a fene, hogy darabokban jön le és a ragasztó is ott marad.
Mivel tudnám gyorsan, hatékonyan leszedni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
windlord
őstag
Tudtok ajanlani olyan szovettosztitot az ulesekhez amely, akar holnap beszerezheto standard boltban (tesco, metro, praktiker).
Nekiesnek es jol kikarpittisztitanam.
-
SZATA
senior tag
Szélvédőre szeretnék nano bevonatot, ami jó ár-érték arányú, egyszerűen megvehető, és magam is könnyen fel tudom applikálni.
Tudtok ajánlani valami jót?
-
csiga8
senior tag
-
Mauzes
addikt
válasz Anaren91 #46656 üzenetére
Én nem ezt írtam, mindent 2x vagy 3x gyakrabban cserélek, mint az előírás. Szerintem a márkaszervizes autónak az az előnye, hogy könnyen igazolni tudod az autó előéletét és hogy kizárólag gyári minőségű cserék történtek, nem pedig csak bemondásra leszel törődő tulaj (amúgy is a Passatok 90%-a külföldről behozott).
Persze lehet azzal jönni, hogy a márkaszerviz is átbasz meg kókány munkát végeznek, de szerintem az emberek 95%-a egy külföldi nepperautó helyett jobban bízik egy itthon vásárolt márkaszervizes autóban. Aztán majd meglátjuk az eladásnál.
-
Anaren91
senior tag
válasz Mauzes #46640 üzenetére
Hát a full márkaszervizes valakinek nyerő, én messziről elkerülöm. Köszi de nem kell 30k-s olajcserével használt autó, meg amibe 60k km-enként cseréltek légszűrőt. De ez csak saját vélemény.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
magy1975
csendes tag
válasz Motion_Blur #46653 üzenetére
Hát ha jól emlékszem a fekete hatvan valamennyi,a kisebb talán 37k.Átsiklottam az ár felett .
Én aldis-t vettem tavaly és az is tökéletes. -
magy1975
csendes tag
válasz Motion_Blur #46644 üzenetére
Helló
Kecskeméten mindkét fajta van. -
csiga8
senior tag
Üdv!
Szigetszentmiklóshoz ( Pest megye) nem túl távoli helyen tudtok ajánlani alváz és üregvédelemmel foglakozó normális munkát végző szakembert
2011-es évjáratú B7 Passathoz? -
Mauzes
addikt
PHD 170-est ajánlom, 37 ezer volt legutóbb, talán 3 hete volt idén másodszor akcióban.
-
erdey_a
addikt
Szlovákiában is rendelhető webshopból, ha van ismerős arrafelé. De én nem voltam mostanság úgy bármelyik lidlben, hogy ne lett volna. Pedig nincs éppen benne az akciós újságban. Szóval tegyél szerintem egy próbát.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
veterán
Parkside csak lidl. Németeknél webshop is van, nem kell várni hogy legyen a boltban.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
lord_devil
tag
Sziasztok! Polírozásra szakembert tudnátok ajánlani Kaposvár környékén?
-
erdey_a
addikt
válasz Motion_Blur #46636 üzenetére
Lidl-ös Parkside gépek szerintem ár érték arányban jók. Van kisebb is, nagyobb is.
Ezek 400-600 liter/ óra között mozgatnak vizet, ha a te rendszered 10 litert tud percenként, akkor az 600 liter / óra, tehát elviekben ki tudja szolgálni a mosót.Vérboci
-
veterán
válasz Mauzes #46640 üzenetére
Akkor én mondtam egyet, face-en nézd meg a referenciáit, nem semmi, Ferrarik, Porschék, Dodge Challenger, Mustang, mindet bizalommal viszik hozzá, de ha csak egy Fabia lámpáját kell felpolírozni azt is örömmel megcsinálja.
Ez nem reklám, hanem az elégedettség megérdemelt kifejezése a részemről.
Pestről nem távolság, M3-ról sem nagy kerülő.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Mauzes #46637 üzenetére
Szerintem a 20 ezres polírt felejtsd el mert nagyobb kárt tesz mint amit használ. Többet meg eladás előtt nem sokmindenki szán rá.
Érdemesebb vásárlás után megcsináltatni aztán állagmegóvni és gyönyörködni benne.
Személy szerint ajánlom Isaszegen a Herti Autókozmetikát. Ugyan kasztnit nem políroztattam még vele, láttam a munkáit és az alázatot amivel a legegyszerűbb munkákat is végzi. Egy lámpapolírhoz is úgy áll hozzá ahogy kell, nem úgy, hogy kis munka kis pénz nem érdekel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Mauzes
addikt
Ha már szóba jött, hova érdemes elvinni polírozni egy fiatalabb autót (VW Passat), ahol jól megcsinálják, de nem nagyon drága? Arra gondoltam, hogy eladás esetén egy friss polír azért sokat dobhat a vevők lelkesedésén, simán visszahozhatja az árát.
Régebben a Servfaces-nek láttam videóját, hogy kerámiázás előtt elég patentul megcsinálják, de ott csak kerámiázással együtt vehető igénybe és 260k lenne az autómra. Annyit szerintem nem ér.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Egy magasnyomású mosónak mekkora minimális átfolyó vízmennyiségre van szüksége? kb. 10-12 liter/perc-et tud produkálni a hálózatom (~1,2-1,3 bar).
Illetve milyen gépet ajánlanátok 50k alatt?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Drughi
addikt
válasz richard0135 #46633 üzenetére
Szerintem vidd el egy normális kozmetikába, ahol megcsinálják szépen, utánna sokkal könyebb és olcsóbb az állagmegóvás.
Xiaomi 14T
-
richard0135
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem nem rég egy viszonylag új fehér szinü autót ami lassan 5 éves lesz, szerintem még életben nem volt waxolva polírzva se amióta legurult a szalagról.
Milyen terméket tudnátok ajánlani legalább arra hogy egy minimális karceltávolítás / feltöltés meg waxolásra?
Sajnos annyira nem értek hozzá, így én elsőre az autoglym termékeket néztem, azért a világ összes pénzét nem költeném autóápolásra, de többet mint egy 2-3 heti gép lecsapatás
Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Dluinet #46630 üzenetére
Igen, csak mind keverni kell. Ennyi spray meg nincs, meg nem szívesen tökölnék vele. Emiatt skippeltem is. Aztán néztem a wolfot.
Igazából a wolf, és a sonax ami így maradt.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
nagyúr
válasz Speeedfire #46627 üzenetére
primatec-nek van szinte mindenből literes kiszerelése.
Igaz, hogy ipari felhasználok a célközönsége.
Ár érték arányban jobb mint a Sonax.
Sonax-ból csak az eXtrem termékvonal a jó, a többi felejtős/nem éri meg."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Speeedfire
félisten
válasz szabi325 #46628 üzenetére
Elégedett voltam én is a sonax-al, de már anno is mondták hogy van jobb. Ha meg van jobb nem sokkal drágábban, akkor meglesem.
Bár most csak habosító sampon, kemény wax, és felni tisztító kell csak.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
szabi325
tag
válasz Speeedfire #46627 üzenetére
Szerintem wolf helyett vegyél sonaxot, jobb és nem sokkal drágább, erről a nano cuccról volt több éve bejegyzés itt a fórumban, ha jól emlékszem nem sokat bír. Én maradnék fusso + néha quick detailernél, gazdaságosabb.
-
Speeedfire
félisten
Ahogy nézem a primatec inkább ipari, mindent magamnak kell kikeverni.
A wolf lesz szerintem a befutó.
Fusso helyett, ilyesmi nano esetleg nem lehet jobb? [link]Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
nagyúr
válasz Speeedfire #46624 üzenetére
Low budgetben:
primatec.hu (ajánlott)
shop.wolf.hu
rrcshop.hu (ha van kedvezményed)4-6 havonta viszed fel a waxot akkor fusso, ha 2 havonta, akkor Collinite 476s.
Nagyon apró karcok esetén King Of Gloss, mert annak van egy kis feltöltő hatása, 2 havonta érdemes újra felrakni.Fusso télre verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Low budgetben sonax, lotus, vagy mi az ami ajánlott? Sampon, felni tisztító, ápoló stb? Illetve eddig fusso volt a kocsin, de elfogyott. Maradhat, vagy csere valami hasonlóra?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mephi666
nagyúr
válasz TheProb #46622 üzenetére
...nem fényező kell ide, hanem eladás előtt jó magyar szokáshoz híven: bele purhab, rá egy kis spray és kész
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
BP-n (pref 13 ker környékén) tudtok ajánlani fényezőt? Egyik küszöböm így néz ki, tegnap vettem észre... Ez még talán menthető (csak) fényezéssel, nem? Idén eladnám a kocsit, szóval eget verően nagy javításban nem gondolkozom már, de azért szeretném ha normálisan nézni ki egy darabig.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
szabi325
tag
válasz johnny82 #46619 üzenetére
Ha waxolva van a kocsi akkor csak ph semlegessel pl valetpro ph neutral snow foam (nekem van advanced is de nagy különbség nincs a kettő között hatásosságban).
Ha nincs waxolva a kocsi akkor Nerta Blue Diamond, ha visszakeresel a fórumban találsz képeket is róla hogy milyen hatással bír (de mivel lúgos gondolom a waxot lekapja). -
őstag
Sziasztok!
Aktív habot szeretnék venni. Parskide PHDP 180 A1 magasnyomású mosóval és bearforce habágyúval használnám. Próbáltam keresni, de nem tudok dönteni. Amit néztem, az az összefoglalóban lévő Valetpro advanced, Nerta Sky We 64, Turtle Wax Hybrid, vagy innen valami new grass talán. Szreintetek melyiket válasszam?
Köszi!
-
Cry0
őstag
sziasztok! aliról valaki vásárolt már lámpa fóliát ? mi mit javasol ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
MasterMark
titán
Green Star-t belső műanyagokról nedves vagy száraz mikroszálas kendővel töröljem vissza?
Switch Tax
-
szabi325
tag
válasz asasasas #46614 üzenetére
AG Vinyl &Rubber szilikonos nehezen lesz matt, viszont én szilikonos gumi ápolót nem használnék kéder gumira csak glicerineset mert előbb utóbb kiszárítja a gumit is töredezni kezd.
Ez nem glicerines de nem is szilikonos hanem víz bázisú szóval 2in1 amit keresel.
Ez meg egy igen jó gyorswax.
(De amúgy a kédergumi meg a műszerfal 2 különböző anyag szóval azért necces olyan terméket találni ami mindkettőre ugyanolyan hatásfokkal jó és még matt finish is lesz . Csak 1 példa ha az ajtó belső kédergumijait nem glicerinessel kenem le, melegben nálam "nyüszög a gumi" ha mozgatom az ajtót. A glicerinestől meg nem lesz annyira "merev" és télen se fagy oda.)[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Nem tudom mi lehetett az elképzelés...
Ma délután a szomszéd utcában: SQ7, a gazdi Tescos-narancsos műanyag vödörrel, gyanús zöldes színű vízzel és egy szebb napokat is látott sárga ronggyal mosta a technikát.
Kis híján megálltam hogy felhívjam a cartárs figyelmét (EMBEEEER! MICSIÁSZ?!) nem a legjobb rutint alkalmazza.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
asasasas
csendes tag
válasz asasasas #46611 üzenetére
Kicsit bonyolítanám a dolgot...
Az AG Vinyl & Rubber Care azért került képbe, mert akkor egyúttal vennék AG Rapid Aqua Waxot is.Tehát: kellene valami műanyagápoló, ami jó a kédergumikhoz is. Valamint gyors wax vagy extra waxos sampon a mosáshoz. Túl sokat nem áldoznék a külsőre egyelőre, mert budapesti volt az autó, körbe van verve, ajtó rányitások, horzsolások vannak rajta. Mégis jó lenne némi hidrofób hatás, amíg ezek a hibák nem lesznek kijavítva.
Jó lenne egy helyről, egy postaköltséggel beszerezni ezeket a termékeket.
-
asasasas
csendes tag
Szép estét!
Autóbelsőhöz szeretnék műanyagápolót venni. Örülnék, ha a kédergumikhoz is tudnám használni. AG Vinyl & Rubber Care jó választás? Visszaolvasva úgy értelmezem a használatát műanyagon, hogy ha matt felületet szeretnék, akkor villámgyorsan vissza kell törölni. Én a teljesen matt híve vagyok, akkor inkább ne is kenjek a belső műanyagokra belőle? Szerencsére (?) világos a belső és nem látszik rajta a fakulás, mint fekete műanyagok esetében.
A középkonzolon, a kesztyűtartó felett, az ajtókon belül puha bőrmintázatú részek vannak, de szerintem ott nincs valódi bőr. Ezekre a Koch Chemie Leather Star vagy AG Vinyl & Rubber Care a jobb választás?
(Az ajtókárpitokat Leather Starral ápoltam le, ott is keverve vannak a valódi bőr és szintetikus részek.) -
őstag
válasz Safranek #46607 üzenetére
Köszi, végül Pol Star-t rendeltem - meg pár egyéb cuccot
Koch Chemie Pol Star bőr, alcantara, kárpit tisztítószer koncentrátum (1:5) 1000ml
Work Stuff Work Bottle szórópalack 1000 ml-es + Canyon szórófej
Koch Chemie Speed Glass Cleaner üvegtisztító 750ml
LE Streak Buster üvegtisztító kendő
Koch Chemie Insect Remover kátrány- és bogároldó 750 ml
Koch Chemie Refresh Cockpit Care műszerfalápoló
ProfiPolish Twin Twister 1000GSM-es szárazolókendő
Koch Chemie Multi Interior Cleaner -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Plüss ülés esetén az ülés fűtés tönkremehet ha vizes takarító géppel megpucolom?
https://youtu.be/pRAM7LzXcQU -
j.bravo
addikt
válasz rasotamas #46600 üzenetére
Az F_Zolee által említett színazonos fólia működhet. Legrosszabb esetben, ha olyan a fiók, akkor az érintett sima fehér lapot kicserélni? Ez mondjuk némi asztalosmunka, és jár kockázattal - ott érdemes megvizsgálni, mennyire lehet szétszerelni (csak csavarozva van, vagy ragasztva is, stb)
szerk.: ja, most látom csak hogy te is erre jutottál.Kérdeznék is
bár sajnos sejtem a választ: olyan van, hogy a a karosszérián a lakk alatt megfakul a pigment réteg? Azaz hiába polírozom a lakkot, a hipózott pirosból nem lesz újra piros?
2007-es autóról van szó, nem metál, hanem sima piros.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
mephi666
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest