- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi325
tag
válasz tibbike01 #52606 üzenetére
Ahifi-ről rendelt már valaki olyan terméket ami "átmenetileg nem elérhető"?
Az oldal engedi kosárba tenni és gondolom egy régi áron kifizetni... (Gyeon Q2M WetCoat 1L)
Ha valaki rendelt olyat ami nem elérhető annak törölték a rendelését vagy ezen az áron pl 1 hónap múlva megküldték? -
szabi325
tag
Ha itt csak a bal oldali lámpát nézed akkor azt az itt leírtakkal értem el. Szerintem a listádból az a speckó headlight polish pénzkidobás (helyette inkább vegyél kerámiát amit a végén felteszel), a heavy cut szivacsot én jobbnak tartom a gyapjúnál és ahifi-vel hasonlítsd össze az árakat a csomagodra amit összeraksz mert nekem néha ott sokkal olcsóbban jön ki
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Hát nekem voltak wolf polírpaszták is (úgy 8 éve), de pl karcot kiszedni aztán finishelni a feketét hogy szép is legyen a menzernával sokkal gyorsabban ment.
De mivel írtad hogy csak a matt foltokat akarod polírozni nem a teljes kocsit tehetsz velük egy próbát, árban régen a 250ml olyan 1500 ft volt, ha most is akörül megy annyit megér de ha menzerna árban van akkor nem...
Ezzel a géppel próbálkozhatsz, többre fogsz vele menni mint kézzel kárt se tud okozni, de sok idő lesz mire végzel néha kézzel nyúlj hozzá a felülethez amin dolgozol a lényeg h ne forrósodjon fel. -
szabi325
tag
válasz chopin42 #50921 üzenetére
Igen, bár én első körben ha nem látszanak rajta kátrány pöttyök tar&glue removert se vennék, samponból szerintem a reset feleslegesen erős és ritkán használná, inkább egy ph semlegest vennék a helyében pl: sonax, gyeon, + egy zsírtalanító (gyeon prep) + egy quick detailer (gyeon quick/ceramic detailer vagy sonax).
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz HUTCHDB #50734 üzenetére
Oh pedig már párszor én is jártam így hogy pl a forró géptetőre rálocsoltak vizet és vízkőfoltos lett.
Esetleg próbáld meg Auto Finesse Rejuvenate vagy Autoglym SRP vagy Menzerna 3800 kézzel mikroszálas kendővel, mert a nitro hígítót biztos nem fogja szeretni a kerámia . -
szabi325
tag
Sziasztok!
Ma felpolíroztam itthon a 2 fényszórómat következőképpen:
Vizes csiszolás 3500 -as majd 5000-es papírral, utána gyapjú korong Menzerna 400 és puha korong Menzerna 3800 majd kapott egy Gyeon Q2 Trim kerámiát.
A bal oldali szép is lett:
Ugyanúgy csináltam a jobb oldalit is viszont ott olyan mintha belülről opálos\ködös lenne, mert a felület teljesen sima.
Valaki találkozott már ilyennel? Vagy ez kívül van rajta csak erősebb csiszolópapírral kéne többet leszednem belőle?
-
szabi325
tag
válasz HUTCHDB #49725 üzenetére
Szerintem semmi baj nem volt a szárazolóval nekem egy 1200GSM-es Auto Finesse Aqua Deluxe nem elég az autóra.
Ezzel felszívom a víz 95%-át egyszer áthúzva az egész autón ezután pedig áttörlöm egy "Twisted Pile" fajtájú szárazolóval és így egyszer se kell a rongyokat "vízteleníteni". ( pl a gyeon amit fentebb linkeltek is twsited pile, pár másik márka ami nekem bevált: purestar, tershine)
A másik kérdésedre a külső műanyagokra én a Koch Chemie Plast Star (szilikonmentes)-t ajánlom, nekem az bevált autóra, motorra is -
szabi325
tag
válasz Morris #49518 üzenetére
Mert nehéz rá válaszolni az SRP igazából egy másik állatfaj mert "Glaze" mivel nem abrazív és csak filler van benne így szépen fog tőle csillogni az autó viszont mint wax meg nem túl tartós mert régen mindig kellett utána kenni rá az EGP-t is.
Én a helyedben valamilyen kerámia-hibrid alapú waxot vennék (még ha nem is fog annyira csillogni mint az SRP-től az autó) pl dodo juice, infinity wax primo wax (de manapság már ebből is van ezerféle ) és használnék néhány mosás után rendszeresen Quick Detailert pl Carpro Elixir vagy Sonax BSD, Meguiars QD, Chemical Guys (de ahogy nézem már ezekből is van ezektől barátibb árakon számomra ismeretlen új márkák (ami nem zárja ki hogy jók csak nem próbáltam őket ))[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz radi8tor #48673 üzenetére
Ha az "Ott service" re gondolsz, nekem ott gond nélkül karcolták össze a hibátlan felnijeimet és amikor rákérdeztem már azt mondta hogy az olyan volt. Majd amíg várakoztam végig hallgattam ahogy tanakodnak hogy 10 es vagy 0 ás olajjal töltsék-e fel a zöld lambot mert hiányzik belőle de nem tudják mi van benne (végül ment bele random 0 -ás ) szal csak ajánlani tudom a helyet
-
szabi325
tag
válasz lorcsi #47904 üzenetére
Német szóval gondolom rossz nem lehet, Aldi ad rá 3év garit szal ha 3 év alatt visszaviszed akkor kérdés nélkül visszafizetik.
Viszont én hobbiként csak excentereset vennék (és azt is vettem de az inkább 30-50k) mert azzal nem lehet elrontani a polírozást olyan könnyen mint egy simával[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz HUTCHDB #47786 üzenetére
Ha vettél gyári touch up festéket akkor ne annak a vastag ecsetét használd hanem vegyél 0-ás ecsetet ezzel a gombostű fejnyi méretű kavicsfelverődéseket is nagyon szépen meglehet csinálni.
Csak arra tegyél lakkot ahol nagyobbat kell javítani mint 5mm különben nagyon fogsz szenvedni a visszacsiszolással. A lakk miatt lesz ott egy kicsi púp amit 2000-3000 -es vizes papírral kell szintbe csiszolni, aztán kézzel mondjuk menzerna 2400 majd 3800-as megpolírozni.
Festést én nyárra-tavaszra szoktam időzíteni akkor jó meleg van , gyorsan szárad, ha csak festesz azt utána már nem kell polírozni.Amúgy szerintem nem fogsz találni olyan fényezőt aki ezt megcsinálná mert nagyon pepecs munka mindenki csak mindent telibefújna meg elemcsere azt kész...
Azért lényeges a 0-ás ecset mert nagyon kevés festék kell csak egy ilyen javításhoz és ezzel nem viszel fel feleslegesen sokat hogy domború legyen illetve nem fested össze mellette a lakkot így nem fog látszani a javítás, szóval szerintem csak azzal érdemes ennek nekifogni [link]
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz kelly7 #47750 üzenetére
Nekem is hagyták már így parkolóban a kocsimat... átérzem... váljon le a cipőjének a talpa...
Szerintem a spray sok lesz, én 0-ás ecsettel csináltam a gyári színből befested ahol fehér, után mehet rá a lakk, aztán szintbe csiszolod és polír. Így csak akkor fogod látni ha nagyon közel hajolsz hogy volt ott bármi
(Az első képen a felső részt ahogy csak pöttyökben látszik a fehér alap azt csak políroznám de nem festeném mert szerintem nagyon látszani fog a különbség)[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Mármint mi a terv? 1-2-3 óráig járatod a kocsit amíg polírozol? Nem hinném hogy ez jót fog tenni az autó motorjának...
-
szabi325
tag
válasz csurgoi #47639 üzenetére
Én most ilyet vennék, ez excenteres, nem tudod elrontani a polírozást vele. Leírás és kép alapján ugyanaz mint a DAS-6 V2 angliából (csak így olcsóbb). Nekem olyan van és szépen lehet vele dolgozni, hobbira tökéletes gép. Ha még veszel hozzá egy 75mm es tányért is mindenhol tudod kényelmesen használni.
-
szabi325
tag
válasz WiZARD #47630 üzenetére
Nem számít mert a végén mindegyik kb ugyanazt UV-re keményedő ragasztót használja, nekem több éve ugyanúgy bírja az amit 4e Ft-ért a tesco parkolóban csináltak meg az is amit 10e Ft-ért valami amerikai kencével (akkor épp a tesco parkolós nyaralt ).
Ami számít hogy ragaszd le (ha koszos akkor is) cellux-al hogy ne menjen bele víz meg több kosz és minél gyorsabban csináltasd meg nehogy tovább repedjen. -
szabi325
tag
válasz erik365 #47405 üzenetére
[link] Ezt már próbáltam ez viszont tényleg hónapra pontosan 1 évet bír ki utána elkezd szép lassan mattulni újra. Annyi hátránya van hogy nem üvegcsében van az anyag hanem előre beáztatott törlőkendők vannak külön tasakokban és 1 tasaknyit 1 alkalommal el kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz fulton #47242 üzenetére
Ha nincs wax vagy kerámia az autódon a ph semleges nem lesz jó semmire se kb. Attól hogy vékony a lakk meg a festék réteg az autón a lúgos sampon nem bánik vele másképp, ha majd polírozni kell az autót akkor van nehezebb dolga a jelöltnek aki végzi hogy ne kapja a lakk réteget.
Érintésmentes mosással sose lesz tiszta az autód, azzal minimalizálni tudod a karcokat úgy hogy a kosz nagy része lejön, és utána a habos mosókesztyűs lépésnél csak kevés koszt tologatsz a kocsin.
Amúgy amit találtál Karcher habosító is teljesen jó csak lúgos szóval a waxot lekapja (meg a koszt is ) -
szabi325
tag
válasz 7Sony7 #47100 üzenetére
"BMW gyári gumiápoló gumikéderre" (van hab formájú gumiabroncsra is de neked nem az kell).
Bármelyik BMW márkakereskedésben van de ott szerintem kb dupla áron. Én itt vettem: Budapest, Margó Tivadar u. 27. (https://bajorbolt.hu/kapcsolat/) itt is 2500 Ft körül volt, előtte írj emailt vagy hívd fel őket telefonon mert ha nincs polcon hoznak másnapra. -
szabi325
tag
válasz vedini #47057 üzenetére
Nekem a képről úgy tűnik hogy kavics felverődés okozta kis egyenletlenségek vannak benne, szerintem ezt nem lehet kipolírozni. DIY ha érintésre úgy érzed hogy nem üveg mint a szélvédő hanem valami műanyag szerűség, akkor ezzel próbálkozhatsz. De ha valaki elvállalja egy próbát megér a polír is, ahogy nézem 120 ezer Ft az új védőlencse (szerencse hogy van külön védőlencse és nem kell az egész kamerát megvenni cikkszám: 66549261106 [link] )
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz dirtyred #46821 üzenetére
Én a Sonax termékvonalat ajánlanám, azoktól jobb ár/ érték / minőségű termék nem nagyon van. Pl gyorsfényre Sonax BSD ezt hígítsd 1:1ben desztillált vízzel és úgy is fent marad 3-4 hétig és máris van 1,5 litered belőle 2500ftért és simán felveszi a versenyt a sio2 tartalmúakkal [link] . Felni tisztítóból ez a Tuga jobban megéri de a sonax xtreme is jó, azt a 6ezer forintos kefét én nem venném meg (valami hasonló volt, karcolt) inkább az obiban egy kis körecsetet vegyél és azzal kend el a felnitisztítót majd egy mosókesztyűvel/szivaccsal samponos vízzel mosd le a felnit (ne ugyanazzal mint a kasznit). Bogároldóból szintén sonax egy ezressel olcsóbb és leszed mindent. Az a " ABDL micro wash mitt" van nekem is, de nem veszek észre különbséget ha simán kimosom mosószerrel a mikroszálas dolgaimat (öblítő nélkül). Sampon helyett én szintén a sonax fényező sampont ajánlanám [link]
Sonaxra ami itthon olcsó beszerzési hely a filterABC, Kauffer,
A kendők és a mosókesztyű amit választottál alapvetően jó arra olcsóbb alternatíva aliexpress a minőség azonos( korábban rendeltem koreából 3000ért twisted pile szárazoló kendőt és vettem gyeont is 7000 ért a kettő ugyanaz minőségre , ugyanez mosókesztyűkkel). Bár most hogy rájön a vám és áfa nem tudom mennyivel jársz jobban, ki kell számolni.
Külföldről rendelésnél Wascheldent tudom ajánlani 50 euró felett használd a 83metoo kupont 10% kedvezményért , így nézd meg hogy honnan jössz ki olcsóbban -
szabi325
tag
válasz dirtyred #46811 üzenetére
A képek szépek jól dolgozik
Odáig jó amit írtál hogy a madárszar nem fogja rögtön felmarni a lakkot, meg ha szivaccsal és samponnal mosod az autót akkor kevésbé fog rajta meglátszani a hajszálkarc.
De ha a parkolóban a melletted álló jobbágy rábassza az ajtaját vagy nekitolat ugyanúgy le jön a festék [link]
Igazából leírtad a kerámia jó tulajdonságait sokkal tovább szép fényt ad és víz/por taszítást, uv védelmet mint bármelyik wax , az én véleményem szerint annak éri meg kerámiáztatni akinek nincs ideje autóápolással foglalkozni és nem számít az a "párszázezer" amit ezért kiad -
szabi325
tag
válasz dirtyred #46809 üzenetére
Hát ha 190é nem polírozza fel előtte akkor ez jó kis lehúzás.
Csak kíváncsi vagyok amúgy mit vársz el a kerámiától amiért kiadnál érte ennyi pénzt?
Csak mert ha kerámia után valaki rányitja az ajtót ugyanúgy lebassza a festéket, a kavicsfelverődés is látszani fog a motorháztetőn meg a szélvédőn.Amúgy a kérdésedre a válasz, szennyeződne az autó de gondolom letörli újra bent így nem számít, ha rendesen le van mosva az autó (nem érintésmentesen) a szarvasbőr sem ördögtől való én pl felnire meg falcokra azt használok de régen használtam karosszériára is és nem karcolt.
-
szabi325
tag
válasz j.bravo #46741 üzenetére
Én Őt ajánlom nekem egy kisebb horpadást szedett ki a motorháztetőből ami nagyon szar helyen volt olyan 40 percig dolgozott rajta és 5e Ft-t kért el. De gondolom az ár függ hogy hol a horpadás és milyen technikával kell kiszedni. Amúgy máshonnan volt hogy elhajtottak "hogy ezt nem lehet megcsinálni stb" szóval nagyon jó szakember.
-
-
szabi325
tag
válasz atirag #46690 üzenetére
Hát akkor én tuti nem fújkálnék rá ilyet mert sehol se írják hogy ph semleges.
Nekem ha waxolva van az autó, akkor fújok rá mosás elején ph semleges bogároldót és finoman egy szivaccsal pár mozdulatból lejön [link] .
Amúgy mint a videón az ilyen 2 centiről magasnyomásúval mosás könnyen elsülhet rosszul ha valami komolyabb bogár jobban kapaszkodik a lakkba , a vízsugár letépi a lakkot is... [link] -
szabi325
tag
válasz Speeedfire #46627 üzenetére
Szerintem wolf helyett vegyél sonaxot, jobb és nem sokkal drágább, erről a nano cuccról volt több éve bejegyzés itt a fórumban, ha jól emlékszem nem sokat bír. Én maradnék fusso + néha quick detailernél, gazdaságosabb.
-
szabi325
tag
válasz johnny82 #46619 üzenetére
Ha waxolva van a kocsi akkor csak ph semlegessel pl valetpro ph neutral snow foam (nekem van advanced is de nagy különbség nincs a kettő között hatásosságban).
Ha nincs waxolva a kocsi akkor Nerta Blue Diamond, ha visszakeresel a fórumban találsz képeket is róla hogy milyen hatással bír (de mivel lúgos gondolom a waxot lekapja). -
szabi325
tag
válasz asasasas #46614 üzenetére
AG Vinyl &Rubber szilikonos nehezen lesz matt, viszont én szilikonos gumi ápolót nem használnék kéder gumira csak glicerineset mert előbb utóbb kiszárítja a gumit is töredezni kezd.
Ez nem glicerines de nem is szilikonos hanem víz bázisú szóval 2in1 amit keresel.
Ez meg egy igen jó gyorswax.
(De amúgy a kédergumi meg a műszerfal 2 különböző anyag szóval azért necces olyan terméket találni ami mindkettőre ugyanolyan hatásfokkal jó és még matt finish is lesz . Csak 1 példa ha az ajtó belső kédergumijait nem glicerinessel kenem le, melegben nálam "nyüszög a gumi" ha mozgatom az ajtót. A glicerinestől meg nem lesz annyira "merev" és télen se fagy oda.)[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz Shummo #46593 üzenetére
Ha találsz is olyat ami "GUMI" tisztító az igazából APC, vegyél pl Koch Chemie Green Start és hígítsd 1:2-be dörzsöld meg vele, de amúgy találkoztam már olyannal hogy az a barna elszíneződés le se jött, sztem egy idő után a nap+hő szépen ráégeti a fékport a felületre.
Ha zavar a színe használj olcsó gumiápolót és minden mosás után kend le pl prelix gumiápoló, astonish, turtle wax... -
szabi325
tag
válasz mephi666 #46577 üzenetére
Amúgy az all metal polish az igazi króm cuccokra jó (a műanyag króm bevonatú lécekre nem) szóval azt ne kend a kasznira rá...
A másik kettő jó lakkra de azokban úgyis csak filler van ami kb 2 esőt fog bírni, kézzel nem tudod elrontani, de akkor lesz csak értelme ha akkor csinálod mielőtt a képeket feltennéd netre vagy jön a vevő...
-
szabi325
tag
válasz asasasas #46560 üzenetére
Jól gondolod egy nedves ronggyal érdemes végig törölni. Ahogy előttem írták egy kis fogkefe pont jó. Illetve ha most szépen megtisztítod utána azért könnyebb fenntartani a tisztaságot, én pl évek óta már csak ecsetet használok a tisztításnál (szintén bézs) kefére nincs is szükség.
-
szabi325
tag
válasz asasasas #46533 üzenetére
7200 biztos h brutál sok egy egy kendőért meg egy szivacsért. AG bőrápoló, tisztító elég jó, kellemes illata van, csak lassan szárad. Én pár éve ezt a tisztítót és ápolót 5 ezerért vettem, annyit megért.
Én inkább a Koch chemiet ajánlanám, német márkáknak ez a gyári beszállítója (pl merci) tisztító , ápoló árban jobb, szerintem minőségben is (és mennyiségben is). A tisztítót 1:10 ben kell hígítani vízzel (valami pár száz forintos spricnes flakonban), amúgy ez még jó textilre, műszerfalra kb bármire ami koszos.
Nekem is bézs belső van (nem tudom hogy a tied milyen koszos) de nekem elég ha mondjuk egy ecsettel eloszlatom a tisztítószert, felhabzik kicsit várok és már törlöm is mikroszálassal (bármilyen tescos mikroszálas jó (1000 Ft/4db), a lényeg h másra ne használd csak erre). Utána az ápolót pedig egy ilyesmi mikroszálas applikátorral felviszed. -
szabi325
tag
Diablo helyett án ezt tudom javasolni + egy OBI-s körecset.(Ausztriában még olcsóbb ha esetleg majd már lehet arra járni, ATU vagy Forstingerben.)
MJJC az 1 literes flakon? Abból nem tudom van-e nagyobb de nekem több körben elég egy 3as BMW-re, szóval ha a tied is 1L, próbálj a tetején játszani a hab víz aránnyal -
szabi325
tag
válasz Anaren91 #46490 üzenetére
Én is BMW lakkon használom ,nekem a Menzerna 400-2400-3800 vált be, mivel fekete én 3in1 el nem is próbálkoztam.
400 at csak nagyon durva karcra használom pl ajtórányitás... vagy ha madárszar megmarja a lakkot. Mosókarcokat 2400 is kiszedi aztán végül 3800 h szép legyen. -
szabi325
tag
A lényeg h excenteres legyen azzal nagyon nehéz elrontani hogy elégesd a lakkot vagy hologramos legyen.
Nekem ilyen van, tökéletes kezdő - hobbi gép mert felmegy rá '3-'6ig tárcsa. Nekem is fekete BMW van szóval jó kis kemény német lakk, ehhez nekem a Menzerna 400 - 2400 - 3800 paszták váltak be Chemical Guys padokkal ebből is kell 3 (innen a sárga zöld kék). 3in1 pasztákat én feketéhez nem használnék mert nálam már maradt hologramos meg "ködös" a végén. -
szabi325
tag
Épp annyi vizet hagy rajta hogy, ha nincs 30 fok vagy nem fúj kicsit a szél akkor itt-ott foltos marad és a feketén, ha közel lépek a kocsihoz zavarja a szemem . Van nekem ilyen 1200GSM -es is de ez se szívja annyira a vizet mint a "twisted pile" típusúak. Az enyémhez (E90) kell 2 , szóval szerintem te megúszod 1 nagy kendővel
-
szabi325
tag
Nekem van CG samponból Citrus Wash&Gloss, Clean Slate, Blacklight, Glossworkz mind első osztályú szóval nem lősz vele mellé, viszont videók alapján a pink nekem nem tűnik olyan sűrűnek mint ezek. így valószínű hamarabb elfogy
Szárazoló van olyan is amit linkeltél, nekem a fekete színű autón nem jön be, viszont ez nagyon király.
Angolul a "Twisted Pile" kifejezésre dob hasonlókat, régen rendeltem koreából is de a covid miatt az a webshop most nem küld pedig fele ennyibe került... -
szabi325
tag
Szerintem mivel az ph semleges nem sokat fog érni, én inkább direkt ilyennel próbálkoznék. De amúgy simán nekilendülhetsz én szoktam autón kívül, csónakot, térkövet stb is mosni magasnyomásúval.
(De direkt ilyen karcher tisztítószereket láttam kisebb kiszerelésben olcsóbban is pl Bauhaus, Auchan-ban)[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Ha nem napon csinálod ( ez igaz a ph semlegesesre és a lúgosra is) semmi baja nem lesz a kocsidnak 10 évvel ezelőtt sztem nem is léteztek ph semleges samponok. Sima autómosókban (érintésmentesekben is) lúgosat használnak mert az tisztít a legjobban.
Annyi hátránya van hogy ha van valami bevonat a kocsidon pl keményviasz, nano, kerámia réteg, a lúgos azt is megkezdi/lekapja nem csak a koszt lazítja fel. -
szabi325
tag
3-6 havonta (használattól függően) átmész rajta egy bőrtisztító - ápoló kombóval, lehetőleg olyannal amit autóhoz terveztek és ne cipő/bútor (ikea)/babaolajjal.
Pl: chemical guys tisztító, ápoló vagy koch chemie, autoglym.
Ha maximalista akarsz lenni adhatsz neki direkt bőr impregnálóval is (ápoló után pár órával felviheted pluszban) -
szabi325
tag
Bele, de azért a fusso nekem se jött le rögtön de biztos hogy rövidített az élettartamán. Én csak akkor használom ha télen nagyon koszos az autó.
Amúgy ez elég jó ph semleges hab link,.
Most olvasom az eredeti kérdésedet, youtubeon akad pár videó mjjc vs fj10 témában, én ezért vettem MJJC habosító az fj10 helyett, igaz 1 hónap volt mire ideért de megérte[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
válasz Ununqatrium #46287 üzenetére
Elég lehet 2 autóra többször is, ha nem pocsékolod és kensz fel felesleget a kocsira.
-
szabi325
tag
-
szabi325
tag
válasz Petyyyyy #46216 üzenetére
Wow köszi utána olvasva 2021 jan. 1 én abból is kilépett. Akkor nekem még decemberben pont szerencsém volt egy rendeléssel, akkor arra nem kellett fizetnem ezért jelentettem ki ilyen bátran
Viszont cserébe akkor itt hagyok egy német oldalt Waschelden
50 euró feletti rendelésnél pedig 83metoo kupon kóddal 10% kedvezmény. -
szabi325
tag
válasz rasotamas #46203 üzenetére
Én is 10 millás autón kezdtem, nem fog leolvadni az fényezés ha valaki ésszel csinálja. Én is megkérdeztem mivel érdemes kezdeni meg utánaolvastam, pont jól csinálja. Azzal lenne baj ha csak úgy összevásárolgatna mindenfélét és nekiállna izomból csiszatolni és azzal a kérdéssel jönne ide hogy hopp itt eltűnt az autó színe mit kenjen rá h újra legyen ott festék...
-
szabi325
tag
válasz BigBlackDog #46197 üzenetére
Az enyémhez 125/150-es tárcsákat adtak, ahhoz vettem 150mm es Menzerna heavy cut szivacsot, 135mm Chemical Guys Orange (ez közepes) és Blue (ez pedig finishelő) szivacsot.
Ezek elég jól használhatóak kb mindenhol, ettől nagyobb szivacsnak csak a tetőn meg a motorháztetőn lenne értelme, de azt akkor az autó oldalán elején hátulján lenne kényelmetlen használni.
Szerintem minimum kell 2 szivacs, közepes a 400-2500 as , és finishelő a 3800 as pasztához.
Később még vettem a géphez 75mm-es tárcsát 75-95 ös szivacsokkal ez jó a szűkösebb helyekre viszont a kilincs alá sose próbáltam bedugni, oda a jó öreg kézzel mikroszálas módszert választottam . -
szabi325
tag
válasz szabi325 #46192 üzenetére
900W alatti excenteressel, ez lemaradt
@Benir8 nem tudom hogy jobb-e, amikor én rendeltem még nem volt itthon kapható amit linkeltél, de leírás alapján nem lehet rossz, amit linkeltem arról viszont fixen tudom hogy jó
Simán szállítanak Magyarországra és amikor a review-kat olvastam esetleg ha garizni kell az is megoldható velük. -
szabi325
tag
válasz BigBlackDog #46190 üzenetére
Excenteressel ehhez sztem hosszú percekig kéne 1 ponton tartani szóval nem látok rá sok esélyt legfeljebb ha valami nagyon mély karcot akarsz kiszedni és ugyanazon a 3 négyzet-centiméteren maszatolsz félórát.
Próbáltam Volvo fényezésen is (az puhább mint a németek) piros menzerna szivacs + 400as paszta de azt sem melegítette el magas fordulaton, pedig ott direkt azt próbálgattam hogy mi lehet a határ.
De ha betartod azt az ökölszabályt hogy az elemen minden irányba 5-7x mész át lassan akkor látni fogod az eredményt és tuti nem melegszik el. -
szabi325
tag
válasz BigBlackDog #46188 üzenetére
Nekem ugyanezek a paszták vannak, fekete autó (német lakk) kézzel sehogy se ment pedig vettem rendes kézi polírozó korongot de nem sokat ért pedig vagy 40 percet simogattam egy elemet.
Vettem egy excenteres polírozót, 15p alatt kész volt egy elem ezekkel a pasztákkal és a karcok is eltűntek, hidd el megéri [link] és elrontani se nagyon tudod. -
szabi325
tag
válasz neil_mullen #46182 üzenetére
a polírozást felejtsd el utána, inkább egy 0-ás festő ecsettel és sok türelemmel pacsmagold el a festéket és lakkot ami a touch up szettben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest