Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
dynax
tag
na itt tényleg látok mindent
jól gondolom hogy a pre wash akkor lenne jo ha utána nekiállnék vödörrel mosogatni ? Ha csak ez a habzó dolog kéne amit fel tudok hordani a magasnyomásúval akkor jobb választás a shiny garage aktiv snow foam ? azt esetleg lehet hogy hogy magasnyomásuval felhordom ezt az aktiv habot , várok , lemosom . Utána meg valami waxos sampont rakok bele , felnyomom a nagynyomásuval , várok majd lemosom ? vagy a sampon már fölösleges az aktiv hab után azt csak a prewash után rakjak ? -
dynax
tag
biztos nem jol keresek de csak egy grass márkájú aktiv habot látok magyar webáruházakban , valami más néven keressem ?
-
dynax
tag
válasz
szabi325
üzenetére
az sem működhet hogy ebbe a tartályba rakok aktiv habot , azt hagyom rajta 5 percig , utána magasnyomásuval lemosom , majd a tartályba rakok valami waxos sampont majd azt is lemosom ? tudom nem lesz annyira szép szép mint kézzel de nincsenek nagy igényeim
az a baj eddig szürke autom volt , na annál kb évente volt egy nap amikor elvittem kocsimosoba de elvoltam vele . Most fekete autom lett ez meg a kocsimoso után 2 héttel már olyan retkesnek tűnik mintha sosem látott volna vizet . Vettem magasnyomásut , azt hittem sampon a tartályba és meg van oldva de nem igazán szép , reménykedem hogy ez a két lépéses dolog segítene -
dynax
tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
hát nekem eddig az volt hogy ha autot kell mosni kell autosampon , de ahogy leirjátok az jön le hogy ez a prewash ami igazán leszedi a koszt és utána nyomjam rá a sampont . A valet pro amit mondtál beütöm és még csak magyar oldalt sem dob ki . Ha esetleg valami olyan márkát mondanál amit kapok falun
ma bejártam az obi , tesco , interspar 3-ast de semmilyen előmosó dolgot nem találtam . -
weres78
senior tag
Ezen a linken található termékek elérhetőek a polirtech.hu -n keresztül is (nyilván üzenetben kérhetitek a termékeket, amik a magyar sohopban nincsenek bent).
Külön jó hír, hogy már készül a linkelt oldal magyar változata, elvileg rövidesen elérhető lesz... -
bandiie
aktív tag
Ezt mivel tudom könnyen és szépen leszedni? Műanyagról. Meggondoltam magam. Köszi
-
d4d
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Alapos tisztítás után is szeretnék valami illatot csak ne valami erőszakos rágógumis, gyümölcsös (kivéve a citrusos illatokat), vaníliás édeskés fos legyen amibe belefájdul a fejed és persze nem a tükörre szeretném fellógatni, azért is szimpatikusak ezek a kis dobozkák, mehet be az ülés alá is azt kész. Elég jókat írnak róluk, 93-óta csinálják, Made in USA, "100% tisztaságú bio illat olaj kerül felhasználásra minden egyes illatosító előállításakor", de ez csak szöveg, ezért érdekelne személyes tapasztalat is velük kapcsolatban.
szerk, annyira alaposan egyébként nem is tudom kitisztítani az autót, ehhez ki kellene venni az üléseket és az alatta lévő komplett szőnyeget vagy mi az, ha egyáltalán kivehető és nem ragasztott. Szó szerint ki kéne belezni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Jó lesz kezdő pakknak, de ha nem próbáltad még őket akkor én nem vennék 5 litert, lehet hogy nem fog tetszeni / megfelelni. Szerintem indíts egy kipróbálással, 1 liter.
Ami kérdéses, hogy bántja e a Collonite waxot, erről kéne valakit itt megkérdezni aki mossa white satinnal a collonites autóját. Wax előtt biztos hogy jó, de utána megkezdheti.
Leveretheted, csak vigyázz hogy az előmosók azonnal lekapnák a waxot. Mármint ami a kutaknál van. Szóval csak vizes programot használj. Illetve profin fent kell lennie a waxnak hogy bírja az előmosó + veretést gyakran.
Nem romlandóak, ne tedd ki fagynak meg napsütésnek, és akár tovább is bírják két évnél. Esetleg egy quick waxot is vehetsz tőlük, nem drága, de mosás után a szárazolás utolsó lépésénél hasznos lehet. Illetve nekem mindig van egy a csomagtartóba 2 mikroszálassal, ha esetleg pottyantósnak nézi a verdát egy madár...
d4d
Illatosítót nem használtam soha, mikor veszek autót, bőr műanyag és kárpit tisztítás alaposan, illetve van egy japán permetezőm ami ködöt terít, nem spriccel. Abban van 50-50 desztillált víz és lenor gold öblítő. Porszívózás után lehet fújni a szőnyegekre, de mostanában nagyon ritkán használom, kellemes bőr illata van az autónak. Szerintem egy alapos mindenes tisztítás után neked is elég lenne ennyi.
-
szabi325
tag
Ahogy te szeretnéd hogy érintésmentesen mosod teljesen tisztára a kocsit nem fog menni, ha csak nem szerezel ipari szert amit mosókban használnak. Bár nekem még 1 mosónál se sikerült úgy érintésmentesen tisztára mosni az autót...
Amúgy az 450ml es tartályba 50-100ml "aktív hab / snow foam" kell vagy az a prelix amit találtál de ahogy írták ezzel csak fellazítod a kosz a nagy részét (kb mint a videóban) utána még muszáj vödrösen is ha tiszta autót szeretnél. -
FeRRaR1
őstag
Ez samponja válogatja, de amiről te beszélsz az az előmosás / habosítás szerintem. A kétvödrös mosás előtti fázis. Nem az autósampon felhordására szolgál, ha nem a koszok nagy részének fellazítására / eltávolítására mosás előtt.
Szóval sampont a vödörbe előírás szerinti mennyiségben, ezt emelheted ha a helyzet vagy sampon úgy kívánja, nincs két egyforma... Ugyan akkor az előmosóba nem sampont kellene tenned, ha nem előmosót, pl Valet pro citrus prewash. Alap nem vészesen koszos mosáshoz 90% víz 10% prewash. Ez szintén emelhető ha szükséges.
d4d
Amazonon kicsit olcsóbb, meg ingyen aznapi posta van. Berakom figyelésre, aztán ha lesz valami kedvezmény és elfogyott legalább 2 az 5 samponomból kipróbálom.
-
d4d
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Sok termékükre legalább 2 éves szavatosságot adnak meg, ennél rövidebb időt még nem láttam náluk pedig próbáltam már egy-két dolgot. Általában max néhány hetes termékeket küldenek, úgyhogy amiatt ne aggódj, hogy valami másfél éve a polcon rohadó maradékot kapsz.
-
stickermajom
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Ha már Wolf's: szép lassan szerzem be a cuccokat az autóhoz, a kedvező ár miatt az ő termékeiket néztem.
WS 1F Autó habsampon - Yellow Snow 1L
WS 1N Autósampon - White Satin 1L
WO 1G Műanyag és gumiápoló gél - Black Out 225 ml
WF 1P Neutrális felnitisztító - Fallout Remover 1LEz így vállalható átlagos autósnak? Collinite 476s fog az autóra kerülni, kb. 1-2 havonta tudok csak "nagytakarítást" tartani vidéken, mert itthon nincs meg hozzá a placc és a vízforrás. Viszont hetente-kéthetente autópályázok, ezért gondoltam, hogy beszerzek egy Alta Foam 2000-et és a habsamponnal körbefújva lecsapatnám a kúton a bogármaradványokat stb.
Illetve mennyire romlanak meg ezek a cuccok? Lehet rögtön 5 literest vennék amiből lehet és akkor egy jó darabig nem kell újra rendelni.
-
d4d
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Slimsnél van belőle és majdnem az itthoni ár feléért.
California Scents illatosítókról vélemény? tényleg olyan sokáig bírják (60nap)? illetve érdekelnének még a különböző szagsemlegesítő szerek is, pl a ValetPRO Enzyme Odour Eater. Semmi extra szagot nem kellene eltüntetni csak egy idős autóban szeretném felfrissíteni a belteret egy ilyennel aztán vmi jó kis illatosítót beledobni. Hogy kell használni ezeket, az összes létező felületet be kell fújni az autón belül?
-
dynax
tag
Visszaolvastam pár oldalt és látom más is mos magasnyomásúval , azt hittem csak a lusták mint én használják és mindenki más szivaccsal és kefével mos
Azt szeretném kérdezni hogy a magasnyomásu moso csövének az elejére tudok rakni egy tartályt amibe kell rakni a sampont . de a samponokon olyat irnak hogy 1 kupaknyi 10 liter vizbe . Nekem a tartály 450ml-es szoval nem gondolom hogy egy kupak 20 mosás és egy liternyi anyag életem végéig jó tehát biztos valami más higitás kellene . Amit meg most találtam a neten magasnyomásuhoz "Prelix kombiwax (nagynyomású gépi és kézi mosáshoz) 5 L" ott akkor az 5 liter nekem kb 11 mosás mert 450ml-es a tartályom vagy azt meg máshogy kell higitani ? ha valaki felvilágosítana nagyon hálás lennék 
-
FeRRaR1
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én is meglepődtem mikor kiderült, de ez van. Ennek ellenére használható sampon, csak tudni kell hova/mikor.
CG sampont még nem próbáltam, most az említett Meguiars-tól van ez és ez, illetve egy Valet Pro. Meg persze az említett wolfokból 2 x 2 liter.
Eddig amiket próbáltam CG termékeket elégedett voltam szinte mindig, de a samponok kimaradtak. Nem is akarok váltani, a Meguiarsal megtaláltam azt amire szükségem van. De a ValetPro is elég jó.
d4d
Nem sok helyen kapni, még a cleanyourcaron sincs fent. Amazonon találtam, majd ha akciós lesz veszek egyet kipróbálom, de most 5 sampon mellé hatodiknak nem kell

-
d4d
aktív tag
na ha már sampon, engem az Autoglym UHD samponja érdekelne, próbálta már valaki?
-
-
jozsi252
veterán
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Carnauba waxos tapasztalatom nincs a White Satin-al, de akkor ezek szerint vigyázni kell. Azt hittem nem bántja. A fent említett CG-s Wash & Gloss-t próbáltad? Ha igen akkor neked mi a véleményed róla?
Meguiars samponjáról sok jót hallottam, bár még nem vettem rá magam hogy vegyek, mert tudom hogy úgy sem használnám el mert csak kipróbálnám.
(#34071) dynax
A foltmentes száradáshoz lágyvíz kell, nem igazán függ annyira a sampontól.
-
zumike
tag

-
dynax
tag
Sziasztok . Magasnyomású mosoval szeretném letudni a kocsimosást . Tudom nem tul igényes megoldás de a lustaság nagy úr
tud valaki ajánlani valami olyan sampont amivel relative kevés csepp meg folt marad utána ha nem akarom törölgetni kézzel ? 
-
FeRRaR1
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem rossz, szinte kiváló ár/értékben. Mind addig amég egy komoly szintetikus waxod van. A gyengébb Carnauba waxokat simán megkezdi/lekapja. Rákeresel, és rengeteg ilyen esetet lehet találni. Én is úgy jöttem rá hogy adtam valakinek ajándékba. Szólt hogy jó meg minden de lekapta a show waxot. Mondom nem létezik. Rákerestem, és bizony létezik... Egyenlőre nem találkoztam jobb samponnal a Meguiars-nál, pedig próbáltam vagy 20 félét. Nekem nagyon bejön a wax és wax nélküli is. Persze nem wolf árban van...
-
jozsi252
veterán
válasz
FeRRaR1
üzenetére
A White Satin viszont egy elég jó sampon azt kell hogy mondjam.
Sampon témához. 1.5 hónapja van fent a Fusso, és Chemical Guys Citrus Wash & Gloss sampont használok. Teljesen wax barát a sampon ahogy a gyártó is írja, nem szedi le. Mondom leírom hátha valakinek segítek ezzel. Ha mindenképp pH semleges kell, mert ez nem az, akkor a Mr. Pink-et vegyétek, az pH semleges sampon. Nem tudom más használja-e ezt a Citrus Wash & Gloss sampont de brutál jó!!! Hihetetlen volt számomra hogy még múltkorában ismerős vízköves szélvédőjéről simán lehozta a vízkövet, és még erőlködni sem kellett. Nagyon jó a tisztítóképessége neki.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Van de minek? Elég harmatos, itt áll pár üveggel évek óta, alig habzik, nincs az a csúszós érzete mikor mosol vele, meg a wax része is... hogy is mondjam kb nem létezik. Megérem elmosogatni mások kocsijára, meg elajándékozni...
-
athomi
veterán
Wax-os szivacsot (Soft99) ki kell mosni vagy vissza lehet tenni a dobozba waxosan?
-
szabi325
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem mielőtt elnevezték Ők nem írták be a Google-be

-
stickermajom
addikt
Most nézem, Wolf's-nál van Agent Orange nevű sampon. Nem morbid ez egy kicsit?

-
válasz
Kleroo
üzenetére
Nem vagyok szakember. A VW tetőablak fogaslécére litiumos fehérzsír-sprayből fújtam egy keveset ápolási céllal (Kauffer, Mannol). Amikor más okból nyekergett / zörgött a tetőablak, akkor kiderítettem, hogy honnét jön a nemkívánatos hang, és oda grafitos zsírt fújtam sprayből (Lidl, talán Baumit márka), tökéletes megoldásnak bizonyult.
-
Kleroo
veterán
Eddig a lítiumos cucc vezet magasan, azt veszek az ajtohoz.
Viszont ez jo lesz a napfenytetohoz is? rengeteg alvarians van pl kaufferen nezelodve. grafitus, litiumos, es mindkettobol sok alvaltozat -
erikke17
őstag
Sziasztok.
Eső előtte Fusso szépen pergette le vizet már 1 hónapja fent van. Most nézem fél órával eső után szinte semmi, csak minimális hidrofobitas.
Mostam már párszor pénz bedobosba de ugyan úgy pergette le vizet útana is.
Mi történhetett most ? :S
-
Formaster
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Létezik kis palló szerű alu állvány, nincs időm rákeresni, nézz utána.
-
Veron
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi. Szétnézek akkor vaterán mert itt Fiestara váló pont nincs.
-
BigBlackDog
veterán
Egy kissé szokatlan kérdés; autókozmetikában a magasabb járművek tetőjének kezelését, mosását hogyan szokták megoldani?
Gondolom, hogy valami magasítás van használva a feladatra, de kérdés, hogy létezik-e céleszköz, vagy egyéni megoldások vannak többnyire (pl. vödör, kisasztal, kislétra, stb.)? -
válasz
F_Zolee
üzenetére
Maga a gumi barnul be, pár hete linkelt valaki egy angol nyelvű leírást erről (tyre blooming); elolvastam és megvilágosodtam. Röviden: régi gumi nem igazán barnul, új gumi erősebben barnul, ahogy kiválik belőle az antioxidáns (?) összetevő. Rendszeresen pucolni és ápolni kell.
# szilikon-spray: az autó közelébe SE. Max. egy darab rongyra fújva. Ha más szer nem vált be. A fényezésről, üvegről kínszenvedés lesz leszedni. Előtte mehet fehérzsír (lítiumus) vagy grafitos zsír, esetleg teflon, a szilikon a legvégén és főleg csikorgó hangok kezelésére.
-
Peti78
őstag
Azt hiszem, 20 nap telt el az utolsó kocsimosás óta. Mint korábban említettem, a felniket két réget fussoval vontam be.
Az első felnik kifejezetten fékporosak voltak.Az egyikre nem tettem felnitisztítót csak snow foamot, a többire ment vp bilberry is. A majd' három hetes fékporral már nem bírt el a fusso. Elég sok rajta maradt, bár még mindig nem annyi, mint annak előtte wax nélkül. Van létjogosultsága a fussonak, de jelentősebb fékpor mennyiségnél már kell a felnitisztító. -
Ummon
csendes tag
válasz
bandiie
üzenetére
A sima WD40 azért "jó", mert kioldja a még ott lévő kenőanyagot és utána fújkodhatod állandóan vele, hogy ideig-óráig jó legyen.
El kéne ezt már felejteni, hogy a sima WD40 mindenre jó. Korrózió megelőzésre találták ki, kenés sosem volt a feladata. És mivel petróleum bázisú, ezért még az is előfordulhat, hogy megtámad bizonyos fajta műanyagokat és tönkreteszi.
Hamár WD40, akkor használd tőlük a "white lithium grease" változatot és láss csodát nem kell félévente fújkodni.
Látom molnarpeter megelőzött és leírta röviden a lényeget

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem szar az ápoló hanem már lehet lejárt.
Autoglym-es de már vagy 3 éve vettem és még nem fogyott el.
Visszakerestem és kb pont egy hónapja takarítottam le és ápolóztam. Tegnapig nem barnult be, melóhelyen érte a nap a jobb oldalát a héten jobbára, az barnult...míg a jobb még nem. Alapban csak vékonyan viszem fel, hogy ne csillogjon annyira. [link]
Lándzsás mosás után is még jó volt. [link]Előző szezonban nem mostam külön a gumit csak samponnal és úgy ápolóztam, sosem barnult meg.
-
jozsi252
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az igazság az hogy az ápoló nem nagyon tud bebarnulni, bármilyen szar legyen. Ha szar akkor annyi van hogy nem fénylik az oldalfal csak max pár napig, vagy az első esőig. A barnulás meg akkor jön ha valamennyi dzsuva marad az oldalfalon. Ha esetleg nem is látod, de akkor is maradhat valamennyi.
Nekem is volt szar minőségű gumiápolóm régebben, és tényleg annyit történt hogy az első esőig volt fényes a felület, vagy max 4-5 napot bírt ki azt helo. Ezért mondtam csak hogy szerintem még lehet kosz rajta, csak esetleg nem látod, viszont a gumiápoló már "észreveszi". -
F_Zolee
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
De le lett takaritva. Felnitisztító lehozta a barna cuccot, már ráfújáskor látni, hogy oldja. Ma ismét lemostam de most nem kentem be az ápolóval. Bal oldala ahol nem érte a nap igazán az nem barnult meg még de a tisztítóval szintén barna lé jött le...képet is tettem be még a művelet eredményéről.
-
F_Zolee
nagyúr
Kommersz helyről tud valaki gumi apolót ami nem barnul?

-
bandiie
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Ajtózsanérra nekem a wd40 teljesen bevált. Évente max. 2x fújom vele és hangtalan.
-
jozsi252
veterán
Egy alapos elázás + egy pár perces út után elég vizes lett az ülés tőlem. Szárítani szerintetek sima hajszárítóval szárítsam meg, nem akarnám hogy foltos maradjon?

-
RP1980
tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Zsírtalanítani ipa=isopropyl alkohol. Bestbyte-ban találtam 1990/liter. Abból bekeverhetsz 30:70 arányban desztvízzel magadnak és mehet a permetezés és törlés. Ha ahogy írtad is vannak bogár és egyéb maradványok, akkor kell a gyurma. Ahhoz viszont feltétlen csinálj sikosítót, a legolcsóbb ha autosampont keversz be desztvízzel, és azt gazdagon fújod a gyurmázandó területre. Ha megvan, akkor gyurma után menjem az ipás ceremónia.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem hinném, mert kb tegnapról mára jött jobban elő, hogy a nap sütötte igazán.
-
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
valami 16-17 GBP 5 liter! és ugyanúgy vízzel hígítható
ja amúgy nem titok, Carpro-s Bence javasolta. Írta hogy a Super Degreaser is jó, de ő ezt a Surfex HD-t jobban szereti. Én kifejezetten a motortér tisztítása miatt venném a Megs APC mellé kiegészítőnek a komolyabb szennyeződésekhez. De sok minden másra is jó keveréstől függ.
-
F_Zolee
nagyúr
Nemrég írtam a felni oldalfal barnulásról. Azóta, hogy letisztítottam most újra előjött. Az jutott eszembe, hogy lehet lejárt a gumiápoló szavatossága? Vagy megromlik ez egyáltalán?
-
Ummon
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ráadásul a szilikon gyűjti is a port. Fehér lítium zsír sokkal jobb oda. Megtapad a felületen és a port sem gyűjti.
Van pl a WD40-nek is ilyen spray-je. -
d4d
aktív tag
Hellohello,
Még mindig itt tartok. Autoglym Engine & Machine Cleaner, ez az amit le szeretnék váltani gazdasági okok miatt, amúgy remekül bevált. Meguiar's Super Degreaser lenne helyette illetve régóta ezt néztem ki, de most kaptam egy újabb tippet egy profi kozmetikustól, Bilt Hamber Surfex HD. Slimsnél is elérhető, van valakinek tapasztalata ezzel a szerrel? baromira dicsérik és árban kedvezőbb mint a Super Degreaser.
-
Kleroo
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hááát nem tudom. Rengeteg mindeféle ilyen oylan zsír, kenőanyag van. A gyárban is valami ilyesmit tesznek rá. Ezt kéne eltalálni. Szilikonfújogatás furának tűnik nekem. :S
Formaster. Jaja, azt kéne, no de milyet. tényleg rengeteg féle van.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Fémre szilikon spray bevált Mágus tanácsára
nem gyűjti a port, és elég ritkán kéri csak. Olajoztam is korábban, de az nem bírta olyan jól, ezzel kb olajcsere mellett elég megkínálni. -
ProdyG
őstag
válasz
RP1980
üzenetére
Köszi a választ!
Én is gyurmázásra gondoltam. De ez a zsírtalanítás újdonság. A gyurma és a zsírtalanítás kizárják egymást, vagy a kettő is együtt is kellhet? Tehát ha gyurmáznék akkor is kellene még külön zsírtalanítani is?A zsírtalanítást mivel csináljam? Valami speckó folyadék?
Gyurma csak a durva szennyeződésekhez kell (kátrány stb...), igaz? Van a kocsin 1-2 ezeréves bogármaradvány féleség, amit sehogy sem tudok lemosni, nem tudom azon a gyurma segítene-e...
Bocs a sok kérdésért

-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Klíma tisztító-fertőtlenítő bombát szeretnék venni. Hirtelenjében ezt találtam, amit még ma be tudnék szerezni. Ez csak illatosít, vagy fertőtlenít is? Ajánlott/nem ajánlott?
-
Veron
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mennyire nem nagy? Azt gondoltam 15e Ft körül van, annyit most nem szánnék rá feltétlenül.
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! Szerintetek mivel érdemes a napfénytetőt szalonállapotúvá varázsolni?
Tökéletesen és finoman jár, de lassan 10 éves. Ráférne egy tökéletes tisztítás, és újrakenés, hogy pont olyan legyen mint 2008ban, amikor kijött a gyártósorról.
Ezen kívül az ajtókat is szeretném zsírozni. Kicsi nyisz-nyosz akad már, főleg hidegben, csak nem tudom mit használjak, amivel gyári-új állapot érhető el.
Tuti tipp? -
KisBundi
őstag
Már kapható a polirtech-en webshopban a VP Citrus pre wash.

-
Veron
addikt
Most vettem észre, hogy a bőr váltószoknyán van egy kis kb. 1,5 cm egyenes szakadás. Mit érdemes vele kezdeni, hogy ne szakadjon tovább? Esetleg meg lehet foltozni valahogy? Kösz!
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, néhány hónapja kértem tőletek segítséget. Az alapján vettem Fusso Coat wax-ot, és néhány mikroszálas kendőt, amiket mostanában terveznék használni.
Viszont az autó már nem olyan tiszta, mint pár hónapja volt és az előző wax réteg is bőven lekopott már róla. Illetve kezd gyűlni a sok bogármaradvány a kocsi orrán...
Jól sejtem, hogy egy alapos autómosás itt már nem feltétlen elég waxolás előtt? Mennyire kell ezt komolyan venni? Mit javasolnátok a felület megfelelő előkészítéséhez a waxolás előtt?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

jól gondolom hogy a pre wash akkor lenne jo ha utána nekiállnék vödörrel mosogatni ? Ha csak ez a habzó dolog kéne amit fel tudok hordani a magasnyomásúval akkor jobb választás a shiny garage aktiv snow foam ? azt esetleg lehet hogy hogy magasnyomásuval felhordom ezt az aktiv habot , várok , lemosom . Utána meg valami waxos sampont rakok bele , felnyomom a nagynyomásuval , várok majd lemosom ? vagy a sampon már fölösleges az aktiv hab után azt csak a prewash után rakjak ?
az a baj eddig szürke autom volt , na annál kb évente volt egy nap amikor elvittem kocsimosoba de elvoltam vele . Most fekete autom lett ez meg a kocsimoso után 2 héttel már olyan retkesnek tűnik mintha sosem látott volna vizet . Vettem magasnyomásut , azt hittem sampon a tartályba és meg van oldva de nem igazán szép , reménykedem hogy ez a két lépéses dolog segítene

Ok, akkor van erre bevált módszer, nem "vödrön egyensúlyozva" kell elképzelni a műveletet.
Gondolom, hogy valami magasítás van használva a feladatra, de kérdés, hogy létezik-e céleszköz, vagy egyéni megoldások vannak többnyire (pl. vödör, kisasztal, kislétra, stb.)?