- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Letiltás - hogy is van ez?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
A cola nem segitett sokat, majd a fem polirozoval atmegyek meg rajta, pedig colaval csinaltam mar vizipipabol is ujat, igaz aztattam is benne
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
-
Peti78
őstag
válasz vedini #48095 üzenetére
Kaptam kölcsön egy Makita légfúvót a már említett barátomtól. AZ elképzelés nagyon jól működik, nekem tetszett. Össze kell szűkíteni a távozó levegő útját, és akkor jobban lehet vele célozni. Hozzá kell szokni, a kezdeti bénázásom miatt éppen kibírta az aksija.
A kendős szárazolást tökéletesen kiváltja, sőt, mivel a levegő bejut oda is ahova a kendő nem, ennél jobb/praktukusabb megoldás szerintem nincs.Kerámia: nos, nekem ez a bevonat több ok miatt nem került fel az autómra. Az autokozmetikus barátom (aki tudja milyen kényes vagyok az autóm megjelenésére, és állagmegőrzésére) nem gondolta, hogy szükségem van rá. Na ettől a ponttól kezdve megpecsételődött a sorsa, de azért érdeklődve figyelem az ezzel kapcsolatos videokat és információkat. EZek az információk számomra nem egyértelműek. Persze a videokban ki van emelve, hogy milyen kemény, milyen szuper, és milyen hidrofób, és extraszuper csillogást kapok a pénzemért oly sok időre. 1-2-3 év stb.
Aztán a videokban azért kisbetűvel elmondják, hogy azért utókezelésekre, odafigyelésre szükség van. Meg azért ez és ez ellen nem véd a páncél. Sőt, garancia csak akkor van ha...oda viszed vissza utókezelésre (arról nem szól a fáma, hogy ez az u.kezelés mibe fáj, grátisz avagy sem. Namost a userek jelentős részének fingja sincs hogyan kell ápolni és karbantartani a fényezést. Mi az a PH érték, és az egyik legfontosabb, hogy nem visszük a gépet gépi mosóba, nem abusoljuk Szilvia papírtörlővel, dörzsi szivaccsal, szarvasbőrrel, törülközővel, és /vagy konyharuhával. Sőt, csomagtartóból kiszedett piros (vagy akármilyen színű) pólóval sem. A felsoroltakat a saját szememmel láttam. Nem olcsó autókon is.
De nem is ez a lényeg, hanem a mítosz és a ferdítés.
A csillogás alapvetően azért jön elő, mert karcmentes és tiszta a felület. Ezt pedig nem a kerámia éri el, hanem a polírozás. És mégis úgy adják el, mintha a kerámia érdeme lenne.Az árképzéssel is van némi problémám. Tavaly 60 ért polirozták, +menzerna+szélvédőbevonat (glaco) . Legyen ez most 80K, infláció, háború, ársapka egyebek. Tehát amit kaptál árajánlatot, ott van 170 éa 150 ezer difi. Enyniért rakják fel a kerámiát. Leszögezem, hogy én értem, hogy rezsi, munkabér, járulékok egyebek, ezt mind meg kell fizetni.U gyanakkor nem látom azt, hogy mi a különbség a fusso és a kerámia között ami indokolja ezt a nagy különbséget. FUsso 15k /tégely. Minimum 10 én típusú autóra elég úgy, hogy a szélvédőn kívül minden üvegre is teszek. Tehát 1500 / kezelés/autó. Évente kétszer, így 3000/év. 3 év a max amit ajánlottak, ez fusso-val 9 ezer.
Az elmondások alapján a kerámia kisebb behatások ellen véd. Bogár, kavics, ajtónyitás. Ajtónyitásnál mi a kisebb? Ha rányitják a kocsira az ajtót, akkor az rá van nyitva. SZóval nem véd. A kavics ellen sem véd, ezt garantálom. Ha csak 90-nel mész és az előtted haladó feldob egy kavicsot, ezer százalék hogy meg fog sérülni. Autópályás vonulásról meg ne is beszéljek.
Szerintem az autón menet közben az eleje és a visszapillantók burkolata kapja azt a behatást ami leginkább sérülést okoz. Ezt kikerülendő, ezekre a részekre a fólia a legjobb megoldás. Ez valós fizikai védelem, de persze atomtámadás ellen nem véd ez sem.
Ahol értelmét látom a kerámiának, és van is nekem, azok a felnik. EGyszerűen azért, mert könnyebb tisztítani.
A kerámiabevonatot magad is fel tudod rakni, csak a felületet kell jól előkészíteni. Hidd el, nem nehezebb mint akármelyik más waxot vagy akár a fusso-t.
Most jön a reklám helye, én ide járok Debrecenből. Értenek ahhoz ami t csinálnak, nem akarják a legdrágábbat rád sózni, tapasztalatból ismerik a termékeket, mert autokozmetikájuk is van. Íme a kerámiabevonat listájuk:
[autobirodalom.hu] Ha ragaszkodsz a kerámiához.
De én elvinném poliroztatni, aztán raknék rá fusso-t. Vagy ha ragaszkodsz a kerámiához, akkor felraknám saját magam. Az említett részekre pedig fólia.
De persze tégy úgy, ahogy Neked a legjobb/legegyszerűbb.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Matt fényezésre van valami tipp? Kifejezetten nem találtam rá waxot, talán ezt, de nincs nagy kínálat.
Minden tippet elfogadok!
-
vedini
őstag
válasz Peti78 #48091 üzenetére
Igazabol, felmerult az eladas lehetosege, azert is gondolkodom rajta
jon a nyar valami vedelem kellene, fusso-t mar probaltam nem volt vele nagyon gond
keramiat meg nem probaltam, adnek neki egy eselyt
Eleg sokat megyek sok lesz a bogar is, kivancsi leszek belevagok-e, egy biztos motorhaztetovel valamit kell kezdeni, ha meg mar azt megcsinaltatom jonne a tobbi elem isbiztos van benne lehuzas, azert meg atgondolom, most tobb helyen is szoba kerult az akkus lombfuvo, van vele tapasztalatod vagy valakinek?
milyen egyszeru lenne, kezi automoso, hab, tisztitas, csepp mentes oblites es szarazolo helyett csak lefujni a verdarol a vizet, aztan nyilvan 1-2 havonta ket vodros, ulepitos meg ahogy nagy konyvbe erinteses mosas
[ Szerkesztve ]
workworkwork...
-
Peti78
őstag
válasz tasiadam #48092 üzenetére
Aha hát igen. Ezzel a dumával én is tisztában vagyok. De most akkor miről beszélünk? Kerámiáról, vagy kemény waxról? + fóliáról? A fényezés nem a kerámiától lesz fényes, hanem attól, hogy tiszta és karcmentes. Tehát polír. A lezárás pedig azért kell, hogy kevésbé legyen ganajos+ könnyebben lehessne tisztítani. Polir után fusso, ez a kerámia ... inkább nem is írom le mit gondokok róla ár/érték arányban. Kedves barátomat (aki ebből él) kérdeztem, mi a véleménye. Hümmgetett kicsit és nem rakott rá. Persze felrakja ha kérik, hisz mindenki úgy rántattja le magát ahogy akarja.
Egyébként ha nagyon meg van valaki győződve a kerámia szükségességéről, akkor elviszi pilíroztatni az atót, megveszi a kerámiabevonatot és fellögyböli magának. Kb elrontani sem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
vedini
őstag
Voltam 2 helyen arajanlatot kerni:
1. Zenith detailing, 11 ker. 1.5 lepcsos polirozas (barmit is jelentsen is) kavicsfelverodes pottyozgetes, motorhazteto csiszolas, keramiabevonat 1 evig jo, 250e
+ ajandek szelvedo keramia
opcionalis kerekekre keramia 12e/db
kb 1.5 nap2. star car garage, 3 lepcsos polirozas, keramiabevonat, kavicsfelverodes pottyozgetes, 2-3 evig jo, 230e,
+ ajandek szelvedo es ablak nano bevonat
+ alap belso takaritas, gondolom ez minimal, mert belul mindig tiszta
opcionalis lampabura csiszolas + polir + folia 30e
itt kertem meg ajanlatot motorhaz es lokos foliazasra erre is jonne keramia bevonat
tobb nap, talan 3-4srac azt mondta folia ongyogyulo, es lehet polirozni, neztem egy uj X3-at naluk, profin teszik fel a foliat, sablonra vagott, szinte eszre sem venni
workworkwork...
-
robertka
tag
válasz herdsman12 #48088 üzenetére
Nagyon segítőkészek a Hammerite ügyfélszolgálatosak, megadták a festék technológusok számát is egyszer nekem. Én a sárvédő alját kezeltem kívül bellül rozsdagátló alapozóval és fedő festékkel 3-3 rétegben, azt mondták legalább 8 évig tuti nem lesz vele semmi baj ha nem sérül mechanikailag.
-
tasiadam
veterán
válasz herdsman12 #48086 üzenetére
Birja a csavarodst es egyeb mechanikai behatasokat? Vagy irjak nekik mailt h mit ajanlanak?
-
tasiadam
veterán
Stabrudat mivel tudnam lekezelni makd lefesteni, ugy a kovetkezo 100 evre h jo legyen? Az enyem rohad, azt cserelem, de ami felkerul, azt is le szeretnem festeni
-
bekiss
csendes tag
válasz herdsman12 #48079 üzenetére
Szia!
Gondolom nem a szerkentyűre gondolsz hanem a dolog miértjére!
Nos elég gyakran előfordul hogy amiket hoznak autót azok vagy a tulaj tudta vagy tudtán kívül már voltak polírozva. És néha elég vadul letolják róla a lakkot. Esetleg javítva volt stb. Meg szoktam mérni mert nem mindegy hogy 100 mikron vastag a festék réteg vagy mondjuk 40. Nyilván van ettől eltérő ez most csak két viszony szám amit írok. És akkor szokott nagy csodálkozás lenni.... az 1000-ről és társairól nem is beszélek.....ott ki szoktak borulni hogy márpedig azt mondták rá hogy nem volt javítva... 40-nél már jelez a műszer is hogy nagyon vékony a réteg itt én már nem vállalom az autó polírozását.
Röviden ennyi. A kütyü amit használok [link] -
tasiadam
veterán
válasz csiga8 #48080 üzenetére
meg milyen gép az, amire azt lehet mondnai, hogy elég a feladatra. Láttam olyat hogy a felnit simán akksis csavarbehajtóval polírozták, meg a kisebb dolgokat, de pl a kasztnit mivel, hogy ne rontsa el? Milyen fejjel csinálja, stb. Szívesen én is nekiesnék az autónak, csak nincs hozzá semmim, pedig karcos ám, amit persze wax-al próbálok elfedni
-
Gyuszi83
tag
válasz bekiss #48068 üzenetére
Szia! Közben ráéreztem a dologra nagyjából. A gép sebessége 6 fokozatú, eleinte 2 utána 4-es. Persze a mosást megcsináltam magasnyomású mosóval + kézi mosással. Sajnos réteg vastagság mérőm nincs.
Kíváncsiságból a motorháztetőt (ez volt a legrosszabb állapotban) megfeleztem maszkoló szalaggal a különbség miatt. Első polírozásom, én meg vagyok vele elégedve, szebb mint volt az biztos
Itt már áttörölve a képeken valami alkoholos löttyel. -
Peti78
őstag
válasz csiga8 #48073 üzenetére
Ez a kék. A blue D. Ennyit tudok. Hogy milyen festéket hasznalnak azt nem tudom, de ha felhivod őket biztos megmondjàk. Szerintem a Mobihel is ki tudja keverni a kérdés a hőàllósàga. De pl a hammerite is egy nagyon jó cucc.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Iki77
csendes tag
Itthon ,nem tudod megvenni.
Petyyy révén szokott lenni csoportos külföldi rendelés,akkor érdemes nála jelentkezni.
Az 5 literes felét átveszem ha esetleg megrendeled . -
Peti78
őstag
válasz csiga8 #48069 üzenetére
Szia! Olyan színt kevertettem a debreceni car system-ben amit kiválasztottam a színskàlàból. Jeleztem hogy fèknyeregre szeretném fújni. Két deci 2000 forint alatt volt. Nem pénz érte.
Más, de nem akarok új hsz-t kezdeni.
Bár rendszeresen mosom az autót, most egy kicsit alaposabban és mèlyrehatóbban foglalkoztam vele. Évente kétszer ezt megcsinàlom.
Szóval volt vödrös mosás, röprozsda, innovacar d2 check és fusso. 4 és fèl óra volt, nem siettem, kényelmes tempóban, inkább az alapossàgra figyeltem. A képeket nem ide szántam, csak úgy lőttem,de annyira jó rànèzni az autóra, gondoltam mégis megosztom veletek.
-
bekiss
csendes tag
válasz Gyuszi83 #48067 üzenetére
Szia!
Mekkora erővel nyomod a gépet a karosszéria elemre? Gép sebessége? Szerintem jobb lett volna egy DA géppel kezdeni de nem akarok okoskodni. Ezekkel a gépekkel pillanatok alatt le lehet amortizálni a fényezést ha nincs gyakorlatod benne. A fényezést gondolom dekontamináltad előtte a mosásról nem is beszélve! És persze azért egy réteg vastagság mérés sem árt hogy mennyi lakk van a fényezésen amiből lehet dolgozni.
Esetleg egy tanfolyam elvégzése is sokat segít a dolgon. -
Gyuszi83
tag
Sziasztok! Van a családban egy idős 97-es évjáratú 1-es Punto. A fényezése csúnyán le van mattúlva, gondoltam megpróbálom kicsit helyrehozni, így vettem egy Einhell CC PO1100-as gépet, hozzá Menzerna 400-as pasztát és Rupes közepes (Sárga) szivacsot. Sikerült is elég szépen felpolírozni, legalábbis ahhoz képest amilyen volt. A gondom az, hogy mikor polírozok ugrál, pattog szinte tépi ki a gép a kezemből magát, ez miért lehet, mert sok videót megnéztem, de mindenhol lazán semmi pattogás, erölködés nélkül csinálják. Örülmék, hogy ha egy-két tanácsot tudnátok nekem adni ebben. Köszi !
-
gaborn1
tag
Sziasztok! Manapság mennyibe kerül egy autó teljes polírozásra? 2019-es Toyota Corolla sedan az alany.
-
Iki77
csendes tag
Ismerjük bizony!
Nekem a fekete flakonos Done & Dusted Si Edition-ja van meg,brutál fénye van,nagyon szeretni való. -
tasiadam
veterán
válasz vedini #48059 üzenetére
Lehet venni bőröket, anyag, cérna, mindegy, de mivel mérnök IT-s / vegyész vagyok, semmi közöm a bőrhöz, így én is csak választottam az anyagot és a cérna színét. Próbáltam a logo-hoz passzoló színt, de lehet hogy túl világos lett a kék, sötétebb kellett volna.
DIY videót néztem, csak a karnyarok miatt, de arra alig fokuszálnak. Egy jó, egyedileg gyártott bőr esetében ezt szépen kidolgozzák, ilyen előre vágottaknál kevésbé, ezért sem olyan szép, mintha gyári lenne.
Az öltés egyszerű. Hátul bekötöd a szálba (angolul thread-ként emlegetik) és onnan húzod vele szembe lévőbe, hátulról, tehát sosem szemből varrod a kettő szálat, akkor fog úgy kinézni, mint a képen van.
Egyébként adtak hozzá leírást hogyan kell, megsúgon, olyan rossz google fordjtással, hogy kidobtam azonnal.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Tegnap en csinaltam 1 ilyet. Igaz otod aron, mint egy ujra borozes, amire elobb utobb ugyis sort keritek, vagy legalabb egy szebb kormanyt kap, de szerintem teljesen okes lett. A varras az elso probalkozas, az anyag lehetett volna picit nagyobv es akkor szinte tokeletes.
-
vedini
őstag
válasz tasiadam #48056 üzenetére
figyelj gyerkőc ülésmagasítón, én eléggé kék farmeros vagyok, és mi azt illeti volt már olyan, hogy szépen látszott a kék az ülőfelületen, aztán érdekes módon ha másik nadrágba voltam le is szedte, most éppen nem látszott rajta a kék takarítás előtt...
ápolni meg azért is akartam, mert kicsit olyan zsírosnak tűnt alattam a ülőfelület, meg ne repedezzen, nyúljon ki annyira
workworkwork...
-
vedini
őstag
Sziasztok,
Végül rászántam magam bőr tisztításra és ápolásra, körülbelül 2 órát vett igénybe.
Mivel már megvettem a Bad Boys-t így felhasználtam, sok változás nem lett, amiket épp láttam 3 cm-ről elszineződést azt lehozta, visszatörlésnél tiszta maradt a mikroszálas. Kormány picit elszinezte azt visszatörléskor, illetve sensatec műszerfalat is letisztítottam leápoltam. Kövre Koch Chemiet próbálok vagy utánanézek gyári tisztító ápoló kombónak.
A tisztítószerhabot piszok gyorsan beszívta elől a lukacsos bőr, 80% elment az első két ülésre, hátul alig fogyott.
Legalább nem fog annyira repedezni, meg megvédi azúvétól
Következő project, detailing kívűl + fekete csillogó gumi, most még elég fakó:
workworkwork...
-
DeadMeat
nagyúr
Nem tudom, hallottatok-e a Bouncer`s markarol, kiprobaltam nehany termekuket, a kozepes mystery box csomagjukban, vagyis fogalmam nem volt mit fogok kapni, de nagyon jol osszevalogattak amit kuldtek, a felso kepen lathato. £35 volt, amit kezhez kaptam pedig 60 folott.A vegeredmenyben nem csalodtam, hiaba szemely szerint nem hallottam meg roluk, meglatjuk milyen tartos marad a vegeredmeny.
Akit esetleg erdekel [link]Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
-Solt-
veterán
Urak,
Nem tudom mennyire illik a témába, de esetleg akkus kompresszorral van valakinek tapasztalata?
www.smart-bus.hu
-
tasiadam
veterán
Turtle wax gyors waxot, felnitisztítót és gumiápolót vettem tegnap. Gyors mikro volt időm lefújtam a felnit a mosóval, majd locsolás és ápoló. Napfényen majd holnap lefényképezem. A kép 300km után a garázsban készült, ezért sem túl jó a fényvisziny, de rendesen csillog, mint Salamon töke.
-
nebulo5
senior tag
válasz JSandor #48042 üzenetére
Két haverom is van, akik mindig benyalják az ilyen kifestő toll szarságokat! Megveszik és azután sajnálkoznak, hogy már megint átverték őket... (egyébként tényleg jók az ilyen kakitollak marketingjei...)
Szóval: én még nem találkoztam olyan kifestős mizériával, ami tényleg jó is lenne. Viszont Pesten a víztoronynál van egy festéküzlet, ahol kód és kártya alapján kevernek festéket egy teljesen körömlakkos üvegre hasonlító tégelybe, amiben ecsetke is van. (valószínűleg van még másfele is ilyen festéküzlet) Sőt lehet még hozzá vásárolni fültisztító pálcikára hasonlító pálcikákat "valamivel" a végén. Ezzel is ki lehet tölteni a mélyebb karcokat, kőfelverődéseket. Azután szintre csiszolás és lakkozás jöhet. Persze, koránt sem biztos, hogy első próbálkozáskor tökéletesre sikeredik, de éppen a héten láttam a leírt módon javított felületet egy rutinos ismerős kezemunkájaként! Szinte észrevehetetlenné lehet tenni a javítási felületet! Próbálkozni - gyakorolni kell!Üdv: nebulo
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy neten található fényezésjavító tollak/stiftek és hasonlók mennyire alkalmasak, normálisan és hatékonyan javítani tűhegy és ceruzahegyni kavicsfelverődéseket ? [link] ilyenekre gondolok.
-
robertka
tag
Abroncsot mivel lehet hatékonyan megtisztítani?
1:6 Green Starral és viszonylag puha kefével próbáltam a képen látható gumit lemosni. Sok kosz lejött róla de olyan mint ha meg mindig koszos lenne pedig 2. alkalommal már teljesen fehér maradt a hab. Próbáljam picit durvább kefével esetleg vagy más szerrel? [kép] -
Peti78
őstag
válasz herdsman12 #48036 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy az kosz. Én kopásnak nézem, de próbáld meg hátha nincs igazam. A műanyagápoló ideig-óráig takarhatja majd, de nagy csodákat ne várj.
-
herdsman12
őstag
válasz Peti78 #48026 üzenetére
Köszi.
Nem extra retkes, de eddig csak max nedves mikroszálas kendővel találkozott.
Leginkább a műszerek előtti műanyag állapota miatt kezelném. [kép] [kép]
Talán a fehér töltőkábel maszatolta össze és a nedves mikroszálas nem viszi le. [kép]
Jó lenne, ha nem romlana tovább a helyzet. [kép]
Van Autoglym műanyagápolóm, bőrtisztítóm és bőrápolóm.#48027 d4d
Köszi, ha nekem szántad. -
S.J.
tag
sziasztok!
kérdésem nem kapcsolódik a témához, viszont polírozásban szeretnék segítséget kérni, és itt szerintem sokan értenek hozzá.
albérletben megkarcoltam elég csúnyán és mélyen a fürdőszobában a csaptelepet. Sonax Chrom és Alu pasztát vásároltam, és fúróra erősítet polírozószivaccsal "estem neki". Sajnos az eredmény nem lett jó, a karcok mardtak, de némi javulás látszik.
Kérdésem, tudok valami erősebb pasztát ajánlani? Ilyen házi készlettel ezt meg lehet oldani? Vagy nem érdemes ezzel vesződni, és cseréljem le az egész csaptelepet?
Köszönöm ha válaszol valaki!
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Rendeltem turtle wax keréktisztítót, gyors waxot és gumiápoló sprayt. Majd beszámolok róla, milyen. Szombaton megcsinálom
-
Peti78
őstag
Mélységes tiszteletem feléd, én rühellem a belsőt takarítani BevallomGS-t használok, vagy WOlf-os APC-t, de agyonhigítva. SZrintem még ez is felesleges számomra, hiszen az autóm "nem egy kőműves brigád által lakóhelynek, kocsmának és hamutartónak használt" talicska. Ma próbáltam, hogy mindenhol csak por van, mert szeretek lehúzott ablakkal közlekedni. Arra meg a nedves kendő is bőven elég.
tasiadam
Jelentős különséget vélek felfedezni.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
Elnézést, hogy beleszólok, de a beltér takarítása az egyik kedvenc elfoglaltságom és mivel állandóan más autóban ülök munkának köszönhetően, ezért bőven van lehetőségem használni mindenféle szert. Az apcket a motortérbe és a falcokhoz tudnám javasolni, szerintem semmi keresnivalójuk bent, pláne átlagosan szennyezett autóknál. Márpedig rövid leírásodból arra következtetek, hogy nem egy kőműves brigád által lakóhelynek, kocsmának és hamutartónak használt 26 éves ford transitot akarsz kipucolni.
Anélkül, hogy belemennék miket használok, egy tippet adnék. Koch Chemie Pol Star (ph7) esetleg egy Asc-vel kiegészítve (kijelzőkhöz, műszerfal plexihez általános lightos munkához stb). Nem hiszem hogy lúgos irányba kellene elmenned. Ha mégis az kellene akkor Koch chemie Mzr legyen és ne a Green Star. Mindkettő ph12,5 de az Mzr-t kifejezetten beltérre tervezték, jobb az anyag kompatibilitása.
Tudom, hogy vonzó az "olajos" motorteret és a fabetétekkel tűzdelt finom anyagokkal és mindenféle kijelzőkkel megpakolt bőrrel bevont műszerfalat ugyanazzal a szerrel takarítani, de nem biztos, hogy jó vége lesz. Ami mindenre jó az semmire se jó igazán. Sokan elhagyták már az apcket a beltér takarításánál. Átlagfelhasználónak biztonságosabbak a dedikált tisztítószerek.
-
Peti78
őstag
válasz herdsman12 #48025 üzenetére
AZ attól függ, mennyire koszos. Ha csak enyhén akkor langyos víz is tökéletes. Ha oldani is kell valamit, akkor bármilyen tisztítókendő jó, csak zsíroldó ne legyen benne.
-
herdsman12
őstag
Nincs APC-m, milyen elérhető szerrel tudom megtakarítani a műszerfalat és a bőr, műbőr ajtó borítást?
-
Predator2
addikt
Helló
Vásároltam egy Parkside magasnyomású mosót, 2400w és 170bar-t tud.
Gépi habosítót szeretnék vásárolni hozzá, ki mit ajánlana hozzá?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Safranek
aktív tag
válasz Peti78 #48019 üzenetére
Igen , mivel napi használatban van és a melóhelyen nincs fedett parkolóm ezért nem viszem túlzásba. Illetve a szokásos Murphy. Ha autót mosok , másnap esik .
És mire beérek vele melóba , mintha nem mostam volna le.„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Safranek
aktív tag
-
tasiadam
veterán
SOFT99 Hydro Gloss Wax Water Repellent-al szemezek most. Karcra jó, meg fényes, pont ami nekem kéne. Valakinek volt már? Meg mi ezeknek a felhordása? vizes szivacs, vagy vizes felület?
-
Safranek
aktív tag
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Köszi a porszívó ajánlásokat, ez a kis Karcher WD3 megfelelő leszPlusz összeraktam egy tisztító csomagot az új kocsihoz, szerintetek kell még valami, megfelelőek a kiválasztottak ?
Kárpit tisztító hab+kefe: [link] [link]
Bőrkormány, váltó ápolása: [link] [link]
Alufelni tisztítás: [link]
Alufelni kezelés tisztítás után: [link]
Gumi anyagok és abroncs kezelése: [link]
Belső tisztítás mszerfal: [link] [link]
Szélvédő mosó folyadék: [link]
Ablaktisztító kendő: [link]
külső műanyag ápoláshoz: [link]
Szellőző tisztítás: [link][ Szerkesztve ]
-
robertka
tag
Szeretnék ecsetet venni. Egyet kültérre és egyet beltérre a Work Stuff Albino és Classic ecseteket néztem ki de nem tudom milyen méret lenne ideális, nem használtam még kocsihoz ecsetet soha. Ha valakinek van tapasztalata segítene dönteni? Jó lehet 30-30mm-es?
-
Peti78
őstag
válasz ginola #48007 üzenetére
AHogy d4d képe mutatja.
1 literbe 30 ml. Vizes felületre felfújni, majd leöblíteni. Én ezt havonta egyszer csinálom meg, nem kell többször. De azt hozzá kell tenni, hogy polírozva volt és Menzerna záró került rá. [link] De esetleg rakass rá Fusso-t polír után, utána mehet a PW.
De a Sonax új cuccáról is jókat olvasok, de én már nem akarok próbálni semmit addig amíg el nem fogy ami van.
Persze a PW működik száraz felületen is, de akkor elemenként kell haladni.Most már azért nagyobb a választék a jóból mint 1-2 éve volt, de pont ezért lehet (fakultatív jelleggel ) jó sok pénzt elkölteni, a cucc meg áll a polcon.
-
Peti78
őstag
válasz tasiadam #47996 üzenetére
SZia!
AZ összefoglaló szerkesztésével kapcsolatban volt már kezdeményezés, sajnos erre a topikgazdánk nem reagált. Én is összeszedtem pár dolgot az eltelt éévek tapasztalataira alapozva, talán találsz abban is hasznos infót.
Ha karcos a felület, políroztasd, anélkül nem tudsz jó és tartós hatást elérni. A Fusso jó cucc, bár nem wax, hanem sealent, de sok wax van ami ajánlott, én azonban csak a FUsso-t próbáltam, maradtam is annál. Most már csak KC PW-t használok, nedvesen fel és leöblít.
Vannak itt sokan akik mindenféle újhullámos dolgot kipróbálnak, én már nem égetem a pénzem, csak tuti cuccokra költökBlackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
d4d
tag
Jó napot
A húsvéti időszakban volt néhány rendelésem itthonról és kintről is. Igaz hogy csak 1-1 rendelésről volt szó illetve a carclean esetében már a második, de ezek alapján merem ajánlani ezeket a helyeket.
mi honnan jött,
gardenstyle.hu: Marolex permetezők, habosító, 15cm-es hosszabító szár
Nagyon gyorsan intézték a rendelést, a szállítási idő 1 munkanap volt. A szállítási költség (MPL, utánvéttel) mindennel együtt valamivel 2000 ft felett volt, de mivel más hazai forrásokhoz képest itt jobb áron találtam meg ami kellett, így ez bőven kompenzálta a dolgot.
waxworld.nl: Grit Guard gurulós alátét vödörhöz, Carpro InnerQD, 250ml-es szórófejes flakonok Canyon szórófejjel, Microfiber Madness Delimitt mosókesztyű, fekete Snappy grip markolat vödrökhöz.
Innen ez az első rendelésem, ahogy olvasgattam és tapasztaltam is, minden csomaghoz adnak valami apróságot ajándékba. Egy mikroszálas kendő, applikátor stb. 100 EUR feletti rendelés esetén már nincs külön postaköltség, de alatta se vészes. Húsvét miatt 10% kedvezmény (kupon) volt mindenre ami nem eleve akciós áron volt fent. A carclean-hez hasonlóan ők is a PostNL-el küldik a csomagot, amit itthon az Express One vesz át és szállít ki. Német és osztrák pontokat érint az útvonal. Szállítási idő 4-5 munkanap.
carclean.com: Gamma Seal fedél, Dirt Lock betét vödörhöz, kék Snappy grip markolat, Bilt Hamber Auto-Wash autósampon, Bilt Hamber Touch Less előmosó, P&S Xpress Interior Cleaner, Gyeon Tyre Cleaner
Kedvenc forrás, Bilt Hamber termékeket keresve akadtam rájuk. Több, számomra fontos márka megtalálható itt így sokminden egy helyről beszerezhető. Profi csomagolás, gyorsaság és ha esetleg probléma lenne, akkor is úgy állnak hozzá, hogy mindenki elégedett legyen a végén. Szállítási idő 4-5 munkanap.
-
nVIPER
senior tag
válasz Atis45 #48001 üzenetére
Felvittem egy kisebb mikroszálassal majd egy sűrűbb nagyobb mikroszálassal visszatöröltem, hogy ne legyen csíkos. Panelről panelre haladva csináltam. Az biztos hogy tapad a cucc rendesen . Nem szabad rajta hagyni. Elemről elemre kell haladni. Nagyobb felületeket elosztom 2 vagy 4 részre (motorház/tető).
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
Nedves vagy száraz felületre kell felvinni?[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.