Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimS
senior tag
Úgyis tervezem.... ezt megfogadom egynek, esetleg más tanács?
-
SimS
senior tag
Halihó Sanya!
Köszi az útmutatást, de ezt már megtettem (egy párszor), de semmi változás, halk.
Voltam már a boltban is ahol wettem. Meghallgattam és ott kb jól szólt, nem értem
-
SimS
senior tag
UP!
Leszedem a 2ZS drivert és az hogy fog felmenni. (esetleg hackelési útmutató) -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Nekem is ilyen hangkarim van!Megvok elégedve vele,de kéz alól vettem és nemkaptam hozzá telepítő cd-t!Töltöttem le hozzá drivereket,de pár dolog nemmüxik rendesen és kínszenvedés feltelepíteni...ha felment a cucc akkor ok...de addig!Nemtudna nekem vki küldeni egy Imaget...vhogy..(audigy2 value)

-
SimS
senior tag
UP!
Nekem pont ilyen wan mint a képen....
A problémám még mindig meg wan (kevés a mély a mélyládában)
Frissítettem drivert (épp most) de semmit se nem értem el wele
-
kovsol
titán
-
mh197
őstag
Az én karim kb így néz ki, de a kártya végén van még egy csomó tüskés csati, meg game prot is van rajta, meg oldalt még vmi 2 pólusú kis csatis izé, a csatik kb ugyanilyen színesek nálam is. Ja, a chip része, meg a kialakítás viszont nem teljesen ilyen nálam.
Hány féle audigy2 létezik egyáltalán??

-
mh197
őstag
Ezt már próbáltam. Sexplorer letölti a drivert, de utánna telepítésnél ugyanaz a hiba : audigy2 hardware not found!
Érdekes, hogy a creative autoupdate oldalán ezt a karit felismeri audigy2 -ként, de driverből meg nem megy fel hozzá a legfrissebb. Most vagy a creative oldala rossz, vagy a driver nem ismer minden karit, vagy a kártyám ratyi.Csak tudnám, hogy mi a probléma?!
Mindenesetre lehet, hogy írok egy levelet creative -éknak, hátha foglalkozik velem vki! -
SimS
senior tag
UP!
elírás : nem audidy2 hanem Audigy2 Value OEM
kép:![[kép] [kép]](http://atthyka.uw.hu/hangkari.jpg)
-
SimS
senior tag
Halihó, sziasztok!
BUÉK!
A problémám annyi lenne hogy vettem egy SB Audidy2 Value (OEM) hangkártyát és felpakoltam a drivereket, beállítgattam és....
Ugye 5.1 (ill még 4.1et használok - nincs kész a center erősítője) et használok, és abban a mélyládának komoly szerepe wan. Eddig az alaplapom (NF7Sv2.0) hangját használtam ami nagyon jól szól és komolyan jött rajta a mély (500W-os mélyládával már
).
De ez.... beállítottam, sztem ahogy kell (bár nem biztos) de minden oldalon jön a mély (főleg a fronton), a mélyládán meg alig-alig. Esetleg ha valaki nagyon szakértően ért hozzá adatok:
front-center-rear erősítők : 30x erősítés (max kivezérlés 220mV) 100W
subwoofer: 30x erősítés (max kivezérlés 330mV) 300W
egyiknél sincs előfok, ezek mind végfokok...
esetleg valaki tudna segíteni mi lehet a bugja (lehet h szoftveres) esetleg abban is.... plíz -
mh197
őstag
Ja, lesz belőle másolat, csak bosszantó, hogy az embernek van egy ilyen karija, és nem megy fel a legfrissebb driver hozzá, amit neten is mindenhol fellelni.
Már kezdek azon gondolkodni, hogy vmi hamisítvány az audigy2 hangkarim

De a kártya kinézetre teljesen megegyezik bármelyik mai audigy2 hangkariéval, szvsz nem értem. Annyi az egy különbség, hogy ezen nem aranyozott csatik vannak, hanem sima szines csatik hátul. És a hangjával is megvagyok elégedve, mert sokkan szebben szól, mint az előtte volt audigy1. Na mind1, lehet hagyom a fenébe ezt a driver dolgot! -
mh197
őstag
Ez az, hogy a gyári CD-ről nekem felmegy a driver, de amit letöltök netről frissebbet, az nem akar rámenni. És nem tudom miért. Mindig azt írja ki, hogy hardware not found. Pedig ott van!
Szerintem elég korai kiadású az audigy2 -m, és ezért nem ismerheti, vagy nem tudom miért nem megy a dolog. Annyi aggaszt a dologban, hogy ha történna vmi a gyári CD-vel, amin a driver van, akkor passz, hogy honnan szereznék hozzá drivert!

Emiatt kérdeztem, hogy van-e valami hangkártya firmware frissítés?!
-
Panky
tag
UP
-
F-ECT$
titán
Gondom: van egy au 2-m 5.1-es hangfalszet + mikrofon. A rendszer megfelelően működött, aztán jött egy windows reinstall. A rendszer most is megy, azt az 1 problémát leszámítva, hogy a mikrofon bemenetét azonnal kirakja a hangfalakra. Már kismillió beállítást kipróbáltam, de még nem leltem megoldásra
Valakinek volt már hasonló problémája? -
Panky
tag
Guruk!!
Nagyonszépen kérem minél előbb válaszoljanak, akik egy kicsit is jobban konyítanak a témához!
Adott 1 JVC RX-5052 Erősítő ami 5x100W-os amiben van DTS 96/24 és Dolby Dogital Pro Logic2 dekódolás + 2db 150W-os és még 2db 100W-os Ultimate hangfal. Ehhez jön még majd egy center és egy subwoofer később a teljes 5.1-hez. Eddig értek is mindent. A gépen néznék DVD-t és hallgatnék zenét(mp3, zenei CD) úgy mint 1 asztali DVD lejáccóval.
1: Adott még 1 Audigy 2 ZS hangkari amit kinéztem erre. Jó lesz-e nekem ez?
2: mivel az erősítőt szeretném hogy dekódolja a hangot (ez azt jelenti hogy kijelzi mit használ éppen, DTS-t stb...), ezért a Digit bemenetét hozzá kell kötnöm a hangkari digit kimenetéhez. Ezt meg is fogja tenni az erősítő?
3: A hangkarinak is tudnia kell a DTS és Pro Logic 2 dekódolást?
4: Át kell álítanom valamit hogy TÖKÉLETESEN UGYANÚGY működjön filmeknél mintha egy sima asztali DVD lejáccót kötöttem volna hozzá digitálisan?
5: Kell nekem az analóg rész valamire? (jáccom is és zenét is hallgatok)
6: ha igen akkor ha az analógot és a digitálist is bekötöm, akkor az erősítőn tudom az Analóg v Digital gomb nyomkodásával váltani a két bemeneti módot, magyarán filmnézésnél rányomok a Digitre, jáccásnál meg vica versa, ugye?
Előre is köszönöm, és ha valaki aki ért hozzá és van 5perce írja le nekem pontonként a válaszokat!
Panky
[Szerkesztve] -
Jojo4
tag
válasz
zsozsoII_I
üzenetére
akkor nem tom
pedig au csinálja SB Audigy2 ZA (A400) -
Jojo4
tag
Hy all
Nekem olyan bajom van az audugy2-el hogy 1 idő után elkezd recsegni a cs!
kilépek visszalépek néha elmulik néha meg nem mi lehet a baja???????
PLEASE HELP ME

-
Panky
tag
Légyszíves válaszoljatok a kérdéseimre mert ebben a témában elég kezdő vagyok.

Lett egy komoly hangrendszerem (5x100W erősítő + 4 hangfal egyenlőre) és hangkártyát szeretnék vásárolni, de nem vagyok tisztában egy-két alapvető dologgal:
1: a gépemen nézek DVD-t és ahhoz, hogy a DTS, Dolby Digital hangzás meglegyen ahhoz digitáisan kell csatlakoznia a gépnek az erősítőhöz ugye?
2: ehhez kell a koax, vagy optikai kábel ami jelen esetben inkább koax lesz.
3: zene hallgatásra is használom, ehhez jó az analóg, vagy szebben szól digitális csatlakozóval?
4:Az Audigy 2 ZS OEM et néztem eddig, az kielégítené ezeket a dolgokat?
5: ja és a hangkarinak is tudnia kell a DTS,Dolby cuccokat vagy elég ha csak az erősítő tudja?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!

-
zsozsoII_I
csendes tag
Nekem is ugyanaz lenne a kérdésem, mint phob!a-nak meg az érdekelne, hogy miért drágább 6e-vel a au2 zs, mint az au4?
-
phob!a
csendes tag
Sziasztok! Kellemes ünnepeket mindenkinek! Mostanság készülök venni hangkártyát.
Az lenne a kérdésem felétek melyik a jobb választás audigy 2 ZS vagy audigy 4? Persze most csak az OEM változat érdekel. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Henker2
addikt
Hy mindenkinek! Csak érdeklődnék, hogy kinek mi a véleménye az Audigy2 ZS hangkariról?
-
törölt tag
PLZ valaki Segitsen abban hogy melyik Driverrel szól a legjobban ez a kari ?
És egy linket is ha van .
Köszi : Z -
Mosqu!to
addikt
Hi,
Ilyen hangkarit (Audigy 2 ZS) néztem ki magamnak, még nem vettem meg, ezért lenne a vásárlással kapcs pár kérdésem:
Úgy tudom, hogy több féle chipes van. Melyik a ''legjobb'', ha egyáltalán van különbség?
eBayen láttam olyat, hogy Audigy 2 ZS S01
Mi a különbség a ZS, ZS Platinum, ZS Platinum Pro között (a frontpanelen kívül)? -
Hidó
tag
Na végre megjött a kicsike.Dobozos verzió Audigy 4.Sajna 5.1,6.1,7.1-ben még nem tudtam kipróbálni.Első hallásra nagyon bevált (2.1).Simán feltelepültek a hozzá adott progik (kb.6-7 perc).Update is simán lejött.Jár hozzá egy távirányító,USB infraport,install cd,rakat leírás.Pozitív,hogy van benne magyar nyelvű is.Egyenlőre ennyi.Még nyúzom és leírom a tapasztalatokat.
-
mh197
őstag
Az összes progi felment, kivéve a driver. Az ugyanúgy azt írja ki, hogy Audigy2 hardware nem található! Dehát benne van az r__t kártya. Ilyenkor mi a helyzet? Neked is ilyet írt ki? Amúgy megnéztem, le volt töltve az a driver, amit az auto update letöltetett, de gondoltam, hátha vmi más amit letölt. Hát nem, ugyanazt töltötte le, és ugyanazt a hibát kaptam már a telepítés elején!
-
-
Whaskes
senior tag
hali all! honnan tudnám leszedni az Audigy2 ZS driver CD jét? vagy valaki küldje le pls. Kéne 1-2 dolog rólla. nem is a driver hanem az equalizar meg EAX Consol. stb.
-
mh197
őstag
Van egy audigy 2 kártyám, aminek a kimenetei nem aranyozottak, hanem csak simák. Ez most akkor nagyon nem jó, vagy mi a helyzet ezzel. A kártyához csak az eredeti driver megy fel a cd-jéről, a frissítések, újabbak, amit netről lehet tölteni azok nem. Lehet esetleg valami firmware-t ebben frissíteni, vagy ilyen nincs a hangkarikban?
Miben tud kevesebbet a sima audigy2 az audigy2 zs-hez képest??
Főleg ez a driver probléma érdekelne, hogy miért nem megy fel rá az újabb driver, illetve mi kellene hozzá, hogy menjen vele?! -
Hoek
tag
Össze tudnád foglalni a különbségeket ?
-
Hoek
tag
OK, majd számolj be a fejleményekről !
-
Hidó
tag
Mi jár hozzá?Még nemtom.Egy távirányító az tuti.
Az ára:21000Ft -
Hoek
tag
Dobozos A4? Mi jár hozzá? Hogyé' mérik ?
-
Hidó
tag
Megrendeltem nagy dilemma után a dobozos Au4-et.Nos, remélem a héten megérkezik.
A tapasztalataimat természetesen megosztom veletek. -
Hoek
tag
Esetleg a 2zs cdt szedd le dcről !
-
Hoek
tag
Sikerült linket beszurnom! Megvan a mai önbizalomnövelés!
Na akkor mégegy:[link]
A cime sokatmondó: Creative Sound Blaster Audigy4 Pro Sound Card: Nothing New?
Persze hogy a csak a proról irnak. DE! Ha megnézitek a képeket Au4nek irja (telepítés, mixer, THX consol! ) ha jól tudom A2nél ott volt a verzió is. -
Hoek
tag
Sajnos csak a A4pro-ról vannak tesztek, a THXes már ha a THX Setup Consolra gondolsz.
[link]
Az meg megint jó kérdés hogy mi a különbség a oem és a pro között (persze a csak a kártyában, mert a doboz meg a nyomkora hiánya elég feltünő). Azt jó lenne tudni hogy a driverben van különbség vagy jáccani kell vele mint a A2vel a 2zs cdjével.
Nagy a káosz. -
Hidó
tag
Ha jól tudom az Au2 ZS THX-es.A 4-ről ez nem derül ki.Vagy mégis?
-
Hoek
tag
Hasonló problámám van nekem is. Ahogy nézegettem elvileg ugyanazt tudja a 2 két kártya, van néhány dB eltérés a A4 javára de azt egy átlag felhaszn. biztos nem hallja meg szeritem. Gyakorlatilag hogy miért léptek a számozással, a firewire elhagyásán kivül más indokot nem tudok.
Javítsatok ki ha nem így van, mert én sem tudok dönteni a zsuga között ! -
Hidó
tag
Hi Skacok!
Óriási kérdésem lenne.Van egy Audigy 4 dobozos verzió és egy OEM Audigy 2 ZS.
700Ft-al drágább a 4-es.Melyiket vegyem?Segítsetek!Még karácsony előtt szeretném magamévá tenni.Mire szeretném használni?Főként játékra.
Kösz! -
Dj Don Pepe
tag
Hellosztok!
Valaki választ tudna adni arra, hogy egy Audigy2zs S/PDIF bemenetére sikerült beadni jelet némi illesztéssel, és szól de csak PCM azaz 48000Hz STEREO 16bit -ben. Na mármost a kérdésem az, hogy hiába küldök neki DTS, vagy 5.1-et! Ezekre nem reagál... Nem értem miért, egyáltalán tudnia kéne ennek a karinak dekódolni ezeket? Mert semmi beállítást nem találtam. Ami lenne az is szürke az Audio Consol-on...
Valaki, help me!!!
-
Máté911
csendes tag
Sziasztok! tudom, hogy nem audigy 4, de más témát nem találtam. van valakinek tapasztalata a sound blaster audigy 4-el kapcsolatban? 15e-ért meg tudnám venni. van ilyen árban jobb kártya?
-
Balli
őstag
Mégse ma megyek, mert befigyelt egy pokerparty
Majd holnap, de aztán nekem ne hogy az utolsó db-ot vidd el 
Szerintem is nézd meg magad az a legbiztosabb, s majd számolj be hogy jó lett-e
Egyébként: miután bemész majd az IKEA-ba felmész a lépcsőn, pár lépést mész előre s jobbra lesz egy nappali berendezve (fekete bőr ülőgarnitúrával) ott ki van állitva ez a modell látni fogod felszerelve egy hangfallal.
Miutan rajossz, hogy neked ez kell, azert menj tovabb meg egyenesen majd balra egy nagy kanyar mesz tovabb-tovabb egyenesen, jobbra egy kanyar s ott is ki lesz rakva a tobbi modellel nezd meg azokat is azert. (tegnap ott ennek a modellnek csak az alja volt kirakva, ezert is erdmes megnezni az elso helyen ahol irtam+az fel volt szerelve)
Jo vasarlast![Szerkesztve]
-
Balli
őstag
Az Örs vezér téri IKEA-ban voltam.
A nappalis részlegben fogod megtalálni, összesen 3-4 fajta állvány van s mindegyik 5ezer Ft (vagy a körüli), nekem ez a modell tetszett legjobban.
Csak a hátuljával tudod összepattintani? Igy lehet kicsit húzos. Az aljával nem tudod?, mert ugy valahogy mukodik hogy van egy tapasz- azt kell ráraknia hangfal aljára s úgy fog illeszkedni az állványhoz- ha te pedig a hátuljára rakod a tapaszt s ugy rogzited akkor a plafon felé fognak ugye nézni a hangfalak, az pedig nem a legjobb
Én legalábbis ugy néztem igy működik- bár annyira nem néztem meg- lehet máshogy is megoldható! Sztem megéri elmenni megnézni +ott van a többi modell is (amiket nem figyeltem meg annyira)
De reméljük jó lesz
-
penene
őstag
-
Balli
őstag
Hella, látom örülsz, örülök neki

Egy másik topicban DM-FAN belinkelt róla egy képet:
[link]
+ 2006-os IKEA-katalógusban is benne van.
Idezet DM-FAN-tól:
''Gyönyörű szép krómozott állványt kapsz az IKEA-ban 4990-ért/pár. Masszív, jó nehéz, öntapadós, tehát a hangszóró mint a beton áll rajta és lehetetlen földönteni. Olyan, mint egy mikrofonállvány. Ha mindkét rudat összecsavarozod, akkor közel 90 cm magas, ha csak az egyik rudat hajtod a talpba és a másikat nem csavarod ennek a tetejébe, akkor pont a fele. Nagyon dekoratív és ennyiért ingyen van!
Most hirtelen nem találom, mert megújult az a '''+!!%' honlapjuk, de asszem ''Gaje'' az állvány fantázianeve.'' -igen tényleg Gaje a fantázianeve
''Hát, hogy ''állítani'', az azért túlzás. Ha jól megnézed a képet, amit linkeltem, akkor a rúd közepén felfedezheted az összetételt. Vagyis ez a magasságú rúd, amit a képen látsz úgy uszkve 90 cm és ez a maximum. Az összetételből adódóan feleekkorára tudod csökkenteni a magasságot, ha a talpazatba csak az egyik rudat csavarod be és közvetlen annak a tetejébe csavarod a hangszórót tartó kis bakot. Magyarul: kb. 45 cm és kb. 90 cm lehet a magassága. Nem a kettő közötti érték, hanem vagy 45, vagy 90 cm.''
Én tegnap megnéztem tényleg nagyon profi, dekoratív s ennyiért nagyon megéri- ma meg is veszem majd
-
Matt-OPT
aktív tag
MP3 is?

-
hali01
őstag
válasz
Matt-OPT
üzenetére
Az NF7-S-nek van talán a legjobb integrált hangkütyüje de egy Audigy2-nek a nyomába sem ér ami a hangminőséget illeti.
Nem fontos külön hangkártyát venned ha 5.1-es rendszert szeretnél halgatni ha meg vagy elégedve a hangminőséggel.
A külön hangkártya viszont nemcsak a hangzásra hanem a gép teljesitményére is kihat mert játékok alatt nem terheli a processzort és komolyabb csetepaténál sem jön zavarba.
Tök mind1,h hány.1-es rendszert használsz,egy Audigy2-vel mindegyik jobban fog szolni. -
Matt-OPT
aktív tag
Csak az 5.1-es rendszerekhez érdemes venni ilyen kártyát? Nekem jelenleg egy 2.1-es Yamahám van ami az NF7-S (5.1) alaplapi csatlakozójára van rádugva. Ha pl. vennék egy 5.1es cuccot akkor ezzel az alaplapra integrált szajréval is ki tudnám hajtani vagy kéne egy Audigy 2 az igazán jó teljesítményhez?
-
jaaman
tag
Azt szeretném kérdezni,hogy mennyiért tudnék kb mostanában beszerezni egy ilyet használtan:
Sound Blaster® Audigy® 2 ZS
Szerintetek melyiket érdemesebb megvennem:egy sima sb live 24 bit-es karit vagy van a havernak egy állítása szerint sb audigy platinum 1-es cucca(van ilyen?
) mert én mindenütt csak 2-es platinum cuccot találok(és tutti hogy platinum az övé mert rá van írva arra a valamire ami a gép elejében van hogy platinum
)
Nézegettem újonnan ezek a platinum cuccok marha drágák
viszont használtan jó árban vannak itt a PH!-n 
Most alaplapi (nf7-es) 5.1-es hangkártyát használok,és készülök venni egy Genius 5.1 HT-t
Érdemes e vennem egy új hangkártyát vagy hanyagolható lesz a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://sanya.tvn.hu/audigy2.jpg)

).
Nagyonszépen kérem minél előbb válaszoljanak, akik egy kicsit is jobban konyítanak a témához!