Hirdetés
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magisk
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Remélem olvassa még vki ezt a topikot
Nem tudja-e valaki, Audigy 2 ZS Video Editor -hoz létezik-e vagy működik-e esetleg Windows10 alatt? Főleg a FireWire port bemenet érdekelne, illetve sztereo hang kimenet. Igazából az se baj ha nem megy, van XP-s gépem is még, de jó lenne 10-el használni. Találtam aprón egyet és gondolkodok a beszerzésén. -
Pet84
tag
Sziasztok!
Van egy egy Audigy2 ZS-vel felszerelt gépem winxp-vel csak gémelésre. Érdemes szerintetek feltelepítenem a Daniel K féle SB Audigy Series Support Pack-ot vagy elég ha a hivatalos xp drivert használom?
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Szeretném a kártya digitális kimenetét használni (S/PDIF -et). Ehhez csak annyi kell hogy jack to rca s kész, igaz? -
SteeWe
aktív tag
Ha másnak se lenne hang win 10 1903 alatt, akkor egy lehetséges megoldás:
https://www.reddit.com/r/SoundBlasterOfficial/comments/bv0t8z/audigy_2_zs_driver_update/
Én csak az következőt futtattam: Audio\DriversWin10\Setup.exe -
törölt tag
Van egy Creative USB Sound Blaster Audigy 2 NX cuccom.
Valamikor m@rha régen vettem hogy a gitárommal mókolhassak rajta, most sokkal szegényebb vagyok (bár gazdagabb feneség+két gyerekkel meg egy házzal), aztán megtaláltam a pincében egy költözős dobozban, ..én azt hittem az alapalapi cuccok már kiváltották az ilyeneket, alaplapom asus z97 pro gamer, és nagy heje-hujákat ír a hangra.
...hát összedugtam ezt a Creative NX cuccot és messze leverte az alaplapi hangot.
gondoltam megnézem a specifikációját, és ahogy rákerestem láttam még árat. Miért ilyen 'drága' ez, nyilván van drágább, és ahogy olvastam azért nem olyan nagy hűha, de miért ilyen drága? -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
nem tudom él-e még a topik.vettem egy audigy 2 platinum ex kártyát teljes külső egységgel
win7 x64 alatt daniel k driverrel
a zene útja: foobar - ASIO /WASAPI (megkerülik a win mixert) - koax digit out - külső dac (minőségi kábellel)a gondom az, hogy a külső egység hangerőszabályzóját így sem kerüli meg a hang és rettenetes hangosan sistereg...
mi lehet a gond? nem lehet azt megkerülni valahogy a digit kimeneten? (ugyanúgy halkít/némít), de közben a win saját hangerőszabályzóját nem állítja, tehát valami saját hardveres, szoftveres megoldása van.mi lehet a baj? hardveres? szoftveres?
-
XP NINJA
őstag
Na ma behalt a szerkezet. Recseg össze vissza ha hangot kéne kiadni... Mi lenne szerintetek az utódja? Nem upgrade csak szinttartás egy újabb darabbal.

-
and1ao
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
creativ innen lastest de ezzel nem megy mic ha jól tudom.
Meg egy elég régi Daniel-k driverrel néztem meg azzal ment régen is.Eszközkezelőt most nem tudom megnézni de holnap reggel meglesem de nem is eszközkezelőben inkább UEFI-be majd.
érdekesség képpen kettő is van mindkettp SB0240 az egyik aranycsatis és egyik sem megy.
-
and1ao
őstag
Sziasztok!
Arra a problémára hogy Win7 64 biten az Audigy 2-met az istennek nem tudok felismertetni létezik bármi megoldás? Próbáltam az össze szabad PCI slottal de a driver sosem észlelte a kártyát hogy bent lenne egy Asrock 970 ext3 MB-be, sok driver és win reinstall sem segített neki.
A kártya jó mert régebben ment aztán egy időre száműztem de most kellene mert másra szánom azt a PC-t. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Logitech76
üzenetére
Ki tudja lehet az új driver a ludas, próbálj meg régebbit is bár az előző beírásom alapján az is egy mutatvány lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Logitech76
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Adott egy Audigy 2 ZS hangkártya, mellyel digitális hangot szeretnék kiküldeni egy Pioneer VSX-329-K erősítőre. Operációs rendszer Win7 64 bit. Hangkártya driver DK Audigy Support Pack 5.1. A hangkártya kimenetéből fakadóan egy 3,5 Jack -RCA csatlakozó és egy RCA-RCA koax kábellel kötöttem össze a gépet és az erősítőt. A Windows-ban átállítottam S/PDIF-re a kimenetet és látszólag digitálisan képezi is le a jeleket, de az erősítőig nem jut el a hang. Tudna segíteni valaki, hogy hol és mit rontottam el?

Előre is köszönöm a segítséget!

-
F_Zolee
nagyúr
Viszont olyan szar lett, hogy ha felteszed akkor szívni lehet az előző visszarakásával. Hangkiemelés miatt mondom megy vissza a régi de csak szenvedek vele. Már a win töltött le magának drivert, mert nem akarja elfogadni a régit. Nem tudom mivel lehetne lepucolni a driver maradványokat. -.-
-
F_Zolee
nagyúr
Van újabb driver. Kicsit megkésve hátha kell még valakinek.[link]
-
XP NINJA
őstag
Üdv! Valaki dobna egy W 8.1 drivert audigy 2 ZS-hez? megy a stereo csak az 5.1 nem. A régi linkek már nem élnek

-
evko
aktív tag
Nah, megjavult!

Bár sokáig tartott,de most már tudom... Nem a digitális kimenet volt az alapbeállítás.
Átállítottam alapra és máris megy a DD5.1 és társai.Lenne még 1 kérdés...
DDL and DTS connect lisense activation...
Mire jó ez, ha aktiválom? -
evko
aktív tag
Nos, van alaplapi hangkeltő, optikai digitális... Megy egyből a Dolby digital...
Valami realtek high definition...
Hangminőség nem rossz, de csak az Audigy2 keltőt akarom használni...Még 1 kérdés...
Xonar D1 jobb, mint Audigy2 Zs? Csak film + zenére használom, semmi fejhallgató...

-
evko
aktív tag
Nos, nem tudom, mi van....
Továbbra is AUDIGY ZS2...
Már mindent próbáltam, az erősítőt is reseteltem...
Pioneer VSX-520...
DVD - nincs hang, csak ha az AC3 filter sztereo módban van.
De ez AC3 hangú filmeknél is ugyan így van...Valami ötlet? Kezd idegesíteni, hogy nem megy rendesen... Nem driver probléma, mert már mindent próbáltam...

-
F_Zolee
nagyúr
Igazából csak a támogatás hiánya miatt ilyen "rossz". Sajnos ha valamilyen alap kártyát akarsz akkor 10k felett kezdődnek, pl XONAR változatok. Na meg igazából nincs is igazán választék ezeken kívül. Csak drágább SB-k 20k körül. Így nem nagyon tudsz vájkálni. Minőségben nem biztos, hogy jobbak. Támogatottság miatt előnyös egy új kártya.
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AUDIGY 2ZS hangkeltőm, már jó régóta...
És vannak ugye filmek, amik általában olyan 1,4GB helyet foglalnak, rip vagy tudom is én..

Itt ugye valami AC3 vagy más formátumú tömörített többsávos (5.1) hangsáv van a film alatt...
Van egy Pioneer VSX-520-as erőlködőm...
Miért van az, hogy nem tudom többsávos üzemmódban, vagy nem igazán tudom megszólaltatni? Pl Dolby digital?
Felteszem a Win-t (Win7).... Milyen codecet telepítsek, hogy tutira jó legyen? Nem hiszem, hogy olyan bonyolult állítgastásokra lenne szükség.. VAgy mégis?
Volt, hogy szólt 5.1-ben, de nem most volt...
Digitális koax kimeneten keresztül...
Köszi előre is.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
alienpapa
üzenetére
Ezt én is olvastam de viszont csak win8 alatt jön elő ez a probléma. Annyi a hátránya, hogy akkor meg az lesz az "alapértelmezett". Szóval ha más beállításon hagynád akkor meg arra lesz beállva.
Csak azért mondom, mert én szoktam 2.0-ról 5.1-re állítani és ilyenkor ugyanúgy kell állítani egy következő restart után mondjuk. -
alienpapa
senior tag
Rájöttem valamire, megosztom veletek, háthas hasznos lesz!

Rengetegszer előfordult, win7/win8 alatt, hogy néhány beállításom elveszett a gép kikapcsolása után. Gondolok itt arra, hogy pl a mélynyomót minden restart után újra kellett éleszteni a Speaker settings/Bass Management/Bass Redirection rész bekapcsolásával.
Nálam az lett a megoldás, hogy beállítás után alvó módba kapcsoltam a gépet, majd felébresztettem. Ettől fogva minden mente maradt a driverben és nem kell állítgatnom semmit.
-
bobalazs
nagyúr
Egy fórum infó alapján letiltottam a Reverb-t és Stereo Chorus-t a KX DSP-jében, és nincs több recsegés.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
kx projectes meghajtóval működésre bírtam.
ha nincs a hangerőszabályzó piszkálva, normálisan megy recsegés nélkül. (ugyan csak 1 kimenettel, szerencsére a hátsó, ahol I2S Codecet használja a torz AC97 helyett...de nem számít) ha viszont recseg, akkor már csak újraindítással működik megint normálisan. -
bobalazs
nagyúr
Valaki töltse fel a 3.8as Dan K. féle Audigy Series drivert ha megkérhetném.
A 3.7 és 4.5-s verizókat prób áltam windows 8 64-biten, mindegyikkel pattog a hang, hallgathatatlan. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
alienpapa
üzenetére
Szerintem nem is annyira nagy baj, mert nekem pl nem is volt jó. A legutóbbi 7hez készített 4.0-ást hagyta feltelepíteni és működik vele. Ezt is csak kínomban próbáltam ki még jó, hogy ez miatt nem töröltem le megint a wint.
Ha megvan neked. A 4.5öst már én is kerestem pár hete de sehol se találni csak különböző keresőprogramokat telepítve ajánlaná ami meg lehet kamu. -
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni egy linket egy win8as driverhez, mert a pár hsz-el lentebbi hotfile-os link nem működik.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na ez jó hír. Majd a közel jövőben én is átállok 8ra, de akkor nincs mitől félnem, hogy nem menne.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Problem solved.
Tökéletesen megy W8 alatt

-
F_Zolee
nagyúr
Ha valakit is érint még már van 4.5ös driver is.[link]
-
Sziasztok!
W7 64bit és Audigy 2, 5.1-ben használva.
A probléma az, hogy zene lejátszásnál nem kever a gép hangot a mélynyomóra. Mi lehet ez?
A Winben a hangok beállításánál tesztelve a mélynyomó is rendesen brummog, tehát elvileg a drivernek jónak kéne lennie... -
v3g374
tag
Az ujabb drivert feltettem. A felvetel recseges megszunt.
Audigy 2 ZS
Windows 7 64 bit
5.1
Egyedul mar csak a THX kalibralo cucc hianyzik, nemtom ez miert nem kompatibilis a win7-tel es csak XP alatt megy. Ez csak egy program... Igazan megcsinalhatnak.Csak gondoltam beirom, hatha hasznos lesz valakinek.
-
Ice&Lime
veterán
a remote control driver ami fant van még a honlapon, ami elvileg irányítaná, az csak XP-ig van, már win7 nincs benne a driverben.

-
Ice&Lime
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
egy fórumtárs mondta, hogy próbáljam ki fényképezővel megnézni a távirányító jeltovábbítóját, hogy villog e, ad e jelet az interface-nek.:
"kipróbáltam amit mondtál és fényképezőn át látom villogni a távirányító jel továbbítóját és ugye az interfész meg pirosan világít rá reagálva. tehát akkor ez működik, csak ugye softwaresen nem csinál semmit.
pl. win7 asztalon nyomom a hangerőt fel-le a távirányítón, de nem csinál semmit, aztán elindítok egy media playert zene vagy film és ott sem csinál semmit.
MasterMark: milyen program kellene hozzá még, mert ezek vannak fent hozzá:
Driver:
Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0017
Application:
Creative ALchemy 1.43.27 - erre már rájöttem, hogy felesleges volt, mert ez játékokhoz van.
más programról én nem tudok." -
Ice&Lime
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
oké, arra már rájöttem miért volt, de mindenesetre köszönöm!
most az a bibi, hogy a távirányítójával nem működik. a vevőegység villog piros leddel, amikor megnyomok valamilyen gombot a távirányítón, elvileg működnie kellene vele, de nem teszi. kell hozzá valami extra vagy mi?
(win7 legutolsó driver fent van és szól a kari csak a távirányítóval nem reagál-és nyugi-jó az elem benne
)
tud valaki segíteni?
tehát veszi a jelet a kütyü, mert pirosan villog, ha nyomkodom a távirányítót, csak éppen nem csinál vele semmit.(nem halkul, nem erősödik a hangerő-alapok) -
Ice&Lime
veterán
van egy SB Audigy 2 Platinum EX hangkártyám a gépben win7 alatt, a win7 driver fent van.
zenehallgatás közben időközönként aprókat berecseg 3-5mp-ig.
ez miért van, és ha lehet, hogyan lehet orvosolni? -
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kártyám, most kaptam a haveromtól:
Sound Blaster Audigy LS SB0310 mit tud ez a kártya?
Jobb esetleg mint a Live 7.1
Mielőbbi válaszaitokat várom! -
F_Zolee
nagyúr
válasz
wolfman
üzenetére
Igen a CMSS-re gondoltam. De nekem mindegyiken nyomatja az MP3-at, még a centeren is. Igaz be kell állítani külön a hangszintet ha jobban akarja hallani bármelyik hangszórót. Ezt winbe lehet simán. Ha meg a játék nem szól térben akkor alapban ott a hiba, mert nem kezeli akkor.
-
wolfman
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Először a Doom3 BFG Edition-t próbáltam, ott megvan a térhangzás, de a centerem nem szólt (sub igen). Gondoltam win hiba, de újratelepítés után is ez van. Most a Borderlands2-t tolom, na ez most csak sztereóban szól.
A MW3 fent van, de arra ne emlékszem, hogy hogy adja.
Mp3 zenéket csak CMSS módban tudom kidobni hátra, nem tudom erre gondoltál-e!?
De ez miért lehet? Nem kezeli a játékok térhatását?

-
zveli
csendes tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Igazából a fejhallgató már kicsivel régebb óta megvan.
logout.hu/cikk/zalman_zm-rs6f_5_1_surround/teljes.html
Sok fejhallgató megfordult már a fejemen mivel 2003 óta (a cod1 megjelenése) folyamatosan multiplayert játszok. Az első perctől érezhető a különbség a hangzásban. De az újabb részekben beállítható az 5.1így nem törődtem a hangkártyával. Most viszont visszatértem a gyökerekhez és a beállításoknál csak stereo és eax hangzások közül lehet választani. Azt hiszem ez a játék megérdemli, hogy rááldozzak ennyit mert annyi örömet (és bánatot is
okozott már. Egyébként is a különböző kiegészítőhöz viszonyítva, mint pl.: egér, egérpad ez már minimális beruházás.Egyébként a különböző audigy kártyák közt nagy eltérés van? Vagy egy ilyen laikus számára nem túlzottan észrevehető. Láttam egy sb live kártyát is ami eax2-t tudja, de ahogy észrevettem mindenki inkább qz audigyt ajánlja.
Bocs, hogy egy regényt írtam a semmiről :-)
-
F_Zolee
nagyúr
Mondjuk azért hozzá kell tenni, hogy a játéknak is kell tudnia valamilyen szinten az 5.1-et. COD-nál nem tudom mi van, mert úgy nem ismerem. De mindenesetre "szart" nem veszel, mert alapban sokkal jobb egy ilyen kártya, mint az integrált. 5k körül megy itt az meg nem egy nagy összeg.
Na meg az 5.1es fejhallgató meg megint más tészta. Ez ügyben körbeérdeklődtél már?
-
wolfman
veterán
Van nekem egy Audigy 2 ZS-m Win7 alatt 4.0 support pack-al! Játékok közben csak sztereóban szól, de centerből se hátulról. Ez miért van? Pedig 5.1-re van állítva.

-
zveli
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnek venni egy audigyt az 5.1es fulesemhez. Nekem azert kellene a kartya mert az alaplapi hang nem tudja az eax-ot de a jatekoknal (COD 1-2) nincs 5.1 beallitasi lehetoseg csak stereo eax 2,3. A kerdesem az hogy win7el ki tudom-e hasznalni az eax hangzast vagy a driver azt nem tamogatja csak xp-n.
Elore is koszi. -
v3g374
tag
Halihó mindenki!
Win7 64bit:
daniel k 3.8-as drivere sokkal jobb, mint a creative honlapjáról letölthető, végre van Stereo surround meg cmss2.
A kérdésem az, hogy tervbe van-e véve, hogy a THX calibration-t is működésre lehessen bírni, win7 alatt. ?
Úgy vannak elrendezve a hangfalak nálam, hogy mindenképp kalibrálni kell őket... -
Korcsii
őstag
Ehh... win7 reinstall volt... és az előző túl rég volt már ahhoz, hogy emlékezzek a probléma megoldására:
Gyári win7 driverrel nincs CMSS2, úgyhogy daniel_k driver van fent, működik is remekül, viszont előjött a jó öreg szaggatás/jitter/szőr/szöszölés a hangban, ha hirtelen nagyobb terhelést kap a gép.
Régen mintha új driver orvosolta volna ezt a hibát, de most egyelőre nincs szerencsém ráakadni.

Ha bárkinek van ötlete, szívesen fogadnám!

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HBO Max
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

felraktam a legutóbb linkelt drivert, beállitottam az 5.1-et, de most 5.1-ben kapom az összes zenét. Eddig a zene 2.1-ben a játék/film 5.1-ben ment magától. Mit nem állitottam be?
Már amikor megvettem se volt jó a mikrofon portja, most már legalább a többi se 

kezdem meglőve érezni magam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

okozott már. Egyébként is a különböző kiegészítőhöz viszonyítva, mint pl.: egér, egérpad ez már minimális beruházás.