Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Google Pixel topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
jamez
senior tag
válasz
intruder01
üzenetére
Szerintem ne vegyél erősítőt külön és hangfalakat. egyszerűbb egy jobb szettet körédrakni. Nekem Creative Megaworks 550 van. Elég ütős hangja van. De vannak jó Logitech cuccok is. Amúgy a kérdésedre válaszolva van digitalis kimenet a kártyán arra át lehet rakni a hangokat és az erősítő digital in-be vezetni. Bár én még nem probáltam ilyet mert nekem analóg a rendszerem.
-
intruder01
csendes tag
hello! A következő kérdéssel fordulnék hozzátok: van egy audigy 2-es hangkártyám. Vennék hozzá egy 6.1-es erősítőt. Meg lehet valahogy oldani hogy 6.1 be tudjak filmet nézni, játszani? Valami olyasmit hallottam hogy a játékot csak az analóg kimeneteken keresztül lehet 6.1 ben játszani. Igaz ez?
-
MoP_FX 57
őstag
Yippi,talaltam egy boltot ahol megkapom 17000 Ft ert a BOX-osat csak elore kell megrendelni.(www.lord.hu) Most boldog vagyok es nemsokara megyek es beszerzek egy Audigy 2 ZS-t.

-
Trak
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Nem tudod a címet, ahol írták?
Az Audigy 2 utána javított cáltozat az Au2 ZS, ami már a 7.1-et is tudja. nem valószínű, hogy rosszabb hangja lenne, mint a simának.
Az én Au2-semhez a ZS drivere van fent, és már ezzel javult a hangminősége.
Au2 ZS újabb, jobb a drivere, nem valószínű, hogy rosszabb hangminősége lenne
Nem hiszem, hogy van értelme a dobozosnak, úgy tudom semmilyen lényeges program nincs benne.
DriverCD-t mindenéppen adniuk kell az OEM-hez is.
De nyugodtan cáfoljon meg, akinek dobozosa van
Ha persze a pénz nem számít, akkor egyértelműen a dobozos.
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
Ugy nez ki ,hogy szamomra semmi ertelme a dobozost venni.Gondolom a drivereket ugyis le lehet tolteni.
-
Raymond
titán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Nem igaz (lehet nem irtam le eleg vilagosan a #186-ban). A masik kerdeshez:
A zacsis valtozatban csak a kartyat meg a telepito CD-t kapod (van ahol meg a CD-t sem adjak hozza
), a dobozosban pedig ez van:
Bővebben: link -
MoP_FX 57
őstag
Lenne meg egy kerdesem:Melyiket ermesebb venni OEM-et vagy BOX-osat mert ahol en nezem ott 5 ezer Forint kulonbseg van.Maskepp: milyen tobbletet kapok ha dobozost veszek?
-
MoP_FX 57
őstag
Szerintetek megeri manapsag meg venni egy audigy 2-t?Igaz a hir ,hogy az audigy 2 zs hangja egy picit csunyabb a simahoz kepest?Elore is koszi a valaszokat.
-
Enclave
aktív tag
Hi!
Remélem jó helyre írok...
Sajna nem volt időm végigolvasni a topikot ezért elnézést ha valaki feltette már ezeket a kérdéseket.
1. Az Oem Audigy2 Zs-hez jár gameport? Vagy azt a panelt csak a dobozoshoz adják? Ha nem adnak hol lehet szerezni olyan panelt?
2. A cpu használat pl UT2004 alatt mennyi egy ilyen karival? Mivel úgy gondolom, hogy ez a kari hardware-es ezért kicsinek kell lennie...
Elsősorban az alaplapi integrált hangkari leváltására kellene aminek tudtommal magas a cpu haszn.
A válaszokat előre is köszi! -
Side_
aktív tag
Hi!
(Először is bocsi, hogy nem olvastam végig a topicot, már biztos unalmas a kérdésem is, de azért légyszi valaki válaszoljon!)
A Creative SB Audigy 2ZS (dob) tudja a 7.1-et? Vagy csak 6.1? (Mert az tudom, hogy spéci csatlakozóval megy, csak azt adnak hozzá, vagy nem?) Megéri a dobozosat venni? (+2500ft_és sulinetes)
ThnX! -
Raymond
titán
válasz
Angelo69
üzenetére
Bash adott az elobb ket linket - gyorsan olvasol...

Itt egy masik: Bővebben: link -
Angelo69
senior tag
Az lenne a kerdesem hogy mivel nyujt nekem tobbet a Audigy2 Platinum eX kartya a sima Audigy2-hoz kepest ha csak jatekhoz zenehalgatashoz es dvd-hez kellene.
Ertem itt hangzas vagy barmi olyat amivel pluszt hallok ki. -
ByB
addikt
Mióta rendesen sikerült összehangolni, szerintem istenkirály!!! Hogy megéri-e a többletpénzt a ZS, nem tudom, de én most jó minőségű 6.1-et keresek és kész...
-
mg105
senior tag
mekkora a különbség az audigy, az audigy2 és az audigy ZS között? megéri a ZS?
-
mg105
senior tag
hi!
szeritetek melyik audigy2-est éri meg megvenni a legjobban? hol? -
szepeb
csendes tag
Ezt úgy érted, hogy az audigy 2-t nem lehet összekötni az első kimenettel?

Hát mit mondjak elég béna cucc akkor, még az alaplapi hangkártya is tudja ezt. Az oké, hogy megvehetsz egy csomó pénzért meghajtó helyébe tehető panelt, de azért nem értem, hogy lehettek ilyen amatőrök a tervezők, hogy azt a pár jumpert sajnálták róla.
Viszont akkor egy másik kérés: az úgy nem okoz gondot, ha a line out-ba (zöld színkódos) teszek egy Y elosztót és a fejhallgatót és a hangfalakat is rákötöm?
A cél tulajdonképpen az, hogy egyszerre lehessen az 5.1-es hangfalam és a mikrofonos fejhallgatóm is bekötve, ezért kellett volna az elülső csatlakozó, mert igaz, hogy a mikrofon vége mehet hátulra, de a hangfal egyik vezetékét mindig ki kell húzni a fejhallgató miatt. -
szepeb
csendes tag
válasz
jerry311
üzenetére
Sziasztok!
A 104-ben már megjelent egy kép a lábkiosztásról (http://www.bih.net.ba/~info.com/ad_ext.jpg) de én annyira nem értek ehhez, hogy ez alapján sem tudom megcsinálni az első panelt. Leírná valaki pontosan, hogy konkrétan mit hányas számú lábra kell kötni?
Ami a gépen elejéből jön (a fejhalgatónak és a mikrofonnak van egy egy csatlakozója a gépház elején) az összesen 5 vezeték, ebből 2 a végén kettéágazik és így lesz belőle 7, amiknek a végére a következő van írva:
M IN, M BIAS, GND, SPK R, SPK L, és az utólsó kettő ágazik ketté, és azokra is SPK R és SPK L van írva.
Amíg alaplapi hangcuccot használtam, addig egyértelmű volt, mert ott megvolt, hogy ide kell a mikrofon, ide meg a jobb ill. bal csatorna, de a belinkelt képből számomra nem derül ki semmi. (talán annyi, hogy a 21-es tűre kell az M IN jumpert kötni, de ebben sem vagyok biztos.)
Plíz valaki segítsen!
Köszi előre is! -
ByB
addikt
Nincsen fent egydarab codec se, ez lehet probléma? Mp3 lejátszásnál?
-
Trak
addikt
Start menü/programok/creative/Sound Blaster Audigy 2/creative Speaker Settings
Ott 5.1 re állítsd
a fenti menüsoron Bass managementben a Subwoofer volume- rakd fel 95%-ra, a Bass redirection-t pipáld ki, és a cutoff freqency-t rakd mondjuk 120ra.
Ha így nem működik, akkor ott vlami más baj van.
A Bass boost az füllhallgatóhoz jó esetleg. -
ByB
addikt
Hilfe??? Eni opínien??? Addig nem akarom felrakni a drivert sem! Help,,,
-
ByB
addikt
Hali! Itt az éjszakai feladat, azoknak akik unatkoznak!!!
-
ByB
addikt
Újra húztam a gépet és a bass még mindig nem szól!!! Mi lehet a probléma? Valakinek csak volt már ilyen fennakadása! Szóval csak stereo jel esetén marad néma!!!
-
ByB
addikt
Itt ülök tétlenül, any ötlet?
-
ByB
addikt
Valaki segítsen: normál stereo jel esetén nem szólal meg a mélyhang sugárzó! Ennek mi lehet az oka, egy új driver, esetleg egy rendszer install megoldja a problémát?
-
ByB
addikt
Az vajon segíthet, ha újra telepítem az XP-t? Új hardware, új XP?
-
ByB
addikt
Saját speaker configuration-be és THX tesztbe zsírul szól a mélynyomó, stereo zenében nem... De origin Gyűrűk Ura DVD-be megint pöpec, mi lehet a probléma?
-
ByB
addikt
Milyen szoftvereket érdemes felrakni a driveren kívül, ami a gyári cd-n van??? (Audigy 2 ZS)
-
richies
senior tag
digit kimenetztel használod (SPDIF) ?
s milyen az erölködöd? nekem kinyomja 5/7ch Stereo módban... (denon) -
ByB
addikt
Senki se vágja, mindenkinek okésan müxik?
-
ByB
addikt
SOS help!!! Most installáltam egy dobozos Audigy 2 ZS-t... Minden makulátlan, de a zenét ami normál stereo, nem hajlandó kinyomni 5.1-re, nem kell térhatás, csak mindenhonnan szóljon!!!
Amúgy nem gondoltam volna, hogy ilyen zsír lesz, gyönyörűn szól, ég és föld az előzőhöz képest!!! -
richies
senior tag
sééénki ?

-
richies
senior tag
külföli oldalon azt olvastam, hogy az ID-t is átt kell buherálni, igaz ez ?
Vki, aki ráér, s segítőkész, leírhatná, h. pontosan mit kell tenni audigy2 esetében, hogy ZS legyen
zs cd letöltése folyamatban, csak lassan jön.
köszi előre is! -
richies
senior tag
hi all!
a patch után elszállt minden, hiába raktam vissza a régi drivert, nem ismerte fel a karit. win reinstall.. miért? -
Raymond
titán
Akkor egy Audigy 2 ZS kartyad van es ez a kimenetek labkiosztasa:
LINE OUT 2
Contact 1 = Rear Left Channel
Contact 2 = Rear Right Channel
Contact 3 = Common GND
Contact 4 = Side Right Channel
LINE OUT 3
Contact 1 = Center Channel
Contact 2 = Subwoofer Channel
Contact 3 = Common GND
Contact 4 = Side Left Channel -
welcome
csendes tag
Raymond!
A kártya ismertető füzetében ez szerepel:
1, kimenet front L/Front R
2, Kimenet Rear L/Rear R/Side L
3, kimenet Center/Sub/Side R
És mint írtam, ha nem dugom be tövig a 2. és 3. Jack dugót a THX teszt hangok
meg is szólalnak szép sorban.
A Kérdésem, hogy lehet az, hogy a szabványos dugónak csak a ''hegyét''
kell bedugni,ha rendeltetésszerűen bedugom,akkor meg nincs a két SIDE csatorna? -
Raymond
titán
Ha Audigy 2-d van, akkor az egy 6.1-es kartya harom kimenettel:
- Front - sima sztereo jack (3-polus)
- Rear - sima sztereo jack (3-polus)
- Center/Subwoofer/Rear Center - 4-polusu jack
Szerintem csinald at az Front es Rear kabeleket. A center/Subwoofer/Rear Center maradhat a 4-polusu jack -> 3xRCA.
A filmeknel (DTS ES, DD Ex) a 6.1 es a 7.1 hangszororendszerek kozott nincs kulonbseg, mert a ket hatso hangszoro ugyanazt a jelet adja vissza. A Direct Sound-os jatekoknal viszont kulon jel van mindkettore. -
welcome
csendes tag
Raymond!
vettem 4 érintkezős 3,5mm-es jack dugókat és készítettem kábeleket:Jack-RCA.
Az eredeti problémát megoldottam: Ha alig dugom be az aljzatba a Jackeket érdekes módon minden szól...
KÉRDÉSEM: a kártyán nem a szabványos 3,5mm 4 érintkezős Jack aljzat van?
-
welcome
csendes tag
Mágusok!
Mi lehet a gond: hangkártyabeállítás 7.1, teszhangnál a két oldalsó hangszóró nem szól, a csatlakoztatott erősítő minden csatornája rendben, miért nem szól a két oldalsó? HEELP!! -
aronocs
tag
Megint up. Labkiosztas?
-
aronocs
tag
upsz, labkiosztasra megoldas?
-
aronocs
tag
upsz
-
welcome
csendes tag
Raymond, Thx!
Csak áruld el, hogy hol lehet kikapcsolni az Audigy dekódolását,nem találom.
A digit kimenet van bekapcsolva, hol kell még állítani rajta? -
Raymond
titán
Latom a keresot meg nem hasznaltad....akkr mar tudnad hogy ezzel az osszekotessel (SPDIF) nem lesz semmi 5.1 csak a filmeknel talahato AC3 kodolasu jel ha az erositod dekoder is egyben - se jatekok, se zene, se windows hangok, semmi. Azert mert ezek nem AC3 kodolas jelek, hanem a hangszorokra a PCM jel egyenesen van kuldve, tehat egy 5.1-es jel esteben harom sztereo jel van atkuldve, amibol a te osszekoteseddel nem tusz atvinni mast csak egy sztereo jelet - az elso hangszoroket. A PowerDVD-ben azert nem megy, mert nem jut el a dekodolatlan AC3 bitstream az erositodig. Hogy az atjusson, ahoz ki kell kapcsolnod az utbaeso dekodereket - PowerDVD-ban allitsd a kimenetet SPDIF-re az Audigy 2 dekodolasat pedig kapcsod ki:
Start - Programok - Creative - SB Audigy 2 - AudioHQ - Device Controls - Decoder -
welcome
csendes tag
Már a hangszórótesztnél is csak a frontok szólnak,a többinél csak a monitoron látom, hogy ''mozognak'', PowerDVD-t is próbáltam és csak sztereóban szól minden...A PowerDVD tutti tudja a DTS-t is.
Miért van 4 pólusa az aljzatnak, ha a digit erősítőn csak kétpólusú a bemenet? -
Raymond
titán
''Azt szeretném tudni, hogy az Audigy 2 digitális kimenete csak egy mono Jack aljzat-e,amit egy sima JACK-RCA átalakítóval összeköthetek-e az erősítőm RCA digit bemenetével?''
Az aljzat nem mono, hanem egy 4 polusu jack, de jol kototted ossze, maskepp nem is lehet az erositoddel.
''Egyébként ezt megtettem,de csak a front hangszórók szólnak,bármit állítgatok...MI LEHET A GOND? Help pls....''
Mit jatszol le es mivel ? (egyebkent jatekoknal ez mindig igy lesz). -
welcome
csendes tag
ÜDV!
Azt szeretném tudni, hogy az Audigy 2 digitális kimenete csak egy mono Jack aljzat-e,amit egy sima JACK-RCA átalakítóval összeköthetek-e az erősítőm RCA digit bemenetével?
Egyébként ezt megtettem,de csak a front hangszórók szólnak,bármit állítgatok...MI LEHET A GOND? Help pls.... -
Raymond
titán
válasz
intruder01
üzenetére
Nem lehet, mert a 4.1 valojaban 4/4.1-kent van feltuntetve. Azert, mert csak a Line Out 1 es Line Out 2-n kuld ki ilyenkor jelet es a subwoofer jel filterezese a hangszororendszerre harul. Az 5.1-ben a .1 a filmvilagbol szarmazik, ahol a sub jele egy kulon csatornaba van kodolva 5.1-es Dolby Digital vagy DTS jelnel. Sztereo vagy Dolby Surround-nal nincs kulon ilyen.
'' bár valószínűleg úgysem válaszoltok:''
Azert mert letezik a forumon olyan hogy ''Kereso'' es eloszor azt kene hasznalni. Ha nem talaltal valaszt, akkor tedd fel a kerdest vagy nyiss egy uj topic-ot.
[Szerkesztve] -
intruder01
csendes tag
Íme egy újabb kérdés, bár valószínűleg úgysem válaszoltok: Audigy 2 Hangkártya eredeti drivereivel szoftvereivel meg lehet oldani hogy 4.1 es beállításnál a Subwoofer kimenetet engedélyezze és használja is? Nekem ugyanis még csak 5.1 től felefele sikerült ez.
-
intruder01
csendes tag
Volna egy olyan kérdésem ,hogy felraktam a Kx project drivert, minden megy normálisan csak a Spektrumanalizátora nem. Nálatok sem műxik (akik használják)?
-
Quibelez
csendes tag
Venni szeretnék Audigy 2-t, de nem tudom, hogy a simát vagy a ZS-t vegyem. Mi a különbség? Ua Chip van benne vagy teljesen más? Megéri a ZS a plusz pénzt?
-
intruder01
csendes tag
Olyasmi programot keresnék ami egy mikorfon segítségével beállítja a hangfalak paramétereit (Pl: magas hangok aránya a hangszóróknál stb) amit amúgy csak hallás alapján tudok megcsinálni. Az ötlet onnan jött hogy vannak olyan Surround erősítők melyekhez adnak mikrofont, és annak a segítségével maga állítja be az erősítő a hangszórók paramétereit. (Pl: az egyes hangszórók hangereje a mikrofontól való távolság, és így a hangnyomáskülönbségek alapján. Ha tudtok ilyen progit írjátok le! köszi!
-
jerry311
nagyúr
http://www.bih.net.ba/~info.com/ad_ext.jpg
Bővebben: link -
daiml3r
csendes tag
Megcsináltam én is az Audigy 1 ről 2 - re a szoftmodot.
Naggyon májer a hang... tény a mély új életre kelt..
De a centerem ment ha nem is olyan hangosan mint a többi rég, de ha bekapcsolok vmi beállítást (pl disco) nem szolnak a hátsók de a többi minden
rendben van teljesen... és majd rájövök ráérzek talán mit hol kell beállítani.
A lényeg a hangzás és az nagyon jo. Hallható a különbség.
A teszt is zajszint meg mindenben rendben van.
Akkor nekem most mondhatni hangzás szerint egy audigí 2-m van?
-
Trak
addikt
kX az egy alternatív driver az Audigy-dhez

Jobban szól, mint az eredeti driver (elvileg, mert nekem most pl a ZS drivere jobban bejön), és jól lehet állítgatni.
Egyetlen negatívuma, hogy az EAX ot nem szereti... Tehát ha EAX-os játékokkal játszol, és fontos az EAX hang, akkor ez nem jó. De zenéhez, filmhez kiváló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- iPhone topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest