Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Na szal. Szétszedtem a hvégén a gépemet és a hangkártyára nem tudtam rákötni a FP-s cuccokat. Nem tudna vki egy teljes átfogó normális érthető leírást adni aki már megcsinálta. Nagyon hálásak lennénk szvsz sokan
-
Bazsa$
tag
UP

-
Bazsa$
tag
Szia Raymond!
Légyszives nézd már meg ezt a linket, hátha tudsz nekem tanácsot adni:
Bővebben: link
Bazsa$ név alatt írtam. Bocsi az OFF -ért.
Köszi szépen!!!
[Szerkesztve] -
chino
csendes tag
az nem lehet baj sajna, mert ha kiszedem a zsoem-et akkor a soundstormmal meg simán feláll az oprsz a meghajtókkal
akkor csak a pci-be kell beszúrni a károlyt é sanyi?
mást nem kell kötögetni, pl ide kábelt vagy mitomén......
kösz a gyors reakciót
ciaoooo -
chino
csendes tag
hello
help, audigy2oem bele a PCI-be a soundstormot váltottam vele
gép újraindul, és a BIOS negligálja az optikai meghajtóimat, zsákutca
manuálba látom, hogy a DVD/CD egységekkel össze kell kötni a károlyt, de ettől még nem kell hogy eltünjenek, meg valahol olvasom hogy a floppy tápkűbelét rá kell dugni a károlyra, a manuálban viszon erről szó sincs
most akkor aki összerakta az mit kötött be?
köszi előre is gondolom két szó elég erre
ciaoooooooo -
Franticfox
tag
válasz
Franticfox
üzenetére
Hello, a kérdésem az lenne, hogy játékhoz érdemes-e egy 7.1es szettet venni, vagy tökéletesen elég egy logitech 5500as? Van erről valakinek valamilyen tapasztalata? jobb lesz a térhangzás 7.1-el? /Persze, elméletben biztos, de a gyakorlatban ez mennyire figyelhető meg?/ Kösz!
-
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Digital Output Only:
Ha analog es digitalis rendszer is van a kartyara kotve ez kikapcsolja az analog kimeneteket, igy az analog keszulekhez nem kell nyulnod. Peldaul.
What U Hear:
Ez a belso mix. Ha ezt allitod be felveteli forrasnak (Rec), akkor a kartya feljatsza azt amit kiadna - a chipben magaban mixeli ossze, igy nincs lehetoseg semmilyen kulso zavart felvenni. -
törölt tag
Lenne még néhány kérdésem ezzel a remek hangkártyával kapcsolatban!
Az egyik, hogy miért előnyös a ''digital output only''-t bekapcsolni, hiszen akkor is küldi az SPDIF-en a jelet, ha ez az opció nincs bepipálva.
A másik, hogy a ''what u hear'' csúszka minek a hangerejét szabályozza? Ha jól gondolom, valamilyen bemenő jel erősítésére vonatkozhat, de akkor van ennek szerepe az én Au2 ZS-emen?
-
attilam
őstag
Van olyan, aki meg tudta oldani, hogy a házon lévő fejhallgató kimentet összekötötte valahogy az Audigy 2 ZS kártyájával? Egyáltalán van erre lehetőség?
-
zeus26
csendes tag
Hali!
Lécci segítsetek már rajtam!!
1 hete vettem 1 Audigy 2 ZS-t, tök jó csak a Graphic EQ folyton ''elfelejti'' a beállításokat. Restart sem segit rajta. Ha elinditom az EQ-t akkor kezd el rendesen szólni, de nincs kedvem minden inditásnál ezzel tökölni.
Please help Me!!! -
nRu3
addikt
Nem tudd valaki hogy az Audigy 2 ZS-nek a programjaihoz valami magyarositás nincs e?
-
himi007
csendes tag
Végre szól az 5.1. A baj az volt hogy winamp-hoz nem volt megfeleő plugin-om. -
PéeL
csendes tag
Sziasztok!
Ismét kérném valaki segítségét, hogy az Audigy2 ZS kártyám 3 kimenetét hogy tudnám kábellel átalakítani egy 7.1-es hangrendszer 4 bemenetére. Végigolvastam a fórumot és lehet valahol ott volt a válasz, de annyira laikus vagyok, hogy még a sorok közt sem tudtam olvasni. A hangrendszer 4 jack bemenete ebből áll: 1: Center/Bass input; 2: REAR surround input; 3: REAR Input; 4: Front input (Stereo in).
Külön-külön olyan szépen leírják, hogy a gyári kábelnek mely csatlakozóját hova is kössem / a hangfal 4 kimenetes hangkártyával szemlélteti, a kártya pedig egy kész kábellel /. És nekem egy ilyen kábel kellene. Lehet iilyen kábelt az Audigy-hez valahol venni? -
himi007
csendes tag
köszike
megyek kipróbálom -
attilam
őstag
Creative MediaSource-szal kell lejátszani, és ott az EAX menübe engedélyezni kell a CMSS-t, vagy ha ZS kártyád van, akkor a Tools -> DTS Neo:6 Settings-nél is bekapcsolhatod. Persze csak az egyik működhet egy időben. Ha Winamp-et használsz, akkor keress valamilyen plugint hozzá a neten.
-
himi007
csendes tag
Hello mindenkinek. Meg lehet azt oldani hogy mp3 és pl:avi-k közben szóljanak a hátsó hangfalak? Audigy2 tud ilyet?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Találtam egy ilyet is: Bővebben: link
-
Badb0y
addikt
Az 1 hsz-ben feltett kérdés megoldódott ebben a topicban? Nekem IC7-G alaplapom van és egy audigy 2 ZS hangkari és a front panel-re (vagy inkább a tetőre Casetek 1020 5A) szeretném kivezetni a mikrofont és a fejhallgatót. Hogy is kell? Hányas hsz

-
törölt tag
Azért kérdeztem, mert nálam is hasonló hiba jött elő az nForce2-es Asus lapommal.
Eőször tedd fel a legfrissebb driver-eket (alaplap + hangkari), nézd meg, a legújabb BIOS-al működik-e. Frissitéssel viszont vigyázz, nekem szétcseszte a Win-t! (Ez mondjuk nem volt gáz, úgyis újra akartam rakni. Meg az is lehet, hogy csak láma voltam.
)
Javaslom, tedd át a hangkártyát egy másik PCI slot-ba, nálam a fenti okokból és az APIC tiltása miatti (ld.: lent) full reinstall után még mindig jelentkező (!!!) bajaimra (#323) ez volt a megoldás! (Bár még csak a Feature Showcase-el teszteltem, de ott megy flottul.
Szerintem másutt is fog.
)
Ha igy sem működik megfelelően, akkor nézd meg, hogy a BIOS-ban az APIC mode engedélyezve van-e. (Alapértelmezetten igen.) Ha igen, tiltsd le, de vigyázz, mert ez után újra kell húzni a rendszert:
Bővebben: link, illetve Bővebben: link
Remélem, tudtam segiteni.
[Szerkesztve] -
Mattz
csendes tag
a konfigom:2-es athlon xp, 512mb ram,40 Gb maxtor, soltek nforce 2 ultra 400, abit ati radeon 9600se
[Szerkesztve] -
Mattz
csendes tag
igen! soltek nforce 2 ultra 400
-
Mattz
csendes tag
sziasztok!bocs ha bezavarok de égető gondom van egy audigy ls kártyával!van hozzá egy genius 5.1 HT szettem.a gond az h elég sok játékban akadozik v. serceg, pattog a hang. egy szerűen nemtom miért. pl a hl2 és richard burns rallyban is rossz nem tiszta a hang!a játékok nem eredetiek!ezzel lehet a gond?amúgy a dvd és a zene tiszta , de egy-egy halk pattanás hallatszik de nagyon ritkán.mi lehet a gond? HELP
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Nem tudjátok, hogy lehet-e sima Audigy 2 ZS hangkártyához fejhallgatót bekötni? A házamon van fejhallgató kimenet, és azt kellene valahogy rákötni a kártyára, már ha lehetséges.
-
morzsol
aktív tag
Ha a CD_IN-en kötöd össze, akkor a drive saját belső DAC-át használod, a kari max. erősít/szabályoz. Ezek a DAC-ok mind sokkal gagyibbak, mint az Audigy DAC-a, ez az egyik ok, amiért is érdemes pl. A-t venni. Azért nincs rajta, hogy VÉLETLENÜL se kösd így össze őket. Ekkor wave módba grabbereli a CD audio információját, ezt küldi a karira, amit a A DAC-a alakít át analóg jellé, és ezt hallod. Több nagyságrendnyi ugrás.
A (nagy) terrateceké (dac) állítólag még jobb! : (
[Szerkesztve] -
törölt tag
Mindent kipróbáltam, amit írtál, olyan szintű gyomlálást hajtottam végre, hogy még az mp3-akat is alig akarta lejátszani a gép!

De nem segített...
Viszont több, mint valószínű, hogy a drágalátos nForce2-es alaplapom a ludas, az APIC-ot kell kikapcsolni, de akkor meg a Windows nem indul, nehogy már olyan egyszerű legyen. Holnapután szétdöntöm a gépet, aztán végre meghallgatom, milyen is egy Au2 ZS, mikor az nForce2 / WinXp hagyja normálisan dolgozni.
[Szerkesztve] -
JoHnni
senior tag
Sorry hogy ide irom, de van egy Audigy 1-es kártyám eddig winampba volt center hang , driver reinstall volt és mostmár nincs center hang, a testnél és windows media playernél szól, a winampba a hardvergyorsítás be van kapcsolva
-
Trak
addikt
Mondjuk innen:
Bővebben: link -
jordan9
csendes tag
Sziasztok.
Audigy2 ZS cdt honnat tudok szerezni ?segitsetek -
Angmar
tag
Sziasztok!
Tegnap én is vettem egy ilyen hangkártyát Creative SB Audigy 2 Value OEM amin ugye nincs CD_IN csatlakozás. Az előző hangkártyámon SB Live volt ilyen amivel össze lehetet kötni a CD-ROM-mal. A kérdésem az hogy ez a összekötés tulajdonképpen mi célt szolgál, mert én lamer módjára azt hittem ha nincs összekötve a cd-vel akkor az audió cd-k nem szólnak, de ennek ellenére az Audigy 2 valuevel összekötés nélkül is ugyanúgy szól.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Oks, úgy teszek. Auto Update-hez sajnos nem férek hozzá (ahol a gép áll, ott nincs Net), de letöltöttem egy kb. 18 megas frissitést (a legújabbat) az Au software-hez, remélem ez is jó lesz.
Közben tovább nézegettem, s azt találtam, hogy a játékok alatti hangproblémát egy BIOS frissités orvosolja. (D3 fórum szerint.) Bizom benne, hogy NFS4 alatt ezentúl nem fog recsegni a center. Amúgy EAX az nagyon állatt. Majd' megállt bennem az ütő, mikor 200-al berobogtam a városba, a házfalak pedig visszamennydörögték a motor üvöltését...
Igen, a ZS változatot vettem. Azért jobb, mint a SS. Egy kicsit.
-
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Ez eleg erdekesen nezd ki. Azt ajanlanam hogy boot-olj fel Csokentett Mod-ba es gyomlalj ki minden hangkartya driver-t es szoftvert. Utana egy Audigy install Normal modban meg annak frissitese a weboldalon talalhato Szoftware AutoUpdate-el, ugyanis a frissites pont az altaa is elszlelt AC3 es DTS lejatszasi problemakat orvosolja (tobbek kozott). Audigy 2 ZS kartyad van ha jol emlekszem.
-
Raymond
titán
Ha analog modon viszed ki akkor mindegy hogy a Yamaha-n van e rajta DTS dekoder vagy nincs (egyebkent van).
Kapcsold ki a kartya osszes dekodolojat (AudioHQ - Device Settings - Decoder) es aktivald az SPDIF Pass-Through-t. Utana PowerDVD-ben is allitsd be SPDIF-re a kimenetet es ha digitalisan van osszekove a ket eszkoz a Digital Output Only aktivalasa utan kell hogy legyen DTS hang is lejatszas kozben. -
törölt tag
#323?
-
Raymond
titán
''Tehát, ha 4.1-re állítom be a kártyát, akkor működne ez ugye?''
Igen, a ''normalis'' 4.1-es hangszoro-rendszerek is igy mukodnek - csak ket kabel van bekotve, a subwoofer jel automatikusan szurodik a hangszorokon.
Bocs hogy ilyen keson irok, de ahogy az (akkori) alairasombol is kitunt, nem voltan PH!-aktiv az elzozo ket hetben... -
Beast_
tag
-
-
Trak
addikt
-
Beast_
tag
Sziasztok
DTS hangom továbbra sincs nem értem miért.
Mit kell átálítanom? Analóg összekötésnél nemk a hangkari dekódol?
Másik kérdésem, hogy a mélyláda hangerejét hol tudom állítani, mert a speaker conignál minden maxon van de úgy is csak alig szól.
A THX -nél is +6 db van rá adva és alig szól
thx -
TexT-BoY
addikt
megtaláltam

ez lenne kb 23e Ft:
talán h a jövöheti vizsgám sikerül beis lesz zuzva 1db belöle persze ha tényleg jo az a távirányitos fjücsör (más nem magyon haználnék az elölapi füles dugon
)
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Sziasztok. Én nemrég vettem egy Audigy 2 ZS-t, és a véleményeteket szeretném kérni: Melyik 5.1-es Upmix módszer a jobb, a CMMS vagy a DTS Neo:6?
Előre is köszi! -
TexT-BoY
addikt
egyedül a koax kimenetet használám semmi mást ( az aiwan is koax bemenet van és igy marha egyszerü lenne a bekötés és tuti minöség...
az audigy 2 ZS -n nincsen Koax kimenet
?
a szoba egy 5m x 4mes luk
a szigetelés még nem megoldott de a nyáron majd megmondom mi lett

sztem egy gipszkarton lapot rakok a fal elé 10cm-el és kitömöm hangszigetelő vattával

(de csak azt az oldalt ahol vannak még szobák ) ösziontén szolva ez még homály
-
Trak
addikt
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Nincs ott a ZS, szerintem ez eléggé szembetűnő

ZS ből csak Platinum pro van, ami kicsit más. Árban is, meg tudásban is.
A Media Source Player jár a sima ZS-hez is. Bár én nem szeretem, nem is használom. Távirányító biztos jó, csak mint mondtam az lesz a hangfalhoz is
Biztos többet tud az Audigy távirányító, mint majd a hangfalé... Neked kell eldönteni, hogy kell-e Neked.
Illetve lehet, hogy a hangfalhoz csak kábeles lesz az irányító.
Igazából annak jó a platinum, aki kihasználja az optikai és koax ki-, és bemeneteket, plusz egy kis kényelem, meg design az előlapi panel.
Creative SW Megaworks 550? Mekkora szobád lesz Neked? Milyen vastagok lesznek a falak? Mert ez egy faltörőkos
Szerintem egy dobozos Au2 ZS-vel nagyon jól fogsz járni, több pénz marad másra.
Hangban nem jobb a Platinum (sőt), a többi plussz amit ad pedig Neked felesleges szvsz. -
TexT-BoY
addikt
mihez?
megint jön a fikázzuk textboyt?
magyar oldalakon audigy 2 ZS platinumnak irták
és megkérdeztem hogy mivan most nemtudom miért kell ezt
amugy grat a moddodhoz nagyon cool lett csak nem akartam irni mert rámfogták volna hogy ranghajhász vagyok merthogy odairtam hogy frankoP
-
TexT-BoY
addikt
ha valaki meg nem gyz arrol hog az a creative media palyer isten császár és a távirányitos is fasza meg minden akkor nem veszek Platinumot föleg hogy nem is Zs csak 2
sima 2es
ez miért nem irják oda a cigányék (creative
)???
az Audigy 2 ZS Platinum Pro 37000Ftba vona de az sok naggyn sookk
egy ilyen lenne nyár végén: Creative SW Megaworks 550 ha ez jo
ha van olcsobb ami jobb akkor meg olyan
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Akkor ez ''csak'' Platinum, és nem pro. És nem is ZS, hanem sima Au2.
Gigaworks? Huhhh, van ott pénz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Platinum előnye a sok kivezetés, pl fülhallgatót nem kell hátra dugni hanem mehet előre. Ennek nem lesz sok jelentősége, mert gondolom az Aiwa-nak is van saját dugója, és a Gigaworks ben is lesz valószínűleg
Egyéb sokféle kivezetés van a PLatinumon:
- Headphone Out (1/4'' Stereo Jack with Volume control)
- Line In 2 (1/4'' Stereo Jack, shared with Microphone In 2)
- Microphone In 2 (1/4'' Jack with Gain control)
- MIDI In (mini DIN)
- MIDI Out (mini DIN)
- Optical SPDIF In and Out
- Coaxial SPDIF In and Out
- Stereo Auxiliary In (2 x RCA/Coaxial Jack)
- FireWire® (IEEE1394) port
- Infra-red Receiver
Végig kell gondolni mire fogod használni, kell-e Neked ezek közül a be,-kimenetek közül vlami... meg kell nézni, hogy a Gigaworks-on milyen bemenetek vannak.
Egy jó dolog biztos van benne, a távirányító, de az lesz a hangfalhoz is.
Lehet hogy jobb választás a ''sima'' Audigy 2 ZS... -
TexT-BoY
addikt
ilyen : Bővebben: link

hát nem tudok senkinek szerezni ugyanis ez egy 9e Ft-os vásárlási utalvánnyal és áfa minusszal elérhetőrhető ár szoval sajnos csak nekem ennyi
erröl lenne szo és egyenlöre egy Aiwa hifire dugnám rá késöbb pedig szretnék egy szettet vásrolni a Rmirisbe (valami Gigaworks ha kész lesz a szobám)
leinkább zene (kuva sokat forumozok igy kevesebbet jáccok és forum alatt meg jo ha megy a tucc-tucc
) de lesz itt filmezés és mégsoksok dolog
( a nap 24orájbol 16ba biztosan menne a kari)
illetve nemtudom pontosan mit tud a kari
ha megtudom akkor lehet bövül a használata
)
[Szerkesztve] -
bandi20
aktív tag
Sziasztok
nekem olyan kérdésem lenne hozzátok itt az au2 -ben hogy milyen hangkártyát érdemes mostanság vennem kb 10 k szánnék rá és egy genius 5.1 HT hangszett van hozzá előre is thx -
Trak
addikt
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Vedd meg a Platinumot, és adok pénzt vedd meg nekem a dobozos ZS-t

Viccen kívül: Az nem Platinum Pro?
ZS ből csak az van asszem.
Mire akarod leginkább használni?
És viccen kívül: nekem nem tudsz annyiért szerezni dobozos ZS-t
-
TexT-BoY
addikt
hali all nagy ''dilemmám'' van
gan lehetőségem egy Audigy 2 ZS BOX vásárlásra 8000Ft-ért vagy egy Audigy 2 ZS Platinum vásárlásra 22500Ft-ért
de nemtudom mi a külömség a 2kari között...
a front panelen kivül
bá azon se tudom mi van ...
szoval miért járhatnék én jol egy Platinum karival? midnent irjatok le pls
ja és hosszutávra vásárolnék (akár a tápom, a házam
)
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Sulinetben most lehet kapni Audigy 2 ZS-t ha jól tudom. Érdemes rászánni 25k-t mondjuk úgyis lejön róla egy nagyadag százalék. Én zenehallgatáshoz, és filmnézéshez használnám, játékhoz is néha. Tehát egy integrált hagkártyához képest mennyire erézhető a javulás egy ilyen kártya esetén? -
törölt tag
válasz
gamesoft
üzenetére
Nekem is ugyanez a probléma jött elő a D3-nál, de még a SoundStorm-os időkben. (Az Au-val nem néztem, gondoltam, a SS-al akad össze, az meg hamarosan amúgy is száműzettetik.)
Ami még nagyon idegesít, hogy a Feature Showcase-ben a DVD audio, a DTS és a Dolby tesztek alatt recsegés, sípolás és hang felváltva jön a sugárzókból. DTS esetén a külső dekóder analóg jelet észlel, Dolby tesztnél kiírja, hogy ''digital data'', s többnyire szól szépen (bár néha itt is recseg). Van úgy, hogy a THX teszt is rendetlenkedik. Kipróbáltam sokmindent, ''digital output only'' állítása, ''synchronize with control panel'' állítása, külső/belső dekóder variálása, mintavételezési frekvencia csökkentése, de nem akar javulni.
DVD lemezekkel megy szépen, a DTS hangsávot is dekódolja, de néha (5-10 percenként) megszakad a hang, a dekóder ki is irja, hogy ő most nem éppen nem kap adatot, én meg csak a fejem csóválom. Analóg átkötésnél is produkálja az akadást, de ritkábban.
Játékok tökéletesen futnak, kivéve a NFS4, ahol a centerből másodpercenként ismétlődő pattogást hallok. (Éppen a kedvenc játékomnál! Rohadék!
)
Néha csinál olyat az Xp, hogy a tálca jobb alján lévő ikonokat egy ''explore.exe hibát észlelt...'' után eltünteti, és beteszi oda a SS beállításainak ikonját. (Msconfig-ból ezt kitöröltem, azóta csak az eltüntetést végzi el.) Ezek után is félóránként megkapom az előbbi hibajelentést. Ja, és Au dirvert nem tudok frissíteni, mert a telepítő nem találja a kártyát.
Mit tegyek? Xp reinstall segítene? Van kevésbé durva (s időigényes) megoldás is? -
Aamdxp
csendes tag
Sziasztok!
Audigy 2 Value (SB0400) hangkártyám van és sajnos a kx driver nem támogatja.
Tud arról valaki, hogy a kx projectet fejlesztik e tovább, mert láttam, hogy max az SB0360, azaz az Audigy 2 ZS-t támogatja számozás szerint maximum.
Küldtem a fejlesztőknek mailt ezzel kapcsolatban. 2004 februári a legfrissebb driverük.
Aki hall valamit erről az írjon!
Előre is köszi!
Üdv.
BUÉK! -
Gorneck
legenda
A gyári driverem szeretném frissíteni, de akaárhány frisst szedtem le, mindig ezt írja ki:
Setup did not detect the required components.
Setup will exit.
Mit rontottam el?? -
PéeL
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Audigy2 ZS kártyám, aminek a 3 kimenetét kellene tudnom átalakítani egy 7.1-es 4 bemenetére. Végigolvastam a fórumot és lehet valahol ott volt a válasz, de annyira laikus vagyok, hogy még a sorok közt sem tudtam olvasni.
A hangrendszer 4 jack bemenete ebből áll: 1: Center/Bass input; 2: REAR surround input; 3: REAR Input; 4: Front input (Stereo in). Megcsinálni azt meg tudom, csak már ott elakadok, hogy milyen dugókat vegyek, és melyik szárat hova kössem..
Köszönöm!
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Bocs, semmit nem olvastam el, csak a legvégét, de azért kérdeznék!

Szal CD-drive - s/pdif -> kábel -> s/pdif - A2 - és nem játsza le a lemezeket csak wawe-en keresztül. Tudtok vmi megoldást erre? Mit csinálok rosszul? (Eredeti gyári telepítő CD-s driver+stb.)
(Hi Ned! Majd 1001 éve nem láttalak. Bocs, hogy (''már'') nem vagyok monitor szakértő!
Pedig jó volt!
)
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
butcher75
üzenetére
HI!
es mi van akko rha van mejladam es 2-r val allitva???? . meg a kx-nincs ijen pipa megis boveh huzott a mejjen a simaaud2 drive hoz kepest...
kimerted amr a mazzagodat meg az atalakito parosat???? nem-e velltenuil nem megy at rajta a del;ej????
a zugas meg egeszen veletlenul nem-e a szokasos foldkuilombseg???????
udv
neduddki -
butcher75
csendes tag
Sziasztok!
Régebbi Audigy 2 ZS fórumtárs panaszkodott, hogy a Bass Boost pipa és a csúszka inaktív.
Használhatnátok a help-et is a programhoz, ott leírták, hogy a bass boost csak akkor él, ha nincs subwoofer-ed, csak 2 speaker van beállítva
Tehát a mélyeket keveri ebben az esetben..
Én is karácsonyra megajándékoztam magam egy Logitech Z-5500 Digitallal és egy Audigy 2 ZS-sel.
A gondom az, hogy vettem digital coax interconnect kábelt és egy mono RCA 3.5 jack átalakítót, azonban az a nyüves nem működik. Analógon minden szépen és jól szól, de a koax-on semmi... Van valakinek ötlete? A google és a külföldi fórumokat már nézegettem.
Egyébként a kábel és a logitech jó, mert dvd lejátszóval összekötve szól a koax kimenetre állítva. Tehát valami a hangkártya, vagy a mini jack átalakító környékén nem ok.
Ötleteket várok, a legfrissebb driver van fenn, és az s/pdif passthrough-t beállítottam, illetve a digital out only-t is kipipáltam, tehát elviekben a kártya nem végez kódolást a Z-5500 direktben kapja a jelet... Van még valami egyéb beállítás?? Vagy van különbség az RCA mini jack átalakítók között? Honnan tudom, hogy az jó-e? A sztereo és a mono közötti különbséget honnan ismerem fel?
Üdv,
butcher
u.i. a z-5500 egyébként állati nagyot szól, szép tiszta hangokat ad, a mélynyomó egyáltalán nem tolakodó, inkább belesimul a hangképbe. Épp egy akusztikus koncertet néztem, hát olyan hangokat hallottam, amelyeket előtte sosem. Nagyon meglepődtem. Aki ilyet vesz, nem bánja meg, a csomag 29 kg, úgyhogy óvatosan emelgetni
Persze a thx cimke azért csak a pénzért van rajta... pl. alapban elég erősen zúg a z-5500 erősítője
Estefelé már zavaró, ha épp nem szól semmi, a másik szobából is hallom a búgását. 
-
zabla
aktív tag
az lehetséges, hogy a ZS driver felrakása után halkabban szól a hangkari?
-
Beast_
tag
UP ;)
-
JoHnni
senior tag
Üdv
Sztetek melyik kártya jobb? Audigy Mp3+ vagy Audigy Es? -
Beast_
tag
Üdv
Minden renben van az Au2 hangkarival, ill 1 problémám van.
Amikor PowerDVD -vel DTS -hangra váltok DVD-n, nem szólal meg.
A PowerDVD audió beállítása: 6 hangszóró.
A Au2 hangszórók 5.1 -re van állítva.
3 stereo rca kábelen, analóg módon van összekötve 1 Yamaha erősítővel.
Ötlet?
Esetleg arról tud valaki mondani valamit, hogy hol tudnék a kártya SPDIF-IO paneljére koakszális vagy optikai digitális kimenett venni? (Tudom ott csak AC3 -banv an 5.1)
Köszi -
Aamdxp
csendes tag
És lehet olyan 3 hangfalas rendszert kapni vagy csinálni, aminek külön van az erősítője és 3 csatornás, 3 „gyűrűs” jack csatlakozós a bemenete, amiből az első a front centeré, a második a subwooferé, a harmadik a rear centeré. Tehát pont olyan kellene, ami az Audigy 2 3. kimenetéhez való.
Tudom hogy sokkal egyszerűbb lenne 5.1-es rendszert venni, de nincs rá pénzem és a meglévő 2.1-es és 2.0-s hangszóróimra sincs vevő, pedig már hírdettem több helyen is. -
-
himi007
csendes tag
sziasztok!
ha nekem van 1 creative 5.1 hangfalrendszerem és veszek bele 1 audígy 2 zs akkor jobban fog szólni mint 1 sima audigy 2 vel vagy live 5.1-el vagy audigy1el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
valaki?

Végre szól az 5.1. A baj az volt hogy winamp-hoz nem volt megfeleő plugin-om.
Szerintem másutt is fog.

)
?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)