Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
Hangminőség javítására esetleg EAX-on keresztül van lehetőség. Ott talán valamilyen Fourier-transzformációs zajszűrőt használhatnak. Amúgy szerintem nem javítja a ZS a hangminőséget, hanem ''eredetibben'' adja vissza a hangokat köszönhetően a jó minőségű DAC-nak, és a 108 dB-es jel/zaj viszonynak.
-
ALMÁS
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltem le a live 24-es kártyát Audigy 2 ZS-re, és az lenne a kérdésem, hogy mitől van a következő probléma:
ha DVD filmnél továbblépek 1-2 másodpercig felgyorsított hang hallható.
Köszi!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Olvasom, hogy a ZS driver ígymegúgy: hogyan javíthatja a hangminőséget?

-
UnConnecteD
senior tag
hogyhogy megcserelni? mi annak az elonye?
-
tahoman
tag
Audigy 2 ZS-em van. Hogy lehet megcserélni a centert meg a subot? Az előző kártyám tudta. Biztos ez is tudja. De senki ne írja azt, hogy kössem fordítva a hangfalaimat.
[Szerkesztve] -
Anthony001
senior tag
Ja.
De biztos nem-
Mert király hifim van, max hangfalakat veszek még hozzá -
Badb0y
addikt
válasz
Anthony001
üzenetére
Azért gondoltál a jövőre? Biztos nem lesz neked vmi 5.1-es füles vagy hangcucc? Mert sztem a legjobb az lenne, ha egy AU2 vagy AU2 ZS-t vennél.
-
Raymond
titán
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem tudom Mo-n ki mindenki arulja. Ha nem talalsz, akkor meg egy hasznalt Audigy 2 OEM valtozata. Az meg talan belefer a 7000-be.
-
Raymond
titán
válasz
Anthony001
üzenetére
Ha minel kevesebbet akarsz rakolteni es a leheto legjobb kell az arbol akkor ez kell neked: Audigy 2 Value - kb. 10k alatt kell hogy legyen az ara.
-
Anthony001
senior tag
Aha értem.
Szal tuti jó lenne az a Live is a mostani helyett.
Csak az nem gáz hogy HI-FI-n szól?
Akkor nem romlik a hang minősége igaz? -
neduddki
nagyúr
válasz
Anthony001
üzenetére
HI!
Psizkosicsunk::- )))
Van sb live! sokvarizcioban /alloitolag a vegenek jobb a hangja mint az elejenek az olege zajos volt/ az utoso az vmi 24 bites 7.1-es vagy mi a fene
utanna volt a Audigy 1 majd a Audigy2 Majd az audigy2zs igazan csak aprosagokbankulombzokik, de a zs drajver dob a ket elson hangjan is
udv
neduddki
p.s. kinek mi az aprosag:- )))
nalam a aud2 crativ 250d-n szol es ki nem allhatom a sokcsatornas hangot -
Bullet_
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem de Livenál ujabb
-
Bullet_
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Hát a hifit megszólaltatja a Live is,de ha 2-3k-t vagy annyit se rá tudsz dobni egy Audigy1 lehet jobban megéri a jövőre nézve is..mivel ''ujabb'' kártya tovább fognak hozzá driver frissitések is érkezni.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Anthony001
üzenetére
HI!
Na azon mar folotteb eszreveheto a kulommmmbseg!!!
csalatkozom az elottem szolokhoz egy hasznaklt aud1 meghackelve a zs driverrel.. vagy ha nem kel eax akkor kxproject
udv
neduddki -
válasz
Anthony001
üzenetére
Igazából akkor érdemes szvsz cserélned, ha van hozzá egy jó hangszórószetted is. Nem az a lényeg, hogy PCI-os, hanem a minősége. Kicsi alapzaj, stb. Egy live! már szépen szól.
-
Bullet_
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Ilyen áron asszem 7-8k kapsz egy oem Audigy 1et is...
Jóval szebben szól,pedig csak egy módosított Live.... -
Anthony001
senior tag
Aha Értem.
Tehát akkor az az SB Live az megéri igaz??
Vagy van ilyen áron még jobb is ( 5000-7000Ft). -
Bullet_
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Például nem terhetli a procit..Nekem volt olyan hogy ment egy hétig folyamatosan a gép és a proci is meleg volt (amd) és a hangkártya recsegett minden kisebb hangnál....
Jobban szól,tisztább, több minden állítható.
Eax se rossz valóban ha van...elég fájintos mikor pontosan hallod hogy a szakadék tetejéről lőnek rád pl... -
neduddki
nagyúr
válasz
Anthony001
üzenetére
HI!
Mongyuk meghallgat es ma mingy atud is:- )))
HAt esetleg a da kisse korektebb es nem szedi ossze a hujjesegeket... ami rogton aaz elejen feltunik, a tobbi featureben az alapaik i stugyak papiron kb aszt amit zenahallgatashozl kell, ne tan meg filmnezeshez is, de mongyuk eax tamogatas nehany jateknal nem art
de a leneyg a hang minoseg!!!
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Anthony001
üzenetére
HI!
A soundmax nagy csoda:- ))) ha kisse igenyesebb vagy erdems cserelni...
udv
neduddki -
Anthony001
senior tag
Nem.
NEm az van, VIA-s lapom van, és vmi SoundMax -
Bullet_
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Na ha Soundstorm integrált hangkártya van (nforce2es lapokon van) akkor nemfeltétlenül jobb,de más akor mindneképp jobb a Live....
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!!
Láttam egy hangkártyát, egy
Creative Audigy SB Live! 5+1
Az lenne a kérdésem,hogy mennyivel jobb egy ilyen mint az integrált??
Köszönöm a válaszokat! -
pinnacle
nagyúr
Ha a Richard Burns Rally-val játszom a játék után ''elnémul'' a PC,újra kell indítani,hogy újra ''szóljon''.Vajon miért?(Audigy2 ZS)
-
Bullet_
tag
AC3 filter fenn van, továbbá a divx 3-4-5 és xvid codec is bár ez nem számít sztem...Aztán még a Windiws Media Format 9 is fenn van ez nemtudom mennyire számít....
Igazából azt veszem észre mint mikor a TV fülhallgató helyére bedugom,csak a zöld jackre ad hangot. -
Bullet_
tag
Ja azt elfelejtettem mondnai,hogy a speaker settingsnél ha tesztelem akkor szól, ugyhogy jo helyre kötöttem.
De Power DVD,Media player ezeknél csöndben van,pedig DVDnél szólnia kellene .... -
Bullet_
tag
Na telepitettem egy uj XP-t ez megoldotta a problémát,nagyon jól szól a kari...
Már csak az a probléma,hogy 5.1re bevan normálisan állítva,de faderek megse mukkannak...
[Szerkesztve] -
Bullet_
tag
Van egy Audigy2ZS kártyám,de nem ad hangot csak recseg...
Régi drivert leszedtem,ami a CDn van felraktam,beállítottam 5.1,de semmi...
Vmi 5let?előfordult már vkivel? -
mrall
aktív tag
badboy oks sorry
-
Badb0y
addikt
Így szebb : Bővebben: link
-
Fanyuvo
tag
Tevedtem, az integralt is zug csak nem olyan erosen.
-
Fanyuvo
tag
Hatha tud valaki mondani valamit a problemamra ezert leirom ide. Szoval nekem egy audigy 2 zs zajkeltom van es olyan gondom van vele, hogy neha (havonta 1x 2x) ''bedurran'' a microfon bemenete es ilyen 50Hz-es brumm-ot vesz fel. Ezt csak akkor hagyja abba, ha megfogom a haz fem reszet vagy leteszem a labam a foldre. Ha atrakom a mikrofont az integralt-ba ott nincs semmi gond. Volt mar tapcsere, kabelcsere. Kartyat is atraktam mar masik slot-ba. Van egy tuner a gepben, azt kivettem. Mindig csak magatol szunik meg, ezert nem tudom mi lehet a gond.
-
mrall
aktív tag
hy!
Nekem is audigy 2 van! és én innen szoktam updatelni
http://hu.europe.creative.com/support/downloads/softwareupdate.asp?nSUFlag=1&sDestUrl=http://hu.europe.creative.com/support/downloads/&hdAllProduct=1&LangID=1033&hdDspLangID=1033&OCXType=
autómatán megcsinálja és minden tökéletes! -
Oliverda
félisten
Hi ALL!
Szereztem egy Audigy 2-öt, letöltöttem hozzá a legújabb drivert. Az a problémám hogy amikor fel akarom telepíteni az új drivert-t, azt írja ki hogy a setup nem talál bizonyos komponenseket a rendszeren. Mi lehet a gond? -
Trak
addikt
A dobozos verzióban van egy kis összehajtogatott füzetecske, az OEM hez pedig amikor felinstallálod a drivert+ a programokat, akkor a Start Menü/Programok/Creative/Sound Blaster Audigy 2 ZS/Documentation/Music Creation Guide
Ebben elég sokminden le van írva, de ezen kívül is vannak még dolgok a CD-n, meg a helpekben. -
zsolt11
csendes tag
köszönöm a segítséget,de újra pakoltam és most érdekes nagyon szépen és simán szól minden hangszóró,valószinűleg én rontottam el valamit.

-
zsolt11
csendes tag
na mindegy megpróbálom leszedni és újra felrakom az egészet
-
zsolt11
csendes tag
köszi a segítséget,de eddig is úgy volt beállítva és ezért írtam ide,mert nem értettem az egészet.
-
Trak
addikt
A poweDVD-nél menj a beállításokra, és az audio fülön állítsd át 6 speakerre.
Az audigy programok közül pedig a Speaker Settings ben állítsd 5.1 speakers-re.
'' pedig ettől a kártyától az ember már elvárná,hogy jól müködjön,nem?''
Jól működik a kártya, csak be kell állítani
Azért vannak a dobozos verziók pl, mert abban 5-10 oldalnyi leírás van csak a beállításról Az OEM hez is van, de csak digitális formában. Érdemes elolvasni a használati utasításokat, ha nem tudod mi micsoda. -
zsolt11
csendes tag
kedves darken!
akkor küld már el a beállításaidat,lehet,hogy én állítottam be valamit rosszul estleg.kösz -
zsolt11
csendes tag
köszi,
meg is próbáltam amit írtál ,de még így sem müködik minden hangszóró , pedig ettől a kártyától az ember már elvárná,hogy jól müködjön,nem? -
zsolt11
csendes tag
hi!
Az lenne a gondom,hogy most vettem egy audigy 2 zs karit ,de a játék alatt nagyon jól működik mind a 5+1 hangszóró,viszont a power dvd-nél és a media playernél semmi, csak két hangszoró szól és igy van ez a winampnál is.Ami elötte volt a genius kártyával remekül szólt minden hangszóró.(sűrgős)
előre is köszönöm a segítséget.
üdv.
-
attilam
őstag
Nekem szerencsére ZS-s kártyám van, de bizony ha sima lenne, akkor nem tenném fel rá a ZS-s drivert. Hardveresen nem ugyanaz a két kártya, és mivel nem én írtam a drivert, ki tudja éppen mit csinál a kártya. Szóval lehet, hogy elmegy vele, de korántsem biztos hogy ez így ideális.
-
DigitXT
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
De minek?
Mod: Amúgy nekem nem hozta be az IE ezt a hwsw liket.
Mod2: tévedtem, behozta az, csak lassan, ettől függetlenül nem értem a célt...
Ha már itt tartok, más: nagyon szépen leteszteltem a karimat belső loopbackkel (What you hear), aminek - végiggondolva - nyilván semmi értelme, hiszen az adat egyáltalán nem ment ki a nagyvilágba, és nem jött vissza a kariba!
Viszont ilyen szép eredményeket még nem láttam -129dB zaj! Hehehe...
Most mondhatnám, hogy egyszer majd normálisan is letesztelem, de nem mondom, mert, tudom, hogy úgysem fogom: tökéletesen elégedett vagyok a karimmal, csak kívácsivá tett ez a teszt dolog, és ennyi!
Viszont a 3D teszt is tök tetszik!
[Szerkesztve] -
pinnacle
nagyúr
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=74102&view=findpost&p=2468120
Itt a leírás. -
pinnacle
nagyúr
Audigy2-re fel lehet tenni (egy kis patch segítségével) az Audigy2 ZS driverét.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem a 3.PCI helyen van a Pinnacle,5.-ben az Audigy (olvastam,hogy minél messzebb legyen a ''zajkeltőktől),17-es IRQ-t használja megosztva.Számít ez valamit?
-
DigitXT
félisten
Thx, épp innen töltöttem le, csak ezt a leírást nem, merthogy nekem nem ZS: ehh...
Amúgy szerintem jók lettek az eredményeim, de ez kb. semmit sem jelent, hiszen nem csatoltam vissza line-out->line-in, meg semmi ilyesmi, vagy mégis hasznos ez a ''belső loopback'' is?
De hát no para, hiszen nem nekem kell bebizonyítani, hogy az Au2 király kari!
Ezt mindig is tudtam: huhh!
-
attilam
őstag
Bővebben: link
Itt van olyan hogy Audigy 2 ZS Series Testing Methodology. Ott megtalálsz mindent ami csak kell.
-
DigitXT
félisten
RightMark Audio nevű programmal le tudod mérni a kártyádat
Ezt hogy a halálba kell használni? Letöltöttem, telepítettem, van egy jó kis ablakom, de leírás egy hang se, F1-re meg előjön, hogy nem találja a helpet?
Mod: nézegetem közben, lehet, hogy intuitíve felfedezem az opciókat, s kész.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
jobb minőség lesz ha növeljük az értéket
Csak nem hiszem, hogy hangkarira gondolt...
Hangminőségre tuti nem. Amit te írsz ''sercegésnek'', az ilyen akadozás jellegű dolog, de ahhoz nem sok köze van, ha pl. magában a WinAMP-ot futtatod, és nem tetszik a hangzáskép.
Egyébként okozhat valami gondot?
Hát a fene tudja: ha túl magas, akkor már az a baj, hogy egy karinál van túl sokáig a busz, és azért lesz csúszás/sercegés miegymás, kártyától függően...
Milyen Tesztre gondolsz?
Speaker settingsbe. Channelek, meg ilyesmi. Basszusbeállítások, stb. Hm.
-
pinnacle
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topic
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig ''csak'' egy drivert cseréltünk le
(
)

Mod: Amúgy nekem nem hozta be az IE ezt a hwsw liket.
Most mondhatnám, hogy egyszer majd normálisan is letesztelem, de nem mondom, mert, tudom, hogy úgysem fogom: tökéletesen elégedett vagyok a karimmal, csak kívácsivá tett ez a teszt dolog, és ennyi!