- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
ownStylee #38122 üzenetére
Írtam én is neked, hasonlót. E5200 bőven jó a 3850 alá, max egy kicsit húzol rajta, de még azt sem kell sokat. 4850 is simán belefér a konfigba, ahogy Aggregátor is írta.
2-nél több magos procinak (Phenom) semmi értelme, mert a játékok nem használják ki, így egy gyönge 2 magost kapsz drágábban (ráadásul egy C2D Wolfie tuningjával lazán szimulálod a 3. magot). AMD-vel ráadásul max. egy 38xx VGA kihajtásáig juthatsz el, és ha később erősebb VGA-t akarsz venni, megint csak konfigot cserélhetsz, vagy az a pénzed megy semmibe, amit a drágább VGA-ra költöttél, hiszen nem használod ki a teljesítményét. De a honlapomon találsz teszteket AMD és Intel konfigurációval is, azok magukért beszélnek.
ollie: Őt az a tény sem zavarja, hogy az Intel szándékoltan a hasonló teljesítményű AMD procik alá árazza a saját CPU-it.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ownStylee #38117 üzenetére
Szia!
Nem nagyon szeretnék itt belefolyni a dolgokba, de a helyedben a következőt vásárolnám:
MSI KA780G - 21K vagy ASUS M3A78-CM 19K (mindkét lap Deneb Ready)
AMD Phenom 8450 - 24K
2x1GB KingMax vagy CSX DDRII-1066 vagy 800 6-10K
AC Freezer 64Pro vagy Xtreme 4-6.5KEz eddig 53-61.5K, a maradékból pedig jut VGA-ra és tápra. Cserébe kapsz egy hárommagos Phenomot, Phenom II ready alaplapot, s jó hűtőt.
Esetleg nézd a processzortesztem a hárommagos Phenom miatt. Jobb választás érzésem szerint, mint egy 6000+.
LGA775-be fektetést most nem azért, de a helyedben 2x is meggondolnám. Kivéve, ha mindig úgy számolsz, hogy komplett konfigot cserélsz...
Kaptam egy inteles eredményt is: [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
ownStylee #38119 üzenetére
alaplap: GIGABYTE GA-EP43-DS3
cpu: INTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX
hűtő: COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
ram: 2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066MhzEz eddig 63660 FT, és marad 46k-t, amiből röhögve kijön egy HD4850. Még mindig drága az Intel?
-
barnam_
nagyúr
válasz
ownStylee #38117 üzenetére
a fenéket drága az intel:
tavaly vettem alaplap+cpu+ram+vga-t 108k-ból, C2D és játékra is alkalmas.
kérdezd meg a milyen gépet vegyek című topikban, 100-110k-ból kijön egy C2D gép.szerk.: jó lenne elfelejteni azt a sztereotípiát hogy az intel drága...
amd is drága ha nem a legocskább cuccokból válogatod össze. -
szumo
senior tag
válasz
ownStylee #38091 üzenetére
Az én véleményem, az, hogy ahogy Katt777 is mondta, meg kell vizsgálni, ár/érték/teljesítmény viszonyban mind a két oldalt, majd ha elkezd letisztulni, hogy mit is szeretnél, utána kell hozzá VGA-t választani, és persze utána jön a táp. Abban tudok segíteni is ha gondolod.
Az igényektől függően, és persze a pénztárca méretétől, én úgy szoktam csinálni, hogy keresek egy olyan alaplapot, ami később fejleszthető (ez a megrendelő elképzeléseitől függ), majd ahhoz választok előbb processzort, utána ramot, majd videókártyát, etc és végül, ha megvan az összes fogyasztó, keresek egy hasonló sz.gép a tesztet, ahol 100%-os kihajtást is mértek, és kiválasztom a tápot.
Azt hiszem ennyi amit segíteni tudok hirtelen, de ha konkrét ötleteid vannak azután, hogy jól elbizonytalanítottunk, bátran keress minket. -
gtasystem
őstag
válasz
ownStylee #38091 üzenetére
szerintem még véletlenül se válassz intelt. egyrészt jóval drágább mint az AMD, és a minimális pluszteljesítményért cserébe lezabálja a gatyádat wattban, azaz jóval erősebb és ezáltal drágább tápot is igényel.'Olcsó' ramot meg eszedbe se jusson venni -hogy kompenzáld az árkülönbözetet-, mert azzal szúrsz ki a legjobban magaddal, ha rossz minőségűt kapsz.
Am-2 -es és ASM2+-os foglalatú lap szintén jó mert arra is jönnek majd a 2,gen-es phenomok ha majd fejleszteni kell..de még nem kell.Legjobb ha kikeresed a Gigabyte-nál a lapot amit kinéztél. ott mindent megtalálsz róla és eltudod dönteni hogy jó lesz-e.szóval a nem véletlenül 'smarter choice' az AMD szlogenje..
de ha nem vagy AMD-ATI fanatikus én elgondolkoznék ezen. csak a chipset nvidia a többi oké..
-
katt777
félisten
válasz
ownStylee #38088 üzenetére
Inkább vegyél P43-as v. P45-ös lapot, E5xxx v. E7xxx procival, és olcsó Kingmax RAM-okkal, sokkal jobban jársz. Mi több, még egy következő generációs VGA-hoz sem kell majd konfigot cserélned.
6000+-szal amúgy hogyan is mennének az 1066-os RAM-ok?
Én 6000+-ról váltottam Intelre, és nem bántam meg, az egész gép mindenben sokkal gyorsabb. 3.0 GHz-en egy wolfi 21%-kal gyorsabb egy 3.0 GHz-es Athlon X2-esnél, és eszerint hajtja meg a VGA-t is (lásd 3D tesztek). Azaz egy 2.4-2.5GHz-en ketyegő wolfival ott vagy, mint a 6000+-szal, viszont van az Intelekben még kb. 30% tuningpotenciál. (Régebbi C2D-k előnye 3.0 GHz-en csak 10% körül van.) -
gtasystem
őstag
válasz
ownStylee #38088 üzenetére
-asrocknak is van tuningos lapja asszem az a legolcsóbb most. és állítólag nem rosszak az asrock lapok.de attól függ mihez kell a gép.
gigabyte-nak is nagyon jó kis 'gémer' lapjai vannak relatíve olcsón, vagy a xfx..( de az asszem csak nvidias lapokat csinál de ez nem biztos)
az ársorrend is nagyjából ez..-kihajtós kérdéshez nézd meg rumkola aláírását.(de kihajtja:-)
-attól függ min akarsz játszani.. a tv-n vagy normál monitoron. mert az utóbbin max. felbontásban jól megy minden..de lehet hogy néha nem lesz mondjuk élsimításod 16 szoros valamelyik erős gémen. de azt túl lehet élni.pl. crysis high-on szépen megy max felbontáson, feljebb nem próbáltam.
-
válasz
ownStylee #36845 üzenetére
Crysis is játszható 1280-ban, feltéve, ha nem használok AA-t. természetesen gyorsabb, mint a Crysis. Persze ennek feltétele egy 3 gigás C2D.
birozoli7800: ha meghúzod a procid 3 gigára, akkor igen.
TBG: úgy tudom, hogy ugyan a betában benne volt, de a végleges driverben kikapcsolták a ventiszabályzást
hakos1987: azért nem innák rá mérget, hogy annyira visszaerősödik a Forint. De legyen igazad.
-
gtasystem
őstag
válasz
ownStylee #36731 üzenetére
szintén 19-es 1400x900-ra keresek valamit épp..
az integrált hd 3200-as 15fps-t (average) tud Coh opposing fronts demójában lévő teljesítménymérővel 1280x768 widescreen beállításnál.(minden más alapban hagyva)
ha 1400x900-ban szeretnék játszani akkor valami komolyabb kártya kell, 14-ért jó megoldásnak tűnik a 256-os 3850 de nem tudom hogy elég lenne-e egy ilyen monitorhoz.
vagy muszáj az 512-es 8800gt.maradnék az ati-nál ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest