- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45233 üzenetére
40 indításból 1 szer ad képet. van mikor kisípolja, vagy csak nem ad képet. Ha ki-be rakosgatom, akkor talán nagyobb eséllyel indul el. De ha elindul akkor semmi baja.
Más vgakkal megy a gép rendesen. (9800xt és fx5500)
Most 2 napja már teljesen lemondtam a vga-ról. Raktam egy új rendszert (megint) a 9800xtvel, nem raktam semmilyen vga drivert beletettem a 3850 et nem adott képet. bennehagytam a kártyán, beugrott mellé egy pci os s3 trio, hogy megnézzem mi is a helyzet. Win nem látta, de everest meg a többi tosz igen. Feltettem a driverét az s3 trióval, kivettem a s3 at és láss csodát azóta működik. Kérdés hogy meddig...
Lehet csak biost kellene cserélni rajta, de lehet, hogy nem... Passz...Jaa amúgy a 3870x2-m se teljesen százas. Ugye ez egy halottnak hitt dell típusú cucc, amibe életet leheltem. xp alatt semmi baja. feltettem a win7-et, minden játékban megy a cf, kivéve azt amivel a legtöbbet játszok, a counter strike source... csak a 2 es gpu megy. természetesen a teljesítmény is csökkent így... (pedig elvileg ennél a kártyánál nem is lehet kapcsolni a cf-et.) De a benchet láttátok win7e ment, működik a cf...
(crysis2 bench el lógok, de sajna nem a vga erejét mutatja, hanem azt, hogy elfogy a ramom. A min fps-em nagyon gyatra. 28 81 avg 49. Ennyit tud a kis 939 es krapek a 3870x2 alatt kezdeni 1280*1024 el crysis 2 ben)
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45231 üzenetére
HA!! idle volt 42 fok és úgy toltad fel 737mhz-re a gpu-t + afterburner cfg-ben az engedélyzeted az oc-t akkor talán természetes, hogy 2 mp alatt felment 58fokra, mert akkor a 2d órajelből (300) egyből felugrott 740mhz-re. (mintha játszanál, 3dben, csak nincs terhelve.)
De ha jól emlékszem 720 nál volt a korlát, ami fölé nem lehet vinni a magórajelet. (ugyanis ilyenkor már engedélyezni kell a cfg-ben hogy ne legyen 720 a korlát. (és így borul a 2/3d közti váltás).A 64fok nem sok, de egy ac s1 től turbomodullal az. (szerintem) Igaz én 2 db 12 cm es ventivel támogattam, de alapórajelen 40-45 fok fölé furmarkkal sem ment.
Tuninggal is megállt 50 foknál.Már az utolsókat rúgja az én kártyám (3850agp) Szóval lassan búcsúzok tőle...
(és megy a sütőbe vagy a polcra
)
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45202 üzenetére
Mi a kettes checkpoint? Amikortól tudod használni az invisible módot? Onnantól mérjem a fürdős zuhanyzós rész végéig?
(sosem voltam nagy crysis rajongó, most játszom a kettővel először...)
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45200 üzenetére
Ha elmegyarázzátok hogyan kell feltelepítem és megcsinálom, de fullra nem értek a frapshez.
(bár ez szerintem rohadtl nem megbízható mérés)
-
triklin
tag
válasz
triklin #45181 üzenetére
Kapott a rendszer egy win7-et.
dx9ben futtattam persze a tesztet.Itt az eredmény.
Háát... A 2gb ram az ami elfogy a bench közben. Szerintem az limitál, vga rendesen terhelődi, proci csak 85-100 % közt van.
Vga egy minimális tuningot kapott. (amennyit az ab enged) 825/900 az alap, proci meg ahogyan szokott.
-
triklin
tag
Feladom...
A cop el sem indul a clear sky meg buzul...
Holnap kap egy win7et és csók. -
triklin
tag
válasz
dangerzone #45182 üzenetére
Nemtudom mi a tök van. Nem indul. Pedig letöltöttem máshonnan is másfélét...
Másféle bench? -
triklin
tag
válasz
dangerzone #45180 üzenetére
A legtrébb beállításokon is azt írja, hogy kevés a vga-m és próbáljam kissebb beállításokon
(minimum, static light, off, 800*600)
Mit bsszak neki? -
triklin
tag
válasz
dangerzone #45178 üzenetére
A tesztnél volt még a kártyában is és a cpu-ban is. ( ritka az olyan 939 es x2 es proci ami 1,325v on betonstabil 3040 mhz el
)
Sajna nemtudok már tesztet csinálni azzal a kombóval. a proci helyére bekerült egy x2 es 3800+ (2ghz) a vga pedig passzivizálva lett (ac s1 ről lekerültek a ventik ) és a ram is 512-re csökkent.
Viszont 3870x2 vel meg a 4200+ al szivesen csinálok, bár ilyen kis felbotáson szűrők nélkül elég kemény cpu limitem van
-
triklin
tag
válasz
dangerzone #45165 üzenetére
Elég kemény eredmény! Nagyon szépen megy a procid !
Itt az enyém is, ha már 3dmark06.
Ez afféle 24/7 es bellítás. A proci egy enyhén alulfeszelve!! (pedig megy mint a bolond)
Ja és agp-s a 3850. -
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45142 üzenetére
De ezt én nem úgy értettem. Ha az x1950pro nál frissítettél arra a dx -re amit bír (ha jól emlékszem akkor 9.0) akkor az volt a legfrissebb. Ha tudtál frissebbet feltenni, akkor az azt jelenti, hogy nem 9.0 volt fent. Érted már mit akarok mondani?
Én frissíteném az biztos(de lehet jobban járnál míg megvárnál mást is a kérdéssel
)
-
triklin
tag
válasz
Teclis1993 #45125 üzenetére
Küzdöttem én is hasonló problémával, egy halálra ítélt dell 3870x2 személyében. (vagyis a probléma 2% a volt a ventivezérlés, a többi ettől komplikáltabb volt.)
Nekem sem vezérelte és még ez em vezérli csak win7 alatt. Hogy miért, passzolom.
Simán tölts le egy afterburnert. (szerintem a lejobb a célra, pofon egyszerű a használata)
Készíts egy venti profilt, mentsd el, és induljon az oprendszerrel az afterburner. Ennyi.
Semmiképpen ne használd így, mert 4% on megy a venti, ami nálam idle 55-60 fokot jelentett.
Kb 35% ig nem hallom a hangját (35-37fok), vagyis inkább beleolvad és nem tűnik ki a többi ventilátor zajából. játékok alatt 49-51% ig megy fel. Itt már vetekszik egy hajszárítóval, de fülesben nem hallom, és 60 fok körüli a max hőmérséklet! (gpu1 kevesebb) (50% felett egy éppen felszálló gázturbinás helikopterrel vetekszik a hangja)
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45115 üzenetére
Igen, én ajánlottam a 10.9-et, ugyanis számomra ez az egy dirver vált be 100%osan.
A 3850agp brutálisan bugos kártya. Ezerféle nyűgje van, nagyon kényes mindenre, driverre főleg. (játékokra is)
Nálam csak a 10.9el nem halálozott fagyott stb (mindig atid2vag.ddl bsod)A másik pedig az xp... eleve nem optimalizálnak már a 3850agp kárytára egyetlen új drivert sem, pláne nem xp-re.
Remélem nincs semmi komoly vele. Egy másik gépben próbálj rá.
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45099 üzenetére
Őszintén, sajnos attól a procitól ne várd, hogy kihajtson egy ilyen kaliberű vga-t, pláne, egy olyan játékban (cs source) ami szinte csak procit zabál. Jó esetben 50-60%% a gpu használat, ezért nem is melegszik annyira. (bár ez függ a felbontástól is, de akkor is nyakmat rá, hogy limitálja a proci)
Az, hogy 50+ fok, nekem meg alig 40... Hát Istenem...
Nagyon sok múlik a ház megfelelő szellőzésén, arról nem is beszélve, hogy nálam 2 db 12cm es ventilátor dolgozik rajta, nálad meg a gyári kis "propellerek".Illetve, nemtudom, hogy a turbomodul a kártyáról kapja-e a kakaót, vagy az alaplapról-e, de ha nem a kártyáról, akkor felesleges biost cserélni, sőt, még amúgyis felesleg, mert sziplán úgy vezéreled akkor( ha a kártyáról kapja) a ventilátort ahogyan akarod.
MCGaiwer: Tőled is annyit kérdeznék. Táp? Illetve ha eddig 2 évig üzemelt (abban a gépben, amiben most nem indult) és most nem működik másik lapban sem, akkor... valószínűleg megmurdált.
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45075 üzenetére
Sajna most nemrégiben átalakult a sapphire oldala, így nehezebb megtalálni a régebbi drivereket, de fentvannak azok
Bármi van, kérdezz nyugodtan.
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45069 üzenetére
Szia
Én 3850 agp- kártyán használok s1 et. Igaz nem turbo modullal, hanem 2 db 12cmes ventivel, amiket 5v ról hajtok. itt az eredmény
Játékok alatt 40 fok a max, amit elérek. (bár azon a gépen már nem játszom.)
A legjobb driver xp alá 3850agp-hez a 10.9
A többi driverrel sokszor hibázott, fagyott ki, illetve hivatkozott atid2vag.ddl hiányra.
Próbáltam sokfélét. Azthiszem még a 11.6 is használható, mintha azzal sem lett volna gondom, de win halál után újra 10.9 ment fel.
Üdv.
-
triklin
tag
Sziasztok.
Tudna nekem valaki ajánlani egy drivert ami a legmegfelelőbb egy 3870x2-höz? Az újakkal nincs szerencsém....
Köszönöm.
-
triklin
tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 3870 x2 vga-hoz elegendő egy 450 w os chieftec gps 450 101A táp? Kb proci 100 w ot fogyaszthat. Elvileg ez a táp 80+os minősítésű, seasonic "beles", Elég lenne neki?
köszi -
triklin
tag
válasz
oPalRx7 #44831 üzenetére
köszönöm
Hát a 175 kizárva1 ok: amennyiért árulnak annyiért phenom2 b55-t kapok 3 év garral....
Szal nem
Memória... hát igen... 2*1 gb volt, de az egyik modul meghalt (még a 754-es kofigban), ddr1 es ram is aranyáron van szal... max 4*256-t tudok beletenni, az van itthon. Azt mondod dualchannel javítana a helyzeten? Miért kellé hozá driss OS? (a mostani is kb 3 hetes)
Bár nem hinném, hogy ez miatt lassul 2 maggal.RpPRO: Nem kifejezetten a css-el van problémám, ugyanis mostis 1 maggal 8xmsaa és 16x af + very high-on játszok. (mixen/waron )Megvan a 55-70 fps , de az édeskevés. 100 felett az igazi
A lassulásos témát felvetettem már a css topicban is, többen kipróbálták+ az összes ismerősöm+ akiket kérdeztem, azt mondják hogy náluk sokkal jobb mcr-el. Ilyenről még nem hallottak, erre kaptam darálow-tól a vga limites tippet, hogy az lehet a szűk keresztmetszet, amiatt lassul.Azt hiszem belevágok egy 3850 vételébe
(ha már úgyis olyan hülye vagyok, hogy agp-re költök
)
450-es Chifi elég hozzá, nem? -
triklin
tag
Szia, köszönöm a válaszodat. Sokat segítettél.
Azt viszont sajnálattal hallom, hogy a proci kevés lenne alá(bár ezt már hallotam egy sráctól, hogy "lehet kevés lenne neki".) Sajnos mivel a proci E4 steppinges, nem sok tuning potenciál szorult belé. (szvsz 2630 az amit még 1,4 v n elvisz (droppal 1,391) 24/7 ben, stabilan. 2700-hoz már 1,47 kell a kicsikének, hogy stabil legyen, amit nem szivesen adok neki, főleg nem 24/7 re.(lehet megmurdálna rövid időn belül
)
2600xt-ről pedig váltanom kellene, mert minden játék/teszt szebesít, hogy hatalmas limitem van. (ugyanannyi fps-em van 2ghz-el mint 2,63ghz-el)
3850 azért lenne jó alernatíva, mert szvsz ugyanannyiért lehet hozzájutni mint egy x1950pro-hoz (ami nem nagy előrelépés a 2600 hoz képest.)
Amúgy ha már a procinál tartunk, miért van nagyságrendekkel kevesebb fps-em, ha beállítom, hogy a második magot is használja a css ?
(azt a tippet kaptam, hogy vga limit miatt,) lehet ettől?
Amúgy érdemes lenne váltani? Vagy annyira kevés alá a proci, hogy nem hozna semmi +-t?(tudom, ha rendesen kivan hajtva, 2* akkora teljesítménye van, mint a 2600-nak...sőt...)
Köszönöm
ui.: oPalRx7 -
triklin
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy használ közületek 3850 AGP-t? A hűtő felfogatása ugyanaz mint a ref 3850 Pci e-n? Szóval ha venni szeretnék rá hűtőt, rámegy az is ami a sima 3850-re? (Mert egyik hűtő kompatibilitási listájában nem láttam, hogy külön említenék az agp-t)
1280*1024 -ben milyen teljesítményt nyújt egy 3850? (css, hl2, stb)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest