- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
TTomax #11228 üzenetére
Egészen pontosan e szent helyen van az ige, mit a PH! hírdet...
-
pisti
őstag
válasz
TTomax #11153 üzenetére
Egyetértek, hogy 2.0Ghz-en nem fogja egy E21xx C2D kihajtani, sajna ezen már annyira megnyírbálták az L2 cachet, hogy teljesítményben az X2-esekhez áll közel. Amikből kell olyan 2,8-3,0Ghz-es, hogy kihajtsanak egy 3850/70 kaliberű VGA-t.
Bali egy C2D E6750-el tesztel aminek nem 1 MB L2 cache van mint a te procidnak, hanem 4 MB, aminek elég nagy hatása van a teljesítményre.C2D prociknál az órajel ÉS az L2 cache méret, ami a legjobban befolyásolja a teljesítményt.
-
Bali27
addikt
válasz
TTomax #11146 üzenetére
"De ahogy látom VGA húzással egy 2.66 C2D még többre is képes... Szal a procit tessék békinhagyni 3870 es kategóriáig."
Core2Duo 2.66 osról beszéltem és hogy ha valakinek iylen van vagy sztem aC2D 2.33 as is kihajtja, (majd nemsoká azt is megnézem) akkor nem érdemes.. Ezt vontam le.. Irtam hogy a lgtöbb játl VGA limitált.. No már most az uj játékok elég sok shadert használnak, és igazábol az izazsztja meg öket.. Ha a shaderekben nem mutatkozik számottevő növekedés akkor légyszi világositsál már föl h tényleg miért is nem lett több FPS em 3d markba a proci huzás elött meg után.
-
Pala
veterán
válasz
TTomax #11040 üzenetére
Az csakis játéktól függ...előbb néztem a Max Payne 2-őt, az 1280x1024-ben 8xAA/16xAF-el hasít (100fps felett)
De a Far Cry is jól fut 1280x1024-ben 4xAA/16xAF + HDR-rel
Tudom ezek nem mai játékok, de a 2004-2005-2006-os játékok is javarészt ilyen beállításokkal futnak jól.
Nálam a Crysis az, ami nagyon megfekteti a kártyát AA-val... ilyen 6-8-fps-t kapok, szinte mindegy milyen felbontást és beállítást használok.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TTomax #10745 üzenetére
3850 CF vs. 8800GTX
2.biztos vagy te benne hogy veri a GTX-et???mikor,hol miben???Van ahol még kettö is lassabb mint egy jelen driverekkel...
- 2007. november 15.-én
- az anandtech tesztműhelyében
- a két játék alatt amiben próbálták: Oblivionban és UT3-ban (még ha csak egy picivel is)
[link]3.max terhelés nélkül eszik kevesebbet,terhelve alig alig....
- üresjáratban és terhelve is többet eszik egy 8800GTX mint két 3850
[link]1.a létjogosultság relativ ,föleg ha nincs CF-es lapod....
Mivel olcsóbb, gyorsabb (még ha egyelőre még csak egy picit is), és még kevesebbet eszik, így szerintem nem kérdéses a létjogosultsága sem.
A CF optimalizálása pedig ennél már csak jobb lesz, főleg h. most már GPU-knál is a többmagos megoldásoké a jövő.Árban pedig kijön 4, de egy szűk hónap múlva szerintem már akár 5 3850-es kártya is egy 8800GTX árából.
-
Dr.Én
veterán
válasz
TTomax #10549 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor valszeg a VF700Cu is lehüti eléggé.A MOSFET hütést meg valahogy megoldom. Vagy levágom, ahogy mondod v. veszek rá Zalman süniket.
Skynet258:Igazad van.De én nem tudom elviselni azt akellemes süvitö hangot, ugy hogy akkor cserélem a gyári hütöt.Köszi
-
pisti
őstag
válasz
TTomax #10510 üzenetére
Crysis benchmark, ide a leírtak szerint egy mérést csinálhatnál pl. Ez egynek jó lesz, mondjuk, ahogy az ottani mérésemnél írtam is, tuningoltam a GPU-t.
Ha van javaslatod, hogy mit benchmarkoljunk jöhet, könnyen benchmarkolható a Prey demó, a CoH demó, az X3 rolling demó, a HL2:Lost Coast, és a CS:Source, most így hirtelen ennyi jut eszembe. -
törölt tag
válasz
TTomax #10508 üzenetére
no, akkor majd a héten, de csak a kedvedért előbb az Asrock lapba teszem be az új kártyámat, aztán pedig a Giga P31-es lapba és meglátjuk, hogy mennyi lesz a különbség azonos proci sebesség mellett.
mert a tesztek éppen arról szólnak, hogy nincs olyan nagy difi a 4x vs 16x csataló között -
pisti
őstag
válasz
TTomax #10505 üzenetére
azért ugye azt nem akarod vitatni,hogy az 1333FSB-s proci némileg komolyabb teljesitménnyel rendelkezik mint a 800as?
Pedig pontosan ezt vitatom. De nem is ez a helyes kifejezés, a teszteredmények mutatják ezt. Azonos órajel és azonos cache méret mellett a magasabb FSB gyakorlatilag semmit nem ér.
Mondtam már, hogy olvass utána esetleg a dolognak.
Azonos órajel, de magasabb FSB, csak igen minimális plusz sebességet ad. Egy E4500 pedig teljesen reális egy kis Asrock deszkába is, a 11x-es szorzó pedig akár 3GHz feletti tuningot is jelenthet, még egy ilyen max. 300 FSB-t bíró lapban is.Az meg kihajt egy 3850-et bőven, hogy visszakanyarodjunk kicsit a fő témához.
-
MaSzKa
senior tag
szerintem 34000mhz-n elég lenne a procig
felesleges pénzkifdobás lenne másikat venni
nekem volt e2140@3087 most e6550@3.1ghz van
3dmarkba ott számít de nem avval játszok a szimulatorokba viszont alig nöttek az fps-ek
azt vettem észre 3ghz-ig kb nő az fps utána ha 3,4ghz-n is ugyanazt tudja a szénné húzott
HD3870 csak a 3dmark06 pontjai nőnek a valós teljesítmény meg nem -
Maotun
őstag
Ugy, hogy: A 64X2 4600+ (QendQ modba!!!!!!!) hajtja a kettö 3870 et.Vannak akik szerint ez kevés mármint a proci a cf módhoz
egy másik teszt [link] ahol a phenomokkal és a c2dQ 6600 -al lehet összehasonlítani . igaz hogy a 4 mag többet kihoz a karikból de egyenlöre megteszi az x2 phenomig
a venti meg szív 800 as fordulaton hang nélkül és hűtti a procit rendesen a karik meg du orbot kapnak és 850/1300 on teszik majd csendben a dolgukat.
kellő teljesítmény, a lehetö leghalkabban én mindig erre gyúrtam -
Maotun
őstag
[link]
ennyit a kemény procilimitrőlSM 3.0 Score 6112 Marks ez a lényeg 6 k tól felfelé fut a crysis 1280/1024 high 30 fps!
két karival sem több de 4 x élsimitással is 29,2 fps van.
a négy mag a fenti linkem szerint is a tuti a cf hez. de az meg a b 3 as 9600 BE pheenom
proci lessz -
d_Gabesz007
csendes tag
Hát én nem tom mi van, már teljesen meg vagyok kavarodva,újratettem a win-t, de még nem tettem fel drivert (nehogy xart tegyek fel aztán megint... )
Ezeket szedtem le (láttam fentebb írtátok, hogy ezek kellenek)
7-11_xp32_dd_ccc_wdm_enu_54435.exe ~ 47 MB
7-11_xp32_dd_54435.exe ~ 17 MB
XP32-64_8-43-1-1-071113a-055588E.exe (ez a hotfix) ~ 56 MB
+ egy riva tunner
Most azt a első 3 cuccot milyen sorrendben kell feltenni, hogy jó legyen???
(Bocs ,hogy lámázok, de még sosoe volt ATI-m, ami persze nem kifogás, de akkor is
)
sp2-es win xp- van fenn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest