- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nortid
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
public73 #4622 üzenetére
Azt hittem, még a tuningot nyomod.
ATT-ban van Hardware menüben Monitoring Graphs.
Azt elindítod, háttérben fut, nem lassítja a 3D megjelenését, és mér mindent, amit megadsz nek. Utána meg ott a grafikon az elért hőértékekkel.
Lehet egy csoportban hozzáadni a hasonlókat (pl. a 3 VGA hőértéket), a frekiket egy másik csoportban, stb. És akkor az eredmények igazoltan dokumentálva vannak. -
Pancsermeste
őstag
válasz
public73 #4591 üzenetére
Hmm... az 1900-asok miért melegszenek jobban? Nem ugyan az a GPU van rajtuk? Vagy az 1950xtx az már 80 nm-es?
Én is láttam már 90 fokot 3D-ben. Igazság szerint 118 fokot is láttam!
Zalmit újrapasztáztam, és így már "csak" 97 fok a max. minitorozva.katt777: A ház szellőzése jó, csak hát ugye a vf900cu kevésnek bizonyul kicsit.
De mi van akkor, ha tartósan 100 fok környékén üzemel???
Ha feszültséget csökkentenék, akkor az kb. hány fokot jelentene? (no tuning) -
katt777
félisten
válasz
public73 #4570 üzenetére
Csak bevált egy újabb jóslatom.
Már akkor mondtam azoknak, akik kiröhögtek (nem ebben a topicban) az elavult kis DX9-es karim miatt, meg azért, hogy inkább ezt dupláznám, mind egy újra csak kidobandó, drága DX10-est vegyek, hogy majd ők is ki fogják dobálni a sajátjaikat.
Ők már itt tartanak, engem meg még mindig jól kiszolgál az 1950XT.
Egyébiránt jönnek a DX10.1-esek. Épp emiatt mondtam nekik, hogy bármilyen okosak, annyira azért nem, hogy a marketingesek ne vezessék meg őket.De engem nem tudtak.
Még jó, hogy én voltam a hülye.
-
katt777
félisten
válasz
public73 #4514 üzenetére
No, akkor talán megbarátkoztál végre a karival.
Gratula.
Hőt leginkább a 3D03 tud termelni, mert 4 3D teszt futt egymás után. Ha izzasztással akarod kitesztelni a tuningot, 3Dmarkban (06-ot javaslom a terhelés miatt) jelöld ki kizárólag a 3D teszteket, és loop-olva futtasd őket (folyamatos ismétlés), akár 10x. Mivel a hőteszt a szempont, ráteheted a képre az ATT OSD-jét, hogy lásd a hőfokokat, mert az ugyan leveszi a 3D teljesítményt, viszont folyamatosan láthatod a hőértékeket, ami most a fontosabb. Ha látod, hogy sokáig nem megy egy bizonyos hőmérsékletnél tovább, akkor jól lőtted be a hűtést, és nem lesz gond játékok alatt sem.Most nézem, vazze, milyen állat egy pontszám ez?
Hiába, a Core 2 Duo...
-
katt777
félisten
válasz
public73 #4510 üzenetére
Nincs mit.
Elviselhető max-ra belőni a karit jó dolog, túlizzítani viszont az álmosköny szerint nem jelent jót, mert hamar megtapasztalhatod, hogy ez is csak füsttel megy, mint minden elektronikus dolog.
Mindig a saját tapasztalatodnak higgy, ne annak, amit máshol olvasol, vagy akár tesztben látsz, mert ugyanazon gyártók ugyanazon típusai is eltérhetnek, mint pl. az én karimé, amelyet Bagira ugyanilyen (de mégse) ASUSa röhögva halálra vert.
-
katt777
félisten
válasz
public73 #4508 üzenetére
Gyári alapfesz + max. 0,1 V. Nálam 1,425 a gyári fesz hivatalosan, bár bios olvasó progi 1,4 V-ot olvasott ki belőle. De ez 1950XT, és hűtés, az kell neki. Viszont ne tedd föl egyből erre a kártyát, mert ha olyan a szerelék, így is megfőhet. Én pl. fokozatosan emeltem, és amikor azt láttam, hogy 1,475-nél megáll 675-ön, a következőhöz meg már 1,525 kell, akkor ott megálltam a tuninggal, mert hiába nem melegszik még túl, a GPU-nak itt érezhetően vége. Mint írtam már, ez más 1950XT-knél eltérő lehet, ezért nehezen tudnék pontosat mondani.
A lényeg, hogy az üzembiztos max emelés +0,05 V (és ekkor még a melegedés sem jelentős). A fentebb említett, óvatos kísérletezést javaslom. És még valami: Lehet, hogy 3DMark vagy más tesztprogram lefut egy magasabb értéken (nálam pl. 688-on), viszont folyamatos játék mellett jó hűtéssel sem bírja majd a GPU, ha a betesztelt határértéken járatod.
RAM-oknak nem kellett + fesz, azok szépen mennek 1026 (2052) MHz-en. Tudom, 1900XT RAM-ja alacsonyabb órajelen megy, de ez akkor is +126 (252) MHz-et jelent, szóval ekörül érdemes tuningmaxot keresgélni (illetve az arányok miatt inkább +100 körül reális). -
TomBoy1986
veterán
válasz
public73 #4448 üzenetére
A szűrőket nem szokás feltenni, a textúrák minőségét High Qualityn szokás hagyni és a mipmapat is.
Ettől függetlenül, ha a csúcsot akarod megnézni, akkor:
- mipmap és texture => High Performance
- Catalyst A.I. => High (mondjuk én alapból ezen használom játék közben is)
- Optimalizációkat pedig be kell kapcsolni.A listán a driverben turkálni, s mindent performancera állítani szabad.
De legalább végre látok egy Core2-es 05-ös eredményt. Látszik, hogy a CPU ebben még visszafogja a videókártyámet, nem is kicsit (715/2000-en 2750MHz mellett 12575 pont).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
public73 #4436 üzenetére
Igazán nincs mit
Egyébként próbálj a memórián is húzni, mert mint ma kiderítettem az ha 1800MHz-ről megemelem 2000MHz-re a memória órajelét jelentpsen befolyásolja a 3DMark (s így a játékok) alatti teljesítményt is
2400MHz X2 + X1950XT 621/1800 = 5666;
2400MHz X2 + X1950XT 621/2000 = 5851; -
katt777
félisten
válasz
public73 #4374 üzenetére
Nos, megvan, és kipróbáltam. 1280x960-ban, teljes grafikával (élelmosás, stb), max látótávolság, meg minden, hasít CMRR05, mint az atom, pedig procim és RAM-om is gyengébb a tiédnél. GPU-t és GDDRAM-ot nem vettem vissza, inkább a felbontást növeltem, de semmi gond. Mellékesen viszont az intro-ban és a menüben fekete-fehér alakzatokat ad csak be grafika címén, ez nem tudom, mitől van (1.1 patch-et feltettem. Talán attól.
). A textúrákat egyszerűen lefelejti a felületekről. Végül is, a játék jó, bár még mindig csak a kocsi sérül, ha nekimegyek egy fának, de ez nem a VGA hibája.
Driver még mindig a 8.413.2.0, nem a 8.411, v. 8.421. Egyszerűség kedvéért: Catalyst 7.9 hotfix verzió, pure telepítve, nem 7.9-esre rá.
-
katt777
félisten
válasz
public73 #4372 üzenetére
És akkor még nem szóltunk arról, hogy kéne egy Millenium/98 is rá a magamfajtának, akik szeretnek újra és újra végigtolni egy régi játékot.
Mindemellett kifelejtetted az ATI karikat a felsorolásból, valamint azt az apróságot, hogy természetesen ATI és nVidia chipset is kell az alaplapra. legyünk következetesek!Calibos: 2 van:
A sima 7.9 belső drivere (azaz az igazi driver, nem a catalyst verzió) 8.411.valami
A hotfix-é 8.413.2.0 -
katt777
félisten
válasz
public73 #4365 üzenetére
7.9 az optimalizált, gyors driver (gyorsabb a 7.6,7.7,7.8-nál), de nem a sima, hanem a hotfix verziója. A linkje itt van valahol pár lappal elébb.
Láttad a karit a régi konfigjában szaladni?
Holnapra megpróbálok szerezni CM05-öt, aztán jelzem, mit teljesít az 1950XT-m, viszonításként. -
katt777
félisten
válasz
public73 #4357 üzenetére
Végeztél driverpucolást az illesztőprogramok cseréje előtt (driver sweeper)? Nem ilyen gázos az 1900XT.
Sztem ha kérsz/kértél volna itt segítséget a beállításhoz, többre mentél volna vele, főleg hogy az nV-ATi átállás ált. mindenkinek problémás szokott lenni. Mai game-ek is kell, hogy menjenek vele (mondjuk nem Dirt full grafikával, de sztem nem CMRally 1 volt). Páran használnak itt ilyen kártyát gond nélkül.
Nem árt több programmal is tesztelni, mert programhiba is lehet a szaggatás, ha pl. nem optimalizáltak rendesen egy game-et ATI kártyákra, mert az nV ezért fizetett. Vagy mert a játék installálásakor beállította magát az nV karira, és a game-ek nem nagyon szokták felismerni a kártyacserét a gépben, így aztán nV rutinokat próbált futtatni az ATI kártyán.
A legbiztosabb tehát driver-pucolás, game uninstall, aztán új kártya beszerelése, VGA driver-ek telepítése, játék újratelepítése az új konfiggal, AZTÁN nyomni a game-et.
A 70 fok nem gáz az 1900XT-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gmail
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest