Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci888
csendes tag
Hello nekem is van egy sapphire x1950xt-m milyen progival lehet ezt húzni? Mert ugye windowsba lemegy az órajale 500/1200-ig és nem tom húzni.Légyszi segitsetek vagy az eredetni driverrel lehet?
-
Macka
veterán
válasz
Calibos
üzenetére
Ez így van,ezer köszönet NEKTEK!!!!!

Mindenképpen ATI lesz a következő karim. ATT-vel rengeteg mindent be lehetlőni, GPU-VRAM feszt lehet simán emelni ATT-ből.Tökéletes. Sajnálom, hogy a vizes teszt nem lett meg.
Azért 8800 sem rossz, alap 500/800 helyett 700/1030-on ketyereg most. Valószínüleg víz is jön majd rá. Csak nem tetszik a NYÁK színe...... -
katt777
félisten
válasz
Bagira01
üzenetére
Ebben csak gyári hűtéssel lehetne használni az XT-ket, azzal meg nem lennének nagyon melegek, ezért is írtam az ezzel párhuzamosan megnövekedő zajról. Nálam max tuninggal a gyári hűtéssel 85 fokig megy, és nem forró, mert kimegy a lég hátra. Csak hát a zaj, ugye.

Vegyünk mind 2950Pro-t. Jár a nagy tételre valahol kedvezmény? DX10.1-es lesz már, és nem drága, már ha annyi lesz, amennyit számoltak rá.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Én is elgondolkodtam azon hogy váltok mert elégé megnőtt a kereslet az 1950xt iránt, nemrég majdnem 60K-ért vettem, most eltudom adni 35-37K-ért

Ez a topik is nemrég alakult át! Régebben nem ilyen hangulat volt itt! Lehet hogy át kéne márnevezni a topikot valami mássá mert elég sok az off de ha valakinek problémája van az mindig kap segítséget vagy legalábbis a szándék meg van
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
3DMark05:
[link] -
aya
addikt
Valoszinüleg a huzóprogival van a gond, vagy a ram nem birja a tuningot.
-
apro
senior tag
hali
megkérdezhetném,hogy mitől van az ,ha egy kicsit is emelek a videokártya mhz-én (most 580Mhz) a configom alúl,ha elinditok egy tesztet,becsikozódik a képernyő a teszt a 3Dmark
és kis függöleges zöld csikocskák, ez mitöl van,hibás lenne a kártya?
és ezt xp,allatt is és vista alatt is ügyan az
köszönöm a válaszokat előre is -
aya
addikt
[link]
Készüljetek ám a 4db x1950xt karival![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bagira01
veterán
Értem. Én is filóztam a váltáson. De nem akarok ezzel is úgy járni mint anno a pro-val. Megvettem mikor még nem is volt gép aztán lett gép, 2 hét használat alaplap kampec, 1 hónap gép nélkül, végül eladtam most meg vettem xt-t és még ki sem tudtam próbálni mert még mindíg nincs alaplap.
-
Macka
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Kellett anyagi erőforrás, ezért kellett aladnom. Utána pedig más okból / helyről annyi anyagi erőforrás jelent meg számomra, hogy vehetnék GTS-t.
Persze, mondhattam volna azt is, hogy nem eladó, meggondoltam, de az úriember másnap reggel fél 8-kor elutalta a pénzt, én pedig tróger nem vagyok, leszek, és nem mondtam vissza. -
Macka
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Inkább majd erre nézelődök,mert nagyon jó fejek vagytok. A 8800 topikban, ahogy elnéztem, elég sok a kretén, és nem szeretnek kérdésekre válaszolni, pedig Őstag vagyok, és értek a dolgokhoz is.
Amúgy nem lett meg GTS, kiderült, hogy nincsen meg a garipapírja. Érdekes, a kari eladó előtt tulajánál marast,amúgy Giannihoz szól. Gianni jelenlegi árlistáján nincsen Club3D 8800 GTS, próbáltam elérni, hogy korábban volt-e, de nem sikerül. Inkább nem vágtam bele. MOst laptopról vagyok, karit tegnap postára adtam, hűtést ma viszi el Feleségem. -
Zoli329
addikt
Vegyünk egy egyszerű példát. Heroes V. 4xAA-val az xtx hozott egy adott pályán 20fps-t 2.9ghz-es X2-vel a gts meg ment 16xAA-val 40et. És ez nem egy komoly játék. Persze lehet driver bugokra hagyatkozni de még tudnék néhány példát de azokat már nem méregettem le. A lényeg, hogy 16xAA-val minden szépen megy.
-
Zoli329
addikt
Én nem a tesztekre adok hanem a saját tapasztalataimra. És azt nehéz megingatni főleg nem ilyen-olyan oldal tesztjeivel. Volt xtx-em mondom nagyon szerettem de a teljesítményen kívül még a fogyasztása és hangja is kedvezőbb. Meg kell fontolni ki mennyit költ cserére. Ha nagy felbontás kell akkor érdemes lehet a +10ezer a 640es gts-re egyébként a 320as is szépen megy.
-
Zoli329
addikt
Jaj, már megint ez a Company of Heroes, nem hiszem el
Sokmindenben jobb a gts és nem kell feltétlen 1920ba játszani. Ha nagy felbontás kell nyilván nemjó a 320as gts. Na mind1 nem vitatkozni szerettem volna csupán nekem volt mind2 és így tudom, melyik jobb és mennyivel. -
Speed®
titán
válasz
Zoli329
üzenetére
Sasolgass bele ebbe [link] , proclimitről nincs szó. CoD2, CoH, stb., számomra nem olyan meggyőző a GTS, az áráért főleg nem. Nem tartom okésnak, hogy egy csúcsterméknél a VRAMon spórolnak, mikor ez hátrányává válhat, akár egy előző generációs karival szemben is..a 640es GTSel semmi bajom, csak az ára
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Nemtudom, hogy hol kapna ki, nekem xtx-em volt és nem érzem sehol, hogy az jobb lett volna valamiben. Sőt sok helyen 50%-al jobban megy az új. Lehet, hogy 1920as felbontásban mindenféle szűrővel 1-2 fps-el jobb az 512es xt mert több a ramja nadehát kérem.. 3 vagy 5 fps..
-
Joshi
titán
válasz
katt777
üzenetére
Nem olyan rég írtam egy hozzáértő emberkének, hogy lesz-e K10 az AM2-be. A válasz valószínűleg igen.
De sajnos nem lesz elérhető az extra energiagazdálkodás és lehet, hogy butított változat lesz az 1Ghz-es HT Link sebesség miatt. 
Én kb 1év múlva teljes konfigot cserélek, de nem biztos hogy AMD-re, ezt majd akkor meglátom(ár/teljesítmény).
-
Bagira01
veterán
Afogy láttam itt a ph-n már 58k-tól van új 320-as gts. 12k tényleg nem halálos összeg csak ha úgy nézem hogy x1950pro-ról váltok(mert az xt-t is meg kellett venni utána) Lényeg, hogy én is várok a bejelentésig és addig nem veszek dx10-es karit míg nem kap a 320mb-os gts árban és teljesítményben hasonló ellenfelet.
-
Speed®
titán
válasz
Zoli329
üzenetére
Helyenként, igen, ez a kulcsszó. Mert van ahol ki is kap tőle..
Engem nagyon nem hat meg a DMark, ha egy kártyát kell megítélni, kizárólag a játékok alatt villantott eredmények érdekelnek. És ott annyival nem jobb átlagban a GTS, mint amennyivel többe kerül
Amúgy +12kt megérne a csere neki, nem mondtam, hogy nem 
katt777 Inkább simán kacsa hír szvsz
MOD gombot használd..
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Yo.
Mit kezdjek vele?
K10 menni fog AM2-ben, szerinted? AM2-es topic szerint állítólag igen.
A 2950Pro nem hangzik rosszul, főleg, ha CF hidas lesz, a 256 bites interface viszont csak a 128 bitesekhez képest tekinthető ''eredménynek''. Ezekről talán lesz teszt is XT összehasonlítással. 512 MB és GDDR4, talán.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Eladtam X1950XT-t.....

-
Ebit
addikt
válasz
Bagira01
üzenetére
Tapasztalatból mondom az XTnagyon jó kártya, de a 8800 GTs is.
Én annak idején az 1950 pro-Xt váltásnál 12 k felett dobtam rá, és nem bántam meg.
Az általad leirt feltételek mellett, egy pillanatig sem haboznék, természetesen ha rendszeresen játszól, mert kúlőnben minek is. -
Joshi
titán
válasz
katt777
üzenetére
A Bioshock Unreal Engine 3 alapokra épül.

Macka: UT3 grafikus motor nincs, hanem UE3 azaz Unreal Engine 3. Végülis majd az Unreal Tournament 3-at is ez fogja hajtani.
Ha a Cryengine2(Crysis) is hasonló sebességgel fog futni XT kártyákon, akkor nem lesz aggodalomra okunk.

ui.: annyit még hozzátennék, hogy az FPS-ek száma nem kimondottan a grafikus motortól függ. A programozókon múlik minden, és biztosan lesznek olyan játékok amik még éppen játszhatók lesznek XT-én.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Hát veled meg mi törpént? Necsináld, azt hittem Bundás jött a hülyeségeivel kavarni, halálra ijesztettél 
Bagira01
Meggyőződésem, hogy sem a Cryengine2 sem az Unreal3.0 nem fog kifogni az XTken és úgy általában, az R580 architektúrán, lévén shaderekben-árnyalókban nagyon masszív teljesítménnyel rendelkezik, ellenben az nV79el
[Szerkesztve] -
-
Speed®
titán
válasz
Bagira01
üzenetére
Ettől nem kell félned szerintem, ennél sokkal lejjebb nem süllyedhet már
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Neked kell tudnod, ha hosszabb távra akarsz berendezkedni, kibírható tétel 12k, nem olyan egetverően sok, ha megnézed, hogy cserébe kapsz 15-20% +teljesítményt, 1.5X annyi memót és DX10 kompatibilitást (mégha nem is ér szinte semmit..).
Én azt mondom, a nagy bejelentések előtt badarság lenne, ki tudja mit dobnak piacra az 50ks ársávban a nagyok. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, az 512MBos 29Pro a GTS320 fölé pozícionálódik teljesítményben, míg árban alá.. -
diablo1984
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
nyugi az xt ára nem igazán esik, mert már boltban nem nagyon kapható! kifutott mint a 7900gs-ek! még itt a ph-n chesterfieldnél van a listában, csak sapphire és az is 50,4k! ennek az árát csak a 256 bites nagyobb dögök áresése tudná lenyomni, tehát a gts-eké, vagy majd ha kijön egy olcsóbb széria az ati x2800-x2700-as esetlegesen 256bites technikából olyan 60-70k környékén.....szóval nyugi, ezt a kártyát 128 bitesre nem éri meg cserélni, a többi meg jóval drágább!

én az enyémet eladom, mert külföldre járok és csak néha vagyok itthon, ahhoz meg nem kell akkora karesz, hogy az e-mailjaimat átnézzem, játékra úgysem lenne időm...megy a gépbe vissza az x800gto és csókolom!
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Lehetséges hogy ki sem próbálom az xt-m és veszek helyette egy 8800GTS-t. Szerintetek hogy éri meg jobban ha most veszek vagy ha lement az ára. Csak attól félek akkor az xt ára is a béka segge alatt lesz. Én a crysis-t meg a pro street-et várom elég hozzá ez a kártya(xt)?
-
katt777
félisten
Az SLI még csak hidegen hagy, de a CF már kevésbé.
Az én lapomban mondjuk 2 PCI-EX1 hely van a két 2 PCI-EX16 között, de ez ugye nem sokat segít. Aztán két PCI slot van még a Tuner kártyáig, szóval még ha beférne is 3 helyre a cucc, már akkor sem lenne honnan levegőt szívniuk a ventiknek, mert jószerivel tömör fém és műanyag lenne a gépem.
Szóval a légszomj meglehetősen lerontaná szerintem az önmagában frankó kis hűtést. A HR-3 meg fölé lógva foglal +2 helyet (venti nélkül), amivel legföljebb PCI slotot nyernék, meg egy hőközpontot a proci és a CF chip környékén. 
Valaki X2 topicban belinkelt egy Quad CF-es alaplapot (asszem GB), na, azt aztán érdekes lenne hűtéstechnikailag kitölteni.
-
DigitXT
félisten
Amikor én vettem a HR-03-at, még nem igazán volt kapható az S1, és utólag azon tűnődtem, hogy ez milyen kár (ár/teljesítmény ugye), de a cikked rávilágított, hogy kár lenne ezen búslakodnom, mert hiába hihetetlen jó hűtő ez az S1 egy 12-es ventivel megtámogatva, egyszerűen nem férne el nálam.
(A HR-03 trükkje, hogy ''szendvics'' kialakításban - bordával felfelé - is felszerelhető: én is így tettem.) Viszont nekem képes volt a nyári melegben 80 fokig melegedni így a GPU, ami talán annak köszönhető, hogy a CPU-hűtő került így hozzá nagyon közel, és nem igazán friss levegővel van átszellőztetve a borda, vagy nem tudom.
Mondjuk sebaj, mert full stabil és hangtalan így nálam is (igaz egy ''noname'' venti van rajta, de csak 5V-on: pörög vagy 1000-et max.
), csak érdekes az a majd' 30 fok különbség (egy másik ugyanilyen kari tulaja is az enyémnál jóval alacsonyabb értékekről számol be, ráadásul a gyári hűtőjével - nem semmi).
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Azért siklottál át felette, mert utólag tettem be.

-
Macka
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Pécsen, kiskerben. 5K volt.
-
Macka
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
De van, ott a linkje a tesztben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Zotac Geforce RTX 3060 Ti twin edge LHR nVidia 8GB videokártya
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hűtlen.
Sajna a GPU-m leáll 675 felett. 

Mi meg szemetek, pfuj-pfuj.