- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircso13
senior tag
válasz
s7evcsenko #5399 üzenetére
nVidiát vett
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5397 üzenetére
Hát...
CCC ugye nincs fönt?
Beállításoknál (szakértő) be van állítva a hotkeypoller kilövése, és hogy tegye mindig?Jav.:
ATT uninstall
Restart
Registry-ből HKCU\RayAdams ág törlése (de registry pucolás sem árt)
Restart
ATT .1056 build install, aztűn újra beállítani mindent:
1.: Hardver beállítások
2.: Általános beállítások (különös tekintettel a csúszka értékeire)
3.: 2D/3D profilok létrehozása a gyári értékekkel (semmi extrát ne kapcsolj be, feszeket se vedd le)
4.: Auto túlhajtás beállításaHa nincs gond, finomíthatod, szaporíthatod a profilokat, és állítgathatod a D3D és OpenGL kapcsolókat (profilok létrehozása itt is), majd a többi paramétert. Ez még mindig egyszerűbb, mint egy elállított kis kapcsolót keresgélni, mert így legalább tudod, mikor mit állítottál éppen.
Okosabbat nem tudok, mert fogalmam sincs milyen apróság okozza a gebaszt.
-
Calibos
addikt
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5392 üzenetére
Mennek? Kivéve, ha a registryben machinálnak valamit, vagy Installerbe készítenek bejegyzést, aztán a másik rendszerben meg sem nyekkennek.
Majdnem 2,5 órát tudtam játszani a fagyásig a játékot újrainstallálva. Bioshock. Amúgy bugos frankón. Volt egy Big Dady testőröm, jött is velem a zsilipbe, a következő szint betöltésével meg szőrén-szálán eltűnt (ezt a röpködő turretjeim is megcsinálják).
Strapálom én magam... Néha már kiiktatott enemy-k is megjelennek, ha visszamegyek valahova. No comment...
-
Pancsermeste
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5390 üzenetére
Nem.
Régebben is úgy szoktam (ME/XP pár alatt), hogy feltettem a játékokat ide is, oda is, egymásra installálva, hogy bármelyik rendszeren dolgozom, tudjak én kikapcsolódni a gép kikapcsolódása (és + helyfoglalás) nélkül (már amelyik játék nem ment csak úgy elindítva). A régebbieknél XP/Vista párban sem volt gond, az újabb játékok (legalábbis egy részük) viszont nem komálják ezt a megoldást, még NoDVD fixekkel sem.Pedig csak 32 bites game-ekkel próbálkoztam. Értsd: azon a rendszeren működik jól a progi, amelyiken legutóbb felinstalláltam.
A havernál a 7.10-es Catalyst és az X600-as VGA párosítás lehet a gebasz, de nem tudom, mit tegyek vele, mert a régi driver-rel meg nem ok-k az újabb játékok. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5388 üzenetére
Csak ami oda van írva:
Hardver beállítások alkalmazása indításkor.
Visszaállítás készenléti mód után.
Itt a magyarítás hozzá.
A profil a szoftveres kapcsolókat tartalmazza. Nekem is elkapcsolgatott néha, amíg ez nem volt bejelölve. Gondoltam anno, nem árthat, és használt.Attól persze még lehet másutt is gond, ha valami apróság kimaradt, mert ATT elég érzékeny minden apróságra a részletes beállíthatóság miatt.
Akadásgond megoldódott. Hiba ott volt, hogy Vista alól is felinstalláltam a játékokat, ami eddig nem volt gond, de úgy fest, nem minden progi szereti.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #5386 üzenetére
"Hardver/általános beállításoknál ki van pipálva a két felső?"
Nem, nincsen kipipálva. Mit is jelent pontosan ez a 2 opció?
Ha nincsen kipipálva, akkor nem is alkalmazza rendszerindításkor az én beállított profiljaimat???
Mert valójában igy is alkalmazza... csak nagyon ritkán fordul elő, hogy nem akarja.
Meg a profiloknál is van olyan, hogy "Indításkor ezt a profilt alkalmazza" és ott bejejöltem, a 2D profilt.
Nnnnah, nekem ez most nem tiszta.... -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5384 üzenetére
Hardver/általános beállításoknál ki van pipálva a két felső?
De Omega driver-rel is szívás.
Vista alatt eddig ment, de ezt most le is kopogom. Sztem még elszivolázok egy darabig. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #5380 üzenetére
Johh, hát hallod, én 88GTXet max 70re tartom. És megy ez még lejjebb is..
Amikor már teljesítményben ekvivalens kártyát lehet kapni kisebb méretben/fogyasztással, nem lehet kérdéses egy csúcskártya sorsa.
Én most az 50ks 2900Proval meghazudtoltam kissé a "fogadalmamat", miszerintis maradok a 35ks ársávban/alkatrész, kerülvén a nagy pénzbukókat..
Ha a tuningpotenciál révén kiszolgál 1-1.5 évig maradéktalanul, akkor megérteExtopikos ötleted nem rossz és van rá működő példa, én igazából attól tartok csak, hogy ha ez a tendencia beindul, ellepnek az eXtopikok a könyvjelzőknél
Jobbára videókártyáknak köszönhetően keveredtem eleddig jó társaságokba itt, ez a része különösen foglalkoztat a HW részlegnek. És mivel elég sűrűn váltogattam a finomabbnál finomabb darabokat, van pár hely ahová be-beírogattam
Az a furcsa, hogy akármilyen karim volt eddig, mindig sikerült valahogy "beleszeretnem", mai napig nem felejtem az első R8500amat, aztán R9700, R9800Pro, X800ProVIVO@XTPE, X800GTO2@30+%, 1800GTO@40+%, 1900GTr2@+50+%, 1900XT512, 1950XT, 1950Pro512 és most a 2900Pro, amit nagyon várok, rég nem lehetett szó többX10%nyi tuningról..és most ~50% lehet újra
Ja, nemámugye levágós hogy ki a kedvenc gyártóm..Na, szóval visszakanyarodva az extopikhoz, ez akkor működne szerintem jól, ha többen is ismernénk egymást jobban/személyesen, ennek hiányában főleg szakmai témákról menne a diskurzus, arra meg ugye itt van(nak) a topik(ok).
Rémlátomások, víziók és egyebek is bőven elférnek, valószínűleg nem rontanak százalékos arányban a topik szakmai színvonalán jelenlétükkel, elég sok (nagyon sok) hasznos információ halmozódott fel ahhoz, hogy bárki bármire választ találhasson ha nem rest keresni. Ha meg kérdez, mindig lesz valaki aki válaszol, mert ilyen qrva rendes itt mindenkiNode most kaja, melóból hazaértem 19hra, oszt itt ülök azóta..függőség?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #5381 üzenetére
Hmmm... ilyet nem tapasztaltam...
Viszont van más! Néha az ATT nem töltődik be rendesen. Előfordul néha, hogy nem kapcsol 3D-be, vagy a 3D-s profilból nem vált vissza. Olyan is volt, hogy a fesz értékek állítását nem fogadta el. Mindegyik esetben kikapcsolás, majd visszakapcsolás után helyrejött. -
katt777
félisten
Nocsak, mindenki elment skandináv lottót játszani?
Kérdésem lenne:
Nálam (most volt időm játszani), és egy haveromnál is folyton kidobálnak a játékok 3D-ből a 7.10-es Catalyst-tel. Tapasztaltatok hasonlót? Teljesen mindegy, hogy van lapozófájl, vagy nincs, illetve hogy milyen 3D beállításokat használok. -
DigitXT
félisten
Ha nem néztél hőmérsékletet, honnan vagy benne biztos, hogy túlmelegedés?
(Egyébként sem igazán látom, hogy egy driver hogy tudna ilyet csinálni: inkább csak szimplán vmi gebasz volt vele - vmi inkompatibilitás, nem tiszta telepítés, akármi -, és azért akadt be...
) Amúgy ha vmi túlhevül, akkor pl. inkább monitorkikapcsolás, gép újraindulás, stb. "effektek" jöhetnek inkább elő, szvsz.
Oké, van egy ilyen, hogy ha a GPU melegszik túl (de ez ilyen 100 fok fölött van), akkor elvileg képes "túlélni" azzal, hogy visszaveszi a sebességét, de szvsz odáig sosem jutsz el, mert már sokkal előbb hibázik, és kifagy a francba az egész...
-
morzsa
aktív tag
válasz
Calibos #5367 üzenetére
Calibos: már visszatettem. pont az az érdekes, hogy most nincs gond
Ja, 1900XTX, a Fehér Holló. Legalább is itt a PH-n.
Pancsermeste: Nem néztem a hőfokokat, de ismered az effektet, amikor az fps ~50-ről leesik 1/végtelenre? Valami túlhevül, nem?
Ezt űberelje valaki: X1900XTX@8xCF ATI 10900XTXXXXXX, ha-ha. Kár, hogy nincs hitelesítés, mert akkor mégjobban leesne az állatok
(Egyszer a 9500-sal is csináltam 7500pontot 3000 helyett, csak az orb elhajtott az omega driver miatt. Mindig kifogom a magot a rétesben
)
-
katt777
félisten
Én azon tűnődöm, nem kellene-é egy eX-19(0)50XT topicot nyitni a társaság kedvéért, mert amennyire látom, sokan sok irányba indulnánk (vagy már indultak is jó páran) a váltással. Aztán ott diskurálhatnánk a jövő lehetőségeiről
, összehasonlíthatnánk az eredményeinket, meg a társaság is megmaradna. Csak mert más topicokban láttam elég anyázást meg hasonlókat normális viták helyett.
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #5372 üzenetére
Tudom, csak úgy hátha, hátsó gondolataidban
Persze, alapon a 2900Prok erős hátrányban vannak, nem is csoda, majd ~25%kal vannak downclockolva. De lévén teljesértékű R600ak, alapból garantált az XT órajel és mint láthattuk az eddigi tuningolós tulajok eredményeit, a gyári léghűtéssel megugorják a 850+/2100+t átlagban.
Félreérthető voltam, szerda-csütörtök mikor kézbekapom a 29Prot.
De tuti, hogy még a blokk megérkezése előtt tudni fogom mennyire tuningos
Esélyes, hogy 900at nem ugorja meg alapfeszen, de mindent megoldunkTolok majd be teszteredményeket ha igény van rá, de valszeg a kari topikjába mutató linkek útján csak, ne legyen telerakva már mindennel az X1X toty
HD38aknál ugyanazt vélem sejteni, mint 88GTnél, az új gyártástecnológia küszöböket jelent. Nem hinném, hogy különösebben húzható példányok lennének, de ne legyen igazam és jusson legalább ezúton kis öröm az ürömbe, ránkfér
Ha meglesz a blokk és kompatibilis a HD3870el (és valaki megdob eggyel), nem leszek rest szétcibálni a tuningcsúszkákat, de erre elég kevés az esély
-
katt777
félisten
Eszem ágában sem volt lehülyézni, nem is tettem.
Csak azt írtam, ami tény, hogy a gyári teszten (nyilván a gyári hűtéssel) nem megfelelő HD2900-asok lettek Pro-k. Azt is több helyütt leírták, hogy kis szerencsével keményen tuningolható darabok is megfoghatóak (ahogy XT-kből is). Az elért eredményed magáért beszél. Gratula!Tények ellen sosem harcolok.
A HD3850-est simán lenyomtad, GPU-ban a 3870-est is, és az 512 bites sávszélességnek köszönhetően a 3870 csekély memóriasebesség többlete sem ér semmit a tuningolt 2900Pro-d ellen.
Kíváncsi lennék összehasonlító tesztekre, még ha off is, mit érnél el a konfigodban egy 8800GT ellenében, amelyek keményen lealázták a 2900XT-ket is a tesztek nagy részében (sokkal nagyobban, mint fordítva). Már ha megoldható, mert a kedvemért nyilván nem veszel egy ilyet isDe sima 2900Pro teszteredményeket is betehetnél ide off, Joshi példáját követve, hogy okuljunk belőle.
Aztán már csak azt kéne tudni, nem lehetne-e egy 3870-est is ilyen arányban felturbózni a hűtéseddel (és úgy mit tudna a 256 bites memókkal), de véleményedet a dx10.1-ről ismerve, nem hiszem, hogy tesztelnél egyet.
Én a magam részéről maradok annál, hogy dx10.1-es karit szeretnék, ha már váltok, már csak azért is, mert ha összejön, nem valószínű, hogy mostanában le tudnám cserélni. -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #5361 üzenetére
Már vissza is pakoltam a Zalmant... ismét csend honol...
Nem fog 90 fok fölé menni. A 85 az tényleg a max.
Azért még mindig nagyon jó kis hűtő ez a Zalmi. Jobb a hatásfoka mint a gyári Asus-nak. Ha ez is tekerne úgy, mint az Asus turbinája, akkor sokkal jobban hűtene annál.
A max fordulatszáma 2680 -és egyáltalán nem hangos... főleg így a gyári után, alig hallom.Most éppen 1000rpm -en 42 fok a GPU.
Köszi a tanácsokat! -
Speed®
titán
válasz
Calibos #5368 üzenetére
Tudtam hogy nem hibáztam, mikor 50ért lecsaptam egy 29Prora
katt777 még mielőtt lehülyéznél: nem számít a fogyasztása/melegedése, nem érdekel az UVD, DX10.1ről már tudod a véleményem
Egy a lényeg: Glacier600as vizesblokkal 900/2000MHzen járó R600, 512bites memókkal 125GB/s. Pont.
-
Calibos
addikt
8800GT
[6487] -
katt777
félisten
válasz
Unbaised-Ben #5363 üzenetére
Nem kell Omega driver, jó a gyári Catalyst 7.10. Omega inkább AGP-hez kell.
Tuninghoz felejtsd (és távolítsd) el a CCC-t, használj Ati Tray Tools-t. "Csak" 15-20%?
Jó esetben 700/1035 MHz-ig felhúzhatod a karit hűtőcsere nélkül, de egy kevésbé tuningképes kiadás is elmegy 675/1026-on.
Beállításokért nézd vissza a topicot, mindent megtalálsz.
AtiTray Tools + magyarítás + beállítások itt. -
Unbaised-Ben
senior tag
vagy a Catalyst Control Centerben is lehet?
-
Unbaised-Ben
senior tag
Hello
Szeretném húzni a videókarim prociját(X1950XT)
Ilyet még sose csináltam és nemakarom hazavágni....
Megvan az Ati Omega driver és ott találtam egy olyat hogy ATI overdrive....
ott tudom húzni a prociját és a memóriáját??[Alapon]
neakarom agyon húzni csak még + 15-20%
nemtoom mennyi a sok de ha biztonságos körülmények között akarom tuningolni meddig mennyek el??
Hőfokaim eddig:
Nyárom a proci hőfoka max 81....
Most ősszel meg: 75
Előre is kössz -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5360 üzenetére
Nyugodj meg, a 85 fok elviselhető a karinak, de 90-re és fölé egyáltalán ne engedd!
-
Pancsermeste
őstag
Segítség!!! Tanácstalan vagyok!
Leszedtem a Zalmi hűtőt, hogy kipróbáljam az eredeti Asus rettenetest.
Hááát, max fordulaton jól hűt, nade.. de ez a hang... ez vmi borzalom!!!!
Az volt a célom, hogy a legforróbb játékban (nálam ez a CrySis), max 75 kokig menjen fel a GPU. Ehhez viszont 68%-os venti fordolat szükséges... -a hanghatás viszont rettenetes! Kb. 3x olyan hangos, mint a Zalmi max fordulaton (ami egyébként max. 85 fokra engedte melegedni a GPU-t)
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a 10 fok csökkenés megéri, hogy halláskárosult legyek. A VGA-nak viszont biztosan más a véleménye erről. Vajon melyikünknek lehet igaza???
2D-ben a köv. a helyzet:
Zalmi : 50% - 41 fok. (elviselhető a hangja)
Asus hűtő: 27% - 47 fok. (kicsit hangosabb, mint a Zalmi 50%-on)
Mivel nekem jelenleg a Zalmi a szimpatikusabb, így azt szeretném, ha meggyőznétek arról, hogy nem is olyan vészes az a max. 85 fok! Ráadásul a gépezési idő kb. 10%-kában játszok, mely idő nagy részében is csak kb. 75 fokig melegszik (pl. HL2)
Nem kell, hogy kibírjon még 5 évet a kártya! Elég ha elmegy még fél évet... bár tudom, ez nem így működik... Jaaa, és új hűtőt sem akarok!!! -
morzsa
aktív tag
Driver optimalizációt emlegetett valaki? 7.10-sel túlmelegedett a karesz Bioshock és Airborne alatt is alig 2 perc alatt. Visszarakva a 7.9-est minden rendben megy. Most mi van? Karesz: "Fehér holló" X1900XTX 512Mb Zalmann pörgettyűvel.
-
katt777
félisten
A javaslatod elfogadható kompromisszumnak tűnik.
Joshi: 3870? Ha megnézem az x1900xt, illetve az x1950xt mai teljesítményét - hogy a topic témájánál maradjunk-, azt kell mondjam, hogy igenis elképzelhető, hogy annyi pénzért sem fog gyorsan avulni. Semmiképp sem olyan gyorsan, mint a dx10-esek.
Ebit: ha már a grafika jelenti a játék élvezeti értékét, rég rossz. Vannak olyan szép grafikás játékok, amelyeknél ma is élvezetesebb egy Wolfenstein 3D, egy Wizard of War, egy F1 GP v. Stunts, vagy főképp egy Imperium Galactica 1, a maiakkal összehasonlítva.
s7evcsenko:A fejlesztés valóban együtt történik, mint fentebb írtam, kölcsönösen támogatva az üzletet.
-
s7evcsenko
addikt
Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az új játék és az új vga fejlesztése egyidőben, egymással karöltve történik...
Sajnos az igazság odaát van! -
Ebit
addikt
Véleményem szerint az újabb játékvezérlők, hoznak mdernebb effekteket, amire kreálnak, néhány játékdemot, de azt a kérdést, hogy a full játékokok, ezt milyen mértékben alkalmazzák,és a játékélvezetét mennyir nőveli szerintem , nem sokan tudják közülünk megvalaszolni.
Talán valahol az alapoknál lehet a hiba, anno a Commodore 64,+ számitógéphez, egy C-60 kazettán, 100 db játék, volt, nem melegedett,fagyott stb.,.
Ma-holnap, meg már a tripla-layer dvd is kevés lesz egy programhoz.
-
s7evcsenko
addikt
Ebben a vitában most katt777 mellé kell hogy álljak...
Ugyanis valóban az a mai helyzet, hogy amint a gyártok kidobnak egy hangyányi újítással megáldott vga-t, amihez tegyük fel már 1db játékot optimalizálnak, és ezt tesztben kimutatva gyorsabbnak állítják be, abban a pillanatban a "sznob user"-ek rohannak, és veszik az új VGA-t... csak hogy nekik a lehető legjobb legyen!
A gyártók ebből élnek....
Hisz mi lenne, ha évente jönne csak ki új vga???
Akkor a megjelenő játékok csak akkor lennének eladhatók, ha az aktuális hardveren megfelelően fut! Vagyis fordított helyzet lenne! Lsd. PS2....
Sajnos a gyártók célja az, hogy minél sűrűbben cseréljünk vga-t, mert az nekik jó!
És de, mi (userek) megyünk forgalommal szemben!
Szerintem! -
Joshi
titán
válasz
katt777 #5348 üzenetére
Csak annyit mondok hogy emlékezz a 8800 megjelenésére. Az emberek rohantak megvenni a boltba mert DX10-es kártya volt, igaz játék csak közel 1 év múlva jelent meg hozzá.
Aki akkor megvette az elérhető árú 8800GTS kártyákat most sorba adja el mert már nem az igazi, fényét vesztette. Gondolod hogy az 50-60k-s 3870 1-1,5 év múlva DX10.1-ben szépen fog teljesíteni? Hát ebben nagyon tévedsz, de tudod mit? Vegyél DX10.1-es kártyát és legyen igaz a gondolatmeneted.
ui.: ha valami, akkor jelen pillanatban a DX10.1 az marketing fogás.
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #5348 üzenetére
A kép szerintem egyszerűbb. Semmi komoly változást nem fog tartalmazni a 10.1 és lesz átfutási idő míg egyszer odajutunk, hogy 10.1 only. A DX10 is csak kóstolgatva van, a nagy név, a Crysis is csak néhány +effektet tartalmaz.
Ne agyalj összeesküvéselméleteket, vegyél egy HD3870est és bégess a néppel
-
katt777
félisten
Nem a más véleményt birkáztam le, sorry mindenkitől, ha félreérthető volt.
Inkább az effektust próbáltam érzékeltetni. Az ember egyszerűen manipulálható, miközben meggyőzhető arról, hogy valójában szabad döntést hoz. Ez nap mint nap alkalmazott pszichológiai fogás a piacon (attól kezdve, hogy melyik terméket hová teszik ki a polcon a boltban), és elég régóta használják ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim sem a hardvergyártókat, sem a játékfejlesztőket illetően. Utóbbiak pontosan úgy írják a játékokat, ahogy az előbbieknek megfelel, máskülönben a programok régebbi hardvereken is futnának, ez azért, gondolom, nem kérdés. Így lehet eladni az új cuccokat, és így lehet fenntartani a növekedést, ami megint csak leginkább a gyártók érdeke, hiszen a miénk az lenne, ha lenne egy jó hardver, amelyen évekig minden futna (pl. ha minden game még évekig a jó kis dx9-es karikon futna, amíg a programok ki nem használják annak minden lehetőségét, mint voltatok is szívesek többen utalni erre).
És nem a DX10.1 témán lovagolok, ez csak egy megjelenési formája a marketingnek (amin viszont igen), és majd meglátod, hogy nem tévedek. Majd visszatérünk rá, ha szembesülünk a problémával, addig leszállok róla, úgyis hiába győzködnék bárkit, akár (szerintem) téved (amitől persze még tévedhetek én, csak szerintem nem, ahogy a vitapartner is így véli a saját véleményéről
), akár érdeke fűződik a megtévesztéshez (más topicban láttam már ilyet) úgy általában. Persze nekünk, fogyasztóknak az lenne a jó, ha neked lenne igazad, és én is annak örülnék.
A lényeg a konkrét esetben leegyszerűsítve az, hogy ha dx10.1-es VGA-d van/lesz, nem szívsz, ha jönnek az ezt támogató játékok (mert én még mindig azt mondom, hogy hamar jönni fognak, bárki állítsa is az ellenkezőjét), dx10-essel pedig van rá esélyed. Gondolom, ezt azért belátható. Konkrétan csodálkoznék, ha legkésőbb egy dx10.1-es nV kari megjelenésével (de talán már az ATI-val is) együtt nem jelennének meg hirtelen az ennek kihasználására lehetőséget biztosító patchek (ahogy az dx9-dx10 váltáskor is gyorsan megtörtént) és game-ek, és erre utaltam az előző hsz-ban is.
Egyébiránt egyáltalán nem biztos, hogy a többség halad a (neki) jó irányba, pusztán azért, mert ők a többség.Jelenleg ugyanis a többség iránya az őket irányítóknak jó (akik belőlük élnek), ami nem feltétlenül esik egybe e többség valós érdekeivel, utalnék itt vissza ismét a dx9 ki nem használására, illetve emellett a dx10 nyomatására.
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #5346 üzenetére
Valóban tévedsz, és ennek több mint zéró az esélye.
A játékfejlesztők úgy kell megírják a játékaikat, hogy a lehető legnagyobb csoport számára legyen elérhető a kívánt színvonalú megjelenítés.
Tehát? A legtöbb eladott megoldás DX10es(nV), kisebb rész 10.1es(Ati).
Ez már el is döntötte, hogy mire fókuszálnak az optimalizációnál nagyjából.
Tényleg ne lovagolj a DX10.1 témán és ne birkázd le azokat, akik más véleményen vannak. Ha mindenki szembe halad az autópályán, ki megy rosszfelé?
Semmi lényegi újitást nem kell várni tőle, mire befutnak azok a stuffok, amik aktívan igényelnék a HWt, már rég nem a mostani termékpalettát nyúzzuk. -
katt777
félisten
No, akkor +1x elmondom: MARKETING szempontból közelítem meg a dolgokat. A gyártók nem a fogyasztók érdekeit nézik, hanem a sajátjukat, bármit igyekeznek is elhitetni magukról. Aki ezt beveszi, magára vessen (és cserélgesse szorgalmasan a hardvereit). Ha most a DX10.1-es karik jól teljesítenek, azért érdemes megvenni őket, mert jönnek a dx10.1-es játékok. Biztosak lehettek benne, hogy az összes játékgyártónál készen vannak már a dx10.1-es patchek (vagy kész-közeli állapotban), és heteken belül ki fognak jönni, amikor a piacelemzés szerint ez optimális, azaz a lehető legnagyobb részt lefedték a piacból dx10-es karikkal. Akkor aztán a dx10 tulajok néznek majd egy nagyot, és rohannak megint új kártyát venni, amikor a gyártók elárasztják tesztekkel a médiát, mert a dx10.1-es rutinok tuti úgy lesznek megírva, hogy belassuljanak dx10-es VGA-kon (és amellett be is fognak, már csak a hardvertámogatás hiánya miatt is). Csak a szokásos birkacsorda-effektus. Megszólal a kolomp, aztán uccu neki a nyáj.
Bár tévedhetek is, csak erre az esély gyakorlatilag zero.
-
Joshi
titán
Most kat777 szerint csak DX10.1-es kártya a kifizetődő, persze SM3.0 és SM4.0/4.1 közötti vizuális különbsék elenyésző és erről több cikk is tanúbizonyságot tett.
Na és én is alátámasztom mint 8800GTS tulaj(Vista alatt).
ATI is jobban tenné ha a DX10.1 helyett inkább a GPU-t túrbózná fel de annyira, hogy az nVidia csak nézne nagyokat. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #5341 üzenetére
PS1.3 GeF3-4 után PS2.0ás FX sorozat jött, nem toldozgatták a 8.1es GPUt.
Valóban, lesznek elképzelhetőleg 10.1es nVk, de minek/mikor?
A HD38asok mellett felhozni érvként a 10.1et szvsz nem érdemes.
Ha már pozitívum kell, 320SP/crossbar/UVD/55nm melegedés/fogyasztás/ár.Az nV nekem nem unszimpi, nem sajnál pénzt és időt beleölni abba, hogy a fejlesztőkkel karöltve optimálisabban futtatható progikat készíttessen. Szerintem Atiéknak sem ártana rákoncentrálni, hisz mindenki érdeke, hogy jól optimalizált játékok szülessenek. Ez nem rossz dolog, csak jó. Nézd meg milyen stuffok futnak a viszonylag gyenge PS/2eseken. Miért? Fix hardver-optimalizáció. PC rengeteg variáns van.
-
katt777
félisten
"Pedig de."
Pandacsöki Boborján
Jönnek majd a dx10.1-es nV karik, biztos lehetsz benne. És a játékok, hogy eladják őket.
Egyébiránt nem csodálkozom, hogy alább teljesítenek mostanában az ATI-k mert minden játék elején ott virít a b@szott nagy nV logo. És az nV már ezért nem szimpi. -
katt777
félisten
Majd másképp látod a dolgot, ha már mindenki beérte dx10-essel (mondván, hogy semmi nem használja ki), és erre nekiállnak kinyomni a dx10.1-es game-eket. Látod, ez a beetetés. Ahányszor ezt már eljátszották a gyártók, nem kéne újra és újra benyelni.
Nem lihegem túl, mert tudom, hogy működik a marketing. Józan belátással és helyzetelemzéssel írtam.
Vízhűtés árából van egy jobb VGA-m, ha ezt eladom.De vizet a gépbe én nem.
Az eddigi VGA-imat kb. 2 évig használtam, akkor ebből van még másfél. Bár a vége akkor megint min grafikás korszak lesz, szóval jobb szeretném előbb lecserélni. Vazze, most gúvadjon a szemem a szar monitorba, vagy cseréljek VGA-t? Mert úgy fest, a mon. képcsöves (illetve az a hibá oka). De a soxorozó cseréje is egy használt monitor ára, úgyhogy meg vagyok szívatva. Kapja be a Samsung is. -
Joshi
titán
válasz
katt777 #5333 üzenetére
Rakj össze vízhűtést és egy csapásra megoldódnak a tuningproblémáid és többé nem kell hyper-super ATT vagy Riva. Órajelemelésre bármelyik megteszi, a gpu feszültséget meg nem érdemes babrálni, azzal nagyobb kárt tehetsz mint hasznot.
A DX10.1-et egy kicsit túlliheged nem gondolod?Tegyük fel, hogy decemberbe veszel egy DX10.1-es 3870 ATI-t. És akkor?
Szerinted jövőre lesznek DX10.1-es játékok amikor még az Unreal 3 se teljesen DX10.0-ás?
Ha egy évnél tovább tudsz használni egy vga-t már összeteheted a kezed.
Nekem is az XT volt az eddigi legerősebb kártyám, de ettől még nem szopom le az ATI-t.(nem ám megsértődsz)
Játékok...ízlések és pofonok.
-
Ebit
addikt
válasz
katt777 #5331 üzenetére
Te irtad, hogy a kémek köztünk járnak, valóban divat a techologiai infogyújtés, elég az F1-re gondolni.
Fentiek miatt nem szerencsés a fejlesztési eredményeket,megjelenés, védelem előtt publikálni.
Sajnos egyelőre viszont úgy túnik, hogy az ATI csak a médiában, jeleskedik, bár jelenleg lépéskényszerben van.
-
katt777
félisten
Már kikupáltam magam ATT-ból, és meg kell mondjam, annak ellenére, hogy a jelenlegi az első ATI karim, piszkosul meg vagyok vele elégedve. (Még úgy is, hogy nem igazán húzható a GPU-m) 1024x768-ban full grafikával minden új game szárnyal rajta (kivéve Crysis, de a Far Cry-t anno 640x480-ban, min graf.-val gyomtam végig, szóval nem gáz). Attól persze még lehet, hogy ha drága lesz a 3870, nV lesz a következő, de inkább várok a cserével. nV-nak úgysincs még dx10.1-es VGA-ja, tehát még mindig olcsóbb egy 2. 1950XT - csak hogy bosszantsalak
. nV-hez hol van ilyen ATT-szerű progi? Mert a RivaTuner nagy sz@r (ha csak nV-ban nem lehet állítani rajta olyan dolgokat, amit ATI karival nem.
Bioshock!
A háborús játékok már a MOHPA idején uncsik voltak.
Egyébként meg NOLF1-2 forever! -
katt777
félisten
Ugyanarra a forrásra hivatkozol, ember!
A lényeg, hogy eddig a mértékadó hardveres oldalakon nem ezt lehetett olvasni a 38xx-ekről, egy magyar forrásnak meg nincs okom hinni, főleg, hogy "AMD-hez közel álló forrás"-ra hivatkozik, ami kb. a szinonímája a "na most bedobom a nagy eszem a köztudatba" elgondolásnak. Vazze, írja oda, honnan szedte a meszet, aztán hadd lám én is!
Vedd csak végig a 3800-asok és az nV8800GTS/GTS-ek paramétereit!
A 3900-ról én is a CES-t olvastam, de éppen a paraméterek ismeretében botor dolog kijelenteni, hogy majd 2 db 2900XT teljesítményét hozza. -
Joshi
titán
válasz
katt777 #5329 üzenetére
Az általad linkelt cikk talán ezért lehet igaz:
3900-as széria teljesítménye:
"A kártya teljesítményével kapcsolatban egyelőre csak annyi tudható, hogy a két GPU-val felvértezett termék hasnló teljesítménnyel rendelkezik majd, mint két darab 2900 XT Crossfire üzemmódban, persze csak ha az információk helyesek."Forrás: [link]
-
katt777
félisten
Sztem 8800GT vs 3870, és 8800GTX vs 39xx lesz (nehezen lehetne egy ATI kari két különböző nV-s ellenfele, nem?
). Reménykednék egy 8800GT-3850, illetve egy 8800GTX-3870 párosításban, de a pénztárcám vékonysága miatt inkább remélem az előbbit, és meghasonlok.
De ha a monitorom elviszi a pénzem, akkor inkább az utóbbi, hogy más is szívja meg.
Persze tök jó lenne egy GTX-közeli, vagy azt verő 3870-es 46k-ért, nem?Aztán majd fölébredek.
Bár ez garantáltan csődbe vinné az nV-t, csak lehet, hogy az AMD-t is.
-
Joshi
titán
Egy kis okfejtés:
Ha én tudom hogy a cucc amit terveztem verhetetlen ár/teljesítményben, akkor megtehetem hogy debütálása előtt favorizáljam, reklámozzam hogy mire a piacra kerül mindenki rohanvást menjen a boltba megvásárolni. Mi történt az R600 esetén?Szerintem nem kell taglalnom, titkolózás és a végtermék olyan amilyen.
Mintha a 3000-es szériával is megismétlődne ugyanez. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Vazze, most már tudom, miért mentek a romák Kanadába!
Épp azt mondom, hogy ez a 3870 hűtés kísértetiesen emlékeztet a HIS-ére. Bánja kánya!Na most valaki vagy qrwára nem ért ahhoz, amiről értekezik, vagy nagy szívás van itt készülőben. Lásd: itt Nehezen hiszem, hogy a 3850 csak a 8600-asokkal lenne pariban.
Szerencsére ilyen hülyeségeket (na bocs, tévedést) csak itt olvastam. (Vagy ez igaz, és mindenki más hazudik, még a kártyák paraméterei is.
) nV már zsebbe fizet???
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #5319 üzenetére
ATI-nál a hűtés hatásfoka eddig (HIS IceQ3 kivételével) nem nagyon ütötte meg a mércét. Ha jól hűtött, akkor elviselhetetlen zajjal járt és fordítva.
Szólni kellene egy-két romának hogy vegye fel búcsúba a 38xx-kat a kiskacsás-horgászos számba és akkor elmehetnénk egyet horgászni. Végülis egy romaasszony szoknyája alá elég sok kari elfér nem?
Na mit szólsz hozzá?
-
katt777
félisten
Annyival nem lettek gyorsabbak az órajelek, amennyivel csökkenhet a gyártási technológia hőtermelése.
De még ha ugyanannyi is, ránézésre a hűtő csöndesebb lesz, és ha így is 70-80 fok körül marad max, nekem ugyan nem gáz. Úgyis hideg van a szobámban mostanában.
Fűtés miatt mégis +1 1950XT kéneNekem édes mindegy hogy néz ki, a kutya nem látja a házban, de még a macska sem. Csak az érdekel, hogy rendesen hűtsön, és lehetőleg ne túl hangosan.
Bár az ötlet jó: ha ilyen karikra lehetne lövöldözni a búcsúban 50 Ft-ért (nem tudom, mennyi, lehet, hogy ma már 500), minden gamer ott lövöldözne UT + ETQW + CS és hasonlók helyett.
-
Joshi
titán
Hiába vált egy gyártó gyártástechnológiát ami a hőmérsékletek csökkenését eredményezhetné, amikor vele együtt növeli a teljesítményt is.
Csak azt éri el vele, hogy azonos hőtermelés mellett nagyobb teljesítményt kap. Egyébként ez a CPU-nál is megfigyelhető, évek óta 50-120 TDP között vannak és ez így lesz a Penrynnel(45nm) is.
-
katt777
félisten
válasz
old gray #5314 üzenetére
Szerintem 3GHz körül ki fogja hajtani (1950XT-hez elég 2,5-2,6)
Driverekről: hány hónapig nem működött a dx10 az nV karikkal?
Hűtés: Ahogy néztem már régebben is, az új a HIS-ére hajaz a hátulra elhelyezett, nagyobb (csendesebb) ventivel, amely végighűti az egész kártyát, talán nem lesz túl hangos, a hatásfoka meg nem lehet rossz a kisebb hőtermelés mellett.
Majd elválik. -
old gray
addikt
válasz
katt777 #5313 üzenetére
No ezt nem tudom, rég volt nvidia-m. De tény: rengeteg helyen olvashattuk, hogy az ATI driverek bugosak, de ami még helytállóbb kijelentés: optimalizálatlanok. Persze javítják őkez folyamatosan, minden hónapban új driver ugye......szal ha kijön a 38xx széria, tuti ilyen szöveg is lesz a tesztekben "az ATI meghajtója kiforratlan" vagy "az ATI driverek lehet nincsennek megfelelően optimalizálva". Persze kijavítják majd, erre mérget veszek.
A képeket nézegetve: megint gázos szélkavarók vannak rajta, vajon az accelero S1-em rá fog menni??? Mert akkor nem adom el, jó kis hűtés (8800GT-re rámegy azt tudom)
Na még 1 dolog eszembejutott: az 4200+ X2-m @2900MHz, ill. 2x1GB G.Skill@520MHz ki fogja hajtani mondjuk a 3870-et? Jól sejtem, hogy nem?
-
katt777
félisten
válasz
old gray #5312 üzenetére
Annál jobban már csak az nV képes.
38xx képek -
old gray
addikt
Ha 45k körül lesz az ára akkor azonnal megveszem. De gondolom hamarabb fognak tesztek megjelenni mint én szerzek egyet és letesztelem.
Most nem kimondottan csak a teljesítményről van szó, hanem ár/telj. arány, fogyasztás, melegedés: összességében legyen jó kari! Amitől félek: driver bugok, sajnos az ATI bizonyította, hogy képes elb@aszni a drivereket......
-
old gray
addikt
-
katt777
félisten
Gyors 3D-s konfigod, amely az 1 XT sebességének 1,4-2-szeresét tudná, nem csak 1,5-öt, és ugyanúgy nem DX10.1-es lenne, mint a mostani karid. De ha emléxel, azt is mondtam, mindenképp jó lenne előbb letesztelni konkrétan az 1950XT CF-et, csak nem akadt a közelben senki.
A kártyáról már rég lehet annyit tudni, hogy nyugodt szívvel megrendelhető, ennyiért meg főleg. Mert én még mindig a hardver paramétereiből indulok ki, nem a különböző érdekeknek megfelelően eladott tesztekből.Megj.: Van ott gyártó is, ha elolvasod a cikket, ill. megnézed a linkeket. A magyar kereskedőket meg nem kell bemutatni.
CF: Talán nézd meg a nyugati gamer konfigokat, hogy nyomják tele őket CF-fel, és inkább csak a max csúcsgépekbe tesznek GTX SLI-t.
-
Fucsi
tag
Szerintem is várni kell...az én 1950xt-em elmegy 34 ért,és addig elpókerezgetek az alaplapi kártyával
Még jó hogy nem sajnáltam a pénzt arra az integráltra
Amugy hol lehet olvasni egy két cikket a 3800-as szériáról???
MEGTALÁLTAM
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #5305 üzenetére
Én nem a GTS vételével nem tudtam várni, hanem az XT eladásával.
Ezek után az XT-nek még inkább nem lesz ára és akkor ugyanúgy kiadod azt a plusz pénzt.
"Mondtam, hogy várj!"
Te hajdanán azt is mondtad, hogy milyen jó az XT CF, ha rád hallgatok és belevágok akkor most mi lenne? -
Joshi
titán
válasz
katt777 #5304 üzenetére
A CF-re mindenki(főleg te)
azt mondja hogy mennyire jó, de mégis kevesen használják. Ennek azért valami oka csak van nem?
Persze az nVidia nagyobb és befolyásosabb cég, de ami jó az általában előbb-utóbb elterjed.
"LEHET RENDELNI!!!"
Mit?Milyen gyártmány?
Mire kishazánkba elér a cucc már sajnos nem annyi lesz ammennyit a link mutat.
Tesztek? Mit tud a kártya? Te tudod? Vagy látatlanba rendeltetnél a fórumtársaiddal?Ejnye-bejnye nem vagy te egy kicsit elfogult az ATI-val szemben?
-
katt777
félisten
HD3870 512MB GDDR4 (DX10.1): 46.000 Ft mai árfolyamon. Mi is az a 8800GT???
Kérdés, mennyire akarnak lerabolni minket a magyar kereskedők. Legfeljebb majd rendelünk Európából.
Joshi: Ha e körül lesz, jó vétel volt a 8800GTS!Mondtam, hogy várj! (Neked is.)
-
katt777
félisten
SLi nem olyan jó (sebességben sem), mint a CF. Bár nem hiszem, hogy 1950XT CF gyorsabb lenne mint 8800GTS SLI.
(Az a másfélszer annyi 3D pont nem igazán behozható a CF előnyével.) Viszont, ha annyira odavagy a szép grafikáért, végül muszáj lesz valamilyen CF-et választanod, tán majd 38xx-ban.
MINDENKI: 38XX ÁRAK MELLETT FELEJTŐSEK A GTS-EK ÉS GT-K!!!
LEHET RENDELNI!!!3850 gyíxar, 256 MB RAM!
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #5297 üzenetére
A CF-et már biztosan nem próbálom ki, legalábbis az 1950xt-vel nem, de ha ilyen ütemben esik a gts ára szvsz a 8800gts 320Mb SLI-t lehet.
Most utánanézek hogy a mostani driverekkel mit mutat a SLI, ha egyáltalán találok teszteket, aztán meglátjuk. Ha kis gyorsulás várható, akkor nem vágok bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- Ford topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest