- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
saylex
csendes tag
Már ezt is probáltam és sajnos nincs változás, a 6850-es előtt egy Asus 4850-es volt, az gond nélkül ment ugyanezzel a táppal. A Biost is defaultba tettem, az sem változtatott semmit...
Az erdekes az, hogy a kártya egyébként a forumban leirt hibákon kívül jol megy, Xp alatt fagyás nincs, nem melegszik.... a franc se érti ezt
-
Proky
senior tag
Lemegy a telepítés, sárga kérdőjel, hiba pedig annyi, minden feltelepül kivéve a videókártya illesztőprogramot, arra annyit hogy sikertelen telepítés... Már leszedtem mindent, egyébként egy hetes új rendszer, 10.11. volt előtte fönn a 4850-hez. Természetesen leszedtem komlett a kártya csere előtt.
-
Itt a ph-n is van legalább 10 panaszos. Azt pedig gondolom nem kell ecsetelni, hogy az összes 6850 tulaj közül mennyi forog a ph fórumon, vagy akár bármilyen fórumon. Wittman épp ma írta, hogy a nagyker. is tud a problémáról. 1-2 egyedi eset nem hiszem, hogy feltűnne nekik.
Persze lehet, hogy éppen erre a piacra érkezett olyan szállítmány amiben több a selejt, de nem valószínű. Nem lenne fair, ha az AMD arra hivatkozva próbálná meg elsikálni a dolgot, hogy az összes kártyának úgyis csak egy kis százalékát érinti probléma. (pontos számot senki sem tud, de az biztos hogy világszinten nem 10-20-50 kártyáról beszélünk) -
rocket
nagyúr
3DMark11 alatti homerseklet:
Minimum, maximum, atlag:
GPU dióda (DispIO) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 60 2010.12.10. 21:51:04 51,2
GPU dióda (MemIO) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 64 2010.12.10. 21:51:04 53,0
GPU dióda (árnyaló) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 62 2010.12.10. 21:50:23 52,8#2007:Sok ezer?
Eddig sok 10 sincs aki jelezte a problemat. -
katt777
félisten
Azt szeretem, amikor nyelik a gart.
MSI AB-rel lehet? Nekem még egy AMD-kártyán sem működött, de ha ti tapasztalatból azt mondjátok, akkor úgy legyen. ATT-szal nem lehet? Mert azt jobban szeretem. (Hja, még válogatok is.)
alibaba78: Nem mind ref, itt van az említett Sapphire. Ez meg azért tetszik, mert hasonló hűtés van a mostani karimon, és ezzel a szép nagy ventivel nagyon halk.
andras888: A Sapphire nem szokott extra árat kérni a SE-féle hűtésekért, nekem is ref. árban volt az 4870SE. Szóval 60k alatt meg kéne lennie, legalábbis a friss árakat nézve (56-65k a HD6870, nyilván nem az utóbbi helyen vásárol az ember).
-
Vasinger!
nagyúr
Na arra befizetek...mire a WHQL leszáll róla...
Mindenesetre 6k-soknak döntő fordulatot fog hozni. Reméljük beváltja a hozzá hozzáfűzött reményeinket.
10.12 alkalmával lesz egy Win resi is, így ha akkor nem fog minden klappolni, akkor szerintem nincs kizárva, hogy búcsúzok tőle. Bár nagyon nem szeretnék...
-
alibaba78
őstag
Senkinek nem sikerult megerteni.
rocket arra gondolt, hogy az altala linkelt oldalon, es a lenyeget be is irta ide, a 10.12-es catalyst hatalmas lesz. Erre elviccelte, hogy biztos azert lesz hatalmas, mert belerakjak az opencl drivert is. Ha kicsit belegondol mindenki, akkor vegre orvossag lesz a 6850-es tulajok szamara, plusz sejtet egy kis gyorsulast is.
-
polonic
félisten
Szerintem is olvasd el mégegyszer amit írtam, hátha sikerül másodikra értelmezni a felesleges magyarázkodás helyett. . .
Van a sima catalyst software sutie, ebbe ugye minden benne van. Aztán van még a catalyst APP, amiben minden ugyanúgy benne van, mint az elsőben és plusz még hozzáadva az opencl driver, tehát ez is egy drivercsomag opencl-estül. Ez mindössze 92 mega. Tehát nem nagy maga az opencl-es driver csomag.
-
polonic
félisten
Az opencl már most is benne van a driverben. Vagyis le lehet tölteni sima catalyst software suite-ot, és a Catalyst Accelerated Parallel Processing (APP) Technology Edition nevű csomagot, ez van kiegészítve az opencl driverrel. Ez összesen 92.1 mega, NV drivere még így is jóval kövérebb.
-
snoopy
aktív tag
hát ja. ez is 40 körül mozog. ezek szerint kicsit nagyobb fordulaton azért.
de hát ehhez nem adtak ki bios-t. simát meg nem eszi meg természetesen.
amúgy F1-es van rajta. de nekem így is halk eléggé, bár ha mehetne fele ennyin azért jobb lenne persze.de ha az ati overdrivot benyomom akkor letudom venni persze 20%-re és halotti csend lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt sem tudom mi a probléma. Egy ideje nem követtem semmit, mert el voltam foglalva. Ha összefoglalod a gondot, akkor megkérdezem.
(#1636) alibaba78: Az nem olyan egyszerű. A hibát nem reprodukálni kell, hanem javítani is. A HD5000-es szürkehalál néven ismert kompatibilitási hiba ismert volt novemberben is, de az AMD később ismerte el, miután elkészült egy tesztjavítás. Utána meg ismeri mindenki a történetet. A driverben a refkarik javítva lettek, míg márciustól a gyártók is megkapták a jó BIOS-okat. Ezeket a nem refkarikhoz el is lehetett kérni.
Ennek az esetnek az ellentéte a GF GTX 400 sorozat pixelesedése. Itt a fórumon is van pár beírás erről. Szintén kompatibilitási hiba, mert alaplapfüggő, hogy előjön-e. Ezt nem lehet szoftveresen javítani, így új revíziót adtak ki a hardverekből augusztusban. Azóta nagyon lecsökkent a jelzeti hibák száma, de nyilván a a problémás termékek még piacon vannak. Ezeket talán el lehet intézni gariban. Ilyenkor a szoftveres javítás hiánya miatt az NV nem ismerte el a kompatibilitási hibát. -
alibaba78
őstag
De azert elismerhetnek a hibat, es megnyugtatasul nyilatkozhatnanak, hogy dolgozunk rajta, nem?!
"Nezem az AMD forumon Gigabyte support kuldott az egyik felhasznalonak valami 10.10-bol faragott drivert amivel volt gyorsulas, de a problema nem oldodott meg.
Masiknak meg azt tanacsoltak rakja fel a 10.11-es drivert, ez is mutatja mennyire kepben vannak a supporton"Ilyenkor sajnalom, hogy meg nem adtam be a cv-met a giga-hoz.
Eszembe jut az a szitu, amikor visszavittem a boltba a 768mb-os asus gtx 460-at kompatibilitasi hibara hivatkozva. Bootnal fagyott a masina, de 4870-nel f@szan ment. Azt mondta az elado: Keves lesz neki az OCZ 500w-os modularis tap. Kerdeztem: Irasba adod?
"Meg kell tanulni, a szamitastechnika nyelve az angol"
Ez sajnos igaz.
-
///Krisz\\\
senior tag
szerintem meg pont az AMD tehet erről, mert ha egyszer forgalmazzák Magyarországon a terméküket és vállalnak is rá garanciát arra, hogy az működni is fog akkor ne nekem keljen már megtanulnom egy nyelvet ahhoz, hogy működjön az ő általuk Magyarországon eladott termék. (persze tudom, hogy "nem túl szerencsés", hogy nem tudok angolul, de hát azért akkor is.
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor leírom, hogy miből:
Nem a driver miatt van.
Nem a BIOS miatt van.
Mindenkinek szinte teljesen különböző konfigurációja van, csak annyi a közös, hogy W7 64 bit.Mi maradt? VGA és OS. Én a VGA-ra tippelek, mivel azelőtti kártyákkal semmi baj nem volt.
Vagy rosszul gondolkodom?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem volt a programnak neve, de létezett, hiszen a teljes DX11-es kódrészletet az AMD csinálta meg. Ezért csúszott a progra megjelenése decemberre. Ez volt a HD 5000 húzócíme.
Nem értem minek kellett volna történnie? Az AMD-nek nem célja a PC-s játékpiacot gyengíteni. Ők nem zárják ki a fejlesztésből az NV-t. Az NV azért ilyen agresszív, mert egyre kevesebb a talaj a lábuk alatt, ráadásul rengeteg pénzt követel az, hogy a fejlesztők úgy dolgozzanak, ahogy az az NV-nek jó. Ez meglátszik a DX11-es címek arányában is, hiszen 10 játék az AMD támogatásán belül született és csak három az NV-én. Régen messze nem ilyen volt az arány.
A jövőben az érték a platform, és az NV-nek nincs PC-s platformja. Versenyképtelenné válnak az eladások és/vagy a nyereség szempontjából fontos PC-s piacokon. Ezt csak úgy lehet kivédeni, ha kapnak az Inteltől x86-os licencet és hozzák a saját APU-jukat. Ez az út nem tűnik járhatónak, és inkább az ARM mellett döntöttek, így a Tegra lesz a consumer rétegnek szánt termék, és az NV platformja is ez. Lényegében mindenki egy irányba tart, csak más architektúrával, de az kétségtelen, hogy minden cég platformot fejleszt, és csak abban gondolkodik. Nem tudsz olyan vállalatot mondani, aki nem készít platformot.
A DX11 már nem számít nagy dolognak. Azért nem kapnak a mostanában megjelenő DX11-es játékok túlzott figyelmet. A hype szempontjából az AMD-nél a Deus Ex: HR a következő célpont, ami a HD 6000 húzócíme lett volna, de 2011 Q1-re csúszik, így marad a HD 6990 húzócíme.(#1436) gbors: Nem volt botrányos. Én decemberben már teljesen jót játszottam rajta. A 10.3-as driverre volt tartogatva az a meghajtó, ami kihozta a HD 5000 teljes erejét. Ez hozott jelentős teljesítménynövekedést mindenhol. Nem nehéz kitalálni, hogy miért alakult így ... nem volt szükség a plusz teljesítményre, de az nem jött rosszul, hogy az NV nem azt látja, amire valóban képes a HD 5000.
-
SzlobiG
félisten
-
sakal83
addikt
Nem általánosítottam, de elég kellemetlen volt, főleg, hogy cf rendszert építettem nem olcsóért.
Sok idő kellett hozzá, hogy megtudjam mi a hiba a rendszerben (sajnos több is volt),begőzöltem, és meg is váltam tőlük, pedig jó teljesítményt nyújtottak.Egyébként több ismerősömnek volt ilyen problémája, de hál' istennek megoldotta az ATI később
-
Crank467
csendes tag
na igen ez meg azért van mert felhuztam a kártyát
deh hát nem érek vele ell semit se mert akor is nem megy ugy hogy kéne neki
BIOS-ba tutam valami vag Boost-rárakni nem tom mit mert ott voltak oylan beálitások hogy AUTO-FAST-TURBO-és akor mikor csináltam a teszteeket akor be volt kapcsolva deh rájötem hogy nem lehet igy hagyni mert mivel kifagy a gép:S
-
Crank467
csendes tag
már réges rég ki probáltam ma voltam reggel havernál és ott nála még rosszab volt a helyzet nála csak 2mag proci amd 2.93ghz 3gb ram és nála az új nfs 20fps volt lowon:S uj harry is probáltuk azis eglé szarul ment Assassin's Creed II néll még rosszab volt a helyzet ott minden levolt véve és hát 29fps deh olyanokat tépet:S
-
-
-
tomic
addikt
Gondolom ebben semmi vicc nincs (1,1.5 óra furmark).
Már 10 percnél el unom magam ez a szőrös fánk mellett.
990-1160 on lefutott alap feszen az unigine , Futattam 10 percet a szőrös fánkot semmi hiba nem volt. Játék alatt nem hibázott .... nekem elég ennyi.
Emelt feszes tesztet majd később nyomok. -
Vasinger!
nagyúr
De azt írtad, hogy mik ezek az órajelek, de mi terheli a GPU-t? Miért emel rajtuk?
Ezek a hőm.-ek elég húzós gamelés és 3dmark után lettek készítve.
Annyi a válaszom, hogy egy jól szellőző CoolerMaster 590-es ház csodákra képesFeltettem az AIDA64-et, köszi a linket. Ugyanazt mutatja hőmérsékletekben mint a GPU-Z.
Az aktuális órajeleket ott hol lehet megnézni?
A ventilátor sebességét hogy lehet megnézni RPM-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged