- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #10013 üzenetére
Kösz!
Nem, a 2600-as remekül megvan az 512MB nélkül is, a CoD4 játszható 256MB-tal és nem csinál problémát a 2600-as ha a textúrázást felteszem extra-ra. A sebessége alig csökken, de a 256MB feletti részt hozzálapátolja a RAMhoz, ennyivel megnövelve annak kihasználtságát.Egyébként valóban 2008-ban találkoztam az első olyan játékkal, RaceDriver GRiD, amely 12x10-es felbontásnál jól játszható FPS-szel 500MB felett felett volt.
-
válasz
tzsolesz #10013 üzenetére
Hatalmas textúráknál és memóriaigényes dolgok felhúzúsa esetén nem árt az 512 MB, ez igaz. De megy annyira jól 2600 alatt a Cod4, hogy feltegye az ember 1600x1200 fölé? /Nem játszottam vele./
Nekem eddig elég volt a 256 MB, kb. 1440-ben játszok mindent.
Tényleg érdekes, mert eddig szinte kánonnak számított, hogy ebben a kategóriában, ahol a HD2600 van, még nem kell 512 MB, de ez mégis megdől?
-
válasz
tzsolesz #9914 üzenetére
Nálam a 96GT alig 8-10 wattal fogyaszt többet, mint a 2600XT - a 88GT meg talán még ennyivel eszik többet. nem olyan vészes a dolog.
A 3850 VS 96GT különbség sem olyan drámai - AA-val határozottan jobb a 96GT, anélkül viszont vegyes a helyzet - a legtöbb UE3 játékban DX9 alatt a 3850 nyer (tehát nem a 3870-ről beszélünk!). Amikor én vettem, akkor egy árban volt a két kártya, de ha 3-4e FT különbség van közöttük, akkor simán érdemes elgondolkodni a Radeonon is.
Viszont, ha elégedett vagy a 2600XT-vel, akkor várd meg, milyen hatása lesz az új generációknak az árakra
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9950 üzenetére
Az elő szokott fordulni, hogy azt hiszed 85Hz-en megy közben nem is (ilyenkor általában az adott felbontáshoz tartozó max frissítést állítja be magának, ami csak az OSD menüben látszik utána...). Hány KHz-es a monitor egyébiránt ? Abból könnyű kiszámolni, hogy mennyit bír 1280/1024-ben...ami teszem hozzá 5:4-es képarányú a hagyományos 4:3-as CRT képarányhoz képest is...
De végülis mind1...
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9902 üzenetére
Szerintem nem tudsz venni olyan hardvert, aminek nem csökken az értéke egy idő után; vga-ban biztos nem. Azért érdemes középkategóriás vga-t venni, 30k körül, így kevesebbet buksz. Én most 512MB-s 8800GT-t vennék; ahogy néztem korábban, a HD4xxx nem lesz olcsó.
BukottHangya: Ha XP-d van, a CCC-ben betudod állítani a képfrissítés felülbírálását, ha Vista-d, ott nem, mert egyszerűen nincs benne a CCC-ben. ATi Tray Tools-al belehet állítani a képfrissítést. Egyébként Vista-n szinte minden játék 60Hz-en megy (ATT nélkül), XP-n jó, de ha AA-t állítok be, akkor is átvált 60 Hz-re.
-
válasz
tzsolesz #9902 üzenetére
a 96GT ára most stagnálni tűnik (majdnem eltaláltam, mikor kell venni - de csak majdnem
), a 3850 még az utóbbi hetekben is kúszott lassan lefelé. szerintem ez a két kártya többé-kevésbé elég lesz 12x10-es felbontásig bezárólag még egy darabig, max. egy adott ponton elhagyja az ember az élsimítást.
a 2600XT szerintem nagyon jó vásár volt, ha az ember tudja, mire akarja használni (és most is az, ha nincs extra 10-12e egy dupla olyan erős kártyára) - én pl. elég nagy részben az UE3 engine-es játékok dömpingje miatt vettem. Oszt' jó volt
-
-
psyho85
aktív tag
válasz
tzsolesz #9849 üzenetére
Nem tudom, nem néztem utána, de a gddr3/4 RAM az XT-ken, az már nem 256bit-es
? Mert ugye a pro-n lévő DDR az csak 128-as, ami azért nem mindegy
. Azért mertem a memóriára hivatkozni, mert tudtommal az kell jobban/nagyobrészt/akármi az AA-hoz - tehát azt "eszi jobban". Tágítsátok tudatom, bizonytalan vagyok
.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #9846 üzenetére
Ennyiért meg különösen vivát neki, mert a mostani játékokban nyújtott teljesítményéért ez az ár nagyon jó.
Éppen a duplájáért vettem tavaly márciusban a 7600GS GDDR3-as karit, és csak feleannyit tud a régebbi játékokban, a maiaknál meg nagyobb a különbség.psyho85: az XT-nek pontosan ugyanennyi gondja van az AA-val 850/1100-on.
A PRO és az XT csak az órajelekben különböznek, azonos órajellel ugyanazt a teljesítményt nyújtják. -
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9844 üzenetére
1024/768-ban elég sokmindenhez elég. Mondjuk Full AA/AF 1024/768-ban Teljes object details mellett 30FPS alatt teljesítl Dungeon Siege II-ben. Ami elég ótvar....
Direct3D DirectX 9,0c-ben. Gondolom a proci nem fogja vissza, mert elég jól belendül, ha kikapcsolom az AA/AF-et.
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9832 üzenetére
Akkor fűzzük össze. A HD2600XT-t egymagos procival nem lehet szinte kihajtani játékokban. A HT pedig egy vicc, egyáltalán nem összevethető a két fizikai mag előnyeivel. Az összehasonlítás nem volt a legjobb, mivel a 805-ös a leggyengébb Pentium D...
Még úgy is gyengébb az egymagos Prescott, hogy 2MB cache-t heggesztettek hozzá...
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9828 üzenetére
"P4 3Ghz HT 2Mb L2 cache " ilyen proci csak Pentium D szériában van, ami eleve két prescott magot tartalmaz.
Egymagos procival nehéz kihajtani ezt a kártyát..persze nem lehetetelen. Egy szorzolock mentes 3GHz-es Northwood-ot fel lehet tolni 4GHz-re..azzal talán elszaladgál....
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz #9806 üzenetére
nem szószerint kóstolta meg
hanem nem tudom kifejezni magam
sztem túlhajtotta vagy nem tudom de az alaplapra mászott rá a vírus és a csávó nem mekk mester mer programozó
de a vinyóm már amugy is haldoklott 160GB-ből látott friss xp-vel 126GB-t mondjuk volt ugy hogy 1 nap alatt látott a vinyó 4x vista-t (2x home 1x ultimate 1x basic) meg 5x xp
de hát már az is 5 éves vinyó volt... de szerintem ne találkozzál virusokkal
nem éri meg...
-
Tuja1
aktív tag
válasz
tzsolesz #9762 üzenetére
hajajjj . Last Ninja, wizadr of war, barbarians ahol már volt lefejezés
játék élmény nem csak a grafikán múlik, sőőőőttt.....
ma ha felrakom a rendszerem egy játék kap helyet mielőtt ghostolnám a rendszer winyót.
Az IL-2 sturmowik 1946.
A többi csak két rendszer visszaállítás közti 30-40 napig kap esélyt.Azalatt meg végig viszem és minek koszolja a winyót
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz #9719 üzenetére
hát igen beanyaltuk rendesen tzsolesz...
de hát nem baj... én csak amiatt vettem meg a karit mer haveromnak is ilyan volt meg másik szaki is mondta h neki galaxi nV.je van csak neki 128gddr3 és veri a többi karit... de úgy volt h asus eah8800gt-t veszek aszem de én nem bántam meg
hiába többet fizettem(ünk) érte majd kap egy év múlva jobbat
-
válasz
tzsolesz #9665 üzenetére
mit jelent a jobb? 2600XT valamivel gyorsabb, 3650-ben meg ott a DX10.1 és a PowerPlay, és 55nm-en készült.
amúgy itt lassan a 9600GT nem számít offnak, helyből 3 arcot tudok mondani a topicban, akinek az van
Gyuri: ezzel a gondolatmenettel azt is össze lehet rakni, hogy nincs szükség 100%-kal gyorsabb kártyára
-
Gyuri27
félisten
válasz
tzsolesz #9665 üzenetére
Ha a teljesitményt nézed akkor kb 10% a 2600 javára. De az 30 fsp-nél nem érdekes. Mert nem segít. 60-70 fsp-nél nincs rá szükség.
Viszont nem melegszik annyira és a pp miatt 2d-ben alig forog a venti, így nincs hangja.
Nekem volt 2600 xt-m, de nem cserélném vissza a 3650-t rá. -
válasz
tzsolesz #9535 üzenetére
sztem csak jövőre - az első kísérlet az Assassin's Creedben volt, de abból is kiveszi az Ubisoft "bizonyos" okokból.
a HD2000-esek az AA mellett az int16-os formátumú textúrákat rühellik - ettől ilyen lassú a Lost Planet, ill. DX10-ben a Bioshock. kész csoda, hogy ezen driverből tudnak javítani, bele se merek gondolni, mit művelhetnekamit jobban szeretnek, az a Bioshock DX9 (8600GT-n szerintem nem lehet vele normálisan játszani max. beállításokkal, 2600XT-n meg süvít), meg a Rainbow Six: Vegas (a 3850 úgy otthagyja benne a 9600GT-t, mint eb a szaharát).
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #9537 üzenetére
Kösz, jól.
Az max-on a bench-ben 36 pontot kap snow-ban.
Az órajeleiden járó XT-t szorozd be legkevesebb kettővel, ez a különbség, azonos beállításon. A pontos szorzó játéktól függ.Nem, ott ennyire nem érezhető, mint az ATi-nál, de az sem fenékig tejfel!
Pl. a DiRT-öt nem tudtam telepíteni a WHQL-es driverrel, de az utánna kijött béta simán lerendezte. A megjelenítésben meg változatlanul az ATi a király. Régebben is így volt, most is így van. Művi úton, Digital Vibrance beállítással lehet hasonló képminőséget hozni, ami az ATi kártyáknak alapból megvan. -
Ste
addikt
válasz
tzsolesz #9399 üzenetére
szerencsére másnál nem csinál ilyet (csak játék)
korábbi Catalystokkal szörnyű teljesítmény produkált, így előre menekülök inkább, mint hátra
első körben én is a driver javára írnám, de nem vagyok ebben annyira biztos
lehet kipróbálok egy omega vagy egyéb third party drivertmondjuk a CCC gyorsbeállítási előnyeit annyira úgysem használom
-
twine
veterán
válasz
tzsolesz #9305 üzenetére
Köszönöm a segitséget, de az "egyéb segédprogramok" használatát ha lehet mostanában kerülöm,,,annyira minimalista lettem az utóbbi időben szoftveresen, hogy még az ATI CC-t sem tettem fel, pusztán a nyers drivert...
Hétvégére hazaviszem a gépet, és ha tudom "rá-moddingolom" az otthon található Zalmi hűtőt, 'oszt bek@phatja az érzékelő
De segitő szándékot tényleg köszönöm... -
válasz
tzsolesz #9168 üzenetére
nagyon a szívemhez nőtt mind a 7300GT anno, mind a 2600XT - leginkább azért, mert kiválóan hozták azt, amit vártam tőlük, amikor megvettem őket. az ár/érték mániám nem a pénztárcám függvénye, hanem belső indíttatás - idegesít, ha valamiért többet fizetek, mint amennyit ér. (VaniliásRönk, ez most magas labda Neked
)
fagy53: amilyen tempóban az ATI tolja ki az új generációkat, lesz ez 5850 is
amúgy pont most dolgozom (ill. a gép dolgozik
) egy adag teszten, ami a 96GT CPU-éhségét hivatott megmutatni. ha valaha kész lesz, megy a logoutra.
-
válasz
tzsolesz #9101 üzenetére
az nVidia nagyon sok pénzt és energiát tett abba, hogy jelen legyen a játékok fejlesztésénél, és a játékokba olyan megoldások kerüljenek, amelyek jól futnak a hardware-ükön. emellett üzemeltetnek egy (több?) irdatlan tesztközpontot, ahol a játékok számtalan nV hardware-en tesztelhetők.
ezek nagyon jó dolgok, mert ha ezek nem lennének, akkor nem csak az ATI HW-ein futna szarul egy csomó játék (ld. inkompetens fejlesztők és / vagy lehetetlen időnyomás a kiadó részéről), hanem a Geforce-okon is.légy a levesben, hogy az így szerzett befolyást az nVidia arra is felhasználja, hogy a konkurencia kártyáin szarul fussanak egyes játékok (ld. pl. Bioshock és Lost Planet textúraformátum-ügy), lassítja az ALU:TEX arány elmozdulást annak érdekében, hogy a főleg textúrázásban erős kártyái előnyben maradjanak, ill. igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti.
erről megvan a jól szabott véleményem (konkrétan: büdös nagy köcsögök), de ettől még az egész TWIMTBP program egy remek kezdeményezés.olyat viszont nemigen láttam mostanában, hogy az azonos kategóriájú ATI kártyák halálra gyaláznák az nVidia megoldásait. sajnos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #9076 üzenetére
Hmmm. 68cm-es TV-m nem nevezhető kicsinek.
1280*720-ban használom, így max az égből nem látok annyit, cserébe sokkal életszerűbb a látvány, mint egy kockán. Arról nem beszélve, hogy ez a 720p felbontás, ami bazi nagy előny HD filmek esetén, igaz ilyen tv-n meg a 4:3-os filmek szélén van csík, de azok úgyis ritkák már. Szóval némi eget nem látok max, cserébe több fps. lesz elvileg. Aztán meg ottvan az az internetes teszt, ahol lefényklpezték a játékok képét, és az arányok eltérése miatt oldalra többet lát az ember széles monitoron.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #9073 üzenetére
75 Hz alatt fél óra után fejfájás garantált. 75Hz a villódzást jobban tűrőknek 1-2 óra folyamatos játékot tesz lehetővé, szal érdemes magasan tartani a képfrissítést.
Gratechaos: egyetértek, én sem ülnék vissza kocka monitor elé. (így tuti nem lehet az ember "kocka"
) Főleg crt monitor elé nem.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9025 üzenetére
Értem, ennek az lehet oka, hogy az AMD GPU Clock egyből arra rakja, és így megkerüli a bűvös 857-et? Vagy módosít még valamit, amit a ATT nem?
Az AGCT valahogy a bios-t kerüli meg, mert a bios miatt lehet csak 857 MHz-ig húzni. Ha rákeresel a topicban, bővebb magyarázatot is találsz. Ha 860-ra állítod, 857 Mhz lesz, de ha pl. 880-ra (ATT-ben, vagy akármelyikben), akkor tizen valahány mhz lesz.
Szerk.: itt most a vga bios-ról van szó, nem az alaplap bios-ról.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9023 üzenetére
Vmod-ot csak 3DM miatt csináltam, amúgy vmod nélkül használom, mert amivel játszok, arra így is tökéletes.
850Mhz fölé Amd Gpu Clock Tool 0.7-el (AGCT) tudod tuningolni. Nem titok, ez (+ link) benne van az első hsz-ben.Illete 850 Mhz-es GPU freki melett érdemes fölhúzni 850Mhz fölé a memókat, vagy nem ér meg 1 esetleg 2 fps-t?
Ha bírja a memória, akkor igen, amúgy nem. Korábban fagy53 készített egy kis tesztet Crysis-al, ott az jött ki, hogy jó ha szinkronban megy a gpu és a memória.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9020 üzenetére
Nem vagy láma, csak én voltam lusta bővebben kifejteni
900 Mhz feletti gpu-nál (de főleg 1Ghz közelében) már sokat számít a memória sebessége, mert ha lassú, akkor csak vár a gpuPl. amikor 1Ghz közelében volt nálam a gpu, több pontot értem el úgy, hogy növeltem a mem órajelet, de csökkentettem a gpu-t. Holott alapesetben a gpu tuning-al jobban gyorsul.
-
KMT
addikt
válasz
tzsolesz #9010 üzenetére
Úgy kell járnia, hogy ne legyen melegebb egy bizonyos hőmérsékletnél.
Használj ATT-t, azzal jó be lehet állítani.
Én 2D-ben megadtam kb 13%-os fordulatszámot, ezzel 42-46 fok közt változik a hőmérséklete. Beállítod, hogy 75-80 foknál már pörögjön rendesen a venti, baja nem lehet.Nekem ez a beállítás bejött. Sose megy 70 fok fölé, bár ebben benne lehet az is, hogy proci limit van.
850/850 meg nem túl kevés egy xt-től?
-
grunge
addikt
válasz
tzsolesz #8871 üzenetére
kérdezd ki alaposan az eladot, nomeg gari sem utolso szempont. mondjuk én is használtan vettem 6600osomat és nem volt zsákbamacsek
meg pofátlanul egyszerü a tuning is, alapfeszen megy 9*333at, vagy 8*400at, de alapon is böven kihajtja a karit, szoval nem tuningolok
a cache hiánya nem befolyásolja játékok alatti teljesitményt, pláne tuning esetén.lapom totyikjában ezt átbeszéltük/kiprobáltuk
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #8823 üzenetére
1 bazdmeg még elmegy, több már nem
Egyébként már régóta 20k alatt van a 2600XT ára, DDR3-as Sapphire-t már 17k-ért lehet venni. Azon meg ne idegeskedj, hogy vehettél volna DDR4-eset, mert alig gyorsabb, ráadásul a DDR3-asokon általában jól húzható ramok vannak.
Nyiscsák: Az még jobb
-
7600GT
senior tag
válasz
tzsolesz #8820 üzenetére
Ebből a stílusból lécives vegyél vissza. Elhiszem, hogy ideges vagy, de akkor is legaláb a hejjesírásra figyelj! Az nem bazdmeg, hanem baszdmeg!
Tudod, a basz a szótő.
Nah befejezem, mert kivágnak.
Szerk.: Várom az ötleteket, hogy miért olyan tetü lassú nekem a cod4! Próbáljak meg új drivert?
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #8775 üzenetére
1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt.
Ezeket a beépített benchmark-al mérted, vagy a játék közben ennyi fps? Csak mert a játékban néha 10 fps-el lassabban megy, mint a gpu_bench átlag fps-e... Arról nem is beszélve hogy egy 2600XT nem képes így futtatni a Crysis-t (1280x1024-medium, 1024x768-high).
-
sereeff
aktív tag
válasz
tzsolesz #8781 üzenetére
Yess! Ahoz képest, hogy ezt a prociz a gyerekeknek vettem sims 2-őzni, mert olyan olcsó volt.... Köszi a válaszokat! Ha van tapasztalat leírom!
FAGY!: Gondolom lehet húzni mindenhol azt olvastam, csak én nem értek hozzá, s nem merem buherálni... De majd jön a lányom pasija, ő informatikai mérnök ( lesz ) és megkérem hogy segítsen! :-)) Hali!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest