Aktív témák
-
Daffni2
addikt
válasz
Májsztró #47361 üzenetére
Egy rövid OFF,még de szúrja a bögyöm,hogy mindenki arról beszél/jogosan/,hogy a tápon nem szabad spórolni.
Minőségi megbízható táp kell.
Akkor azért ne nagyon beszéljünk Giga,tápról FSP-ről.
Ezek max egy normálisabb minőségü alap tápok.Nehogy már, egy sz@ros VGA-ra nem sajnál valaki 40-60k-t egy minőségi tápért meg sajnálna 25-40 ezret?
Nekem okozott már komoly kárt kommersz táp forintba mérhetően,a többiről nem is beszélve.
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47324 üzenetére
Úgy bizony, Te is vethetsz pillantást az én adatlapomra, AMD cpu/crossfire chipset/vga...és 9700Pro óta nem bántam meg hogy Ati kártyákat veszek
Többek között az Nvidia élsimítást nem igazán pártoló viselkedése zavar. Számomra egyik legfontosabb a recétlenség. De mondom, többek között
Nemrég még a második legerősebb egy gpu-s kártyájuk volt, ugyanazzal a gpu-val mint a legerősebb -
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47307 üzenetére
Hát egyenlőre csak a szépségében gyönyörködtem, meg a sima futásban...tesztet is néztem, gyorsabban fut a CoJ DX10 mód a mi kártyáinkon, mint a háromszorannyiba kerülő GTX285-ön
Mondjuk az is beszédes, hogy míg az alapjáték setupjában ott van hogy húde összedolgoztunk az Nvidiával hogy húde jól fusson a kártyáikon, a DX10-es játék (az eredetit nem tudom) indulásakor meg ott figyel az AMD és az Ati logó egy-egy példánya...erőteljesen billen a mérleg nyelve, kiváncsi leszek mit tud alkotni az Nvidia, hogy megpróbálja visszafordítani -
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47258 üzenetére
Kezdesz közel járni az igazsághoz, azt nem vágtam egyáltalán, hogy miért mondtad, hogy 70%-ban a 4770 gyorsabb a 4850-nél...
Ez most hirtelen lecsökkent egyetlen tesztre, ahol az általam és sokak által használt 1680*1050-es felbontásban ugyancsak a 4850-es a gyorsabb...Tehát gyakorlatilag mindig.
Ezért nem vágtam, hogy miért írtál ilyet. Ami az ár/érték arányt illeti, ott már a 4770-es a jobb, pont ezért váltottak 40nm-re az Ati-s srácok, hogy tolhassák olcsóbban az arcunkba
De mivel nekünk már megvannak a 4850-eseink, ezért nem kérdés, hogy semmi panaszunk nem lehet, jó kis kártyák
Tegnap toltam egy kis Call of Juarez-t DX10-ben, elképesztően gyönyörű volt, és úgy futott, hogy öröm volt nézni...Szóval nincs itt gond, erősek és hosszútávon is megfelelők a 4850-esek -
Pala
veterán
válasz
Májsztró #47275 üzenetére
Félreértjük egymást szerintem.
Akkor inkább így fogalmazok: Mutass nekem egyetlen olyan játékot (Call of Juarezen kívül), amiben számottevő látvány- és/vagy sebességbeli javulás tapasztalható dx10 módra váltáskor! Na ugye, hogy ugye.
Én mondom, nemigen van dx10-es játék, maximum elvétve találsz egy-kettőben némi (a játék egészét és élvezeti értékét tekintve elhanyagolható) adalékot.
Crysis pedig továbbra is szebb dx9 alatt (Warhead topikjában annak idején én magam bizonyítottam is képekkel, de ezt most - megmondom őszintén - lusta vagyok előkeresni), és még emellett gyorsabb is.
Amiket felsoroltál, továbbra is egytől-egyig dx9-esek, semmiben sem kapsz többet (sőt, inkább csak kevesebbet), ha dx10-re váltasz velük. Nagy részükkel magam is játszottam, mindegyiket forced dx9 módban használtam Vista alatt. Lényegesen gyorsabban futnak
Ez a dx10 a jelenlegi játékokban még mindig bőven a parasztvakítás kategóriába tartozik. -
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47237 üzenetére
Miért mondasz ilyet a saját kártyádról kolléga?
Csak most csak Neked megnéztem a Guru3D-s teszteket, egyetlen esetben sem gyorsabb az alap 4770 az alap 4850-esnél, sőt...ha pedig nem szereted a 4850-esed, cseréld le a 4770-re, és ne az ide tévedő vga-vásárlás előtt állóknak mondj nem igaz infót please.
Max respect, általában igazat adok Neked, de ezt nem vágtam miért írtad...
-
lsc
nagyúr
válasz
Májsztró #47194 üzenetére
A tuning nem gyári dolog, vagy megy vagy nem, a 30-as és az 50-es között 10% körül van, a 70-el ez szűkül . Az más kérdés hogy a 4770 már 25 körül kapható, a 4850 meg 33 körül, ár/értékben a 70-es üti azt is . Egyébként olvasd el mire válaszoltam . A 4770 a 4830 helyett jön, az hogy ennyire jól sikerült az már legyen az ati gondja .
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47146 üzenetére
Neeeemisigaaaaaz. Csak a tesztek miatt tettem fel.
Videó szerkesztés az én világom (mostmár fullHD), most kicsit vissza akarok térni a 3D-re is (gyerekkoromban volt kis 3DStudioMax-ozgatásom, most trueSpace-t gyakorlom), hétköznapokban office alkalmazások, ilyesmi... Szóval a Word-höz muszáj volt egy 4870-et beújítanom...az a sokfajta truetype font...árnyékolás, miegymás...
Oksa, kitöltöm.
-
sgteam
aktív tag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47121 üzenetére
Nekem az már jó lenne, ha valahová be tudnám írni azokat a határértékeket, amiket megadtam a ventinek az ATT-ban. Most nagyon jól műxik, semmi fagyás, van teljesítmény és hűtés is dögivel, úgyhogy kafa, lehet, még hűtőt sem kell majd vennem. Csak tudná ezt alapból...meg a 750-es GPU frekit is ugye...
Priviben tudnál segíteni, hogyan kell a BIOS-ban pl. a GPU sebességet, venti szabályzást átírni? Hexa editor kell hozzá, vagy vissza kell fordítani?
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47073 üzenetére
Értem, köszi, meg fogom nézni, erre gondoltam én is, csak azt nem értem, hogy ha bekapcsolom a kézi vezérlést az ATI overdrive funkcióval, majd tisztességesen végigfuttatom a tesztet is (ugye enélkül nem hagyja beállítani, de ez után viszont kellene, hogy hagyja), akkor miért nem lesz annyi az órajel stabilan, amit beállítottam, miért marad mégis "automatán", mintha semmit sem állítottam volna?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47070 üzenetére
Értem, köszönöm!
Több helyen olvastam, hogy érdemes inkább a gyári hűtő fordulatot "kicsit" felhúzni, ameddig még nem zavaró a nagyobb zaj. Felhúztam 40%-ra (itt még tűrhető volt a zaj), így most kellemesnek mondható 47fokot ír a Control Center terhelés nélkül. A GPU órajelet viszont nem bírom 500 felé emelni...fogalmam sincs, mi lehet a gond.
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47025 üzenetére
Ja nem azt mondtam, hogy nem fog plusz fps-eket nyerni a 3 magossal, csak azt, hogy még akkor is lenne fps-növekedés, ha pl. 4gigahertzen járatott 4 magossal hajt meg Crossfire-ban két 4850-est
A kérdés mindig csak a "mennyiért mennyit nyerünk" és milyen fps-tartományban (mondjuk nem muszáj növelni az értékeket pl. 60 fölött
)
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #47012 üzenetére
Szeretlek Crossfire! XD
Jól mondtad, ha feljebb állítom sem vesztek sok pontot!
1600x1200-ban 4x-es AA-val még mindíg ugyan az volt a framerate ezért gondoltam ÁÁÁ egye fene feldobom lightos 1920x1200-ba 8XAA-val azt hagyszóljon! Ezé' vádzs' te a Májszró!
OMG mit produkálna ez egy normális procival... Gyáááá!
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #47012 üzenetére
mástmár jah... 9000pötty helyett 12700pötty... persze így is elég szar ez így... majd új procival... majd azért tolok egy tesztet 1600x1200-ban is, hogy úgy mennyi pötty... valszeg nem lesz nagy különbség... az első tesztet figyelembe véve 15fps javulást hozott, hogy újra megy a cfx! itt tolnak olyan teszteket, hogy 16000 egy 8800gtx-el meg mittoomén... hát ha ez így van akkor kajak a proci lesz a ludas... mind1... a játékok nagy része, kivétel amelyik kajak szar mint a szar cry 2, tökéletesen megy... a két kari közt van kb 1,5cm különbség
a zafír lazán bement a referenciával meg ott gyökérkedtem, hogy takarodjá má be!!!
Egyébként ennyi: Link
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46999 üzenetére
bizti nem ér hozzá... 3 slot hely van köztük! XD AC Twin Turbo CFX-et lehetne bele építeni wazz! XD direkt ezért jó ez a lap...
Departed: az kb annyira lehet azért úgy tervezve, hogy szép legyen mint az asus glaciator hűtése... nem másé... az, hogy mennyi időt húz ki nálam az meg csak píz kérdése XD
Szívem szerint 1gigás passzív gigabyte 4850-re fáj a fogam
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46995 üzenetére
lehet kifogyott az ATi No.1 forgalmazója a referencia kártyákból?
Így is örülök neki, hogy ilyen karit kapok, csak fosok, hogy működjön a crossfire... Ha nem műxik akkor én is kisütöm a gigabyte-om és ha nem adják vissza a pízem vagy nem lesz ilyenük abban a boltban akkor eladom és veszek egy sapphire-t... legalább 1 kártya referenciahűtése fog már csak zavarni 2 helyett XD Egyébként lehet, hogy régen gondoltak arra, hogy ilyen komoly hűtések lesznek a VGA-kon azért rakták őket fejjel lefele? Lehet ha felfele néznének a ventik megemelkedne a gép! XD
ko-ko82: a handicap magyarul hátrányt jelent, de a magyar nyelvben is használják.
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46987 üzenetére
Megjött gariból a 4850-em, holnap megyek érte... Csak "sajnooos"
nem tudnak referenciát adni, szal valami jobb hűtős zafírt kapok! XDDD Hát nem makk??? Megérte várni, a szervízes pofájába meg belemosolygok majd, hogy látod látod ifjú padavan szar volt a kártya! XDDD
Valszeg ilyet kapok, de ha Vapor-X-et akkor lefosom a bokám! XDDD
ko-ko82: Természetesen, 1 darabot mindenféleképpen, handicap nélkül fogod használni!
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46824 üzenetére
külsőre hibamentes... szemetel... ennyi. holnap viszem vissza, direkt felvettem a videót telómmal, most ott lesz fater is, ő hátha megnyerőbb
istenem... senki ne menjen a lordba komolyabb, romolható cuccot venni (alaplap vidkari memória) mert a szervizük egy okádék... Mondom neki, hogy a psztát majd megnézném... Kihoz egy 70ft-os fost, mondom: -Jó, nem ezüst paszta...
-Próbálunk jó fajtát rátenni!
-Jó fajta? Legolcsóbb, leggányabb paszta.
-Hát én nem tudom...Mikor le kellett tölteni a vidkari drivert akkor felment a Sapphire honlapjára és megkérdezte, hogy ez mégis melyik típus? Mondom neki nem mind1? Mind1ik cata ugyan az, maximum csak xp 32bit és 4800series legyen. (de lehet, hogy még az se kell hogy bejelöljük a 4800seriest)
-NEM! Nem ugyan az a 4850 és a 4870 drivere és nem ugyan az az 1gb-osé mint az 512-esé... Nah ekkor már kicsit röhögtem... A legjobb, mikor megmagyarázta, hogy a Sapphire azért a legolcsóbb, mert ilyen szar hűtése van...
Mondom:
-Nem is azért mert a No.1 forgalmazója az ATi chippeknek mi?Lenne még tovább is a történet, egyetlen kártyámat 1 órán keresztül ellenőrizte...
-
Egzee
őstag
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46799 üzenetére
Nah szeva Májsztró! Végre megnyugtattam magam (ismét, szinte mint mindíg), hogy nem Én vagyok a hülye! Azért nem mért ez a szerencsétlen 3DMark06 több pontot, mert a 2. kártyám nem működik, szemetel széttöri a képet stb... Nem toom emléxel-e, de 1-2 hete még kékhalálozás miatt irogattam a totyikokba, hogy mitől van, akkor kiderítettem ugyan ezt, el is vittem a LORD DREAMLAND-be (inkompetens balfékek) ahol a srác megállapította, hogy kutya baja, újrapasztázta, kipucolta. Szép is volt az élet megint 1 hétig, tegnap kékhalál... Megörültem, drivert cseréltem... Kékhalál... Ma benthagytam a PCI-E slot 2-be és ott indítottam el a gépet... Szintén szemetelt, majd áttettem apám teljesen azonos alaplapjába, ahol szemetelt... A gigabyte 4850-em tökéletes az enyémbe, apám 8600gt-je tökéletes... Ezért nem ment a Crossfire... -.-
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46763 üzenetére
ennyi!
Valaki mondja már meg nekem, hogy a CCC-ben be van kapcsolva a CF, windows 4 megjelenítőt lát, tehát minden rendben van, csak az FPS-ek bújkálnak... 3DMark06-ban mind1, hogy ki meg be kapcsolgatom a CF-et, ugyan annyi az FPS... COD4-ben már 100FPS alatt vok...
-
virkir
veterán
válasz
Májsztró #46743 üzenetére
A biosban lévő értékeket beállítja azok közül amiket ki tudsz választani, viszont hiába írsz egyéni értéket azt csak látszólag állítja.
Kéne találni valami voltmodot amivel lehetne aláfeszelni a kártyát.
Nálam most 2D-ben 1.083V 250/300Mhz 3D-ben 1.143 750/900 a biosban beállított érték.
Venti indul 28%-ról és nem is pörög fel jobban, 2D-ben 40-45°-os a kártya.Daffni2
Nem biztos, hogy jó, nálam 1.1000-et ír holott lásd fent a biosban beállítottat.
Illetve az a gyárilag beállított feszültség lesz az 1.263V csak több tizedest használ.
A QIMONDA-nak mi köze az ATI GPU-hoz? -
umisu85
csendes tag
-
HSM
félisten
válasz
Májsztró #46639 üzenetére
Sajnos nem tudom biztosra megmondani, mivel csak tesztelni vettem elő, és erre nem figyeltem....
De sajnos van pici ilyen utólagos beugrálás, de én csak a távolban vettem észre....
A GTA4-ről tudok nyilatkozni, ott tökéletesen így van.
Az 512-est hiába állítottam be, hogy beleférjen a ramjába, még úgy is volt, hogy "elémtett egy betontömböt"...
A gigás 4890-et felhúztam 1300Mb-ot igénylő beállításra, és még úgy se vettem észre zavaró (értsd szemmel könnyen észrevehető) utólagos kirajzolást...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Májsztró #46485 üzenetére
Nagyon komolyan mondom, hogy amint teheted, cseréld le a rendszert egy C2D-sre! Már, persze amennyiben elfogadod a jótanácsot...
Az AMD-s konfighoz képest pont azokban az esetekben gyorsult jelentősen minden 3D-s dolog, ahol anno akadt. Ha most valami nem megy jól, akkor az egész játék nem megy jól. Anno szinte minden játékban itt-ott - nyilván a legmozgalmasabb, legidegesítőbb helyeken - tudott akadni. Ez szűnt meg a platformcserével.
Igazából nincs pénzem ezekre a szeretem/nem szeretem az Intel-t/AMD-t, ATi-t/nV-t dolgokra...
(#46487) dangerzone:
Hiányolom katt-ot... Nincs kivel veszekedni(nünk) úgy istenigazából.
Nem is veszekedtünk ... vagy -
_Toka_
senior tag
válasz
Májsztró #46480 üzenetére
Értelek! Nos, ezek szerint nem 3D-re vetted a kártyát. Ez esetben felejtsd el a post-om, mert én azért toltam, amit toltam, mert 3D-ben a kártya azt teszi, amit.
Igazából én is Athlon-ról váltottam erre, amire, de engem a 3D-beli teljesítmény vezérelt anno...
Végül is nem tud6om, miért is írtál, tényleg elhamarkodottnak tűnhet a post-om.
Az ,hogy te nem nézted ... sajnálom , én meg nézem , eddig minden kártyámnál megnéztem ,hogy mi a teteje.
Mea culpa...Mert érdekel , úgysem fogom emelt órajelen hajtani , főleg ezzel a trágya hűtővel .
Nos, ha te mondod és úgy van, akkor valószínű...Alapvetően nem rossz , még azt is elviselem ,hogy 100%-on búg egy kicsit , de hogy egy furmark leakasztja az egész rendszert ... na az sokk
Nem fogod elhinni, de én július közepe óta nem futtattam a gépemen ezt a progit ... Persze lehet, hogy ez igénytelenség, de én igazából annyit mondanék róla, hogy nem viszketett sehol, hogy ezt a fantasztikus remeket futtassam a gépemen... BTW minden, amit futtatok, megy rendben! -
HSM
félisten
válasz
Májsztró #46480 üzenetére
Nekem a refi karim teljesen jól bírta a furmark-ot, csak fel kellett húzni a hűtőt 80%-ra, hogy ne menjen 105 fok fölé, bár ahogy néztem a BIOS-ban a vezérlést, az automata is felhúzta volna ilyen hőfokon eddig, de nem bíztam benne....
A hangja komoly terhelésre borzalom, meg jó melegen hagyja a GPU-t, és nem is fúj ki a házból, de ezeket leszámítva jól végzi a dolgát....
-
_Toka_
senior tag
válasz
Májsztró #46469 üzenetére
Hát, veled nehéz helyzetben lesz az AMD...
1. A CPU-d enyhén szólva nem hajtja sz@rrá a VGA-dat ... ergo nemtom, miért kellene felajánlania a Catalyst-ből való órajel emelést... Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a CCC max.órajel vizsgálatának algoritmusát.
De annyit tudok említeni, hogy anno Athlon 4200+ X2-vel váltottam erre a kártyára, és sose néztem a CCC max. freki keresését... Viszont, miután váltottam csak C2Dou E5200-ra, szárnyra kapott a rendszer...
2. A tapasztalatom az, hogy ez e "hűtési rendszer" alapvetően arra lett kitalálva, hogy viszonylag szűk - még elviselhető - keretek között tartsa a kártya hőmérsékletét. Alapvetően hagyja felfűteni 80+°C körüli hőmérsékletre idle is, de terhelve sem engedi sokkal - kb. 20°C-on belül - fölé.
3. Nálam megy a PowerPlay. Nos, ezt nem értem, nálam terheletlenül alacsonyabb frekiken megy a kártya, mint terhelve...(#46474) Macka: Ne má'n'! Pláne innen Pécsrű'!
Járj sikerrel! -
HSM
félisten
válasz
Májsztró #46469 üzenetére
Nem tudom, mi lehet a gond, de nálam anno a referencia 4850-el ment a powerplay, 500/750-en ment a kari üresben. A hűtés meg olyan, amilyen, tűz forrón tartja a karit, de mégsem engedi túlmelegedni, jól működik, csak olyan, amilyen...
Nálam is engedte terhelés alatt 90-100 fokig is, de tovább semmiképp. cserébe beton stabil volt.
A Catalyst-nál az overdrive-hoz a kis lakatot ki kell nyitni, ami a sarokban van. -
dangerzone
addikt
válasz
Májsztró #46411 üzenetére
Ha 10.000ft-ot szándékozol hűtőre költeni, jobban jártál volna egy nem refhűtős változattal +5000-ért....
Amúgy a refhűtő is tökéletes erre a kártyára. Nem kell alapból lecserélni...
Egyébként ha már mindenképpen barkácsolni akarsz , akkor accelero s1 + 12-cm-s venti, aztán megkaptad az egyik legjobb ár/teljesítmény mutatójú hűtőcsodát.
-
Daffni2
addikt
válasz
Májsztró #46407 üzenetére
Minél többet ajánlatok , annál jobb nekem
Nem nagyon válogathatsz, mert nincs a 4800-as szériára olyan sokféle megoldás.
Az általad drágálottnál olcsóbb, ami hatásos és nem ordítja le a fejedet nem ismert.
Örülhetsz,hogy ennyiért megúszod,nekem más megoldás nem lévén:
Thermalright HR-03 GT+Scythe Kama Flex 92mm, 2000rpm=15 000 Ft volt. -
nuke7
veterán
válasz
Májsztró #46213 üzenetére
a 4850 hűtője - a referencia - használhatatlan. személyes tapasztalat. +4k-ért minél előbb szerezz be rá valami after market coolert, megkönnyíted a saját életed..
(mondjuk lehet, hogy csak személyes szeszély, de engem zavar, ha valamilyen alkatrész a gépemben 70fok fölé megy)
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest