- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9387 üzenetére
Nagyszerű. Tehát használhatom azt ahol négyen van rajtam kívül
-
devil-k
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9346 üzenetére
Köszönöm! És ez így mennyire megbízható?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8974 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8970 üzenetére
Ahogy nézem egyik routerem sincs a támogatottak között. Se a AC57u se a RT-N18
-
dkess
őstag
válasz
Intruder2k5 #8883 üzenetére
Igen, a WIFi 6E érdekes jószág lesz. Nem véletlenül van benne a "6" -os. Ez gyakorlatilag ugyanaz a AX -es alapokon nyugvó dolog, mint az eddigiek - csak megnyílik a 6 GHz -es sáv is. Az "E" (mint extended - azaz kiterjesztett) meg erre vonatkozik.
Ez tulajdonképpen egy igen komoly Achilles ínát szedi ki az 5 GHz -es tartománynak (ez egyébként érintette az N -es és AC -s WiFi -t is). Ez pedig az, hogy könnyű belegyalogolni az alábbi esetekben az alábbiak valamelyikébe 5 GHz -en:
- 36 -ossal kezdődő alacsonyabb csatornákon hamarabb kialakulhat zsúfoltság. Bár az is igaz, hogy jóval kisebb mértékben, mint a 2.4 GHz -en illetve az is igaz, hogy az AX eleve sokkal kevésbé érzékeny erre. Azonban sok eszköz eleve csak ezt a csatornát támogatja (pl. egyes TV -k, de sok egyéb is) és az idő is annak dolgozik, hogy egyre több 5 GHz -et támogató router és eszköz legyen ami meg jellemzően itt tevékenykedik,
- kicsit az előző ponttal is összefügg, hogy a 100 -as csatornával kezdődő tartományban meg - főleg családi házas övezetben - könnyű belefutni egy radarba. Amennyiben ez megtörténik, akkor enyhe barokkos túlzással átmegyünk "egy szobás WiFi -be" (sikerült megtapasztalni ... 36 -osra rögzítés segített ...).Azaz társasházi környezetben ugyanaz az AX -es router (ahol a radar árnyékolva van, de cserébe van egy raklap zavaró WiFi) ott inkább a 100 -asat szereti (ha a kliensek támogatják). Az is igaz, hogy főleg AX -es kliensekkel a 36 -oson sem jön zavarba - ahol az AC összecsuklik, ott az AX kapcsolja a következő sebességfokozatot ...
Családi házban meg mondjuk nincs egyáltalán zavaró WiFi. Cserében, ha van radar, akkor csak a 36 -oson érzi jól magát ...
6 GHz -en ezek mind nincsenek. Mondhatod, hogy kicsit rosszabbul terjed a távolsággal meg falakkal, mint az 5 GHz, de:
- ez a tartomány töküres lesz - nem lesz sem zavaró WiFi - sem radar,
- ami meg itt lesz az mind WiFi 6E lesz amik gyönyörűszépen tudják kikerülni egymást és ráadásul a falakra és távolságra nem annyira érzékenyek, mint pl. az 5 GHz -es N -es és AC -s elődeik ...Továbbá lesz egy raklap 160 MHz széles sáv is - adhatunk a sebesség oldalnak is ...
@norbertoth, #8882
Volt korábban ez a kérdésem hozzád - ez nem lehet érdekes a számodra?
Kábeles backhaul esetén 2 db AX82U - pont amikről szó is volt? Ennek most olyan hatvanegynehányezer HUF a darabára most ...
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #8883 üzenetére
5GHz-hez képest csak nem romlik annyit mint amennyit nyerünk a tiszta blokkokkal
Ahogy nézem most az AC-nél is 52-56-60-64 blokkon vagyok az AC65P-vel és 2 szobát vígan lefed jó sebességgel
Másoknak meg tiltva van a DFS és 10-12 hálózatot látok a 36-40-44-48 blokkonAmin én vagyok az a 3 közül a legkisebb sugárzási teljesítményt engedi
Szerintem ettől még a 6Ghz is jobb lesz főleg hogy AX-en nagyobb sebesség érhető el
1 falon túl legyen még jó sebesség ez a lényeg meg kevés zavar legyen -
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5 #8728 üzenetére
Úgy sem jó, sehogy sem...
Ahogy Miksa64 írta utánad, hardveres hiba léphetett fel, mert már tényleg nem maradt semmi más.... De elengedem... Szerencsére nem létfontosságú... -
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5 #8655 üzenetére
Közben odáig jutottam, hogy nincs látható 2,4G hálózat... Kéne lenni, de mégse látja egyik eszközöm sem....
Nem tudom, mikor ment el, mert lényegében csak egy kamera használta, az meg nem tűnt fel egyből.... Merlin óta lehet, mert előtte be volt konfigurálva az biztos...
Az eredeti problémát meg elengedem egyelőre... -
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5 #8589 üzenetére
Köszi!
Fent a Merlin, jó cucc, de sajnos a probléma fennáll továbbra is...
Fogalmam sincs merre keressem a probléma forrását... -
poolbig
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8598 üzenetére
Letiltottam azt is persze, de akkor is ott virít az a sagem. Ami érdekessé teszi a dolgot, hogy Huawei ONT-m van bridge módban, tehát nem oszt wifit, DHCP-t, stb.!
Az az elképzelésem, hogy valami virtuális eszköz lehet, de nem volt időm még kideríteni azt, hogy mit keres a gépemen. De gondolom a Recovery módban a 192.168.1.1 lenne a router ip-je és ott keresi a Recovery tool a routert. Lehet, hogy ütközés van emiatt a sagem miatt. Megpróbálom egy másik laptoppal megoldani. -
poolbig
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8593 üzenetére
Upsz!
A tűzfalra nem is gondoltam. Na mindjárt nekifutok még egyszer.
Amúgy ha elindítok a laptopomon ebben az állapotban egy LAN eszközkeresést, a 192.168.1.1 IP-re kidob valami sagemcom eszközt 00:00:aa:bb:cc MAC címmel. -
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5 #8572 üzenetére
Köszi az ötletelést
Szóval, eredetileg az összes mediaserver funkció be volt kapcsolva (iTunes, uPnP, Samba és FTP)
Kipróbáltam hogy csak a Samba legyen aktív, de akkor a TV nem látta egyáltalán, vagyis gondolom akkor nem támogatja. Azt is, ha csak az uPnP van bekapcsolva, akkor a TV látja, de a Mac nem (Ez normális..?), de a probléma ugyanúgy fennáll... Amúgy - ha számít - közvetlen LAN kapcsolaton és wifin is megvan a jelenség.
Nem értem, annyira logikátlannak tűnik a dolog.... Hiszen a kapcsolat a két oldal között folyamatos és aktív, hiszen megy a stream kb korlátlanul, de akkor hogy a fenébe lehet, hogy a filmből való kilépésnél már nem látható a meghajtó.... Gondoltam a DHCP lease time-ra is, de egyrészt nincs korlátlan opció benne, másrészt ha módosítom az időt, nem változik vele arányosan a jelenség... Így ez is zsákutcának látszik. (Egyébként a lease time-nál a megadott érték az másodperc?)
Arra látsz esélyt, hogy ha a DHCP-t kikapcsolom akkor lehet változás? Ezt még nem próbáltam ki rendesen, mert bár egyszer lelőttem a DHCP-t de megzavarodott minden.., gondolom azzal együtt rendesen be kéne konfigurálnom az IP-ket manuálisan...(?)
...
... -
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #8523 üzenetére
Sajnos ez nem támogatja! :/ Mindenhová az van írva: No
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #8501 üzenetére
Köszönöm! Ki fogom próbálni du. Sajnos az applikációban nem tudom ezt beállítani.
Amit hiányolok az enyémből az az AiProtection. Nem támogatott ezen a modellen?
-
poolbig
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8297 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Gondolom, ha meg vissza akarok állni gyárira, akkor ugyanígy feltolom a legfrissebb gyárit (az van rajta most) és kész. -
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8272 üzenetére
Ah értem, lehet ránézek, hogyan kell felrakni azt tudja valaki?
Kíváncsi vagyok rá milyen aztán ha nem tetszik max várok egy kicsit még az Stabil OpenWRT-re ha jól tudom a 20asban már Stabil ágon is supportolja a AC65P-t nem?
-
Galahed
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8233 üzenetére
Köszi szépen!
-
Kispósi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8137 üzenetére
sikerült, ez volt a ludas szerintem: "Set AP Isolated"
Köszönöm mindenkinek a segítségét! -
Kronos3000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8120 üzenetére
Köszönöm.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7895 üzenetére
65höz nincs (igazi) Merlin: https://www.asuswrt-merlin.net/
-
BITBOYS
addikt
válasz
Intruder2k5 #7888 üzenetére
Köszi, egész jó árban van. Remélem a betonfödémmel is megbirkózik.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7890 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a felület egységes-e. Ha igen, akkor én az Internet detection opciót piszkálnám. None-ra, vagy DNS probe-ra állítanám.
Esetleg PPP Echo beállítás mellett az Echo interval 20-ra és a max failures 80-ra állításával.
-
válasz
Intruder2k5 #7879 üzenetére
Köszönöm! Ez így tiszta.
MaCS
-
Neoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7835 üzenetére
Köszi.
Próbáltam több módon keresni, de ezt a hozzászólásodat nem adta ki. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #7829 üzenetére
Nagyon köszi mindkettőtöknek. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #7826 üzenetére
Köszönöm szépen.
Woodworm fórumtárs leírása megoldotta a problémát.
Nagy Királyok vagytok ! -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #7823 üzenetére
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #7817 üzenetére
Köszönöm -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #7815 üzenetére
-
Frenky89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7801 üzenetére
Nem követtem ennyire részletesen, de nagyon szépen köszönöm az infót! Megpróbálom, hátha innen összejön.
#7802 gabor_01: LAN-on csak a STB lesz, semmi más. Teszt jelleggel volt egy N18U berakva, IGMP Snooping bekapcsolása után tökéletes volt.
-
válasz
Intruder2k5 #7555 üzenetére
Szuper, kipróbálom, nagyon köszönöm. (Pedig néztem az advanced fület, valszeg átfutottam rajta)
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #7553 üzenetére
Kösz! Ez volt az első kérdésem, hogy biztos jó gombot nyomtál?
Azt írta igen (ez már messengeren volt), direkt egy képet is mellékeltem neki.
Akkor ha jól látom ebben nem lehet a jelerősséget állítani?! Most a pandémia miatt third party firmware-t távolról nem erőltetném. -
balineth
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7471 üzenetére
Szia!
Internetkapcsolt az van, le is szedi a scriptet, valamint hdd is van csatolva.
Itt írja, hogy legyen a label neve opt, így is próbáltam:
https://github.com/Entware/Entware/wiki/Install-on-Asus-stock-firmware
Írja, hogy mountoljam, de már mountalva van, csak nem tmp/opt-ra hanem tmp/mnt/opt-ra -
keselyumadar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7457 üzenetére
Ezen konkrétan (augusztus óta) rebootot/resetet követően 1 max 2 nap után lelassult a net annyira (wifin és vezetéken is) hogy egy weblap 1 perc, speedtest bejön de mérni nem tud error-al leáll. Reset is volt, restoration tool is openwrt után, és openwrt-vel is ezt csinálta, ahogy a gyári fw-el is...
Második szolgáltatói modem csere után kikapcsoltam az asust és azzal netezek két hete, tökéletes; így csak ac65p lehet a hibás*. Direkt beleírtam a hibajegybe hogy 1-2 nap után lelassul, hogy ne lepődjenek meg rajta ha bekapcsolják és minden megy, mert addig tökéletes és postázzák vissza egyből hogy semmi baja...*egyetlen fura dolog az hogy ha elszáll a net sebesség így 2 nap után akkor kisüti a bridge módban lévő modemet is és arra közvetlen lanra kötve is fennáll a hiba. De ha kiiktatom az asust minden működik hiba nélkül hetekig (és mint írtam 2 upc connectbox-al is ez volt és az új vodafone modemmel is, jelszint tökéletes, három szerelő volt kint mindig cserélték a modemet de semmit nem használt csak az asus kiiktatása)...
-
válasz
Intruder2k5 #7451 üzenetére
Ez már simán eléri a rosszhiszemű kereskedelmi gyakorlat fogalmát, szerintem már megállna a békéltető testület de akár a GVH előtt is.
Amúgy a routereket szerintem deklaráltan nem javítják. Konkrétan meg sem vizsgálják őket, csak szemrevételezik, hogy rosszak-e.
MaCS
-
keselyumadar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7401 üzenetére
Bevittem a konzolvilághoz és leadtam a 65p-t. Két hónapot mondtak garanciáztatásra
-
keselyumadar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7401 üzenetére
Én azt hittem a gyári garanciásat vihetem közvetlen asusnak
-
stuka20
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7344 üzenetére
A limitek már be voltak állítva, és ext4 van a HDD-n, most megpróbáltam még visszább venni a limiteket, hátha segít.
Viszont az a furcsa, hogy indítás után egyből nagyon sok ramot használ a transmission (33%-ot kb) szerintem ez picit magas, úgy hogy nincs sok torrent hozzáadva, ráadásul hal el sincsenek indítva, akkor is magas a ram használat. -
stuka20
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7344 üzenetére
Ext 4-ben van. Kb egy 20 perce ffoltam az összes futó torrentet benne és most nem crashelt.
De amúgy érdekes, mert elég sokáig jó volt ugyan ezzel a beállítással. -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7313 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor NAT-ol a szolgáltató, ha a két IP cím megegyezik?
-
daropeter
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6833 üzenetére
Szia!
Csak szeretném megköszönni a segítséged. A héten megvettem a Sharkoon Swift Case Pro HDD házat, bele pedig egy 1 TB-os WD Blue EZEX került. Kifogástalanul működik az AC57U v1-re csatlakoztatva.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7316 üzenetére
MaCS_70
Intruder2k5
Köszönöm szépen a válaszokat! Intézem is. -
racskobalazs
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7313 üzenetére
Ez szép volt, talált szüllyedt!
Ilyenkor mit lehet vele kezdeni? Vagy miben változtatja meg a port-forwardos megoldásokat? -
Directors
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7178 üzenetére
Okés, megpròbálom,köszi!
Mondjuk ilyen DNS szervert sose csináltam még. Nem tudom hogy kell.
Az alternatív freemwaret megcsinálom.
Mondjuk nem értem hogy mikor megvettem akkor miért üzemelt jòl, majd egy évig. Most meg hirtelen hibásan működik. -
Directors
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7169 üzenetére
Igen, minden más kliensen is tapasztalható.
A vicc az egészben hogy nem mindég. Szóval van olyan hogy 1-2 óráig jó, aztán nem.
Vagy van olyan is hogy 30 percen belül többször is előjön ez a hiba.
Még garanciás a készülék, de hát elképzelésem sincs hogy ez a hiba pont akkor elő jönne e mikor a szervizben van.
Vagy van értelme szerinted elküldeni javíttatni ? -
válasz
Intruder2k5 #7174 üzenetére
Az a baj, hogy ma derült ki, hogy pl. a port továbbítás beállítás sem működik. Tehát ha új portot úgy állítok be, hogy az AiMesh node csatlakoztatva van, akkor az újonnan beállított porttovábbítás nem lép érvénybe. Amint leválasztom, azonnal működik.
-
válasz
Intruder2k5 #7174 üzenetére
Szerintem ez elég szarvas hiba az eszközben.
-
válasz
Intruder2k5 #7172 üzenetére
1-2 mi? Év?
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #7164 üzenetére
router_feedback@asus.com
Én valamelyik routerből ezt szedtem ki -
válasz
Intruder2k5 #7164 üzenetére
Köszi
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7125 üzenetére
Így már értem. Igazából csak azért vacillálok ennyit a vásárláson, mert nem érzem, hogy az én igényeimjez feltétlen kell a 20k-s router.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7123 üzenetére
Nekem valahogy mindig TP-Link eszközeim voltak, eddig nem volt gondom velük. A routeres topikban valamiért nem kedvelik őket.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7121 üzenetére
Nem, most a 'fő' router lecserélése a kérdés. Kellene lassan már valami gigabites.
Ezt a TP-t néztem én is, lehet inkább arra nevezek be, barátibb az ára, úgy vélem, nekem nem nagyon kell a több teljesítmény.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7117 üzenetére
Ha vennék egy ilyen AC1200GU routert, a gyári fw elégséges rajta? Alap szolgáltatásokra kellene csak, vagy mehet rá egyből openwrt?
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7117 üzenetére
Ezzel én is egyetértek, még ha valamivel lassabb is így az internet. Bár úgy vélem 30 mega azért egy irodai pc kiszolgálására elég.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7113 üzenetére
Amúgy szerinted mi a jobb, a router vagy az usb stick?
Két PC-t kell wifi képessé tenni, mindkettő egy szobában van a WiFi routerrel, rálátnak arra, az usb-vel is megfelelő a vétel de azon nincs külső antenna csak belső. Valami TPLink pár ezer forintos dolog.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5 #7113 üzenetére
Akkor ez jól van így. Másra úgysem használtuk már ezt a routert, a másik gépben meg marad az usb egyelőre.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #6928 üzenetére
Persze elképzelhető, hogy egy újabb build-el már jó lenne.
Nekem munkatársam futott bele, hogy nem látta a külső HDD-jét a Xiaomi Mi Router 3G, kölcsönadtam a külső házamat neki, ami egy azonos SoC-al szerelt D-Link DIR-860L-en tökéletesen ment. Az én HDD-mmel nála is működött, de az övével nem. Azaz nem is csak a háztól függ... -
arcsör
csendes újonc
válasz
Intruder2k5 #6812 üzenetére
-
Melorin
addikt
válasz
Intruder2k5 #6697 üzenetére
Miben jobb a C5 v4 mint a C6? Ezek amúgy jobbak mint az Asus?
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #6536 üzenetére
Nekem ez kínai...
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #6530 üzenetére
Merlint alatt nem tudok entware-t feltenni.
Ext 4 hdd, de nem találja a putty.
A router látja....
Van ötleted?
Enable JFFS custom scripts and configs engedélyezve van. -
icemad
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6530 üzenetére
Lehet, annyira nem értek hozzá.
Úgy voltam vele, hogy ártani nem árt, akkor miért ne... -
pedro7
tag
válasz
Intruder2k5 #6498 üzenetére
-
pedro7
tag
válasz
Intruder2k5 #6495 üzenetére
Köszönöm szépen a segítő szándékú hozzászólásokat !
A QoS engedélyezve volt, valószínűleg ez volt a hiba.Most csak wi-fi-n tudtam ellenőrizni de itt is magasabb lett az eredmény (286/300) mint amit korábban mértem, így valószínűleg LAN-os is erősebb lesz. -
NORBl
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6425 üzenetére
Köszi, rápróbálok majd.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6355 üzenetére
ha olyan alkalmazást "dolgoztatsz", ami csak 1 magot használ, mint pl. transmission
A másik ilyen kedvenc az OpenVPN. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #6355 üzenetére
Tudom, de az említett router csak 1 magos/1 szálas volt és ott volt 0.7-0.8 terhelés. (n66u/fresh tomato/active hw nat - de gyári esetében sem volt változás)
Ergo ebben az esetben max 1 lehetett a max terhelés. Nem használtam másra csak route-ra. Se usb, se torrent kliens, semmi nem futott rajta.#6353
"Simán lehet egy másik elhelyezés nála is megoldaná a dolgot, nem feltétlenül mindig a központi hely a legjobb, mert a reflexiók ebbe még erősen beleszólnak."Ebben nagyon lehet valami. Bár egy telefonon futó wifi analyzer inkább csak érdekesség kategória, de a Mikrotik AP távolságára most 3m-t ír, ami reális is lehet légvonalban.
Az Ac65p távolságára viszont ~12m távolságot jelez, aminek tudnék ugyan örülni, de ugyanúgy az Ap mellett van. Arra tudok csak tippelni, hogy amíg az mikrotik valahogy átnyomja a jelet a vasbetonon, addig az asus jele verődik ide-oda, mire bejut a szobába.
Persze ennyire nem értek a dologhoz, csak találgatok.A lényeg, hogy panelban, vasbeton falakon át nagyon lutri a wifi dolog.
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6110 üzenetére
Köszönöm!!
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6108 üzenetére
Köszönöm!
A routert elérem így, de a download master timed out os lesz. -
MATEO6600
őstag
válasz
Intruder2k5 #6092 üzenetére
Sejtettem, akkor sajna vihetem vissza ha visszaveszik...
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #6092 üzenetére
Itt a remek lehetőség legalább SSH-n megnézni némi információt.
A gyártó weboldalán azt írja, hogy AiMesh képes. Gyárilag az van BroadCom-tól eltérő SoC esetén?
-
MATEO6600
őstag
válasz
Intruder2k5 #6086 üzenetére
Szia!
V3-as. Vételnél ez persze nem volt közölve.
-
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5 #6029 üzenetére
Huhh de jó. köszi. Mekkorát ajánlasz? Kisfiam meg az asszony filmjei meséi vannak rajta meg persze családi fotók meg videók. kb 20.000ft-ig mennék el árban. Vagy külső vinyó is mehet? Mármint usb-n keresztül kapna áramot meg adást is elbírja?
-
libit
tag
válasz
Intruder2k5 #6006 üzenetére
szoval akkor 1 problemara csak 1 fele megoldas lehet - masfajta szoba se johet...
"nem fogom minden alkalommal átírni sima IP címre a DDNS címet ha otthon vagyok." -
Melorin
addikt
válasz
Intruder2k5 #6001 üzenetére
Nem, modem módba van állítva a connect box.Most megpróbáltam azt is, hogy nem a google DNS-ét írtam be a wan-ra hanem automatikusan hagytam, de így sem jó.
A NAS-on ha kikapcsolom a tűzfalat megjavul
Pedig direkt úgy állítottam be a tűzfalszabályt, hogy a belső hálón lévő gépek mindent elérjenek... -
Melorin
addikt
válasz
Intruder2k5 #5994 üzenetére
Sajna nincs a gyáriban. Ezek szerint kinéz egy AC65P CFW telepítés a közeljövőben...
-
pedro7
tag
válasz
Intruder2k5 #5925 üzenetére
Hát akkor biztos velem van a gond.
Tomato 1.28 shibby -t használok egy Asus RT-N18-n és egy- két havonta leáll a wi-fi és aztán nem sokkal a LAN is elmegy.Restart után megjavul.Közben a külön modem tovább működik.
Kerestem hozzá újabb fw-t de nem igazán találtam, meg nem is akarnám sűrűn frissíteni.
DD-wrt használtam más eszközön, de ahhoz képest nem igazán felhasználó barát a felülete, ezért is szeretném a gyári fw-t.Mindeközben a régi Linksys wrt54g atom stabil ehhez képest.Azt hittem a gyári fw-n is van valami kiegészítő lehetőség.
Most akkor vagy dyndns szolgáltatót kéne cserélnem, vagy egy klienssel megoldani a freedns frissítését.
Egyébként a fő router után kötni egy kisebb routert ( pl.linksys wrt54 ) ami frissítené a dns-t az mennyire jó,megbízható megoldás ? -
petya1005
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5911 üzenetére
Először az tűnt fel, hogy pl. a wetransfer-es fájlküldés, és a gmail csatolmányok sokkal lassabban mennek fel, mint az előző router-rel, azután néztem meg speedtest-en ill. fast.com-on.
A PC és a router között kábel van (cat6-os). -
sambenez
addikt
válasz
Intruder2k5 #5904 üzenetére
Nálunk ennél sűrűbben van áramszünet.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #5904 üzenetére
restart basszus elírtam
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #5902 üzenetére
Bizony az AC65P mondjuk pont a Gilice téri radar felé van (DK-i fekvés) és pár perc után átvált 100-as csatornáról míg az AC1200GU pont ÉNY fekvésnél van a panel másik oldalán és a budai hegyekre néznek az ablakok az hetek óta 100-as csatornán elvan, 3-4hetente 1x vált át máshova akkor is 36-os blokkra de visszarakom és megint megy 3-4 hetet 100-as csatornán. Meg amúgy is hetente resetelem illetve naponta van engedélyezve meg tiltva rajta a 2,4GHz wifi a gyerek miatt
Sebességben viszont szobán belül a 65P veri mivel ott a 2antennás Redmi Note 9S-el mérek 600-630megabiteket
Ja mindkét router gyári FW-en fut a legújabbon ami 2hónapja frissült
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5900 üzenetére
Szia!
Köszönöm az észrevételt!
Az 5GHz-en próbáltam a manuális csatornaválasztást is, méghozzá a lekisebb,nem DFS blokkból, 20 MHz sávszélességgel is.
Amúgy a router jól működött kb. fél évig.Most az utódja egy Asus AC65P és stabil, nincs vele gondom.
Ez az új router pontosan a régi helyén van, s Access Point-ként működik, léynegében ugyan azzal a beállítással, mint az AC57u V1. -
kushwavez
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5897 üzenetére
köszi! így már sikerült is!
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5894 üzenetére
Minden újraindítás után 1-2 percen belül eltűnt az 5GHz-es wifi, akár hogyan is állítottam be.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5890 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
-
dennis.nol
tag
válasz
Intruder2k5 #5865 üzenetére
Jut eszembe megnéztem. V1-es a router.
De egyelőre hagyom így (gyárival, 64-en), mert még azóta is szuperál. -
dennis.nol
tag
válasz
Intruder2k5 #5869 üzenetére
Úgy lesz. Köszi még egyszer.
-
dennis.nol
tag
válasz
Szia! Reggel azonnal dobta a hálót. Már fél órája átállítottam 64-re. Eddig jó.
-
dennis.nol
tag
válasz
Oks. Megnézem!
-
dennis.nol
tag
válasz
Intruder2k5 #5863 üzenetére
Ezt sajna nem tudom, pedig láttam, hogy óriási különbségek vannak. Ettől még picit ódzkodom, de lehet meglépem majd ezt is, ha nem jön össze a csatornaváltás.
Meg tudom nézni valahol a szoftverében, ha hazajutok? Merre keressem?
-
dennis.nol
tag
válasz
Intruder2k5 #5861 üzenetére
Tessék, mindig tanul az ember valamit. Köszönöm, ezt eddig sehol nem olvastam.Habár furcsának találnám, hogy 2 laptop (1 régi, 1 tavalyi), 1 asztali gép (idei) és 4 telefon (3 régi, 1 tavalyi) sem tudja a magasabb csatornákat kezelni, DE lehet, hogy pontosan ennyi lesz a baj. Kipróbálom. Köszi.
Ha nem ez lesz a gond
, akkor sejthetek hardver hibát is, mert külföldi fórumokon találtam ilyen problémákat, de rendszerint visszaküldés lett belőle?!
-
dennis.nol
tag
válasz
Intruder2k5 #5859 üzenetére
Szia! Köszi, kipróbálom. (Nem vagyok otthon a routerek lelkivilágában, de ettől már nem is látható, hogy osztja a jelet? Igaz azt sem értem mit írtál, de nem is kell mindenhez konyítani
)
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #5824 üzenetére
-
sambenez
addikt
válasz
Intruder2k5 #5743 üzenetére
Igazad van. Amit a WAN-nál lát az az ASUS IP-je az eszköze felé.
Ezt most jól benéztem. -
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #5738 üzenetére
Az mivel szolgáltató eszköz, nekik kellene nem?
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #5735 üzenetére
-
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #5718 üzenetére
Beállítottam, de a torrentoldal Check IP address and port résznél még mindig hibát jelez: failed to connect
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest