-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Saját tapasztalat Asus routerekkel, hogy sajnos néha fogják magukat és meghülyülnek, és olyankor kellhet nekik egy gyári visszaállítás.
A másik saját tapasztalat, hogy nagyon nem szeretik az áramszüneteket és az áram ingadozást, nálam is és ismerőseimnél is több Asus router kergült már meg ilyen miatt. Én mióta szünetmentessel védem azóta elenyésző lett a probléma, néha még most is össze tud jönni szoftveres gond, de már nem áramszünet miatt. -
zsolt501
nagyúr
Ilyet nálam is csinált az AC86U áramszünet után, kellett neki hard reset, mert bármit csináltam nem javult meg, hiába is állítottam más sávra pár másodpercig látszott a wifi hálózat majd eltűnt először arra gondoltam, hogy a router 5Ghz-s wifi része adta meg magát, de érdekes módon a hard reset után hibamentesen működött tovább.
-
Neoka
aktív tag
Az Emag másképp gondolja ezt a ráfizetéssel másik modelt viszek a zsír új csereeszköz helyett. Amikor leadtam a garanciális javításra az üzletvezető helyettes azt mondta, ha cserés lesz, akkor megoldható a ráfizetéssel a másik típus.
Most viszont már másképp gondolják. Ilyet nem lehet csinálni.Azért köszi a segítséget.
-
blakey
titán
Értem, de a második esetében szerintem firmware hiba lehetett. Na mindegy, hibás termékek bárhol előfordulnak viszont, ha kötve van a kezed és eMag akkor nem ér +30e-t az AX68U az AX58U ellenében, utóbbi, nálam és másoknál is betonstabil, az egyik legracionálisabb választás, kellőképpen erős és Merlin-képes.
-
Az OTA frissítéseknél nem szabadna szükségesnek lennie a teljes resetnek, néha mégis becsúszik olyan helyzet, amikor az mégis megoldja a problémát.
Érdemes lenne elmenteni a beállításokat és végigcsinálni a kézi újrarakás / kézi beállítás mizériát. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor könnyen lehet routercsere, és akkor az elmentett beállítások felhasználhatók.
MaCS
-
krealon
veterán
"Szerintetek mi lehet a bibi?
[...]
failed to write /var/lib/misc/dnsmasq.leases: No space left on device"Elfogyott a hely. Okai lehetnek:
- ha ez RAM disk (tmpfs), akkor valami felzabälja a tárhelyet (lehet épp próbálják törni a routered vagy valamelyik szoftver hibás)
- ha ez flash, akkor lehet bad sector, vagy valami teleírja (pl leszakadó USB tár helyett a flash-ba próbál írni a transmission)"lyenkor a ki - be kapcs meg szokta oldani ezt a hibát"
Ez arra utal, hogy a RAM disk tlítődés az ok.
"Gyári legfrissebb FW van rajta."
Ha frissitések között nem volt gyári alapértékekre állítás és kézi beállítás, akkor ezt mindenképp érdemes elvégezni.
A beállítások mentése és visszatöltése az esetleges benne található hibákat is megőrzi.#11499 MaCS_70
"FW kézi újratelepítése"Ez nem Windows, amit újra kell telepíteni.
Az újra flash-elés csak a tárhelyet rongálja.Ha a korábbi flash-elésnél sérült a firmware, akkor az hardver hibára utal, amit az újabb írási próbálkozás előt illik elhárítani (tápegység, esetleg elektrolit kondenzátor csere).
-
Igen, ez így működik. Itt is írtam már egy évvel ezelőtt, de másik topikban már korábban is.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged