Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SLYM

veterán

sziasztok, 2 napja érkezett meg hozzám ez a noti asus X550JK. ugyan ha minden jól megy cserélve lesz benne SSD-re a HDD, de addigis lecsekkoltam, hogy minden rendben van-e a géppel. írok egy kis összegzést, mert gondolom nem csak én néztem eddig ezt a gépet, mint a legolcsóbb gép M850-es VGA-val

pro:

-matt kijelző. ezzel kapcsolatban elég érdekes vélemények jöttek a notebookos topicból, egy sráctól jött az infó, hogy ez nem is igazi matt kijelző. összehasonlítás képpen van nekem itthon egy elég jónak mondott monitor (amúgy szerintem szar, a miértet részletesen kifejtettem anno a topicjában). adataimnál látható, 23 col, IPS. hát az kb ugyanennyire matt, mint ez. én nem látom a különbséget, igaz nem is tudom mit kell pontosan nézni, de nekem ez egy teljes értékű matt kijelzőnek tűnik

-ár/teljesítmény mutató. ezen nincs mit részletezni, egyértelmű. a tesztek sem mutattak semmi érdekeset, hozza amit papíron hoznia kell

-nem melegszik, halk. ez nagyon, de tényleg nagyon meglepett. igaz, hogy egy 3dmark 2013 erejéig tartott csak a tesztem, de ez ugye teljesen leterheli a gépet, eközben sehol sem melegedett fel langyosnál melegebbre a gépház és a ventillátorok is csendesen tették a dolgukat. több óra netezés közben pedig teljesen hangtalan és melgegedésnek semmi nyoma, dehát ez természetes

kontra:

-gyenge és vékony burkolat. a fedlapot elég könnyen be tudom nyomni, a billentyűzetnél szintén ez a helyzet, 1 kézzel nem ajánlatos emelgetni (egyik notit sem, de ezt pláne)

-nem találtam hozzá win7-es drivereket. ez egy elég érdekes pont, meglehet, hogy léteznek ilyen driverek, de ami a lényeg, hogy én kb fél óra keresgélés után is csak win 8-as drivereket találtam az asus oldalán és a géphez kapott CD-n is. na most ha egy átlag usernek órákat kell a driverek beszerzésével szarakodni, a világ legtöbbek által használt oprendszerére, akkor innentől már mindegy mi van, negatívum

-a freedos miatt olyan partícióval (vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam) volt megformázva a HDD, hogy kb 15 perc kellett mire eljutottam odaáig, hogy elkezdhettem rá telepíteni a win7-et

összegzés: mindenki döntse el maga

Új hozzászólás Aktív témák