- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Az i5 alá ugyanaz elég mint i3 alá, ha nem húzod. Ha sima i5 az a +400MHz úgysem számít. Ha K-s proci és sokat húzol rajta akkor kell jó lap. (De az meg kb. felesleges ha nem vmi extrém célra használod vagy ez a hobbid.
)
Az általad leírtakra, sima i5-tel úgy fogalmaznék inkább, hogy max 20k elég, de egy 15k-s lap is bőven megteszi. Igazából 20-22k-ból már Z77 lap is van ami még a +400-as tuningra (vagy többre) is bőven jó és fullos más szempontból is. Túlteljesíti a célod.Én a H67-est kb. 2 éve használtan vettem 15k-ért.
-
sb
veterán
Nekem egy Intel H67-es lapom van jelenleg és egy i5-2500 (sima).
Szerintem ezekre amiket leírtál, ha nem kell tuning és semmi extra, akkor drágább lap sem kell.
Eleve felesleges a Z széria, ha nem tuningolsz. Onnantól pedig már csak a SATA és USB portok számát kell nézni... H67, H77, esetleg B75...Ha szigorúan nézem akkor egy B75-ön is van 1db SATA 6Gb-os port, ami 1db SSD-re elég, a HDD-knek meg úgyis elég (sok) a SATA 3Gb is. USB 3.0 pedig lapfüggően van szintén 2+2 általában. (Bár azt nem írtad milyen kell 3.0 vagy 2.0)
Most én is Z77-re váltanék, de csak mert gondoltam némi tuningra (+400MHz, mivel nem K-s a proci) vagy némi alulfeszelésre (vagy mindkettőre
). Ennek sincs sok értelme, kb. +10% teljesítmény vagy -15-20W.
De pár ezrest (4-5) nekem most ez megér.Szerintem K-s proci mellé, nagyobb tuningnál érdemes jobban válogatni a lapok közül. Minden másra tök felesleges ennyire bonyolítani. Anno én is K-s procit akartam és Z-s lapot, de rájöttem, hogy ha nincs szükségem pont erre (vagyis 4-5GHz-es procira nagy extra fogyasztással, mert minden amit használok ugyanolyan jó 3-3.5GHz között is) akkor felesleges. A K-s is (nekem speciel... másnak lehet, hogy kell.), és akkor már a Z-s, azokon belül is drágább lapok is.
-
dragon1993
addikt
Én mindig is a legfrissebb foglalat híve vagyok. Szeretem a fejleszthetőséget.
Ha minimális tuning kell csak akkor szerintem egy Z77 PRO3 is megteszi.
Nekem i7-2600 @ 4.2Ghz-n megy hiba nélkül. (Nem K-s a procim ezért ez a max.)Lec kollégánál érdemes körül nézni.
i5-4670K egész jó áron van most nála és akkor mehet az 1150-es foglalat.
-
Joke7773
tag
Hát akkor tényleg felesleges neked a 1150 tokozású lap,én még mindig azt mondanám hogy ha tényleg jó lapot akarsz Z77-be akkor várj egy kicsit és tegyél még hozzá egy keveset.És pályáz meg egy Extreme 3 vagy Extreme 4 -s lapot. Nekem szerdán jött meg kicsit féltem is tőle fura volt a BIOS is. De rohadtul megérte.Igaz én a www.pcx.hu -n vettem 31700-t 2 év garival
Az Extreme 3 most kerül 25900-ba -
Joke7773
tag
Végül is teljesen mindegy , bár én inkább az Asrockot választanám ha tudsz még rászánni egy kicsit akkor érdemesebb lenne az Asrocktól a Z77 Extreme 3 vagy 4 lapot venni.Azokból már csak a 1150 tokozású a durvább . De te tudod neked mi a megfelelőbb mind árban mind értékbe. Én most vettem egy Asrock Z77 Extreme !-s lapot hát kicsit féltem tőle mert más a BIOS , de nem bántam meg
. 1150 Tokozású alaplapból nézd meg ezt
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_h87_pro4_oem/505384
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest