- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
4,4-et mennek átlagban, mert elcseszték intelék a kupak alatt a hővezető pasztázást. (rohadtul melegednek, mert nem adja át rendesen a hőt a hűtőnek)
Kell az a 8 fázis ha nem akarsz szívni az instabilitással. (meg nemtom 50e-es procinál meg 50-es dupla videokarit mért egy 20e-es lapba akarsz rakni...) -
szesz
tag
Kernel: köszi a kimerítő válaszokat
Fanti: köszi a választ. Az eddigiek alapján azt gondolom, hogy a 3570k simán kell vigye a 4.7 - 4.8Ghz-et, ami azért jelentős tuningnak számít. Úgy látom az alaplap kérdése megoldódott (beletörődtem
Már csak a hűtésen kell gondolkodnom -
fanti
addikt
Elég a 4+1 is ha nem valami extrém nagy tuningot akarsz.
Amúgy pedig gondold át azt, hogy a tuning nem igen hoz a konyhára, kivéve ha extrém mértékű.
Ugyanis ezek a procik a terhelés függvényében tuningolják önmagukat is, pl az én 3.3GHz-es i5-3550 procim az úgy működik, hogy ha egy vagy két mag terhelődik, akkor 3.7GHz-en járatja azokat, ha három mag terhelődik, akkor 3.5GHz-en megy, illetve négy mag terhelése esetén működik 3.3GHz-en.Egy normális tuning esetében mondjuk 4GHz-et célzol meg, és azon hajtod a processzort, ami ilyenkor mind a négy magja terhelésekor is 4GHz-en fog járni, ez a 3570K esetében az alap 3.4GHz-hez képest 600MHz előnyt jelent négy mag teljes terhelésekor, de ha százalékosítjuk, akkor olyan 15% teljesítménytöbbletet kapsz, ami azért nem annyira jelentős szerintem.
Ha mondjuk 4.4GHz, vagy fölötte sikerül belőnöd egy stabil beállítást, akkor már lényeges gyorsulást tapasztalsz az alapbeállításhoz képest, de ugyebár ennek már feszültségemelés és brutális léghűtés kell, ami léghűtés nem filléres árban van. És ehhez bizony elkél a 8+1 fázis, mert a 4+1 lehet hogy már limitálna ezen a szinten.
Neked kell eldöntened, hogy mi szeretnél, és nyilvánvaló, hogy ha rengeteget dolgozol a gépen, olyan programokkal amik többszálú működésre vannak felkészítve és jól profitálnak az extrém tuningból is, akkor olyan képességű alaplap és hűtő is kelleni fog hozzá.
Ha viszont csak játékra és normál felhasználásra kell a rendszer, akkor véleményem szerint egy szerényebb alaplap is megteszi, egy normális, mondjuk 4GHz-es tuning mellé, és arra még komolyabb hűtést sem kell vegyél, elég pl. egy CoolerMaster Hypert TX-3 is akár, amit már öt ezresért hazavihesz. -
Kernel
nagyúr
A processzor tápellátását szolgáló DC/DC átalakítás stabilitását növeli, ha több ilyen DC/DC átalakítót alkalmaznak párhuzamosan, azokat időben eltolt fázisban vezérelve.
Az átalakítás ugyebár úgy történik, hogy DC-AC-DC, tehát itt nyilván az AC impulzusok időbeni fázisáról van szó. Ez a hálózati egyenirányításnál is úgy működik, hogy amikor 3 fázist egyenirányítunk, sokkal simább lesz a kimeneti DC feszültség, mintha csak 1 fázis állna rendelkezésre.
Pár hete épp írtam erről egy hozzászólást.
Vagyis, aki áramigényes processzort használ, illetve tuningol, annak nem árt a több fázis, de a technikák fejlődésével, most már állítólag kevesebb fázissal is tudnak olyan stabilitást produkálni, mint korábban több fázissal.
Plusz újabban bejön még a képbe a kimeneti feszültség digitális úton történő stabilizálása, ami állítólag jobb, gyorsabban reagál, mint a hagyományos analóg szabályzás, vagyis negatív visszacsatolás.
De én csak az elektronikai részét vágom (szakmai okból), míg a 4+1, 8+1 konkrét jelentését már nem annyira.
-
Kernel
nagyúr
Itt amelyiket kijelölöd összehasonlításra, annál mutatja a fázist is:
http://www.asrock.com/mb/compare.asp?
De a lap alján lévő Compare gombra kell kattintani, nem pedig a baloldali menüben, mert ezzel én is szívattam magam elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest