- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
powerwade #2446 üzenetére
Nem csináltam ilyet, de nekem hasznosabbnak tűnik vagy az időzített kikapcsolás, vagy a mozgásérzékelős. Mert ha nem vagyok ott, akkor nem tudom, hogy jogosan van-e bekapcsolva. Még ha le is kérdezem az állapotot, akkor esem tudom, hogy van-e ott valaki, és esetleg ráoltom a villanyt.
A mozgásérzékelő se tökéletes, mert ha nem mozog valaki, akkor nem jelez. De ez még jól is jöhet, ha pl. alszik, viszont ha forgolódik, akkor meg felkapcsolja. Szóval nem tudom mi lenne a jó jelenlétérzékelő módszer, amivel a legkevesebb gond van.
Az biztos, hogy ha jól bevackolja magát az ember az ágyba, lekapcsolja a villanyt, és akkor látja meg, hogy az előszobában égve maradt, na akkor nagyon jól jön a távvezérlési lehetőség. -
quint
aktív tag
válasz
powerwade #2367 üzenetére
Nem csináltam belőle kész cuccot, csak egy picit szórakoztam vele. Igazából két dologra emlékszem belőle:
- alkalmasan megformázott gyurmával cuppantottam rá a reflexiós optokaput a mérő üvegére, ez a rögzítésen túl adott némi árnyékolást is;
- nagyon pici fogyasztásnál problémáim voltak, ezeken (ha jól emlékszem) úgy léptem át, hogy a 2 m3/h-nak megfelelő ütemnél gyorsabban érkezett be le- és felfutó él, akkor azt eldobtam. -
quint
aktív tag
válasz
powerwade #2347 üzenetére
Hasznos lehet egy reflexiós opto-szenzor. A gázóra "6"-os számjegyén lévő tükröző felületen tökéletesen működik
-
tvamos
nagyúr
válasz
powerwade #2344 üzenetére
Ha jol emlekszem, opencv (vagy valami letoltheto modul) felismeri a szamokat. Raspberry-n jol elfut.
A piros vackot figyelnem amugy valami fotodiodaval, vagy tranzisztorral, csak kis szogben latot kell keresni. (Most ilyesmit nem is tudok, mert lathato fenyre eddig mindig LDR-t hasznaltam.) Ha fenyeros kek LED-et raksz, annal a pirost valoszinu nem fogja latni, mint (#2345) gyapo11-is irta.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
powerwade #2277 üzenetére
Hello
Még lenne egy tippem,
Ne köss rá semmit, émérd meg mennyi jön ki ilyenkir az USB ből
Pl az én gépem 5V helyett olyan 4,6-4,9V között produkál. Az USB max 500mA tud.
Átnézném az összes alkatrészt a helyedben a nyákon és az öszeköttetéseket isLehet, hogy egy hibás szériát fogtál ki, vagy csak egyszerűen valami nem érintkezik.Telefon töltővel is ugyanez a helyzet?
Típusról tudnál linket küldeni?
-
Tankblock
aktív tag
válasz
powerwade #2270 üzenetére
Hello,
Nekem van 1 példányom, és használom. Köszöni szépen jól működik.
Nem füstölt-e meg benne valami?
Ellenállások értékétől függ az hogy a feszültség szabályzó mit mutat.
A másik kérdésem az hogyközéptájon is van egy tüskesor amiről 3V3 vagy 5V lehet kivenni, ugye azon nincs semmi jumper?nálam csak a kép szélső felén van jumper amivel a feszültséget lehet választani. -
Gergosz2
veterán
válasz
powerwade #2190 üzenetére
Hát akkor DIP-es 328-at vegyél. Ezek olyan 2$/db áon szoktak menni,ha már ötösével rendeli az ember. Vagy másik megoldás lehet, ha egy Arduino Nano-t veszel. Ugyanúgy tudod próbapanelbe dugdosni, még olcsóbb is egy kicsit, és más alkatrész sem kell hozzá.
(#2191) tvamos
+1. Ha muszáj csak akkor használok DIP-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged