Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Kiszivárogtak a Dreame első telefonjának egyes specifikációi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Két kamerával cserélné az iPhone Air a zakót kapucnis pulcsira
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Janos250
üzenetére
Fura ez a táp téma. Alátettem egy 2A-es RasPI-s tápot. Azzal nem világított a kis kék beépített led. 1 óráig. Majd utánna halványan csak elkezdett derengeni. Fogalmam sincs mi lehet ez...
Amúgy most nagy projektem van, hátha van ötletetek

Adott egy kazán. Ezt vezérelném. Erre ezer példa van a neten. Most egy legegyszerűbb tekerős termosztátja van, ennél csak jobbak lehetünk

Nade. A tekerős termosztát nem digitális, hanem tud szabályozni, tehát kis hőmérséklet különbségnél csak alacsonyabb feszültséget küld a kazán fele, ergó a kazán csak kicsit melegít. Ha kell meg nagyon.Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy esp8266-ot relével, amit nem a kazánra kötök direktbe ahogy szokták, hanem a termosztát "adat" kábelét szakítanám meg vele? Azon egyenáram megy ahogy mértem. Tehát arra kötném a relét. A tekerőjén beállítanék egy maximumpot, aminél tuti nem szeretnék nagyobb meleget a lakásba, mondjuk 24 fokra. A relével pedig a visszajövő vezérfeszültséget szakítom meg. Így pl 22 foknál is le tudok kapcsolni, illetve megmarad az analóg vezérlés, tehát mondjuk 24 fokra beállított tekerőnél 22 fok esetén már nem fűt 100%-al akazán csak mitudomén 50-el.
Na?
Egy ilyen egybeépített relés ESP cucc 2-3000 ft körül van .Amúgy en most úgy látom a legnagyobb baja ennek az egesz hobbi arduinós dolognak a ház. Mert lehet itt bármit építeni, az, hogy nincsennek házak az alaplapokhoz szerintem tök gáz. Pl amit vennék relés ESP-t fogalmam sincs mibe tudom kultúráltan beépíteni. 3D nyomtatót meg ezért most nem vennék, hogy tudjak házakat építeni... vagy nem jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Amazon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- iPhone 16 Pro max 256GB desert/ black t. Gyári független sok Apple jótállás
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold