Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Janos250
üzenetére
Fura ez a táp téma. Alátettem egy 2A-es RasPI-s tápot. Azzal nem világított a kis kék beépített led. 1 óráig. Majd utánna halványan csak elkezdett derengeni. Fogalmam sincs mi lehet ez...
Amúgy most nagy projektem van, hátha van ötletetek

Adott egy kazán. Ezt vezérelném. Erre ezer példa van a neten. Most egy legegyszerűbb tekerős termosztátja van, ennél csak jobbak lehetünk

Nade. A tekerős termosztát nem digitális, hanem tud szabályozni, tehát kis hőmérséklet különbségnél csak alacsonyabb feszültséget küld a kazán fele, ergó a kazán csak kicsit melegít. Ha kell meg nagyon.Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnék egy esp8266-ot relével, amit nem a kazánra kötök direktbe ahogy szokták, hanem a termosztát "adat" kábelét szakítanám meg vele? Azon egyenáram megy ahogy mértem. Tehát arra kötném a relét. A tekerőjén beállítanék egy maximumpot, aminél tuti nem szeretnék nagyobb meleget a lakásba, mondjuk 24 fokra. A relével pedig a visszajövő vezérfeszültséget szakítom meg. Így pl 22 foknál is le tudok kapcsolni, illetve megmarad az analóg vezérlés, tehát mondjuk 24 fokra beállított tekerőnél 22 fok esetén már nem fűt 100%-al akazán csak mitudomén 50-el.
Na?
Egy ilyen egybeépített relés ESP cucc 2-3000 ft körül van .Amúgy en most úgy látom a legnagyobb baja ennek az egesz hobbi arduinós dolognak a ház. Mert lehet itt bármit építeni, az, hogy nincsennek házak az alaplapokhoz szerintem tök gáz. Pl amit vennék relés ESP-t fogalmam sincs mibe tudom kultúráltan beépíteni. 3D nyomtatót meg ezért most nem vennék, hogy tudjak házakat építeni... vagy nem jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold