Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Victoryus #7016 üzenetére

    Azt hiszem ez lesz az ami nekem kell:

    A youtube-on ezt a tutorialt néztem meg:

    Hát egyelőre a servo motor mozog, meg tudok ledet villogtatni. Az ultrahang szenzor nem igazán azt csinálja ami a példában van, csak kérdőjeleket ír. Az még nem tiszta, hogy mi alapján adok meg neki pint. A példa programban ez van:
    #define TRIG_PIN A0
    #define ECHO_PIN A1

    Én meg akárhogy nézem szerintem 3-4-nek kéne lenni, de úgy is kérdőjeleket ír. Az is lehet, hogy nem lett 100%-os a jumper kábelem. Illetve azt se értem teljesen, hogy is van ez. Az első képen az digitális bemenet nem? A másikon meg analógra van kötve. Az első verziót sajnos nem tudom tesztelni amíg nincs normális jumper kábelem.(pc speaker 4-es jumper van most összegányolva)
    Azt viszont látom már, hogy ez a szett messze nem "kulcsrakész". Kábeleket igazán tehettek volna bele... Ha minden jól megy azok 1 héten belül ideérnek, találtam egy ebayes eladót aki angliából küldi, az alis kiegészítő csomag 40 nap alatt se ért ide. Az ultrahang szenzort se lehet felfogatni semmihez, illetve a szervo konzollal is dolgozni kell még. Ez tényleg barkács szett. Végül is nem bánom, mert elvagyok vele.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

Új hozzászólás Aktív témák