Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Helló!
    Segítségre lenne szükségem (ki gondolná?). :R
    Elkészült egy konyhapult világítás ws2812 szalaggal, atx táppal és egy Nano-val. A kapcsolás kapacitív érzékelővel történik.
    Gönyörűen működik a rendszer egészen addig, amíg el nem kezdik használni a konyhát, pontosabban a gőzelszívót, ami köré lett telepítve a vezetékezés, fölötte meg a táp és az mcu. Ennek a két oldalán futnak le a vezetékek az egység két felén elhelyezkedő szekrények belső falán, át az alsó lapjukhoz.

    Éles helyzetben valahányszor kikapcsolásra kerül a kétmotoros elszívó, egész egyszerűen kilövi a szalagokat és pár másodperc elteltével ezt a Nano gyors és folyamatos 13-as led villogással konstatálja. Reset nem segít, csak a teljes áramtalanítás.
    Ha lehúzom az összes szalag és a kapcsoló portját és csak a táp (GND, +5VSB, PS_ON, PWR_OK) marad, akkor a motorok bekapcsolására az egységhez közel álló néhány rgb led random jelet kap, kikapcsolásra meg ugyanúgy levág mindent.

    Hogy tudnám kizárni a két problémát, vagy leszűkíteni a lehetséges okokat?
    Van itt egyrészt egy interferencia bekapcsoláskor, amit a futó program elfed (random jelet kapnak a szalagok), valamint egy vélhető tüske valahol a motorok lekapcsolásakor.

    Kell-e szűrni az atx tápot a +5V portra csatlakoztatásakor? Z-dióda talán, ha tüskéről lehet szó?
    A gond, hogy mérni nincs mivel, így csak találgatni lehet.

    Köszi!

    szerk: még mindig fogalmam sincs mit jelentenek a bootloader villogásai a 13-as leden. Erről vkinek vmi infója?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák