Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fpeter84

    senior tag

    válasz zka67 #4184 üzenetére

    STLink-em van, azzal programozom. Próbáltam soroson is, de meguntam a macerát hogy ide-oda kell tenni a jumpereket és vettem hozzá programozót.

    Azthiszem Janos250 #4191 és a Te hsz-ed rávilágít a problémámra: ha az IDE-ben a programozási módot sorosra tesszük, akkor letiltja a JTAG-ot valamint az USB-t és GPIO módba kerülnek a lábai. Ha viszont az STLink módot választjuk, akkor az összes JTAG-hoz köthető lábat elkapcsolja a GPIO módról (azt is amit egyébként nem használ a programozó), valamint itt találtam rá utalást hogy ekkor az USB-t is inicializálja valamennyire akkor is ha én nem teszem meg a programomban, így azok a lábak is átállítódnak. A futó programból regisztereket kapcsolgatva valószínűleg helyre lehetne tenni - elvileg ahogy nézem, a JTAG szabad lábait egyesével is vissza lehetne állítani, így talán működne az STLink és, meg a GPIO-k is. De végül nem húzhattam már az időt, átdrótoztam a PB5-6-7-re a vezérlést, így működik, tudok haladni.

    Mindenesetre jó tanulság, hogy nyákgyártás előtt próbapados szakaszban alaposabban kell tesztelni a konkrét lábakat, és nem cserélgetni utólag a funkciókat :)

    Amikor megjött az STLink, akkor ugyan felraktam a Keil-t mert kíváncsi voltam a realtime belső debugra, de valahogy nem kapott el a gépszíj - már túlzottan hozzászoktam ahhoz hogy megoldom a debugot sorosporton... A jövőben lehet adok még neki esélyt, de egyelőre az Arduino IDE hatalmas támogatottsága nagy előny, és haladnom kell a projektekkel, nem tölthetek időt azzal hogy még a környezettel is ismerkednem kelljen...

    Néhánnyal lejjebb volt egy sleepmode-al kapcsolatos kérdésem - esetleg abban van tapasztalatod? Miért van az, hogy az összes példaprogram/library kizárja a loop-ot, a setup végén meghívja az alvást, és trigger esetén mindig újraindul a program. Olyat nem is tud, vagy csak nem találtam még, hogy onnan folytatódik a program ahol fel lett függesztve?

    Az eddigieket köszönöm, a jövőben talán segít elkerülni az ilyen fél napos szívásokat :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák