Hirdetés
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Akciófigyelő: December 24-ig tart az Ulefone karácsonyi leárazása
- Bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 15 és Note 15 5G globális változatát
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz
ghostie
üzenetére
Jogos a meglátásod, hogy mélyebbre szeretnél menni (jómagam is ez irányba törekszem), de tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy arduniozni nem kell elektronikai tudás. A neten (vagy középiskolás tankönyvekben) van egy képlet, kiszámolod mekkora ellenállás kell a led elé (nem kell nagyon tudni miért kell, csak így működik), és megy a móka. Ha mélyebbre akarsz menni (áramkörtervezés, 555ic, időzítők, stb), akkor meg amúgy is felesleges az arduino.
(értsd jól, a ló másik végét ragadtam meg
)A kettő együtt, túl nagy falat. Mondok példát: Szétszedtem egy kínai ledes övet, aminek kíváncsi voltam, milyen elektronikai háttere volt. Van benne egy atmel eeprom, amit egy felirat mentes ic hajt meg, és 3 nyomógomb. Nah akkor most (arduino vs elektronika) menjek tovább? Ha arduinozni akarok, az eeprom használatát megnézem más hogy csinálja a neten, és máris külső memóriaként tudom használni ezt az atmel ic-t (az arduinomhoz). Ha elektronikailag akarok tovább menni, akkor a határ (áramköri szinten lefele), a csillagos ég.
Tehát az arduino-hoz nem feltétlen kell bármilyen npn-pnp tranyókkal szenvedni, csak ha van rá lelki erőd. Ez esetben pedig a pdf-je tényleg többet mond minden próbálkozásnál (nyitófesz, átviteli értékek), aztán ha használni akarod a tranyót (veszel egyet, amit már datasheet szinten ismersz, és beépíed a dugdosós panelba, amihez nem kell arduinó, csak táp...)
Szerintem a kettő nem olyan szoros családtag (elektronika-arduino) mint amennyire annak látszik (a programozása sem regiszterszinten megy (assembly), hanem egy "butított" felsőbb nyelv, amit a fordító szépen átdolgoz... Buta egy jószág (egy bizonyos belépő szintig) az arduino (ezért szeretem annyira), de az analóg elektronikai rész, a nyúl végtelen ürege (az arduino-hoz képest). A véleményem teljesen szubjektív, nem kell vele egyetérteni.

Elnézést, ha nem tudtam tanácsot adni, hogy hol vegyél KIT-et, nem láttam ilyet még sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- HDMI topic
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- GAMER PC (Core i7-10700K UNLOCK / 16GB DDR4 / Gigabyte RTX 2060 6GB OC / 1TB SSD + 1TB HDD) garancia
- Dell Latitude 5540 15.6" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Eladó xbox one x 1T tartozékaival
- Corsair CX Series CX650M 650W 80 PLUS Bronze PC tápegység
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(értsd jól, a ló másik végét ragadtam meg
)
ekkold