- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
krisztianAMG #2850 üzenetére
Analógot viszonylag egyszerű, vannak rá kész/félkész kapcsolások, de a digitálissal meggyűlt a bajom... jópár mikrokontroller alapú kapcsolást kipróbáltam már, de valahogy egyik sem bizonyult stabilnak - mindenki az otthon található szemeteiből, bontott alkatrészeiből építkezik (főleg induktivitás) és neki véletlenül működik a talált értékeivel, de csak totózik hogy mit is használ és valahogy nekem eddig semmi nem ment...
Nyilván nem lehetetlen, és nem is töltöttem a fél életemet a kísérletezéssel csak pár sikertelen nekifutás elkedvetlenített, de én is szeretnék már majd végre valami ilyesmit, mert a jóféle 1 csatornás labortápokat is súlyos tízezrekben mérik, én meg ha elkezdenék építeni tuti nem állnék meg a 3-5 csatorna alatt, mert sokszor jól jönne ha lenne mihez nyúlni...
Vannak kész buck-boost konverter kapcsolások, ezekből is vannak analóg és digitálisak is és nem is megfizethetetlen egyik sem - kérdés hogy a digit mennyire precízen szabályozható/szabályozza magát... Most ezzel szemezek - kiderítettem a gyártója elérhetőségét és próbálok utánajárni, hogy a kijelzője melletti Rx/Tx lábsoron nem vezérelhető e kívülről - ha még ezt is tudná, szuper lenne, de mondjuk pár-10 mA-es szabályzásra lehet nem képes, arra lehet valami kisebb cucc kellene...
Neked párszáz mA-hez valami jóval kisebb is elég - csak az ilyen boost meg buck-boost konvertereknél kérdéses hogy a kimenet mennyire stabil - ez csipp és kapcsolásfüggő is - szóval lehet kísérletezni is kell kicsit... Tele van az ebay ilyen cuccokkal, érdemes nézelődni kicsit!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest