- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
krisztianAMG #2850 üzenetére
Analógot viszonylag egyszerű, vannak rá kész/félkész kapcsolások, de a digitálissal meggyűlt a bajom... jópár mikrokontroller alapú kapcsolást kipróbáltam már, de valahogy egyik sem bizonyult stabilnak - mindenki az otthon található szemeteiből, bontott alkatrészeiből építkezik (főleg induktivitás) és neki véletlenül működik a talált értékeivel, de csak totózik hogy mit is használ és valahogy nekem eddig semmi nem ment...
Nyilván nem lehetetlen, és nem is töltöttem a fél életemet a kísérletezéssel csak pár sikertelen nekifutás elkedvetlenített, de én is szeretnék már majd végre valami ilyesmit, mert a jóféle 1 csatornás labortápokat is súlyos tízezrekben mérik, én meg ha elkezdenék építeni tuti nem állnék meg a 3-5 csatorna alatt, mert sokszor jól jönne ha lenne mihez nyúlni...
Vannak kész buck-boost konverter kapcsolások, ezekből is vannak analóg és digitálisak is és nem is megfizethetetlen egyik sem - kérdés hogy a digit mennyire precízen szabályozható/szabályozza magát... Most ezzel szemezek - kiderítettem a gyártója elérhetőségét és próbálok utánajárni, hogy a kijelzője melletti Rx/Tx lábsoron nem vezérelhető e kívülről - ha még ezt is tudná, szuper lenne, de mondjuk pár-10 mA-es szabályzásra lehet nem képes, arra lehet valami kisebb cucc kellene...
Neked párszáz mA-hez valami jóval kisebb is elég - csak az ilyen boost meg buck-boost konvertereknél kérdéses hogy a kimenet mennyire stabil - ez csipp és kapcsolásfüggő is - szóval lehet kísérletezni is kell kicsit... Tele van az ebay ilyen cuccokkal, érdemes nézelődni kicsit!
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Megaport gaming pc + billentyű
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest