Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rednifegnar

senior tag

válasz Postas99 #23957 üzenetére

na igen ez a jo megoldas ;)

a dolog lenyege, hogy a cuccot nem akarom hajtani az usb-rol, az eszkoznek van sajat belso tapja amin tobb fele feszej van (24V,12V,5V ebbol az 5V-ot hasznalom nyilvan az esp tapolasara is)
    arra van szukseg hogy usb-re dugaskor programozhato legyen az usb tapjaval is (szoval berhelos kabelek nem jok tobb okbol sem).
    amikor pc-re dugom az usb-vel elotte mindig kikapcsolom az eszkozt.
    most mar kezd veglegesedni a cucc, jo volna ha nem sulne meg akkor se ha veletlenul bekapcsolva marad. szoval kettos tapot valahogy kezelnie kell.

megbongesztem a netet, es kiprobaltam (Esp32 S3N16R8).

van ez a Vin port (5v) plusz a ket usb. kovetkezo a táp kombinaciok:
    - szoloban mindegyikrol megy (es ha usb-rol akkor nyilvan programozhato is).

- ketto usb parhuzamosan:
    -- ketto usb: mindketto a pc-be dugva, jol mukodik az egyiken at programozhato (nem melegszik semmi)
    -- ketto usb: az egyik pc-be dugva, masik usb fali tapegysegbe, mukodik, programozhato (nem melegszik semmi)

- három tap, Vin port (5v) + 1 (vagy 2) usb bedugva. egyik usb pc-re, masik fali tap.
    mukodik, programozhato (nem melegszik semmi)
    -- Vin tapfesz varialas (4.5-5.2V tartomanban) tovabbra is mukodik mind, programozhato, nem melexik.

-- elvileg a Vin tartalmaz vedelmet.
    de aztan minden esetre ele akasztottam egy diodat ugy is kiprobaltam.
    ilyenkor nem mindegy mennyire esik be a tapfesz.
    sima szilicium diodaval (1N4148) 4.95V-on meg eppen beindul de nem tunik uzembiztosnak, latszik hogy indulasnal vibralnak a ledek es lassan szedi ossze magat.
    germanium diodaval 4.65V-on mar megy de az is hatareset (ez egy regi tungsram germanium OA1180).

Új hozzászólás Aktív témák