Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz ViZion #23616 üzenetére

Jaja értem. :K Oké.

Azért nem veszek battery shield-et, mert nincs gyakorlatom ezekkel a kütyükkel (most tanulgatom, beleértve a teljes ökoszisztémát) és eszembe sem jutott.

De ahogy most elnézegetem, ez meg lehet, hogy a totál overkill lenne arra, amire nekem kell, mert nincs 7/24 igényem. Aztán lehet mégis ez a megoldás. :U

Nézzük a felhasználói oldalról, hátha arra van vmi mondásotok :R

Szóval ez egy audio erősítő. Ha konnektorba bedugom, főkapcsoló sincs, indul egy standby mód, mikrokontroller áram alatt, nem sleep meg egyéb módokban, de pl. az áram spórolós modem-off szint oké, ne wifizzen még ekkor. Mindegy is. Kijelző off. Egyetlen gombot figyel, a bekapcsológombot.

Ha megnyomom, túl az egérmozin a kijelzőn, elvégezne pár rutin mérést, feltétel-teljesülést a program, mielőtt megadja a jelet a szilárdtest reléknek, amik behúzzák a trafók primerjeit és indul a buli.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Csecsemőbiztosra szeretném csinálni és arra kellene a "szünetmentes", hogy ha áramszünet van, eldurran egy bizti alkatrészhiba miatt, stb, akkor ezt észlelje a kontroller és lesz rátéve egy ilyen, amibe instant elmenti azt, amit tud. De leginkább az óránkénti számláló állását, mert arra is használnám, hogy mérje a kondikba belement használati órákat (lévén h meleg lesz bent, inkább cserélem őket a gyártó által megadott üzemidő végefele). Van amelyik 2000h-s, van, amelyik 5000h-s, de mérne még jópár ilyen üzemidő jellegű dolgot, ritkán reset-elem a számlálót alkatrész csere alkalmával csak.

Magyarul betáp bármi miatt off esetén legyen maradék saját tápja reagálni, eepromba elmenteni az épp aktuál számláló állásokat, aztán ő is lehunyhatja a szemeit. :K Ennyi a cél.

Nyitogatni nem szeretném gyakran a fedlapot, hogy elemezzek (pl. 3x AAA egy tokban). Akksira nem gondoltam, jó ötlet, de gyakorlatilag alig, jó esetben soha nem lenne használva. Odabent vagy 45-50 fok lenne kinti 22 fok mellett amúgy. Kívülre, külső házba is tehetném az akksit, csak az olyan tré, nem szép, nem csinos. Bár mögötte kutya se látja.

Hát, ennyi. Bírjon ki pár mp-et. lehet ezt csak tapasztalari úton fogom megtudni, egyelőre van két említett 16V-os hatalmas kondim, vagy elég lesz, vagy nem. Vagy ha elveszti saját figyelt tápfeszét, eldobatok vele mindent a sleep feletti power módba azonnal és csak egy eeprom írásra marad ideje - bőven elég.

Új hozzászólás Aktív témák