- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos (AI) szemüveget mutatott be a Meta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
Janos250 #17014 üzenetére
A tálca benn marad. Egyik oldalról a robotkar tud dolgozni, a másik oldalról lehet cserélni a tálcát.
Mondjuk a tálcák elkészítésén még agyalok...
Elsőre 3D nyomtatásban gondolkodtam. Azonban ABS-ből kellene nyomtatni, azt pedig az olcsó nyomtató nem kedveli...
Így kinyomtatom sima PLA-ból. Majd ha jó a méret, akkor erről veszek pár szilikon formát, és kiöntöm műgyantából (némi üvegszál erősítéssel). Kb. 20%-al drágább, de biztosan elbírja a terhelést, és egyszerre készülhet 4-5 darab...Sajnos az y vezérlés és kar forgatása nem jó. Nehézkessé teszi a szerkezetet... (Nehéz a keret amit emelni kell, tehát lassú)
Marad a scara...
Ennek a vezérlése sem vészes. Egy lapon max 1200 alkatrész van. Összesen úgy 10-15 alkatrészféleség van. Ennyit kézzel is le lehet "programozni". S mivel nem tudtam kiszámolgatni mekkora szögelfordulásra van szükség, írtam egy kis php scriptet. Ez csak annyit csinált, hogy kiszámolta adott szögelfordulásra (szög elfordulásnak a léptetőmotor szögelfordulásának egész számú hányadosát adtam meg) adott kar hosszal a kar végét.
Egy képre oda tett egy pöttyöt, majd ment tovább...
Lefutott 1,5 perc alatt. Kb. 10 próbáljozásból meglett a karok hossza, és hogy mennyivel kell leosztanom a léptetőmotort. :)
Az alkatrészek középpontját megadva, szerintem meg is lesz a szükséges "adatbázis"...
(Ok, megoldja a gép 1-2 perc alatt, de legalább fél nap míg megírom... :) )
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 2x Kingston FURY Impact 2x32GB DDR4 3200MHz KF432S20IB/32 összesen 64GB notiram
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Intel I5 13600 k (1 év Garanciával )
- Asztali PC , i7 6700 , RTX 2060 , 32GB DDR4 , 240GB SSD , 500GB HDD
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest