Hirdetés
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- MIUI / HyperOS topik
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
[link] Nagyjából az jön le, hogy RPI nagyon jó statikus tartalmak kiszolgálásában. Ha adtbázis meg komolyabb lekérdezések vannak, akkor meg hajlamos elfogyni a memória.
@s3toraph
Szerintem ennyi info alapján nem tudjuk pontosan megítélni, hogy mire kell tenni a webszerveredet. El kellene tervezned, hogy pontosan milyen lekérdezéseket fog támogatni a rendszer. Ezeket előre megírni teszt adatokkal, és tesztelni, hogy mekkora a memória igényük, cpu használatuk, stb. Utána te is meg fogod tudni mondani, hogy egy RPI a maga fél giga memóriájával alkalmas e a feladatra.
Nekem az jött le, hogy csak napi meg havi szintű adatsorok kellenek, azt statikus csv fájlokból is ki lehet szolgálni, nem kell hozzá sem adatbázis, sem szűrés vagy query. Egyszerűen minden szenzornak csinálsz egy mappát, amiben 1-1 fájlban egy adott nap mérései lesznek, plusz mentesz heti és havi összesítőkbe is adatot nagyobb időközönként. A vezérlésnél is az jött le, hogy semmi komolyabb dolog nem lesz benne. Szóval én nem érzem úgy, hogy a webszerver része ne lenne megvalósítható egy apró gépen, és ehhez külön szervergép kellene. Persze, ha komolyabb szűrés kell a logokban, és muszáj adatbázisba tenni az egészet, akkor az már más. Ebben az esetben érdemes lenne megpróbálni, hogy egy ilyen célra kihegyezett postgresql hogyan teljesít egy pc-n. Ugyanúgy memória használat, stb... terén. Én azt hallottam, hogy 128 mega ramon elfér egy linux mellett egy postgresql. Ezen kívül vannak kis méretű nosql adatbázisok is, de azok nem hiszem, hogy query-ben komolyat tudnának. Konkurrens kérés sem lesz a szerver felé sok, szóval ez is inkább azt támasztja alá, hogy nem kell komoly vas neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A foltozásra fókuszált az új GeForce driver
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- League of Legends
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- PS4 FAT (1216A 12.02 GOLDHEN)
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold