Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz gyapo11 #1497 üzenetére

    [link] Nagyjából az jön le, hogy RPI nagyon jó statikus tartalmak kiszolgálásában. Ha adtbázis meg komolyabb lekérdezések vannak, akkor meg hajlamos elfogyni a memória.

    @s3toraph

    Szerintem ennyi info alapján nem tudjuk pontosan megítélni, hogy mire kell tenni a webszerveredet. El kellene tervezned, hogy pontosan milyen lekérdezéseket fog támogatni a rendszer. Ezeket előre megírni teszt adatokkal, és tesztelni, hogy mekkora a memória igényük, cpu használatuk, stb. Utána te is meg fogod tudni mondani, hogy egy RPI a maga fél giga memóriájával alkalmas e a feladatra.

    Nekem az jött le, hogy csak napi meg havi szintű adatsorok kellenek, azt statikus csv fájlokból is ki lehet szolgálni, nem kell hozzá sem adatbázis, sem szűrés vagy query. Egyszerűen minden szenzornak csinálsz egy mappát, amiben 1-1 fájlban egy adott nap mérései lesznek, plusz mentesz heti és havi összesítőkbe is adatot nagyobb időközönként. A vezérlésnél is az jött le, hogy semmi komolyabb dolog nem lesz benne. Szóval én nem érzem úgy, hogy a webszerver része ne lenne megvalósítható egy apró gépen, és ehhez külön szervergép kellene. Persze, ha komolyabb szűrés kell a logokban, és muszáj adatbázisba tenni az egészet, akkor az már más. Ebben az esetben érdemes lenne megpróbálni, hogy egy ilyen célra kihegyezett postgresql hogyan teljesít egy pc-n. Ugyanúgy memória használat, stb... terén. Én azt hallottam, hogy 128 mega ramon elfér egy linux mellett egy postgresql. Ezen kívül vannak kis méretű nosql adatbázisok is, de azok nem hiszem, hogy query-ben komolyat tudnának. Konkurrens kérés sem lesz a szerver felé sok, szóval ez is inkább azt támasztja alá, hogy nem kell komoly vas neki.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák