- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Nem kamera gomb, kérem, AI-gomb! Kezünkben a Honor Magic8-ak
- Apple Watch
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Nekem is éppen a Tasmota-hoz kötődő kérdésem lenne, de programozás oldalról megközelítve...
Arduino ide-vel lefordítottam, ráhúztam egy wemos D1 R2-re és fut is szépen egy sonoff-féleséget utánozva: relé a GPIO14-en, fizikai gomb a GPIO2-n. Ha a loop végére beteszem a saját szemetemet, azzal tudom detektálni hogy éppen a webes vagy fizikai gombbal melyik állapotba lett állítva a relé kimenet:
if ((digitalRead(14)==1) and (myRelayStatus==0)) {
Serial.println("rele bekapcs");
myRelayStatus=1;
}
if ((digitalRead(14)==0) and (myRelayStatus==1)) {
Serial.println("rele kikapcs");
myRelayStatus=0;
}
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne ugyaninnen saját eseményekre reagálva kezdeményezni egy relé ki vagy bekapcsolást? Van erre valami meghívható eljárása? Nem igazán látom még át, túl sokat tud ez a Tasmota kód... Egy fizikai láb átbökést nyilván bármikor csinálhatnék, de arról a Tasmota nem értesül persze...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós töltők 2025: tényleg megvan a 200 W?
- Mini-ITX
- Jövedelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- AliExpress tapasztalatok
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G1 - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G8 - Ryzen 7 5850U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G2a - Ryzen 5650U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7 Silver - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I W11 I Cam I Garancia!
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest