Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mobil flották
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Nekem is éppen a Tasmota-hoz kötődő kérdésem lenne, de programozás oldalról megközelítve...
Arduino ide-vel lefordítottam, ráhúztam egy wemos D1 R2-re és fut is szépen egy sonoff-féleséget utánozva: relé a GPIO14-en, fizikai gomb a GPIO2-n. Ha a loop végére beteszem a saját szemetemet, azzal tudom detektálni hogy éppen a webes vagy fizikai gombbal melyik állapotba lett állítva a relé kimenet:
if ((digitalRead(14)==1) and (myRelayStatus==0)) {
Serial.println("rele bekapcs");
myRelayStatus=1;
}
if ((digitalRead(14)==0) and (myRelayStatus==1)) {
Serial.println("rele kikapcs");
myRelayStatus=0;
}
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne ugyaninnen saját eseményekre reagálva kezdeményezni egy relé ki vagy bekapcsolást? Van erre valami meghívható eljárása? Nem igazán látom még át, túl sokat tud ez a Tasmota kód... Egy fizikai láb átbökést nyilván bármikor csinálhatnék, de arról a Tasmota nem értesül persze...
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- APPLE IPAD 10.GEN 64GB Wifi , Pink szinben, Üzletből, 27% ÁFÁS
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold