Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dave0825

    őstag

    válasz gyapo11 #1018 üzenetére

    Nem jöttek meg a kék led-ek. :( :W Fehér led-jeim vannak itthon, viszont egy egész sort muszáj összeraknom? Csak mert az 21 led, annyit meg nem hiszem, hogy el tudok használni, meg csak kipróbálni.... :F Nem elég csak azt összerakni a mátrix egyik sorából, amelyik a legtöbb led-ből áll? Vagy muszáj az egész sorát a mátrixnak? :F

    Viszont megjött az LM2596 (pedig az volt írva a terméknél, hogy nem szállít Mo.-ra, de ezt csak később vettem észre, de mégis megjött. :)), kipróbáltam tökéletesen működik. Egy 9V-os adaptert be is állítottam 4,95V-ra (egyébként a 9V helyett 13,6 körül volt terheletlenül, de mindegy, az lm2596 úgyis viszi), rákötöttem a kimenetre egy fehér ledet a 330 ohmos előtét ellenállással sorba kötve, és egész jó fényereje volt. Persze, mivel párhuzamosan lesz majd kötve 7 led, gondolom, hogy nem fog ugyanígy világítani.
    Viszont kíváncsiságból meg akartam mérni, hogy mekkora áram folyik a led-en, de nem sikerült. :U Mértem már áramot, tudom hogy kell (sora kell kötni a multimétert a led egyik lábával, úgy tudom, hogy mindegy melyikkel), de akárhova állítottam a multiméter mérési határát, sehol nem mutatott semmit (csak egy 1-es a sor elején, ezt akkor szokta, amikor nagyobb, mint amit ki tud jelezni, tehát határt kell váltani, de mondom, sehol nem volt jó...bekrepálhatott a multi talán, vagy nem tudom. :F)

    [ Szerkesztve ]

    Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Új hozzászólás Aktív témák