- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Archttila #9062 üzenetére
A Arch Linus alapból igen megerősitem,nagyon jó gyors rendszer.
A programokat én választhatom is ki azt teszifell amit éppen - kérek.
A poure Arch Linus-ot Cinnamonnal használom örömmel,már 8-9 éve sok utána olvasással és probálgatásokkal jutottam idáig,hogy minden is jólmüködik.
#9030 cibus Ezt neked ajánlom,hajrá nem feladni.A kollégáktól is sok nagyon hasznos segítséget is kaphattam,ha elakadtam és elmondtam a gondjaimat.
A kollégáknak akik itt is vannak sokan,neki is kijár a köszönetem és tiszteletem. -
IstvánLászló
őstag
Sziastok!
Köszöm a beleegyezéseteket tóvábbi szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
growler #9050 üzenetére
Szép napot neked mindenkinek,bocsánat hogy most tudok válaszolni,elolvastam a segítségedet,amit hálásam megköszönök most.
Ó értelek amit éppen most mondsaz:Ó most jútott az eszembe hogy nagyon ismerös a flatpak miért: LinuxMintet 2016 -ban tudtam elöször jól is használni.
Értelek mostmár küszönöm a segítségedet fevílágositásodat,nagyon is hálásan.9051 vargalex 9052 baloo nektek is köszönöm a segítségeteket és a sok jól érthetö válaszotokat.
A kérdésem számomra fóntos és becsűletből gondoltm illik negkérdezem és az lenne,válaszataitokat le menthetem e sajátrészemre,mint emlékeztetődokumentumumnak.
Köszönök mindet várom a véleményeteket a menthetem e a témára,ha időtők is majd ezt engedi,most lépek.
Üdv:István -
IstvánLászló
őstag
Üdv! BoB csódás szépestét kívánók.
Bemútatkóznék ha nem próbléba, nem offolni szeretnék..
A Pure-ArchLinuxot,ajánlótták játék témákban,LinuxMintet 1évig használtam és azóta ímádóm az Arch LInuxot 2018 óta őrőmmel használóm sok sok tadulás útán és mindig is tanulók,mára - már ott tartok hogy mindent betudok állítani is ami nekem kelenifóg:Steamen mindennel Príma teljesíménnyel futnak a játékaim ha éppnen játszaí - szeretnék és minden amit éppen használók....
Ó kőszőnőm hálásan a válaszódat,igen kicsit le is vagyo maradva igen,míértjét mondanám el.
A Pure-Arch saját repóját használóm sok őrőmmel és ídáíg is mint, éppem máma írom is a soraimat - betónstabíllan fut a rendszerem anómálíákat ídáíg sem tapsztalok.A kérdésedre szeretnék jól kórrekten válaszólni és szertnélek meg is kérdezni,mert aupdítakta módón tanulam és mindig is élethósszíg-tanúlók: flatpak mit tartalmaz kb;32bit lib vagy prógíkat és még ilyenekre gondólók.
Az a érdekes számora hogy amikór a terminálból fríssítem a rendszerem,mert csak a terminál szeretem használi,persze a guis proikat is.
A pacman -Syu val nem listázzan a flatpak repoját,pedig az AUR-engedélyezve van.
Kérdésem kérésem az lenne mi a te véleméneyd,hogyan használjam jól a PureArchLinuxot cinnamon a felűletem. -
IstvánLászló
őstag
A témám: flatpak bekerűlt az arch repokba a miért és míértjét és az ókát nem éretm,haszálhatóm e vagy tíltsam ínkább ezt le,most és jelenleg letílróttam abítónnság kedvéért,ne is hogy próblémákat ózkózzón.
Azt gondolamm ezért ínkábbb kérdezékk tőletek.
A físsítés most-most jőtt,éppen és csak ma este most láttam is előszőr:Frísítéskór vettem észre 20 óra 20 pectkor tőrtént.Kérem szépen és kérek is mindenki akik jóbban is ímerik a fenti témámat,legyetek szívesek is vílágósítsatók is fell,mit is kellene most tennem.
Az ArchLinux a szívemnek a csűcske köszönöm ha ebben túdnátók segíteni.Üdv: István
-
IstvánLászló
őstag
Ó Ó Ó Ó ohhh ezt a tésztát egy film víjátékban hallóttam sohasem fogom feledni..
Mondod nekünk hogy linuxok, azok természetesen ingyenesek bárkinek.
Disztribucioknak hívnám így egy fejlesztő csapatot sem bánt ez a kífejezés...
Tudod én is tesztelek egy egy disztrot,főleg: pure ArchLinux-okon a szívenek a csűcske,sohasem bámom meg a sok sok tanúlást mert ennélkűl 0 lenne a tapasztalatom és őrűlők és hálás is vagyok egy jó csapatban lenni....
Ennyi no comment....
-
IstvánLászló
őstag
Igen de a rendszer fogyasztása is fűgg melyik felűletet válsztod és általában ma már mai-gépenken 16-32Gb rammal vagy tőbbel ez
az a pónt hogy-nem száít - mennyit is eszik a redszer 1.5giga ramot+gyorsítótárazással és ez tejesen is ó értékek.Mindenki méskép csínálja van ez a nóta aimi igaz,hajrá sok síkert....
-
IstvánLászló
őstag
válasz
vargalex #9028 üzenetére
+1 igen maximálisan eggyetértek amit mondasz,dettó én is azt szertem hogy gépemen az rendszerem azt csinálja amire nekem szűkségem van.
cibus nak
Ó mik a felesleges cuccok,mindenkinek más más és pláne van lehetőség 0-áról építeni a tetszésünk szerint alakitan és testre is szabn sajáti igényeink szerint a rendszert....
-
IstvánLászló
őstag
Csódás szép jó napot kívánok mindenkinek.
cibus
Kollégánaknak ajálom imerkedésre:EndeavourOS-t Linux x86_64 ami ténylegesen Arch linux alpokon műküdik,ha már érdkli ténylegesen.
A rendszer stabilan műkődik és grafikus az installere,több felülettet lehetséges is választani,xfce és ami éppen kel.
A nagy gépemen van duálboot-ban pure Arch linux+az EndeavourOS,mind a kettö rendszert használom tetszés és ígény szerint beállithtóm,akár játékoknak a futtatására és minden másra.
Arch linux forewer lives system.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm hogy írtál,ígyekszem korrekten válszólni.
A célom az ténylegesen,sajátgépem rendszerét szeretném bootolható iso-ba menteni,amivel vissza is tudnám állítani viszza-íratni a jelenlegi állapotot,főleg tanulásí-szándékkal.
A Hdd;Ssd;Ssd-NVMe M.2,meghíbásódására gondolok is óvatósságból,mert elveszne a belakot rendszerem,ezért érdekel főleg az iso-téma. -
IstvánLászló
őstag
A témám lehetséges hogy viccesen-fog hangozni,előre is elnézést a témá-ért ha nem idevaló az iso készítése.
A gépemen: EndeavourOS-Linux,ami arch-alapokon nagyon jó teljesítménnyel fut,van saját tárólója+arch-é.
A tárólókat az első reboot után átállítottam,arch saját tárólóíra,mert azt akartam elérni,hogy csak is arch tárólójából jöjjenek a fríssítések.
A saját iso készítése érdekelne,amit a gépemen futó belekott rendszerről-szertnék ekészíteni.
Ezt hogyan tudnám megoldani,azt olvastam hogy a sudo pacman -S archiso futtatása-fontos.Azt hogy mi is kell iso készítéséhez és itt elakadtam és ebben kérném szépen a segítséget - utbaígazitást.
További sok szépeket kívánok. -
IstvánLászló
őstag
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
-
IstvánLászló
őstag
A pamak-aur helper frissitésére itt a megoldás,most teszteltem és miden is rendbenvan..
Az asztalról és menüből a programokhozzáadása és eltávolitása program,most már müködik,úgy mint ahogyan azt meg is szoktuk.yay -Syyu pamac-flatpak
Köszönöm az ötleteidet.Remélem ezzel mindekinek is tudtam segíteni.
-
IstvánLászló
őstag
yay -Syu pamac
1) pamac-all 2) pamac-aur 3) pamac-aur-git 4) pamac-classic 5) pamac-flatpak
ezeket találta,most megy a proba később majd leszek... -
IstvánLászló
őstag
Igen én is pacman és aur helpert használom most parancssorból.
A rendszert tuom frissíteni..
Az install során igen igen csak a parancssoros pacman kerül fel a rendszerre., de én ezután a pamac-aur helpert installáltam.. -
IstvánLászló
őstag
Archlinux Cinnamonnal a rendszerem.
A pacman 7.0.0-ra frissűlt és ezután eltűnt az asztalról és menüből a programokhozzáadása és eltávolitása program és ez minden usernél így van.
A netet már több órájatúrom,sokan azt írják hogy várnikell,mig fríssitik a pacmant...
Kérdezem hogyan is lehetséges,visszaállitani a pacmant,lehet hogy várnom is kellene mig javítják ezt a hibát.. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok, szép napot nindenkinek.
Szeretném itt bemutatni - mindenkinek: MagyArch Linux -ot, ami egy príma disztro.
Jelenleg is őrőmmel - használom ezt a distrot és az összes felülettel is kiprobáltam, anomáliákat nem is tapasztalok.
A stabilitása a rendszernek príma.
Itt a linkje és a leírása: [link]
Remélem hasznos az infóm, további szép napot. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #5381 üzenetére
Szia szép napot neked és mindenkinek! ubyegon2
Bocs hogy bele vauzok a témába is mint örök kezdő.
Gondolm te is tudod hogy ArchMergeD nevet váltott, most ArcoLinuxD néven fut és folyamatos a fejlesztése és választható a felülete: Cinnamon és más - nem sorolom is tovább.
A scriptes mód amúgy egészen jól átlátható és énnálam no probléma, mert ez egy Arch alapú distro rolling - te is jobban tudod mint én ezt.A scriptes téma kapcsán is mondom jók a tapasztalataim, kategorizálva is vannak a csomagok és én dönthetem el hogy mit telepítek is fel.
Ha valami nem működik jól, általában ez ritka is de ha mégsem működik jól az adott hardvernek a gyártója a ludas és nem a Linux a hibás ezt biztosra mondhatom is el.Ha gondolod beszélgethetnénk és időd is engedné, dobjál üzit is mert engem is érdekel ez a téma.
Tisztelettel, István László
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm hálásan is hogy segítesz és értem is már hogy - éppen is hogy szerencsém van mert az ettől is elavultabb kártyákhoz már abszolút nincs támogatás, most ujjat is tanulhattam is tőled és köszönöm a támogatásodat.
Tehát a Geforce 8000 széria ujab mint a Geforce 9800 Gt, ezt jól is gondolom és jól is értelmezem?
A lényeg a lányomnak a gépén, most látszólag is minden jól is működik.
Az inxi -G szerint is van OpenGL: renderer: Geforce 9800 GT/PCIe/SSE2, version: 3.3.0 Nvidia 340.106
A glxinfo is ezt írja hogy direkt rendering: Yes
Még egy kérdésem is van a Diablo 2 játékkal is kapcsolatban, tudom kell a Playonlinux, de előtte kell telepítenem is még valami 32-bites drivert, ha ígen légy szíves még ebben segítsél. -
IstvánLászló
őstag
Szia! BoB
Köszönöm hálásan is hogy segítesz.
Ezt csináltam én a terminálban is most az elöb, nvidia driver eltávolítását.Az eltávolítását a pacman -Rd nvidia
Az eltávolítását a pacman -Rd nvidia-utils
A lényeg az nvidia nvidia-utils eltávolítása is sikerült és ezután futtattam is amit te írtál nekem.
A sudo pacman -S nvidia-340xx és mesa-demos is szépen le is futott és átlag 60 az fps.
Kérdezném és lehet hogy bután is hangzik, sudo pacman -S nvidia miért dob fekete képernyőt, mert ezt nem is értem?
A másik kérdésem ez - sudo pacman -S nvidia-340xx driver, csak régi nvidia kártyákhoz jó?
Tisztelettel, István László -
IstvánLászló
őstag
Segítségetek kellene. Felraktam az Antergos linuxot a lányomnak a gépére és minden jól is működik és tetszik a rendszer is neki, de játszani is szeretne a diablo 2-vel és kellene is az nvidia zárt drivere és ez a gondom.
A gépe alkatrészeit is leírom: Giga byte alaplap; Amd Athlon 64 x2 Dual Core 600+; ramja GeIL 4x1Gb modul; vga Asus nvidia 9800 Gt; Samsung 19" monitor 1280x1024 felbontással.
Linux kernele 4.15.7-1-ARCH.
Kérdezném: Asus nvidia 9800 Gt-nek a zárt driverét hogyan is kellene telepítenem?
Jelzem át is olvastam a Wikipédiát és találtam is terminálos parancsokat, sajnos sikertelenül és megoldást nem is találok a gondomra.
Amit én próbáltam is terminálban és leírom most, hogy mit is csináltam és írtam is be.
sudo pacman -S nvidia
sudo nvidia-xconfig
A gépet újra indítottam a reboot parancsal és ez után a fekete a képernyő, mit rontottam el és kérném a segítségeteket.Tisztelettel, István
-
IstvánLászló
őstag
Tiszteletem itt mindenkinek: Boldog újévet kivánok.
Köszönetem az Arch Linux topik lakoknak, összefoglalóért sokat segített az el is olvasása.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #4932 üzenetére
Üdv! ubyegon2
Tisztelettel.
A lényeg gondoltam írok egy élmény beszámolót: Antergos Linux 64bit rendszerről mint felhasználó.Lehet hogy emlékszel is még rám, én is örök kezdő is vagyok, igaz szeretek is olvasni és tanulni és sokszor is mondtad hogy olvassam is át az összefoglalót itt a végeredménye, láthatod erről beszélek és köszönöm a sok segítséget és mindent amit kaptam is tőled is..
A lényeg ehez - kellő akarattal és alázattal kell rendelkezni, ahhoz - hogy Linuxot a user meg is tanulja is használni és ha valami nem úgy - sikerül, amit éppen szeretne - ne is mondja hogy a Linux a rossz, mert ez user error..A lényeg most ez a disztrom és nálam: Antergos Arch Linux 64bit fut a gépemen és anomáliát nem is tapasztalok, végre meg is találtam őt és - ő is a végleges rendszerem is marad élesben, ha elakadok olvasom a wikit, vagy kérdezek ha kell, de inkább olvasom a wikit és mást is ha kell, tudom kezdő vagyok én is ezen a vonalon megyek is most már tovább és tovább tanulom is kell még a használatát.
A fontos ez a disztro igen felhasználóbarát, sok sok lehetőséget is biztosít is már és alapból is választható a Kde és más felület - tovább nem is mondom mert ezt látni is kell élőben.
A fejlesztője egy igen stabil disztrot is tett az asztalunkra, nálam őröm a használata.Egy kis infó a kezdőknek , mint én is kezdőként ajánlom is ezt: Antergos - Wikipedia és Arc - Wikipedia olvasását is javasolják és értem is hogy miért is mondják is ezt és érdemes olvasni sokat segített - biztosan mint nekem is.
A fentieket figyelembe véve is igaz, hogy 1-1 rendszer nem ajánlható kezdőknek ez is biztos, de + hozzáállásnak is kell lennie a user-nek.
Maximum olyan user-nek nem, aki nem akar foglalkozni vele, ez itt - fontos is jeleznem.
Minden csak hozzáállás user kérdése, hogy adott disztro wikijét hajlandó e - el is olvasni...A saját tapasztalatom: Steames és nativ és nem nativ játékaim is jól futnak és lag akadás nélkül.
A gépemről egy kép hogy milyen kezdőbarát, system infó csak kedvcsinálónak:Remélem ez nem off és ide is illő a téma - mint segítség a kezdőknek is mint én is vagyok is még?
További legjobbakat kívánok mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged