Legfrissebb anyagok
Mobilarena témák
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Netfone
- Saját fejlesztésű processzort kaphat a Xiaomi 18 Ultra egyik változata
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
PROHARDVER! témák
IT café témák
LOGOUT témák
Topikgazda
Aktív témák
Új fizetett hirdetések
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
Üzleti előfizetők hirdetései
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. A telepítőben néha nehéz volt lekövetni hogy mikor kell a chroot, és mikor kell a rendes telepítő parancssor. Systemctl boot indítót raktam, (azért mert a systemctl valahonnan ismerősen hangzott…), de lehet hogy ez nem a legegyszerűbb megoldás volt. Eléggé bonyolult volt feltenni, kézzel kellett megírni a konfigot. Ez valahogy a uefi partícióra tette a vmlinuzt és az initramfst. Nem tudtam hogy majd odakerülnek és elég kicsire vettem a partíció méretet (300 Mb) ennek nem tudom hogy később még lesz-e következménye. Mindenesetre ha egy windowsos dupla bootot kellett volna összehozni, akkor biztos még izzasztóbb lett volna. Így is jópárszor újra kellett indítanom hogy beinduljon. A telepítés eléggé IKEA feeling volt, itt még a rendes (nem root) usert is kézzel kell hozzáadni, az audio mixert is. Olyan dolgokat is kellett babrálni amikről nem is tudtam hogy léteznek, pl “avahiban” hogy menjen a Samba rendesen. Az xfce más billentyűbeállítást használ mint amit az alap telepítőben beállít az ember az elején. Waylendet nem mertem kipróbálni, maradtam a xfce-nél. A videógyorsítás amúgy pöccre indult. Ez az alap xfce egy kicsit idegennek néz ki, még szokni kell. Lehet hogy egy kicsit koca lett a rendszer abban az értelemben hogy nem mindegyik grafikus alkalmazás xfcehez való (ami azt hiszem Qt). Lehet hogy néhány Gnome-os cucc is bekerült. Összességében a wikiben elég jól le voltak írva a dolgok, és jól jött egy működő Manjaro laptop is hogy néhány tuti konfig fájlba azért bele tudjak nézni. Az egész telepítés böngésző és pacman cache nélkül 4 giga alatt van; a manjaro 10+ biztosan megvolt. Egyelőre úgy tűnik hogy minden megy faszán
.
BoB